Dodaj do ulubionych

Konkurs : na co starostwo zmienia serwer?

09.01.04, 21:39
Zerknąłem na coś, co jest stroną
Starostwa a tam widnieje napis : STRONA TESTOWA PRZEPRASZAMY/ZMIANA
SERWEROW / www.powiat.tarnogorski.pl
Był kiedyś taki dowcip o podróżnych jadących koleją przez Syberię, którzy
dopytywali się, dlaczego tak długo stoimy i słyszeli w odpowiedzi „zmieniamy
lokomotywę „ a po tygodniu okazało się, że lokomotywę maszyniści wymieniali
na zegarek. Na co zmienia starostwo serwer? O ile się nie mylę nowy adres
strony jest od jakiś 10 dni? I co tak na prawdę jest grane, że tłumaczą
bytność pod tym adresem, tego czegoś, co udaje stronę zamianą serwera? Czy
technika poszła tak daleko do przodu, że serwery robią i odpowiadają za
wygląd strony? Jeśli tak, to muszę przyznać, że jestem zacofany. Ale niestety
wiem, że tak nie jest i tym samym wiem, że starostwo wpisując na tej stronie
taką brednię ma społeczeństwo powiatu za debili. I tak właściwie o co w tym
wszystkim chodzi? A może ktoś domyśla się na co starostwo zmienia serwer?
Jeśli ktoś trafnie odpowie
funduje nagrodę i słowa dotrzymam. Konkurs uważam za otwarty i zapraszam
do udziału.
PS
Jeśli nikt nie trafi, to nagrodę dostanie najbardziej zabawna odpowiedź,
którą wybiorą sami uczestnicy konkursu.
Pozdrawiam
Nox
Obserwuj wątek
    • tg_tekla Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 09.01.04, 22:18
      A może ktoś domyśla się na co starostwo zmienia serwer?
      na piątą klepkę widocznie komuś jej tam bardzo brakuje
    • Gość: Łysy Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 23:26
      może serwer był zbyt przestarzały i nie może obsłużyć nowej (bardzo
      wymagającej) strony SP????
      • fishinnet Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 11.01.04, 21:37
        Oby stryjek nie zmienil siekierki na kijek.

nox22 moze powiesz skad twoje tak wielkie zainteresowanie strona powiatu?

You are not a beautiful
        and unique snowflake.
        • nox22 Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 12.01.04, 00:00
          Od czasu jak mieszkam w tarnogórskim , słyszę tylko o aferach, korupcji,
          manipulacji. Ok. mnie ta zabawa nie dotyczy, ale zaczyna dotyczyć mnie, jak
          ktoś próbuje z podatników, w tym mnie, robić idiotów. Zwróć uwagę, co
          Starostwo wypisuje na tej stronie, „zamiany serwerów „ i inne brednie. Nie
          wspominając o promocji regionu biesiadami piwnymi, o notce historycznej
          powiatu ,w której figuruje „Książe Luksemburg”, o którym ja nigdy nie
          słyszałem, o czołobitnych zwrotach „Pan Starosta powiedział” w relacjach z
          działalności władz powiatu itd.
          Cóż a może faktycznie nie powinno mnie to interesować, może lepiej jak popiszę
          sobie na forum jakie kwiatki mam na parapecie. Może to i dobra zasada „lokalny
          tumiwisizm” . Może Wy przywykliście do tego, co się dzieje i może macie
          doświadczenie, czego mnie brakuje, że lepiej nie dyskutować na takie tematy, bo
          to niczego nie zmieni:( Ja ciągle mam wrażenie, jakbym mieszkał na
          prowincjonalnych peryferiach i coś buntuje się w mojej rogatej duszy, ale cóż
          znaczy bunt jednostki wobec mas:) A może zapadły mi zbyt głęboko w umyśle
          wygłoszone słowa, przez jednego z większych orędowników regionalizmu: „Wieś,
          miasteczko czy miasta, istniejące tu i teraz są ludziom bliższe niźli
          nieskonkretyzowany, nieczytelny i obcy w istocie świat czy kontynent Można
          zatem powiedzieć, że mała ojczyzna winna być traktowana z nabożeństwem i
          troską. „
          Hmmmm nabożeństwo w intencji powiatu było, gorzej chyba z tą troską.

Pozdrawiam
          Nox
          • fishinnet Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 12.01.04, 21:04
            nox22 napisała:

> Od czasu jak mieszkam w tarnogórskim , słyszę tylko o aferach, korupcji,
            > manipulacji. Ok. mnie ta zabawa nie dotyczy, ale zaczyna dotyczyć mnie, jak
            > ktoś próbuje z podatników, w tym mnie, robić idiotów. Zwróć uwagę, co
            > Starostwo wypisuje na tej stronie, „zamiany serwerów „ i inne bredn
            > ie. Nie
            > wspominając o promocji regionu biesiadami piwnymi, o notce historycznej
            > powiatu ,w której figuruje „Książe Luksemburg”, o którym ja nigd
            > y nie
            > słyszałem, o czołobitnych zwrotach „Pan Starosta powiedział” w rel
            > acjach z
            > działalności władz powiatu itd.
            > Cóż a może faktycznie nie powinno mnie to interesować, może lepiej jak
            popiszę
            >
            > sobie na forum jakie kwiatki mam na parapecie. Może to i dobra zasada „lo
            > kalny
            > tumiwisizm” . Może Wy przywykliście do tego, co się dzieje i może macie
            > doświadczenie, czego mnie brakuje, że lepiej nie dyskutować na takie tematy,
            bo
            >
            > to niczego nie zmieni:( Ja ciągle mam wrażenie, jakbym mieszkał na
            > prowincjonalnych peryferiach i coś buntuje się w mojej rogatej duszy, ale
            cóż
            > znaczy bunt jednostki wobec mas:) A może zapadły mi zbyt głęboko w umyśle
            > wygłoszone słowa, przez jednego z większych orędowników regionalizmu: „Wi
            > eś,
            > miasteczko czy miasta, istniejące tu i teraz są ludziom bliższe niźli
            > nieskonkretyzowany, nieczytelny i obcy w istocie świat czy kontynent Można
            > zatem powiedzieć, że mała ojczyzna winna być traktowana z nabożeństwem i
            > troską. „
            > Hmmmm nabożeństwo w intencji powiatu było, gorzej chyba z tą troską.
            >
            > Pozdrawiam
            > Nox

Oczywiście, przyda się nam świeże spojrzenie na powiat (cały powiat nie tylko
            TG) kogoś kto mieszka tu od niedawna.
            Władzy trzeba patrzeć na ręce – vide Pepek :)

Co do strony S.P. – czy zmieniając serwer zawsze trzeba zmieniać wygląd
            strony?

Pozdrawiam
            • nox22 Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 16.01.04, 18:00
              Co do strony S.P. – czy zmieniając serwer zawsze trzeba zmieniać wygląd
              strony?

Oczywiście, że nie trzeba. Przeniesienie strony z jednego serwera na drugi
              można porównać do przewieszenia obrazka z jedenj ściany na drugą.
      • Gość: sahure Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? IP: *.tarnogorski.pl / 213.186.95.* 27.01.04, 14:00
        Starostwo Powiatowe zmienia serwer ze względu na oszczędności :
        ktoś spyta a gdzie tu oszczędności ?
        płacąc komuś Panie "Flash" Nox spore pieniążki (naprawdę spore) za utrzymanie serwera http,dns,mail, czy wreszcie za wykonanie i aktualizacje strony www to chyba jest nie w porządku wobec podatników, którzy muszą opłacać taki moloch !
        Przechodząc na własny serwer zamierzamy lepiej funkcjonować jako instytucja mogąca poprzez szeroką rozumianą teleinformatykę kontaktować się ze społeczeństwem ...chyba wygodniej jest załatwić wszystko siedząc w domu przy komputerze niż czekając w kolejkach na dokumenty !!! zapewniam Pana już wkrótce, będzie profesjonalna strona ...nie od razu Rzym zbudowano.
        A tak na marginesie myślę ..choć może się mylę dlaczego pewnym osobom zależy na tak negatywnym wizerunku Starostwa może mają w tym jakąś ?korzyść? ....
    • anya6 Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 11.01.04, 22:55
      Starostwo zmienia serwer na strone rozrywkowa ;) mozna sie tylko smiac:))))))
      no coz!!!
    • Gość: HAJHO Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 03:34
      To świadczy o zdolnościach informatyków ze starostwa w/g nich najlepiej wywalić
      stary serwer ze stroną i kupić nowy z nową stroną którą zrobił jakiś uczeń w
      sklepie z "komputrami".
      • Gość: sahure Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? IP: *.tarnogorski.pl / 213.186.95.* 27.01.04, 14:08
        płacąc komuś Panie "Flash" Nox spore pieniążki (naprawdę spore) za utrzymanie serwera http,dns,mail, czy wreszcie za wykonanie i aktualizacje strony www to chyba jest nie w porządku wobec podatników, którzy muszą opłacać taki moloch !
        Przechodząc na własny serwer zamierzamy lepiej funkcjonować jako instytucja mogąca poprzez szeroką rozumianą teleinformatykę kontaktować się ze społeczeństwem ...chyba wygodniej jest załatwić wszystko siedząc w domu przy komputerze niż czekając w kolejkach na dokumenty !!! zapewniam Pana już wkrótce, będzie profesjonalna strona ...nie od razu Rzym zbudowano.
        A tak na marginesie myślę ..choć może się mylę dlaczego pewnym osobom zależy na tak negatywnym wizerunku Starostwa może mają w tym jakąś ?korzyść? ....
        ..a kto powiedział że poprzednia strona Starostwa była profesionlna ?

• loggic Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 13.01.04, 08:08
      Spokojnie!!! Na pewno szykują coś extra!
      L.
      • nox22 Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 16.01.04, 18:02

> Spokojnie!!! Na pewno szykują coś extra!
        > L.
        > masz rację:) extra wyglądają zdjęcia w aktualnościach, jak się klinknie
        na "powiększenie":)
        • sahure Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 27.01.04, 14:19
          płacąc komuś Panie "Flash" Nox spore pieniążki (naprawdę spore) za utrzymanie
          serwera http,dns,mail, czy wreszcie za wykonanie i aktualizacje strony www to
          chyba jest nie w porządku wobec podatników, którzy muszą opłacać taki moloch !
          Przechodząc na własny serwer zamierzamy lepiej funkcjonować jako instytucja
          mogąca poprzez szeroką rozumianą teleinformatykę kontaktować się ze
          społeczeństwem ...chyba wygodniej jest załatwić wszystko siedząc w domu przy
          komputerze niż czekając w kolejkach na dokumenty !!! zapewniam Pana już
          wkrótce, będzie profesjonalna strona ...nie od razu Rzym zbudowano.
          A tak na marginesie myślę ..choć może się mylę dlaczego pewnym osobom zależy
          na tak negatywnym wizerunku Starostwa może mają w tym jakąś „korzyść” ....
          ..CZY ADMINISTRATOR MUSI ZNAĆ JAVE CZY HTML ? czy programista musi znać
          djdns ? ...czyba nie
        • sahure Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 27.01.04, 14:22
          płacąc komuś Panie "Flash" Nox spore pieniążki (naprawdę spore) za utrzymanie
          serwera http,dns,mail, czy wreszcie za wykonanie i aktualizacje strony www to
          chyba jest nie w porządku wobec podatników, którzy muszą opłacać taki moloch !
          Przechodząc na własny serwer zamierzamy lepiej funkcjonować jako instytucja
          mogąca poprzez szeroko rozumianą teleinformatykę kontaktować się ze
          społeczeństwem ...chyba wygodniej jest załatwić wszystko siedząc w domu przy
          komputerze niż czekając w kolejkach na dokumenty !!! zapewniam Pana już
          wkrótce, będzie profesjonalna strona ...nie od razu Rzym zbudowano.
          A tak na marginesie myślę ..choć może się mylę dlaczego pewnym osobom zależy
          na tak negatywnym wizerunku Starostwa może mają w tym jakąś „korzyść” ....
          ..CZY ADMINISTRATOR MUSI ZNAĆ JAVE CZY HTML ? czy programista musi znać
          djdns ? ...czyba nie
          • nickowa Re: Konkurs : na co starostwo zmienia serwer? 27.01.04, 21:29
            Z tego co słyszałam nie są to tak strasznie wielkie pieniędze przynajmniej jak
            popatrzeć na te biesiady piwne, barbórki czy inne "promocyjne" imprezy A
            strona internetowa jest takim oknem na świat a na dzień dzisiejszy to okno
            niezbyt dobrze świadczy o nas, piszę o nas bo jestem mieszkanką tego powiatu i
            chcę by reszta świata nas dobrze postrzegała, czego na dzień dzisejszy nie
            widać... I wszystkie głosy na forum są wyrazem naszej troski i niegodzenia sie
            na bylejakość a nie propagowaniu negatywnego stosunku urzędu. Taka rola
            wolnego forum aby wytykać błędy i ganić a Starostwo ostatnio nie ma dobrej
            passy...
        • nox22 NASZA i wasze 19.02.04, 15:47
          Mija luty, jakoś nie widać rewelacyjnych zmian na stronie, strona otwiera się w
          kolejnych oknach, jest nieczytelna i przeprszam, brzydka to za malo
          powiedziane, jest żałosnym bezguściem.Pani rzecznik podpisuje się nickiem rodem
          z Faraona, Pan Strosta zaprasza na chat : "Internauci! W środę 3 marca
          będziecie mieli kolejną okazję do rozmowy ze Starostą Tarnogórskim Józefem
          Korpakiem na czacie! Starosta będzie odpowiadał na wasze pytania na naszej
          stronie internetowej" a może by tak "wasze" wypadałoby napisać z dużej litery?
          a "nasza strona" to znaczy czyja?
    • dr_scott o autorze 28.01.04, 00:03
      wiem kto ta stronke robi....

uwierzcie mi nie powierzył bym gosciowi wysłania maila, nie mowiac o robieniu
      stronki.
      • Gość: papa Re: o autorze IP: *.kopernet.org / *.kopernet.org 28.01.04, 02:03
        "Gdyby mrówka mogła latać...motylem będzie"
        Strona nie jest gornych lotow, nie zawiera flasha, javy,animacji 3D itp
        lecz profesionalna i na poziomie strona wymaga sporo wolnego czasu.
        (..Lepiej jest chyba lokować pieniądze podatnikow lokalnie a nie wysyłac do
        Warszawy jak w temacie )
        ..a wlasnie moze faktycznie oglosic konkurs na zrobiebie za friko strony niech
        wygra najlepsza ! jako pierwszy moze dr_scott? ..czekamy na rezultat prosze
        podac zrodlo,serwer,adres niech sie zacznie "mortalkombat"
        • loggic Re: Ślizg na beleczym - 31.01.04 DSD 28.01.04, 09:29
          Może to nie byłby głupi pomysł, z tym robieniem stronki za friko?
          L.
        • dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 22:31
          Gość portalu: papa napisał(a):

> "Gdyby mrówka mogła latać...motylem będzie"
          > Strona nie jest gornych lotow, nie zawiera flasha, javy,animacji 3D itp
          > lecz profesionalna i na poziomie strona wymaga sporo wolnego czasu.
          > (..Lepiej jest chyba lokować pieniądze podatnikow lokalnie a nie wysyłac do
          > Warszawy jak w temacie )

no oczywiście ze nie ma co szastać kasą, ale nie ma też sensu powierzać roboty
          ludziom, którzy sie na niej nie znają. to tak, jakby motorniczy miał został np.
          hirurgiem... to juz lepiej mądrze wydać pieniądze i mieć spokój.

> ..a wlasnie moze faktycznie oglosic konkurs na zrobiebie za friko strony
          niech
          > wygra najlepsza ! jako pierwszy moze dr_scott? ..czekamy na rezultat prosze
          > podac zrodlo,serwer,adres niech sie zacznie "mortalkombat"

zeus.polsl.gliwice.pl/~scottie/
          moja stronka tez nie zawiera flasha, javy, skryptów, animacji itp pierdół...
          czy jest wiec podobna do stronki starostwa?? i don't think so.

kto jeszcze staje do mortal kombat?
      • Gość: mieszkana TG Re: o autorze IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 10:09
        Jak jesteś taki mądry to pokaż na co Cię stać. Obgadywać kogoś za plecami jest
        łatwo. Może powierze Ci wysłanie maila jak jesteś taki dobry w tym :P
        Nie wim od kiedy ludzie tak pilnie śledzą stroy www urzędów i jaki mają w tym
        interes, napewno nie dobry wizerunek miasta.
        • usia.t Re: o autorze 30.01.04, 13:41
          Gość portalu: mieszkana TG napisał(a):

> Jak jesteś taki mądry to pokaż na co Cię stać. Obgadywać kogoś za plecami
          jest
          > łatwo. Może powierze Ci wysłanie maila jak jesteś taki dobry w tym :P
          > Nie wim od kiedy ludzie tak pilnie śledzą stroy www urzędów i jaki mają w tym
          > interes, napewno nie dobry wizerunek miasta.

Czyżby przeglądanie stron Urzędów było czymś nagannym?

• d_aga Re: o autorze 30.01.04, 15:09

jest
          > łatwo.

Nikt tu nie obgaduje nikogo ,,za plecami" tylko, może nie zwróciłas uwagi na
          FORUM i to nie jako gosć tylko zalogowany
          Dr_scott jest w tym (czyt. robieniu stron) dobry, jak nie wierzysz, sprawdż,
          naogół pod każdym postem podaje link na swoją stronę prywatną...
          >Może powierze Ci wysłanie maila jak jesteś taki dobry w tym :P
          ...Spokojnie, wysłać maila potrafisz pewnie sama...
          > Nie wim od kiedy ludzie tak pilnie śledzą stroy www urzędów i jaki mają w
          tym
          > interes,
          ...a jak myślisz, po co urzędy i inne instytucje publikują swoje strony w
          internecie?
          > napewno nie dobry wizerunek miasta.
          ...no, jeśli strona jest badziewna, to napewno wpływa to na wizerunek
          samorzadu, urzędu, czy miasta.... jak nieprofesjonalna - tez świadczy
          o kompetencjach właściciela strony.

P.s. Sorry dr_scott, że zabrałam głos bez twojego upoważnienia, ale ruszyło
          mnie....
          :-) d_aga

• dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 22:39
            d_aga napisała:

> Gość portalu: mieszkana TG napisał(a):
            >
            > > Jak jesteś taki mądry to pokaż na co Cię stać. Obgadywać kogoś za plecami
            > jest
            > > łatwo.
            >
            > Nikt tu nie obgaduje nikogo ,,za plecami" tylko, może nie zwróciłas uwagi na
            > FORUM i to nie jako gosć tylko zalogowany
            > Dr_scott jest w tym (czyt. robieniu stron) dobry, jak nie wierzysz, sprawdż,
            > naogół pod każdym postem podaje link na swoją stronę prywatną...
            > >Może powierze Ci wysłanie maila jak jesteś taki dobry w tym :P
            > ...Spokojnie, wysłać maila potrafisz pewnie sama...
            > > Nie wim od kiedy ludzie tak pilnie śledzą stroy www urzędów i jaki mają w
            > tym
            > > interes,
            > ...a jak myślisz, po co urzędy i inne instytucje publikują swoje strony w
            > internecie?
            > > napewno nie dobry wizerunek miasta.
            > ...no, jeśli strona jest badziewna, to napewno wpływa to na wizerunek
            > samorzadu, urzędu, czy miasta.... jak nieprofesjonalna - tez
            świadczy
            > o kompetencjach właściciela strony.
            >
            > P.s. Sorry dr_scott, że zabrałam głos bez twojego upoważnienia, ale ruszyło
            > mnie....
            > :-) d_aga
            >
            >
            >

WOW!
            dzieki Aga, za uznanie :)

PS. kiedyś podpisywałem posty z linkiem na moja stronke, ale przestał działać
            alias i teraz jest sam "dr scott".
            no ale stronka istnieje nadal (zeus.polsl.gliwice.pl/~scottie/), nawet
            zrobiłem od niechcenia nową wersję :)

Pozdrowionka
        • dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 22:35

jest
          > łatwo. Może powierze Ci wysłanie maila jak jesteś taki dobry w tym :P
          > Nie wim od kiedy ludzie tak pilnie śledzą stroy www urzędów i jaki mają w tym
          > interes, napewno nie dobry wizerunek miasta.

oj jak sie tu nagle tłoczno zrobiło na forum. nabluzgałem na autora strony, bo
          odwalił kaszane... a co? nie wolno mi??

moja stronka jest dostepna w necie od 1999 roku. nikomu nie bronie ogladać, ani
          krytykować. normalna rzecz...
          zeus.polsl.gliwice.pl/~scottie/
          pozdro!

ps. moez pisz coś częściej :)
      • Gość: Sisley Re: o autorze IP: *.kopernet.org / *.kopernet.org 30.01.04, 21:00
        No i widzisz Mr scott czy jak Ci tam leci..aha! Dr Scott. Ładnie i dostojnie.
        Mialam czytać fajną książkę ale przeczytałam ten jęk i podniosłęś mi ciśnienie.
        Rozumię, że nie zleciłbyś temu "gościowi" wysłania maila bo tę umiejętność
        posiadłeś i chwała Ci za to. Tym bardziej nie powierzyłbyś zrobienia stronki
        bo zrobisz ją 1000 razy lepiej.

Zatem cały Powiat Tarnogórski z biciem serca i czeka aż zrobisz za totalną
        darmochę stronkę dla Starostwa.

Proponuję zajrzeć kiedyś do tego "gościa" i zobaczyć jaki kawał roboty
        przewala SAM w ciągu jednego dnia a potem truć farmazony na temat "jakości"
        strony.Podejrzewam, że jak masz zlecenie to na nim sie skupiasz i nie musisz
        robić "tysiąca rzeczy na raz". Ten "gość" tego komfortu nie ma.

Naprawdę nie rozumię "uwierzcie mi...". Uwierzymy jak w ramach wolnego czasu,
        dla dobra Starostwa stworzysz "cud-stronke" i zaoferujesz darmową pomoc.

Czekamy z utęsknieniem.

Pozdrawiam

P.s. A na tytuł dr to trzeba się trochę natrudzić więc "dać mu szanse :)"!
        UZDRAWIAJ na zdrowie ;)

P.s.2. "Gość" czyt. gość.

• d_aga Re: o autorze 31.01.04, 15:49
          Czyżby w obronie jakiegoś prywtnego interesu?
          I...po co taka zajadłość? Przecież forum jest własnie po to, żeby internauci,
          którzy nie mają możliwosci wypowiedzenia swoich sądów w mass-mediach mogli
          wyrazić co im sie podoba lub nie, co ich drażni, lub z czym nie mogą sie
          zgodzić. A autor strony starostwa powinien wyciagnąć wnoski. W koncu my -
          forumowicze to wycinek opinii publicznej i to taki, dla których, jak mniemam
          publikuje sie strone.
          :-) d_aga
          • usia.t Re: o autorze 31.01.04, 16:11
            " Obrońcami" starostwa są sami goście!

Bardzo mnie ciekawi dlaczego się nie logują.

• fishinnet Re: o autorze 31.01.04, 16:55

Ja się zalogowałem ;) Będę bronił pracusia. Dać mu szanse do końca lutego!
              Potem będziemy krytykować stronę, oj będziemy.
              • dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 22:57
                fishinnet napisał:

>
                > Ja się zalogowałem ;) Będę bronił pracusia. Dać mu szanse do końca lutego!
                > Potem będziemy krytykować stronę, oj będziemy.
                >

ja tam goscia nie przekreślam. tylko nie podoba mi sie jego styl pracy...
                rozumie jakby wdrożył gotową stronke.... ale nie robić na żywca.
          • dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 22:54
            niestety trzeba dorosnąć do odbierania konstruktywnej krytyki...
            przecież tu nikt nikogo nie obraża. no ale co zrobić
        • nickowa Re: o autorze 31.01.04, 17:05
          Akurat zajrzałam kiedyś do tego "gościa" i bez przesady z tym kawałem roboty
          ma tyle pracy ile inni, też robiący tysiące rzeczy na raz... taka to już
          specyfika pracy w tym urzędzie
          • Gość: Sisley Re: o autorze IP: *.kopernet.org / *.kopernet.org 31.01.04, 21:23
            No, może nie dyskutujmy na temat specyfiki pracy tego urzędu lub jej braku
            ( przy tej opcji pozostanę ). Zapraszam do zwiedzenia paru biur gdzie kawa
            leje się strumieniami bynajmniej nie dla pobudzenia do działania :)No ale..
            widocznie wszystkim zasycha w gardłach od tłumaczenia petentom zawiłości
            urzędowych.

Swoją drogą daleka jestem od stawania w obronie instytucji, jeśli juz to
            bronie "gościa" ale za to przecież nie idzie się chyba siedzieć???;)

Pozdrawiam a logować się? A po co ?

• nickowa Re: o autorze 31.01.04, 22:24
              Póki co to nie idzie się siedzieć:)) w każdym razie cenne jest stawanie w
              obronie innych...i faktycznie nie ma co dyskutować o pracy lub braku pracy
              tego czy innego urzędu.. a skoro kawa tam leje się strumieniami to musże się
              wybrać może i ja dostanę... (byle nie w dziób:))) Pozdrawiam
              zalogowana "nickowa"
              • silenca Re: o autorze 31.01.04, 22:52
                :D Proponuję odczekać jakiś czas i na wizytę wybrać się po chwili namysłu bo
                dzieję się tam, oj dzieje! I kto wie, w ferworze zmian można zarobić nie tylko
                w dziub ;)

P.s.Niech stracę ;) Zalogowałam się.
            • dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 23:01
              bronisz gościa... ok.
              naprawde sądzisz, że odwalił kawał dobrej roboty??
              • drcarlos Re: o autorze 31.01.04, 23:28
                stronka jest aktualizowana, wiec moze jeszcze ja zmienia na lepsza...
                • dr_scott Re: o autorze 01.02.04, 13:02
                  drcarlos napisał:

> stronka jest aktualizowana, wiec moze jeszcze ja zmienia na lepsza...

no nie twierdze ze nie. poczekamy.
        • dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 22:51
          nie mam pojecia ile sie gosciowi roboty przez rece przewala, ale bądźmy
          realistami... jest zapracowany, wiec po co chwyta sie za robienie stronki??
          szczegolnie, ze strona istniala i byla lepsza.
          a nikt mi nie wmówi ze robienie stronki w czystym html'u to jakas wielka
          filozofia, wymagająca olbrzymiego nakładu czasu... robi się szablon (design) a
          reszte sie wkleja - tekst, glownie tekst. a strona istniala, wiec wiekszosc
          tekstu jest nawet w formie elektronicznej.
          uważam ze jak cos robić, to robić porządnie. jak juz ktos bardzo chce to
          fuszerke moze odwalac tam gdzie tego niewidać. ale stronka jest ogolnodostepna!!

moje zdanie jest takie, ze ludzie powinni robic to na czym sie znają. owszem
          mozna się szkolić w czymś nowym (np robienie stronek) ale moze lepiej ćwiczyć
          gdzieś na boczku...
          • silenca Re: o autorze 31.01.04, 23:09
            Oczywiście masz rację i nie będę się sprzeczała co do tego, że jak się szkolić
            to na boku. Ale...
            Wiesz, trudno wytłumaczyć Panom na "stołkach", że jak informatyk to nie zawsze
            musi mieć zamilowanie do robienia stronek i jak administrator to może nie
            koniecznie grafik komputerowy..:/

No ale..myślę, że może od stronek i ich prowadzenia to raczej jest Wydział
            Promocji. Czy może się mylę? Ale...teraz promocja ma pełne ręcę roboty bo
            przecież, z tego co zdążyłam się zorientować to WIZERUNEK starostwa coś
            podupadł, zatem. PROMOCJA ! Zakasać rękawki i do roboty. Trzymamy kciuki :)

Pozdrawiam

• nickowa Re: o autorze 31.01.04, 23:30
              silenca napisała:

> Oczywiście masz rację i nie będę się sprzeczała co do tego, że jak się
              szkolić
              > to na boku. Ale...
              > Wiesz, trudno wytłumaczyć Panom na "stołkach", że jak informatyk to nie
              zawsze
              > musi mieć zamilowanie do robienia stronek i jak administrator to może nie
              > koniecznie grafik komputerowy..:/
              >
              > No ale..myślę, że może od stronek i ich prowadzenia to raczej jest Wydział
              > Promocji. Czy może się mylę? Ale...teraz promocja ma pełne ręcę roboty bo
              > przecież, z tego co zdążyłam się zorientować to WIZERUNEK starostwa coś
              > podupadł, zatem. PROMOCJA ! Zakasać rękawki i do roboty. Trzymamy kciuki :)
              >
              > Pozdrawiam
              >
              Znaczy koń kuleje? (w domyśle wizerunek) bo mnie się wydaje, że on od dawna
              leży:)))
              • dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 23:35
                nickowa napisała:

>> >
                > Znaczy koń kuleje? (w domyśle wizerunek) bo mnie się wydaje, że on od dawna
                > leży:)))

aaaaaaaaaaHHAHAHAHA, trefna uwaga.
                nie wiem czy wogole kiedyś stał na czterech nogach?
                • silenca Re: o autorze 31.01.04, 23:45
                  dr_scott napisał:

> nickowa napisała:
                  >
                  > >> >
                  > > Znaczy koń kuleje? (w domyśle wizerunek) bo mnie się wydaje, że on od dawn
                  > a
                  > > leży:)))
                  >
                  > aaaaaaaaaaHHAHAHAHA, trefna uwaga.
                  > nie wiem czy wogole kiedyś stał na czterech nogach?

Proponuję "zejść z konia" ;) bo to fajne zwierzę i niezwykle mądre więc,
                  owszem uwaga trafna, ale porównanie do konia nieco chybione.

Sądzę, że "nóżki od stołeczków" nieco się rozjechały ;)
                  Dyplomacji nigdy nie za wiele :)
            • dr_scott Re: o autorze 31.01.04, 23:34
              a wogole po co zmieniano tą stronke co była????????????????????
              • echnachton Re: o autorze 01.02.04, 12:05
                dr_scott napisał:

> a wogole po co zmieniano tą stronke co była????????????????????
                >

ZE WZGLĘDU NA OSZCZĘDNOŚCI / serwer, domena , aktualizacja, wykonanie strony ,projekt = koszty okolo 5 tys zł / wlasne wykonie 200 zł tylko obsluga dns / jest roznica !
                "nowa strona jest juz w przygotowaniu " w najblizszych dniach zostanie uruchomiona

echnachton
                • Gość: Kasica Re: o autorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 12:53
                  Człowieku czy Ty się dobrze czujesz? Jaki projekt? przecież strona była !
                  Pytanie dr scotta brzmiało:

> a wogole po co zmieniano tą stronke co była????????????????????
                  • dr_scott Re: o autorze 01.02.04, 13:12
                    Gość portalu: Kasica napisał(a):

> Człowieku czy Ty się dobrze czujesz? Jaki projekt? przecież strona była !
                    > Pytanie dr scotta brzmiało:
                    >
                    > > a wogole po co zmieniano tą stronke co była????????????????????

też coś mi tu nie gra, bo wg mnie opłata za projekt i wykonanie jest
                    jednorazowa i Starostwo (skoro miało już stronke) musiało ją ponieść....
                    pozostaje tylko opłata za aktualizacje...
                    no i pytanie po co zmieniać coś za co się zapłaciło nabiera jeszcze większej
                    mocy....
                • dr_scott Re: o autorze 01.02.04, 13:09
                  echnachton napisał:

> dr_scott napisał:
                  >
                  > > a wogole po co zmieniano tą stronke co była????????????????????
                  > >
                  >
                  > ZE WZGLĘDU NA OSZCZĘDNOŚCI / serwer, domena , aktualizacja, wykonanie
                  strony ,p
                  > rojekt = koszty okolo 5 tys zł / wlasne wykonie 200 zł tylko obsluga dns /
                  jest
                  > roznica !
                  > "nowa strona jest juz w przygotowaniu " w najblizszych dniach zostanie
                  uruchomi
                  > ona
                  >
                  > echnachton

no rozumie. utrzymanie serwera to sa koszty.
                  ale przecież strone mozna bylo przenieść gotową, tą co była na inny serwer...
                  chyba że Starostwo dało się zrobić w konia i nie miało praw do tej stronki?? no
                  nie wiem. bo wg mnie powinno sie zawrzeć umowę na wykonanie stronki i oddzielną
                  na aktualizację. serwer to juz calkiem inna działka. i teraz Starostwo
                  otrzymuje stronke (za której wykonanie płaci) i stronka jest własnością
                  Starostwa. więc po co było to zmienić? wystarczyło by przenieść ją na inny
                  serwer i zająć się tylko aktualizacją. no ale jak widać Starostwo zawarło
                  jakieś dziwne układy, po których zerwaniu nie ma stronki... dziwne.
                  • silenca Re: o autorze 01.02.04, 13:52
                    Rozejm !

Dajmy już spokój słownym przepychankom.
                    Pełni zrozumienia dla zamiarów i dobrych intencji obu stron sporu zmieńmy może
                    temat i zastanówmy się o czym można rozmawiać w niedzielne popołudnie gdy na
                    dworze odwilż ;)?

Pozdrawiam

Silenca
                    • dr_scott Re: o autorze 01.02.04, 14:01
                      silenca napisała:

> Rozejm !
                      >
                      > Dajmy już spokój słownym przepychankom.
                      > Pełni zrozumienia dla zamiarów i dobrych intencji obu stron sporu zmieńmy
                      może
                      > temat i zastanówmy się o czym można rozmawiać w niedzielne popołudnie gdy na
                      > dworze odwilż ;)?
                      >
                      > Pozdrawiam
                      >
                      > Silenca

okzzz.
                      to może jakiś nowy wątek załóż... o odwilży?? :)
      • silenca Re: o autorze 31.01.04, 23:24
        dr_scott napisał:

> wiem kto ta stronke robi....
        >
        > uwierzcie mi nie powierzył bym gosciowi wysłania maila, nie mowiac o
        robieniu
        > stronki.
        >

Hmm...cóż..

jeżeli to jest konstruktywna krytyka to chyba mamy trochę odmienne spojrzenie
        na ten problem.

Pozdrawiam
    • nox22 kompromitacja 31.01.04, 23:46
      Może wyjaśnisz mi co oznacza „flash” przed moim nickiem, bo nie wiem czy mnie
      obrażasz, czy to komplement, to po pierwsze, a po drugie nie interesuje mnie
      to, na czym ma się znać administrator, czy programista ale jako socjologa
      interesują mnie społeczności lokalne a zwłaszcza ta, do której sam należę i
      nie mam już zamiaru rozwodzić się już nad stroną Starostwa i podejściem władz
      do społeczeństwa, bo jedynym stwierdzeniem, które przychodzi mi teraz na myśl,
      jest to, że gmachy współczesności budują ludzie pustaki. A napis, który
      widnieje na stronie Starostwa: „ZIEMIA ŚLĄSKICH GWARKÓW I MAGNATÓW ZAPRASZA”
      nie pozwala mi mieć nadziei na to, że „Pan na Starostwie”, jako magnat, usłyszy
      głos swoich poddanych ( czytaj PODATNIKÓW) i przestanie traktować powiat jak
      prywatny folwark. Nie dziwi mnie już to, że w aktualnościach na stronie
      Starostwa czytam tylko o balach, biesiadach i innych imprezach, w których
      uczestniczy PAN STAROSTA, wszak to magnateria a ich przywilejem jest zabawa,
      ale nie przestanę pytać dlaczego robi to, między innymi, za moje pieniądze. W
      zapisie z chata jest podany orientacyjny koszt „biesiady piwnej” – 5
      tysięcy ,PAN STAROSTA stwierdził , że to niewiele.... dalszy zapis z
      chata: „AndrzejKTomekH: Na jakie główne sprawy chce Pan położyć szczególny
      nacisk w ciągu tych trzech lat? JOZEF_KORPAK: Przeciwdziałanie bezrobociu,
      edukacja publiczna i należyte wychowanie młodego pokolenia, poprawa stanu
      technicznego dróg” - to fantastyczny program , a jak to Pan Starosta chce
      NALEŻYCIE wychowywać młode pokolenie? Bo przeciwdziałać bezrobociu już chyba
      zaczął, zatrudniając informatyków z łapanki ulicznej. A edukację, moim zdaniem,
      należałoby zacząć od siebie samego. To żałosne, że Starosta Powiatu nie wie co
      oznacza termin „tożsamość regionalna”, wstyd mi to cytować, zainteresowanych
      odsyłam do zapisu z chata.
      To dobre pytanie : „dlaczego pewnym osobom zależy na tak negatywnym wizerunku
      Starostwa może mają w tym jakąś korzyść” - właśnie, może wyjaśnisz nam,
      dlaczego osobom , które robią stronę Starostwa zależy na negatywnym wizerunku
      Starostwa? To nie głos mieszkańców kreuje ten wizerunek a właśnie, między
      innymi ta strona, i to zarówno swoją estetyką oraz chaosem świadczącym o
      totalnym barku umiejętności osób robiących tę stronę, jak i informacjami na
      niej zawartymi. To po prostu kompromitacja.

• silenca Re: kompromitacja 01.02.04, 01:36
        Powiem w te słowa. Nie widzę sensu by dyskutować działania Starosty bo jak już
        zdążyliśmy zauważyć Pan Starosta "piastuje" urząd i nie znajduje chyba czasu
        na zajmowanie się realnymi problemami społeczności, której jak się zdaje ponoć
        miał być "posłańcem".

Przywilejem elity ( a mam obawy, że starosta czuje się jej członkiem ) jest
        pozostawanie głuchym na wezwania motłochu. Zatem jestem święcie przekonana, że
        apele o troskę i łaskę dla zwykłego "szaraka" nie znajdą oddźwięku, a sugestie
        mogą zostać niezrozumiane.

Nie męczmy więc władz chociaż aż się prosi by to czynić.

Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, ze głos mieszkańców nie kreuje wizerunku
        powiatu. Wprost przeciwnie. I mam nadzieję, że nie jestem osamotniona w mym
        mniemaniu, bo jeśli jest odwrotnie to ja "wypisuje się z takiego powiatu" ;)
        Jak narazie powiat to nie tylko Pan Starosta i całe szczęscie.... lecz my
        wszyscy.
        A jeśli Pan Starosta jest "be" to proponuje coś z tym zrobić. Ktoś tego Pana
        wybrał i mam nadzieję, że ma spokojne sumienie i poczucie dobrze spełnionego
        obowiązku.
        Pamiętajmy, że władze świadczą o nas. Ci ludzie nie biorą się z nikąd.

To nie strona WWW powiatu jest czystą kompromitacją ale władze tegoż powiatu.
        Nie wymagajmy cudów.

Można odmalować starą chatynkę, załatać dziury i udawać, że mieszka się w
        willi ale tak na dobrą sprawę zawsze ma się świadomość, że chatka się wali a
        przy pierwszej, silniejszej ulewie zmyje "make up" z murów i ukaże światu całą
        prawdę.

Swoją drogą - ładna ta siedziba Starostwa i "make up" całkiem ,całkiem :)))

P.s. Wprawdzie pustak to nie cegła ale jak go pomalować to....taki prawie
        ceglany ;)
        • nox22 Re: kompromitacja 01.02.04, 08:00
          silenca napisała:

> Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, ze głos mieszkańców nie kreuje wizerunku
          > powiatu. Wprost przeciwnie. I mam nadzieję, że nie jestem osamotniona w mym
          > mniemaniu, bo jeśli jest odwrotnie to ja "wypisuje się z takiego powiatu" ;)
          Pisząc o wizernku, odpowiadałem na pytanie : "dlaczego pewnym osobom zależy na
          tak negatywnym wizerunku Starostwa może mają w tym jakąś korzyść”. Moje posty,
          są moimi spostrzeżeniami opartymi na faktach, nie mają nic wspólnego z
          kreowaniem jakiego kolwiek wizerunku a zarzucono mi "negatywne kreowanie
          wizerunku Starostwa".
          pozdrawiam
          Nox
      • dr_scott Re: kompromitacja 01.02.04, 13:23
        dotychczas oceniałem jedynie stronke pod względem technicznym i estetycznym. tu
        nic się niestety nie zmieniło. wykonanie mierne, estetyka.... no comment.
        nawigacja chaotyczna. żadna z tych rzeczy nie wpływa pozytywnie na wizerunek
        ani Starostwa ani miasta.
        nie zagłębiałem się natomiast w treść zamieszczoną na strone. i jeśli jest
        faktycznie tak jak pisze Nox.... to wszystkiego najepszego dla Starostwa, czuję
        się dumny, że jestem mieszkańcem powiatu!
        Podpisuję się pod słowem KOMPROMITACJA! bo to chyba najbardziej prawidłowe
        określenie.
        Chciałbym aby teksty w tym wątku dały komuś do myślenia... ale niestety obawiam
        się że to tylko moje niespełnione marzenia.
        • Gość: patior Re: kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 05:33
          >Chciałbym aby teksty w tym wątku dały komuś do myślenia... ale niestety
          >obawiam
          >się że to tylko moje niespełnione marzenia.
          >*** dr scott
          Na szkole w Manchester widnieje napis" Sapere Aude" - "Miej odwage byc mądrym"
          czego życze Starostwu
          • dr_scott Re: kompromitacja 07.02.04, 20:18
            Gość portalu: patior napisał(a):

> >Chciałbym aby teksty w tym wątku dały komuś do myślenia... ale niestety
            > >obawiam
            > >się że to tylko moje niespełnione marzenia.
            > >*** dr scott
            > Na szkole w Manchester widnieje napis" Sapere Aude" - "Miej odwage byc
            mądrym"
            > czego życze Starostwu

a oni jakby na przkór... mają motto "miej odwagę (czelność) być głupim!"
            i to realizują z niewiarygodną szczerością
    • loggic JA W KWESTII FORMALNEJ!!! 02.02.04, 09:15
      Czy nie możnaby poprosić jakiejś szkoły, powiedzmy liceum, aby w ramach lekcji
      informatyki stworzyły stronę starostwa?
      L.
      • dr_scott Re: JA W KWESTII FORMALNEJ!!! 07.02.04, 20:16
        loggic napisał:

> Czy nie możnaby poprosić jakiejś szkoły, powiedzmy liceum, aby w ramach
        lekcji
        > informatyki stworzyły stronę starostwa?
        > L.
        >

obawiam sie ze skompromitowali by obecnego wykonawce i całe Starostwo robiąc
        lepszą stronke...
        • nox22 Re: JA W KWESTII FORMALNEJ!!! 07.02.04, 22:31
          widziałem już stronę firmową (!) robioną przez ośmiolataka i była OK
          • Gość: Kaska Re: JA W KWESTII FORMALNEJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 00:17
            ślepy by to lepiej zrobił, cóż za cudowny dobór kolorów:)
      • yasny Re: JA W KWESTII FORMALNEJ!!! 09.02.04, 15:24
        Wystarczy, ze forse na ten cel przeznaczona przekaze sie firmie/osobie ktora sie
        tym zajmuje zawodowo, a nie jak w tym przypadku "ktos" zebral kase i zlecil to
        synowi kolegi, a za wykonanie dal mu na bilet do kina.
        • kasicaaa Re: JA W KWESTII FORMALNEJ!!! 09.02.04, 16:30
          Informuję, że gość "Kasica" to nie ja, ja od dawna się już loguję. A strona
          Starostwa jest okropna i koniec. Nie wiem tylko, czy warta tylu emocji... pdr
          kasica
          • nox22 NASZA i wasza 19.02.04, 15:58
            Mija luty, jakoś nie widać rewelacyjnych zmian na stronie, strona otwiera się w
            kolejnych oknach, jest nieczytelna i przeprszam, brzydka to za malo
            powiedziane, jest żałosnym bezguściem.Pani rzecznik podpisuje się nickiem rodem
            z Faraona, Pan Strosta zaprasza na chat : "Internauci! W środę 3 marca
            będziecie mieli kolejną okazję do rozmowy ze Starostą Tarnogórskim Józefem
            Korpakiem na czacie! Starosta będzie odpowiadał na wasze pytania na naszej
            stronie internetowej" a może by tak "wasze" wypadałoby napisać z dużej litery?
            a "nasza strona" to znaczy czyja?

• fishinnet Nowa strona? 25.02.04, 16:15
      Nowa strona czy znowu zamiana serwera?

www.powiat.tarnogorski.pl/sql/index3.html
      • drcarlos Re: Nowa strona? 25.02.04, 17:52
        fishinnet napisał:

> Nowa strona czy znowu zamiana serwera?
        >
        > www.powiat.tarnogorski.pl/sql/index3.html

no trza przyznac, ze jest lepsza niz ten niewypał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka