Dodaj do ulubionych

Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czasy

01.11.10, 20:58
Zapoznałem się z programem Lucyny Ekkert. I wiedzę, że jest to świeże spojrzenie poparte kompetencjami i doświadczeniem w samorządzie województwa.
Moim zdaniem Lucyna Ekkert gwarantuje rozwój TG poprzez m.in. pozyskiwanie funduszy zewnętrznych. Bo się na tym zna.
Można różnić się poglądami, ale ona przynajmniej zaprasza do współpracy dla dobra miasta, a nie fascynuje się wzajemnymi kłótniami jak rywale
Obserwuj wątek
    • oryginal23 Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 01.11.10, 21:17
      Nachalna i nieciekawa jest twoja propaganda.
      Pani z nikąd szans nie ma.
      23.
    • robingut Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 01.11.10, 21:30
      Na początek niech się zapozna ze stronka PO, bo tam o niej piszą tak:
      Poprzez podejmowane działania "Będzie dążyć do: tworzenia dobrych warunków dla rozwoju oświaty, kultury i sportu,· poprawę warunków nauczania, pracy nauczycieli, lepszą opiekę zdrowotną, zintensyfikowania działań na rzecz osób niepełnosprawnych.

Zastanawiam się więc, czy ta sympatyczna Pani wybiera się do ratusza czy do ministerstwa edukacji oraz czy nie mogłaby na ten tekst spojrzeć okiem Dyrektora od Edukacji, bo po polsku to nie jest napisane.
      Kompetentny szef wierzy, ale kontroluje. Tak naucza burmistrz Czech.
    • pink_alois Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 02.11.10, 22:16
      A co musiała by wiedzieć aby być dobrym burmistrzem?
      Byli już tacy co wiele wiedzieli ale jakoś nie wyszło, generalnie nie wyszło bo koledzy się cieszyli i chwalili sobie. Wszyscy wiemy jak to wszystko się kręci aby było lepiej musi być kandydat przynajmniej z Gdańska przywieziony w teczce.

Obecny burmistrz np. pisze, że fachowcom trzeba płacić więc pytam się zwolenników obecnego burmistrza który to taki fachura z tych wymienionych w "burmistrz gwarantuje rozwój - swoim"?
      Oraz gdyby burmistrz zarabiał 100 tyś. miesięcznie (czego mu życzę) i z tych pieniędzy miał wypłacić pensje tego fachury o którym myślimy ciekawe czy też by tyle płacił.
      • oryginal23 Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 02.11.10, 22:25
        Masz rację alois.
        Jedynym prawdziwym fachowcem ja jestem, a mi nie płaci nawet złótowki.
        23.
      • robingut Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 03.11.10, 00:06
        Wyobraź sobie Alojz, że to Ty jesteś w tasi przywiezionym burmistrzem z Gdańska , a Twoje ugrupowanie wprowadziło do rady 11 radnych. Sukces!Twój kontrkandydat Oryginał wprowadził 11, też sukces. Ja jestem tym ostatnim 23 rajcą. Czyli cienki bolek ze mnie. Ale to ja jestem Number One w tym towarzystwie, nie Ty.
        Bo ja mogę Cię poprzeć i będziesz miał w Radzie przewagę potrzebną do uchwalenie każdej mądrej lub durnej uchwały. Albo to dzięki mnie Oryginał będzie miał przewagę w Radzie, zostanie Przewodniczącym i dostaniesz bracie burmistrzu popalić, jak się patrzy, bo ty jesteś gringo co Oryginałowi wszedł w paradę.
        Co mi dasz Alojzie z Gdańska , by mieć przewagę w Radzie? Co mi dasz, bym nie zmienił zadania, i nie przeszedł do Oryginała? Bo ja mogę w każdej chwili. A jak przejdę to odwołamy Twego przewodniczącego i może ja sam nim zostanę? Co mi dasz wtedy Alojz, żebym Ci ja nie dał popalić?
        Na dobrą sprawę Alojz, to burmistrz może być osioł, ważne by miał przewagę w radzie. Burmistrz jest jak dyrektor lub prezes państwowej firmy. Przynoszą go w tasi i odwołują, a firma hula dalej, bo to nie dyrektor tyra tylko personel niższy, a wskazówki dostaje od swego szefa. Jak hula firma, zależy właśnie od szefa tego dyrektora. Szefem burmistrza jest Rada. Im więcej w niej mądrych, tym lepsze wskazówki dla dyrektora alias burmistrza. Między nim, a takim dyrektorem, jest tylko jedna różnica, jego jest trudniej odwołać. Prawie niemożliwe jeśli nie kradnie lub nie jest osłem patentowanym.
        Import Alojz niczego nie załatwia. Nie burmistrz jest ważny, a radni.
    • adambadziejewicz Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 03.11.10, 20:36
      tomek-34 napisał:

> Uważam, że warto wybrać Lucynę Ekkert! Ona gwarantuję p
      > oprawę jakości naszego samorządu!
      Jak?
      Proszę o szersze naświetlenie tematu.
      • oryginal23 Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 03.11.10, 22:34
        Poprawi jakość swojego życia po utracie posady w Katowicach?
        Nie poprawi, nie ma szans.
        23.
      • robingut Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 04.11.10, 00:09
        On cały czas naświetla,
        Że ona jest najlepsza.
        Bo z nim jest jak z tym faciem
        Z Boya. Chyba to znacie?
        "Takiej dostał dziwnej manii,
        Że chciał tylko od Stefanii.
        A to zawsze jest najgłupsze,
        Kiedy się kto przy czym uprze".

• pink_alois Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 04.11.10, 01:20
          Robinie przekonałeś mnie, musi być po staremu, aby "fachowcy" dobrze zarabiali musi być jak było.
          • robingut Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 04.11.10, 23:02
            Nie poddawajmy się Alojz fatalizmowi. Nie musi być po staremu. Możemy wybrać samych nowych. Wtedy fachowcy nie będą mogli dobrze zarabiać, tylko będą MUSIELI zarabiać bardzo dobrze. To tak jak z wozem. Możesz do niego zaprząc starą chabetę i wóz jakoś pojedzie. Zaprzęgniesz chabetę i źróbka, a wóz też pojedzie. Zaprzęgniesz samego źrebaka, będziesz musiał do niego dokupić traktor.
            • pink_alois Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 04.11.10, 23:22
              O czym my mówimy? zgadzam się, że fachowcy.... ale fachowcy a nie spece od kładzenia firm na łopatki.
              Za pierdzenie w stołek 17 tyś?
              Jakim fachurą trzeba być aby aby dowodzić basenem i kilkoma sprzątaczkami?
              Co to kuźwa kopalnia czy lotnisko?
              Czy jest jakiś umiar w wypłacaniu nie swojej kasy?
              • robingut Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 04.11.10, 23:49
                W 2008 r. szef Fed Ben Bernanke w 2008 r. 197 tys. dol., czyli 160 tys. euro.
                Szef polskiego banku centralnego (Skrzypek) zarobił prawie 400 tys. zł. (około 100 tys. euro)
                Sam chyba Alojz rozumiesz Park Wodny w TG to nie jest jakis tam bank czy FED. Tu trzeba myśleć, a zarobek marny. Trzy razy mniej niż ten Bernake. Co to jest 210 tys. Bieda Alojz, bieda.
                • pink_alois Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 05.11.10, 00:38
                  Nie interesowałem się lokalną polityką, aby zobaczyć who is who , zacząłem przeglądać sieć pod kontem tarnogórskich działaczy, to co czytam powoduje u mnie irytacje.
                  Władzę mamy taką jakich mamy wyborców, ludzie glosują na kogoś kogo znają z nazwiska lub obiło im się coś o uszy, często kierują się sympatiami lub jakimś szczegółem z działalności polityka, który przypadł im kiedyś do gustu, brak refleksji i głębszej analizy, zwykła loteria.
                  A tymczasem można by glosować np. na prezesa parku wodnego, skoro, wysokość wynagrodzenia jest miarą fachowości to prezes jest większym fachowcem niż Tusk bo zarabia więcej.
                  Skarbnik jest większym fachurą niż min. finansów.
                  Chłopcy goszczą się pięknie.
                  • robingut Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 05.11.10, 01:03
                    Ja lubię to miasto, ale ono nie jest takie wielkie. Dlatego w wyborach na burmistrza małe szanse miałby tu nawet Bóg Ojciec. Rozumiesz, zbyt mało ludzi go zna.
                    • oryginal23 Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 05.11.10, 21:53
                      Kto to taki?
                      Może jemu warto udzielić poparcia?
                      23.
                      • robingut Re: Lucyna Ekkert ma dobry program na trudne czas 05.11.10, 22:47
                        Mówią, że gwarantuje rozwój do najlepszej przyszłości. Z nim Czech mógłby przegrać, bo ma na dodatek koalicyjną większość w trój-osobowej radzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka