08.04.10, 20:57
Czy w przypadku dziecka które dopiero co nauczyło się chodzić nieco przyduże
(zamiast 19 to 20) buty to bardzo poważny błąd?

Dodam, że buty zakładane tylko na dwór i dziecko nie chodzi w nich wiele.
Zauważyłam, jednak, że w tych butach czasem stawia stopu palcami do środka (na
boso nigdy tego nie robi) i nie wiem, czy to jest kwestia butów w ogóle czy
tych konkretnych butów.

Buty, poza tym, że nieco dłuższe, to leżą dobrze i noga w nich nie jeździ i
nie ma zbyt dużych luzów. Pięta trzyma się dobrze, a podeszwa jest miękka.
Obserwuj wątek
    • elzbieta_1983 Re: Buty 09.04.10, 19:15
      ja bym sobie za dużych nie założyła nawet gdyby to było 15 minut dziennie, więc
      dziecku tym bardziej. Może stawia tak nóżki bo próbuje ten but utrzymać?
    • pawel.zawitkowski Re: Buty 13.04.10, 09:32
      Witam,
      Pisze Pani:
      - "nieco przyduże (zamiast 19 to 20)"
      a zaraz potem
      - "leżą dobrze i noga w nich nie jeździ i nie ma zbyt dużych luzów. Pięta trzyma
      się dobrze, a podeszwa jest miękka."
      Niezależnie od tego, czy dziecko dopiero zaczyna chodzić, czy już chodzi dobrze,
      but za duży to but za duży, po prostu.
      Prawdopodobnie to stawianie stóp do środka jest najlepszą tego ilustracją.
      Szczególnie, kiedy dzieciak uczy się chodzić, uczy się... staramy się tej nauce
      zapewnić jak najlepsze warunki. Dlatego polecałbym jednak buty w sam raz dla
      dziecka.
      Pozdrawiam
      Paweł Zawitkowski
      • joshima Re: Buty 13.04.10, 15:26
        Dziękuję za odpowiedź. Przekażę zainteresowanym.
    • manieczkaa Re: Buty 05.12.16, 11:07
      Z butami dla malucha nie ma żartów, powinny być odpowiednio dobrane i wyprofilowane. Ja zawsze zamawiam rzez internet bo jest taniej na e-butydladzieci.pl/ Łatwo dobrać rozmiar wiec nie martwię się że będą za duże albo za małe, poza tym mają przystępne ceny w porównaniu z innymi sklepami
    • varet Re: Buty 25.08.17, 11:48
      Wybierając obuwie dla dziecka, należy wybrać odpowiedni rozmiar, na przyszły sezon buciki i tak najprawdopodobniej będą za małe, więc po co kupować rozmiar większy i zniekształcać przez to małe stópki? Pojawiły się buciki, które profilaktycznie dbają, by ortopedyczne wady nie powstawały www.ministore.pl/buty-i-wkladki-profilaktyczne-k13 Atutem jest fakt, że są wykonane z naturalnej skóry, przez co idealnie dopasowują się stopy. Można je nosić zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Występują w wielu wariantach kolorystycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka