Dodaj do ulubionych

placz dziecka

01.03.11, 21:05
Dziendobry, jestem nielicznym ojcem na forum (z tego co czytalem) i jednoczesnie nowym forumowiczem. Pisze do Pana poniewaz mamy z zona problem z dzidziusiem - tak nam sie wydaje. Zaczne od tego ze jest to nasze pierwsze dziecko i dlugo oczekiwane - ponad dwa lata staralismy sie o nie. Porod przeszedl bez zadnych komplikacji i dwa dni po, bylismy juz w domu. Po tygodniu trafilismy do szpitala z objawami odwodnienia i z problemami z karmieniem - nasz synek nie chcial ciagnac ani piersi ani butelki. W szpitalu bylismy ponad tydzien i w tym czasie nasz Filipek byl karmiony przez mala rurke ktora mial wsadzona przez nosek do zoladka, przeszedl rowniez serie roznych badan z ktorych wyniklo ze ma infekcje drog moczowych i przez kilkanascie miesiecy musi dostawac antybiotyk - trimethoprim. Teraz ma kolki - tak nam sie wydaje poniewaz strasznie placze popoludniami. W nocy spi nawet ladnie, rano na zmiane troszke pospi i troszke "pogawozy". Mamy butelki tommee tippee plus anti colic i dawkujemy przed jedzeniem infacol przeciw kolkom. I raczej to nie pomaga poniewaz codziennie strasznie placze - nosimy z zona na zmiane i masujemy brzuszek ale nic nie pomaga. Bardzo prosimy o odpowiedz i rade bo denerwujemy sie czy wszystko jest ok. Mieszkamy w anglii i nasza polozna - angielka twierdzi ze jest ok, ale jednak cos chyba nie jest tak skoro sie tak zachowuje nasze malenstwo. Dodam jeszcze ze nasza pociecha ma 6 tygodni. Przepraszam ze sie tak rozpisalem ale chcialem zeby mial Pan caly obraz naszej sytuacji. Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • xxx-25 Re: placz dziecka 02.03.11, 09:31
      Ale dziecko zachowuje się zupełnie normalnie, niestety tak wyglądają kolki i bardzo wiele rodziców przez to przeszło. Być może kolki są wynikiem alergii i może warto jeżeli jest taka możliwość zmienić mleko zwykłe (jak się domyślam, maluszek dostaje mm), na mleko HA. Mój synek do 8 miesiąca nie tolerował innego mleka niż HA, w tej chwili problemu nie ma. Jak to nam pediatra powiedziała, nie do końca dojrzały układ pokarmowy może tak się zachowywać, mleko krowie jest ciężej strawne, dlatego warto spróbować z HA. Oczywiście to nie gwarantuje że kolki miną, ale jest szansa że bóle brzuszka się zmniejszą, u mnie długo pomagał też Bobolic(nie wiem czy jest dostępny w Anglii). Dodam że u mojego młodego kolki trwały równiutko 100 dni :/ zaczęły się gdy syn miał około 3 tygodni!
      A jeżeli macie duże wątpliwości nadal nalegajcie na spotkanie z pediatrą lub zdecydujcie się na prywatną wizytę u pediatry.

• klarci Re: placz dziecka 02.03.11, 11:29
        gdyby w grę wchodziła prawdziwa alergia, to HA nie pomoże, trzeba się zgłosić do lekarza po mleko z recepty. ale o alergii powinny świadczyć też inne objawy.
        kolki niestety są uciążliwe, ale trzeba to przetrwać, starając sie pomagać maluszkowi.
        jak nie przejdzie w czasie kilku tygodni to warto wybrać sie do neurologa na konsultację.
        • klarci Re: placz dziecka 02.03.11, 11:31
          wiem, że wiele osób chwali SabSimplex, ale to niemiecki lek, nie wiem, czy dostępny w anglii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka