Dodaj do ulubionych

buty, kurczenie stopy

19.09.13, 15:15

Witam,

córcia (13 m) zaczęła chodzi ok. 2 miesięcy temu. Póki pogoda była ładna chodziła na bosaka, potem zakładaliśmy paptuki (skarpetki na skórkowej podeszwie). W domu od zawsze lata na bosaka. Podejść do kupna butów było ok 3. Za każdym razem odchodziliśmy z niczym, bo córcia nie pozwoliła sobie nawet założyć tego buta - kurczyła stopę (podwijała paluszki). Za kolejnym razem jakoś dała sobie buty założyć - nawet pospacerowała sobie po sklepie. Niestety, po powrocie do domu było to samo. Nawet jeśli już założyła buty (np. na spacerze) to przeszła kawałek, a potem siadała albo zaczynała raczkować. Teraz założenie butów kończy się histerią.

Pytania:
- jak mam interpertować to kurczenie stopy? to normalne zachowanie?
- czy opór przed chodzeniem w butach to skutek źle wybranego obuwia czy po prostu bunt przeciwko założeniu butów?

Będę wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • pawel.zawitkowski Re: buty, kurczenie stopy 20.09.13, 02:07
      Dzień dobry
      ad. 1 normalne
      ad. 2 raczej obuwie, a może przyzwyczajenie. Musiałbym młodej zapytać, a przynajmniej ją poobserwować w takiej sytuacji... Nie wiem
      Pozdrawiam
      P
    • muza24 Re: buty, kurczenie stopy 20.09.13, 12:49

No to skoro to normalne zachowanie to może mi Pan podpowie sposób na zakup obuwia :-). Czy w jakiś sposób mogę skorygować takie zachowanie? Dodam że staram się, żeby córcia do sklepu obuwniczego szła wypoczęta, najedzona...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka