Dodaj do ulubionych

Linia 19 nocna

10.10.10, 22:13
Witam,

Od września KZK GOP zrobił pewne zmiany w liniach nocnych. No i spowodował zepsucie połączeń nocnych z Katowic (z przesiadką w Bytomiu z 830N). Trzeba było czekać kilkadziesiat minut.

Troszkę ich pomęczyłem i się okazało, że 21 września MZKP poprawił rozkład linii 19. Z tym, że nadal jest nie do końca dobrze... Tj. z Katowic się przesiadka zgadza. Ale do Katowic się nie da dojechać w nocy (brakuje paru minut na przesiadkę w Bytomiu). A technicznie jest to możliwe. MZKP i UM TG dostali taką propozycję:

Jestem przekonany, że jest możliwość takiego ułożenia rozkładu aby
linia 19 była bardzo dobrze skomunikowana z linią 830N.

linia 830 przyjeżdża do Bytomia 0:07 oraz 1:10.
Linia 19 odjeżdża z Bytomia 0:13 oraz 1:13 (oczekując na przyjazd
linii 830N w przypadku opóźnienia).
Linia 19 przyjeżdża o 0:07 i 1:07 do Bytomia
Linia 830N odjeżdża z Bytomia 0:10 i 1:10.

Wtedy możemy w mniej niż godzinę dostać się z Tarnowskich Gór do Katowic (czyli podobny czas jak 820 w dzień. A czy się może to p

Jeżeli sądzicie, że to dobry pomysł spróbujcie wysłać list na: um@tarnowskiegory.pl oraz mzkp.koordynacja@pn.pl

Wspomożecie? Bo może się takie połączenie przydać (a to na dojazd na nocny pociąg do Katowic, a to na jakąś imprezę itp...)

Przykładowa treść:
Witam,

Proszę o skoordynowanie rozkładów nocnych autobusów linii 19 i 830N. Obecnie jest umożliwiona przesiadka na trasie z Katowic do Tarnowskich Gór. W przeciwną stronę brakuje kilku minut na przesiadkę.

Pozdrawiam, Imię Nazwisko
Obserwuj wątek
    • adziura Chyba się udało :) 11.10.10, 16:59
      15.10.2010 Zmiana rozkładu jazdy autobusów linii nr 19.

W celu dostosowania linii nr 19 do zmienionego przez KZK GOP rozkładu jazdy linii nr 830 z dniem 15-10-2010r. wprowadza się kolejną zmianę w godzinach późnowieczornych w rozkładzie jazdy linii nr 19.

Pobieżnie sprawdzając rozkład wychodzi, że da się i dojechać i wrócić z Katowic :)
      • oryginal23 Re: Chyba się udało :) 23.10.10, 21:44
        To doskonała wiadomość, jestem szczęśliwy, kocham przecież autobusy.
        Przy okazji mam pytanie.
        Gdzie te nowe, śliczne busy, gdzie rozpoczęcie prac przy budowie dworca mzkp?
        23.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka