forman5 02.04.04, 15:32 Każdy z nas coś zaczynał. Pierwszy dzień szkoły,wojska.Pierwsza przejażdzka autem za pasażera,jako kierowca.Pierwsza komunia, praca,może pierwszy wypadek samochodowy(odpukać ). Można pisać niekoniecznie to co sugeruję wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forman5 Re: Twój pierwszy raz.... 02.04.04, 15:33 Pierwszy autem którym jechałem jako pasażer to Warszawa M-20 garbus. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Twój pierwszy raz.... 02.04.04, 15:34 Pierwszym autem którym jechałem jako kierowca (bez prawa jazdy)na drodze publicznej to poczciwy maluch. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Twój pierwszy raz.... 02.04.04, 15:36 Pierwszy raz za kierownicą ciężarówki siadłem na kursie kat C.Był to "grzechotnik" Star 29 z silnikiem benzynowym ! Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Twój pierwszy raz.... 02.04.04, 15:37 Pierwszy raz prowadziłem pociąg pasażerski na odcinku Katowice-Warszawa lokomotywą EU 07-123. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Twój pierwszy raz.... 02.04.04, 15:41 Pierwszą komunię miałem w Rudzie,pamiętam ten dzien do dziś.Dostałem wtedy zegarek prod ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Twój pierwszy raz.... 02.04.04, 15:43 Pierwszą przeprowadzke w życiu też pamiętam.Ze Śląska w góry ! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwsza komunia 02.04.04, 17:19 w kościele pw. św Marcina w Starych Tarnowicach. dostałem zegarek elektroniczny z melodyjkami, aparat SMIENA itp... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwsza jazda samochodem - pasażer 02.04.04, 17:21 No to byla pewnie Zastawa 750 :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia2 Re: Pierwsza jazda samochodem - kierowca 03.04.04, 23:08 ja tez maluszkiem ale nie jako pasażer tylko kierowca i to łamiąc przepis bo bez prawka < kumpel mnie uczył jeździć :P > Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwszy lot samolotem 02.04.04, 17:23 jako pasazer oczywiscie :) samolot CITYLINER RJ85, Katowice-Frankfurt Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwsze złamanie 02.04.04, 17:24 złamałem nos, za bajtla, spadłem z trzepaka na twarz. potem jeszcze kilka razy miałem nos łamany. nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia2 Re: Pierwsze złamanie 03.04.04, 23:01 hehe ja też nos ;) ale nie na trzepaku tylko na barierkach przy sklepie chciałam się popisać przed kolegami i zrobic salto no to wyladowałam noskiem wprost w krawężnik upsss łojjj bolało :P Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Mój pierwszy samochód 02.04.04, 17:25 na wpół odziedziczony, na wpół przejęty po ojcu. Fiacior 125p. Na nim zrobiłem najwięcej kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott moja pierwsza komórka 02.04.04, 17:28 nokia 3310, w grudniu 1998!! dopiero co wszedl ten model. wtedy to byl wypas, nikt takiej nie mial :] Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia2 Re: moja pierwsza komórka 03.04.04, 23:11 motorolka :) grudzień 2000 i to zdobyta z wielkim trudem, że tak powiem po znajomości ;) dzielnie się spisywała przez 2 latka :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: moja pierwsza komórka 04.04.04, 10:42 dr_scott napisał: > nokia 3310, w grudniu 1998!! > dopiero co wszedl ten model. wtedy to byl wypas, nikt takiej nie mial :] > do tej pory eksploatuje nokie 3310, choc jest juz to ktorys z rzedu egzemplarz. oczywiscie jest po tuningu :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwszy dzień w wojsku... 02.04.04, 17:29 Nie miałem okazji :/ przeniesiono mnie do rezerwy po szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Mój pierwszy post na tym forum... 02.04.04, 17:34 nie pamietam :/ dawno dawno, na modemie... licznik byl 3-cyfrowy chyba Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Mój pierwszy post na tym forum... 02.04.04, 22:44 Pamiętam nasze miasto oscylowało w granicach niecałych 4 tys.postów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Mój pierwszy post na tym forum... 02.04.04, 22:48 forman5 napisał: > Pamiętam nasze miasto oscylowało w granicach niecałych 4 tys.postów. eeee mysle ze to bylo mniej.... duzo mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwsza jazda na motorku 02.04.04, 17:35 jako pasażer na komarku, jako kierowca też na komarku nieco później :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Mój pierwszy wypadek samochodowy IP: *.protonet.pl 02.04.04, 18:56 Zdarzył sie w zeszłym roku (mój staż kierowcy to prawie ćwierć wieku)i do dzisiejszego dnia ponoszę jego konsekwencje.Mechanik,który naprawiał mój samochód tak spartaczył robotę,że zgroza bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Mój pierwszy wypadek samochodowy 02.04.04, 21:37 pierwszy raz jako kierowca wjechałem w Poloneza moim fiaciorem. Nie byla to moja wina, bo baba wyjechala z pobocza i chciala zawracac, oczywiscie nie spogladając w lusterko. obrażenia mojego auta były pestką w porównaniu z tym co wyrządziłem polonezowi :) a wczesniej kilka razy uczestniczylem w stłuczkach jako pasażer tłuczonego auta. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwszy rejs żaglówką :) 02.04.04, 22:50 za bajtla omegą na jeziorze Żywieckim (jako pasażer). pozniej wielokrotnie juz sam powozilem nieco mniejszą łajbą po różnych jeziorkach a nawet na Chechle :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwszy rejs kajakiem... 02.04.04, 22:51 w 2003 roku :/ az wstyd sie przyznac :) zadebiutowalem na jeziorze Żywieckim :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwszy rejs łodzią podwodną... 02.04.04, 22:52 nie no żartuje. nie płynąłem. ale byłem na polskiej lodzi podwodnej ORP Orzeł czy Wilk juz nie pamietam. Za bajtla jak bylem na koloniach w Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Urwał mi się film 02.04.04, 23:05 A było to dawno, a może jeszcze dawniej. Znalazłem się nie w tym mieście do jakiego zmierzałem do domu i nie wiem jak tam dotarłem.Ale wszystko skończyło się happy. Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Urwał mi się film 03.04.04, 23:03 forman5 napisał: > A było to dawno, a może jeszcze dawniej. > Znalazłem się nie w tym mieście do jakiego zmierzałem do domu i nie wiem jak > tam dotarłem.Ale wszystko skończyło się happy. ja jeszcze takich wrażeń nie mialem ;D słowem; cały świat przede mną!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Urwał mi się film 04.04.04, 10:33 ja nie za bardzo pamietam nawet kiedy to bylo pierwszy raz :/ ale jest cos takiego, ze czlowiek w takim stanie generalnie wiec co robi (ma jakis cel i do niego dąży) jakos tak podswiadomie. mimo ze potem nic z tego nie pamietać.... Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: pierwsze piwo. 02.04.04, 23:11 To ciemne tyskie w butelce 0,5 l z zamykanej drutem z gumką. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: pierwsze piwo. 04.04.04, 10:34 forman5 napisał: > To ciemne tyskie w butelce 0,5 l z zamykanej drutem z gumką. Moje to Żywczyk w Małpim Gaju :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwszy sznaps 04.04.04, 10:36 Wódke to pierwszy raz piłem w.... szkole średniej. W Mechaniku w radiowęźle, bylo to oblewanie pracy dyplomowej. Z kumplem żesmy sie ululali i poszlismy na WF..... :/ dziwnie sie gralo w kosza :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Pierwsza wakacyjna wyprawa! 04.04.04, 10:40 Chodzi o taką wyprawe mlodziezową, ktora zorganizowalismy sobie sami. Pojechaliśmy fiaciorem 125p nad jezioro. Wiocha zwala sie Wilkowo czy jakos tak w wojewodztwie lubuskim. To bylo dawno dawno. Mielismy wlasną łódkę, mieszkalismy w domku od znajomych. No i zepsul nam sie alternator po drodze :/ a sama wiocha wygladala tak, jak zostawili ją Niemcy w 1945.... bylo najs :) Odpowiedz Link Zgłoś