Dodaj do ulubionych

Polityczne brednie.

24.04.10, 20:58
Sami tutaj znawcy polityki, historii i dobrego obyczaju.
Przeczytajcie sobie co wypisujecie.
23.
Obserwuj wątek
    • pink_alois Re: Polityczne brednie. 24.04.10, 21:06
      Niestety czytam Korpaczka bo to dobra analiza poziomu wyborców pisu.
      • bulczanka Re: Polityczne brednie. 24.04.10, 21:12
        A na co ci ta analiza? Alois, partia którą miłujesz rządzi i nic nie zapowiada by miało sie to w najbliższym czasie zmienić. Teraz jeszcze dodatkowo prezydenta wyplują. PiS-owi będzie znacznie trudniej przeszkadzać. Zostaw już tych PiS-owców.
        I daj znać kiedy ta analiza dobiegnie końca.
        • oryginal23 Re: Polityczne brednie. 24.04.10, 21:15
          Bulczanka, powiatowy analityk polityczny siódmej kategorii.
          23.
          • bulczanka Re: Polityczne brednie. 24.04.10, 21:21
            Nie wnikam w politykę tak jak wy. Nie mam na co (i kogo) narzekać. Interesuje się co najwyżej decyzjami MPiPS (taka praca).
            W tym kraju, województwie i mieście żyje mi się bardzo dobrze.
            • oryginal23 Re: Polityczne brednie. 24.04.10, 21:26
              Rozsądna wypowiedź, jestem zaskoczony.
              23.
              • pink_alois Re: Polityczne brednie. 24.04.10, 22:58
                Buła źle odczytujesz moje poglądy, nie ma partii "którą miłuję", zakładasz, że
                to PO, mylisz się, partia którą mógł bym brać poważnie możne powstać po upływie
                pokolenia styropianowców, ludzi którym się należy bo :
                a-walczyli
                b-spali na styropianie
                c-nie uczyli się bo siedzieli jak mówił Bronek
                d-mają chorobliwą megalomanie i chorobę posiadania władzy.

Musi przyjść nowe pokolenie ludzi wykształconych nie na błędach tylko na
                uniwersytetach, zawodowych polityków, politologów, prawników i managerów a nie
                elektryków, kierowców czy pospolitego złodziejstwa.

Uważam że obecne partie nie są wstanie podołać wezwaniom politycznym i stworzyć
                silne panstwo.

PO popieram tylko o tryle o ile jest w stanie trzymać krotko na wodzy chorych na
                posiadanie władzy pisiornych są zagrożeniem dla demokracji
                • korpaczek Re: Polityczne brednie. 24.04.10, 23:22
                  tak tak alois "POlska to dziki kraj",nie to stan Floryda.Tam na POlach golfowych
                  nie ma tak dziko POlitycy nie spotykają się na cmentarzach w celu lobbowania ustaw.
                  I nie ma się co dziwić nawet minister w rządzie RP brzydzi się POlityką,jednak
                  pieniążki go już nie brzydzą.
                  • oryginal23 Re: Polityczne brednie. 25.04.10, 00:01
                    Opowieść godna słuchacza maryjnego radia, kolejne polityczne brednie.
                    23.
                  • pink_alois Re: Polityczne brednie. 25.04.10, 00:01
                    Jak ma byc normalnym kiedy pisaizm jest na scenie politycznej, min. Jasiński w
                    ostatni dzień urzędowania umarza pisowi długi, Kaminski rządzi CBA nielegalnie,
                    zamiast normalnej polityki eksploduje polityka prowokacji, pseudoafer gruntowych
                    czy przeciekowych, Prezydent walczy z rządem o stołki w samolocie chociaż nie ma
                    podstaw do mieszania się w politykę zagraniczna.
                    Skorumpowani politycy wracają po czasie do polityki jako bohaterowie.
                    Pis walczy propagandowo oczywiście z komuna a komuna w pisie ma się dobrze.
                    Następuje gwałtowny wzrost bagna politycznego generowanego w dłużej części przez
                    pis.
                    Nie ma mechanizmów aby ukrócić samowolkę, nie ma odpowiedzialności.
                    Każda proba wytknięcia nieudacznictwa wywołuje krzyk o działanie polityczne
                    mające zdyskredytować nieudacznika który przecież jak sam twierdzi jest patriotą
                    bohaterem, państwowcem a naprawdę niczym.
                    • korpaczek Re: Polityczne brednie. 25.04.10, 00:12
                      Bredzisz,skończyły ci się argumenty i zwyczajnie pienisz.PIS był tylko przez 2
                      lata i od lat go nie ma.Żyjesz historią i nie potrafisz pogodzić się z faktem
                      nieudacznika tuska,podobnie zresztą jak baran23.
                      • oryginal23 Re: Polityczne brednie. 25.04.10, 00:17
                        Zawsze byłem zdania, że korpaczku pisać to ty nie potrafisz.
                        Nędzne plagiaty, ubogie słownictwo, nic własnego, jedynie
                        naśladownictwo.
                        23.
                        • korpaczek Re: Polityczne brednie. 25.04.10, 00:21
                          I odezwał się mentor co zaszczyci każdy wątek dwoma słowami ty masz czelność
                          mówić o pisaniu.
                          Boisz się merytorycznej dyskusji,nauczyłeś się kilku "gierek słownych"
                          siłą rzeczy bo prawdopodobnie masz z tym kontakt na co dzień ale wiedzą nie
                          dysponujesz żadną
                          • oryginal23 Re: Polityczne brednie. 25.04.10, 00:27
                            Nie tobie oceniać moją wiedzę przedstawicielu pospólstwa.
                            Bredź dalej.
                            23.
                            • korpaczek baranie23 25.04.10, 00:30
                              Nie unoś się.
                              • oryginal23 Re: baranie23 25.04.10, 00:31
                                Nie unoszę się, stwierdzam jedynie.
                                23.
                                • pink_alois Re: baranie23 25.04.10, 00:58
                                  oryginal23 napisał:

> Zawsze byłem zdania, że korpaczku pisać to ty nie potrafisz.
                                  > Nędzne plagiaty, ubogie słownictwo, nic własnego, jedynie
                                  > naśladownictwo.
                                  > 23.
                                  Oryginale wystarczyło napisać - Klasyczny wyborca PiS-u.
                                  • ob133 Re: baranie23 25.04.10, 02:49
                                    Właśnie z browarków wróciłem i w natłoku myśli wymyśliłem, że Wam koledzy
                                    to się naprawdę musi nudzić :) Taki piękny sobotni wieczór, a Wy dalej o
                                    tej polityce. Liczyłem, że jak tu wejdę to ktoś napisze gdzie fajne panny
                                    w TG można było dzisiaj spotkać... a zamiast tego po raz tysięczny
                                    uraczony zostałem anty-pisowskimi hasłami. Aż dziw bierze, że aż tak co
                                    niektórzy przywiązali się do tego forum i swe wypowiedzi traktują tu jak
                                    kwestię życia i śmierci.
                                    No nic, to tyle przemyśleń. Więcej nie piszę bo O23 wyłapie rano moje
                                    orty, braki przecinków i pewnie mi się oberwie, że jestem głupi i
                                    pijany ;) Wracam przed TV w oczekiwaniu na walkę Adamka :)

pozdrawiam wszystkich miłośników polityki ;)
                                    • oryginal23 Bez obaw 25.04.10, 12:12
                                      Bez obaw. Interesuje mnie jedynie ortografia, składnia i gramatyka
                                      korpaczka. On jeden potrafi tworzyć prawdziwe perełki językowe.
                                      Adamek wygrał, drobna rzecz, a cieszy.
                                      23.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka