malagosiab 22.01.08, 14:19 w jakim wieku maluszek powinien mieć już poduszkę do spania? Widzę że moja córeczka jak leży u mnie w łóżku lubi mieć glówkę podniesioną a u siebie śpi jeszcze cały czas bez podusi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty-226 Re: od kiedy poduszka? 22.01.08, 17:55 Super by było, gdyby dziecko spało bez poduszki do 2 r.ż. :) A w praktyce jak to wygląda, każdy wie. Bezpiecznie jest, kiedy kilkumiesięczne niemowlę nie zna poduszki, nawet takiej płaskiej. Takie większe niemowlę, które się bardzo wierci, przewraca na boki, brzuch... robi młyn z takiej poduszki, więc jest ona niepraktyczna tak około roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zawitkowski Re: od kiedy poduszka? 03.02.08, 21:44 Witam, jak najdłużej bez poduszki. Dopiero kiedy widzimy, że wygina się lub główka w lezeniu na boku opada w stosunku do tułowia lub maluch niespokojnie śpi, mozemy taką poduszkę zapodać. Pozdrawiam paweł Z. Odpowiedz Link Zgłoś
k.galago Re: od kiedy poduszka? 02.06.08, 00:50 No właśnie, kiedy maluch nie może się "ułożyć" daję mu poduszkę i od razu się przytula i zasypia czasem na niej czasem tylko przytulony. Dobrze robie czy jeszcze za wcześnie? mały ma 7 miesięcy. a podusia płaska i mała. Odpowiedz Link Zgłoś
clakier Re: od kiedy poduszka? 02.06.08, 22:42 hm... a mozna całkiem bez? starsza córka Odpowiedz Link Zgłoś
epb3 Re: od kiedy poduszka? 05.06.08, 10:32 nie wiem czy mozna ale ja tak cale zycie. mialam już rózne poduszki, generalnie plaskie i takie profilowane i wałki a i tak zawsze przez sen to wyrzucam nawet nie wiem kiedy ;) Odpowiedz Link Zgłoś