Dodaj do ulubionych

Premier Kaczyński robi mgłę

27.09.11, 11:09
Jacek Karnowski wraz z Michałem Karnowskim, przeprowadzili wywiad z Jarosławem Kaczyńskim dla tygodnika "Uważam Rze".

W odpowiedzi na pytanie o rozmowy z Lechem Kaczyńskim w trakcie tragicznego lotu do Smoleńska, prezes PiS odpowiada: - Jeśli ta rozmowa nie zostanie sfałszowana, to nie przyniesie nic nowego. Wiem co mówiłem. Zresztą odbyła się jeszcze zanim były znane prognozy pogody w Smoleńsku. Dotyczyła stanu zdrowia naszej mamy, trwała 25 sekund. Zapytałem czy jest już w Smoleńsku, bo tak myślałem. Odparł, że nie. Powiedziałem mu jak u mamy, on odparł, że powinienem się przespać. Tak jak zawsze. Przerwana zresztą nie przez nas bo połączenie się zerwało. Tematu lądowania w Smoleńsku w ogóle nie było.
Jarosław Kaczyński dodaje jednak, że "obecna władza boi się potwornie, to fakt". Jak mówi "nie ma chyba metody, która jest poza wyobraźnią".
..................................................................................................................................
Potwornie stare

10:17:43 –Arek - Nieciekawie. Wyszła mgła. Nie wiadomo czy wylądujemy.
10:18:11- NN. – A jeśli nie wylądujemy to co?
10:18:14 –Arek – Odejdziemy.
10:18:20 – NN - Jaką informacje już posiadamy do Warszawy?

Leszek zadzwonił o 8.20. Myślałem, że już wylądował i dzwoni ze Smoleńska. Bardzo rzadko dzwonił z telefonu satelitarnego z samolotu. Powiedział mi, że z Mamą wszystko w porządku i poradził, bym się przespał. Pamiętam doskonale, że użył określenia „bo się rozpadniesz”. Tak wyglądała ta bardzo krótka rozmowa. Dosłownie kilka zdań – z Jarosławem Kaczyńskim rozmawiają Katarzyna Gójska – Hejke i Tomasz Sakiewicz.

– O niczym mnie nie informował, poza stanem zdrowia naszej mamy. Powiedział mi, że z rozmowy z lekarzem wynika, że stan mamy jest stabilny. Brat powiedział mi jeszcze, żebym się przespał – ujawnił Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla portalu onet.pl. Zapewnił, że o niczym więcej z prezydentem tuż przed katastrofą nie rozmawiał. – Gdyby wiedział, że coś jest nie tak z pogodą, na pewno by mi o tym wspomniał – dodał prezes PiS.

Tuż przed telefonem do brata, prezydent zadzwonił do doktora Jerzego Smoszny, lekarza wojskowej kliniki przy ul. Szaserów w Warszawie, gdzie od kilku tygodni leżała ciężko chora matka braci Kaczyńskich. Jak opowiadał potem doktor Smoszna, uspokoił wtedy prezydenta, że stan zdrowia mamy jest już stabilny, a prezydent na wieść o tym się rozpogodził. Prezydent dobrymi informacjami postanowił od razu podzielić się z bratem.
..........................................................................................................................
Potwornie nowe

"To nie prezes Kaczyński znał stan zdrowia mamy, a śp. prezydent, gdyż dzwonił kilka minut wcześniej w tej sprawie do szpitala z pokładu samolotu, o czym zeznał lekarz, który opiekował się chorą. Lekarz stwierdził, iż o 8,20 polskiego czasu dzwonił L.Kaczyński do szpitala i rozmawiał ok. 10 minut o stanie zdrowia matki".
....................................................................................................................................
Potwornie stare

10:24:30 – Wieża - Na Korsarzu mgła. Widzialność 400
10:24:47 – Wieża - Na Korsarzu mgła. Widzialność 400
10:25:59 - Wieża – Warunków do lądowania nie ma.
10:25:02 – Jakowlew – Widać na jakieś 400 metrów, podstawy są poniżej 50 grubo
10:26:19 – Arek - Panie Dyrektorze wyszła mgła.
10:26:25 – Arek – W tej chwili w tych warunkach nie damy rady usiaść
!0: 26:30 – Arek - Spróbujemy podejść. Zrobimy jedno zajście, ale prawdopodobnie nic z tego nie będzie.
10:26:34 – Arek – Jak się okaże .....to co będziemy robili?
10:26:40 – Arek – Paliwa nam tak dużo nie wystarczy do tego....
10:26:44 – Kazana – No to mamy problem...
10:26:47 – Arek - Możemy poł godziny powisieć i odlecieć na zapasowe.
10:30:35 - Kazana – Nie ma na razie decyzji Prezydenta co dalej robić.
10:31:07 – NN – Podchodzi do lądowania.
10:32:59 – Arek – Podchodzimy do lądowania. W przypadku nieudanego podejścia odchodzimy w automacie.
Zdaniem komisji o 10:36:48,5 w kabinie załogi pojawił się Dowódca Sił Powietrznych, najprawdopodobniej po rozmowie z Dyrektorem Protokółu.
.........................................................................................................................
Indianie zapalali też tzw. przeciw-ogień.
Obserwuj wątek
    • amadeo214 Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 12:49
      To wszystko już nie ważne.
      Jest dowód, że samolot zestrzelono !
      To wnioski Antka Policmajstra
    • wdch_po Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 12:58
      co? znowu jakaś teoria spiskowa propagowana przez
      lemingi?
      ZGŁOŚ SWOJE PODEJRZENIA JULII !
      ONA TO ZAŁATWI
      tak jak ustawę antykorupcyjną
      4 lata, ustawy antykorupcyjnej brak. "To bulwersujące"
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10347038,3_lata__ustawy_antykorupcyjnej_brak___To_bulwersujace_.html
      • robingut Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 13:59
        Tak się to Wydechu ( z wielkiej, a nie dużej litery) zaczyna.

„Serwis wPolityce.pl, którego redaktorem naczelnym jest Jacek Karnowski twierdzi, że w środowisku "dziennikarzy prorządowych" i w sztabie wyborczym PiS o sprawie mówi się, określając ją jako "bombę".

Zapis rozmowy, która miałaby odbyć się tuż przed katastrofą tupolewa w Smoleńsku, według wPolityce.pl, zostanie opublikowany przez zagraniczne media "zaprzyjaźnione z polskimi ośrodkami bliskimi władzy". Rozmowa miałaby - twierdzi serwis - być tak "spreparowana", by postawić prezesa PiS w niekorzystnym świetle.

Serwis wPolityce.pl pisze, że w sprawę zaangażowane są także polskie media, które - po publikacji - "natychmiast podchwytują temat i dają na czołówki". Miałaby tak zrobić m.in. "jedna z największych gazet, mocno zaangażowana w kampanię PO".

Scenariusz ma być - czytamy w serwisie - przygotowany na moment tuż przed ciszą wyborczą. "Nagłośniona jednostronnie sprawa wpływa na wynik wyborów, zbija rezultat PiS" - taki scenariusz rysuje serwis wPolityce.pl”.
        ........................................................................................................................................

„ Bomba, Miałaby się odbyć, zostanie opublikowany, miałaby być spreparowana,, itp.”
        I kto tu teorie spiskowe znów dzierga? Kto się „ boi potwornie”? To rząd rozmawiał o zdrowiu mamy? Kto dymi i mgłę robi Wydech? Premier Kaczyński zawsze chodzi prostą drogą?. W koło układu. Teraz będą w nim zagraniczne media i to nie z Moskwy? Wszyscy się przeciwko niemu sprzysięgli.
        Teczka jedyna sfałszowana. Rozmowa będzie sfałszowana, białe jest czarne i tylko Premier Yaro Samo Dobro prawdziwy.
        A komóreczki z godzinami nie pokaże, choć to jest najprostsze.
        Gadali przed mgłą, sprawa od razu zamknięta. Żaden Putin, Duńczyk ani Aborygen nie będzie mógł Premiera Kaczyńskiego szantażować – Mam ją!
        A jeśli nawet po mgle i lądowaniu coś tam coś tam, to jemu to i tak niczym nie grozi Wydech. Jemu to niczym nie grozi. Komu innemu. Temu, co tego generała nie upilnował przed samowolką..
        Bo on w takim przypadku nie będzie taki wielki, jak go nam tu braciszek przy pochodniach namalował. A testament.... spadek zawsze można odrzucić.
        Premier Kaczyński ma jako propaństwowiec i dobry brat dwa wyjścia:
        I – spokojnie pokazać komórkę przy świadkach kibolach Tuskowi. A niech ma ten ryży kudła tuż przed ciszą wyborczą. Nie zawyje - Ała! Niech się POpłacze, PIS z nim.
        II – domyślasz się Wydech.
        Wtedy nikt nie będzie dociekał o czym ta rozmowa była. Ta kampania wyborcza na trumienkach była bardzo wyczerpująca psychicznie. I te bomby, magnesy, meaconing, „szczały”, hel we mgle nie jednego mogłyby podłamać. Odejdą na wieki.
        Łatwo jest rządzić krajem, a trudno pokazać komórkę? Może wpadła do ....
        Sam dopisz. Pa!

• amadeo214 Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 15:09
          Szanowny Wdechu to dla Ciebie
          wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/358106,raport-w-gazecie-sakiewicza-tupolewa-zestrzelono.html
          • strefas Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 16:24
            To są matoły ,ja pierdziele...normalnie jak dzieci specjalnej troski z naciskiem na specjalnej, tu powinna wkroczyć prokuratura i na jawnym procesie wszystko wyjaśnić ,co jest zmyślone a co prawda (przypuszczalna)
          • robingut Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 16:47
            Dobre. Baranięta to kupią a Sakiewicz zgarnie do sakiewki. Co ma tylko o.Inwestor barany strzyc, kiedy razem mogą je golić?
            Mi się też to spodobało:

PIS oskarzyl Palikota , ze obrazil Ducha Swietego.
            Prokuratura sprawdza.
            "Posel Arkadiusz Mularczyk z PiS uwaza, ze obrazilem w nim Ducha Swietego" - poinformowal smiejac sie Palikot.
            Na przesluchaniu ...bo bylo takie... Palikot zapytal czy poszkodowany sie zjawił...))
            ...........................................................................................................................
            Głosować na PIS? Polakom należy się więcej! PIS załatwi cała Trójcę.

Quo vadis Domine?
            Dla tych baranków do apteki po leki.

• strefas Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 17:11
              :) szkoda mi tych którzy nie umieją patrzeć własnymi oczyma .
              A Bóg się patrzy i śmieje ,to niby dla mnie, te pomówienie ?
              Człowieczy w tym trud ,by z gnoju ,zrobić święty smród .
              • net.kielonek Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 20:50
                Politycznie na tym forum jak cholera, wszyscy napięci jak struny fortepianu.
                Naprawdę Was to tak podnieca?
                Szkoda zdrowia panie i panowie.
                zdrówko!
                • strefas Re: Premier Kaczyński robi mgłę 27.09.11, 20:57
                  a chcesz płacić za flaszkę całą dniówkę ? w Grecji też się tym nie przejmowali a teraz płacą ,a jeśli nie to będą ....ha.. co ty na to ?
                  zdrówko ,póki kosztuje 25zł.
                  • amadeo214 Re: Kolejny "ZAMACH" na (przepraszam) członka PiS 27.09.11, 21:00
                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10365380,Po_postrzeleniu_sztabowca__kandydat_PiS_rezygnuje.html
                    Polecam "obrzydliwe" , "kłamliwe" komentarze
                    • strefas Re: Kolejny "ZAMACH" na (przepraszam) członka PiS 27.09.11, 21:04
                      Bzdur nie czytam !! poczytaj coś na Gospodarka.pl
                      • net.kielonek Re: Kolejny "ZAMACH" na (przepraszam) członka PiS 27.09.11, 21:07
                        Ceny wódki od czterech lat się nie zmieniają, to wiem na pewno.
                        • amadeo214 Re: Kolejny "ZAMACH" na (przepraszam) członka PiS 27.09.11, 21:14
                          JarKacz wspomina coraz częściej o Węgrach.
                          A o tym milczy :biznes.onet.pl/wegry-podniosly-akcyze-na-tyton-alkohol-gry-losowe,18494,4862566,1,news-detal
                          • strefas Re: Kolejny "ZAMACH" na (przepraszam) członka PiS 27.09.11, 21:21
                            u nas by to nie przeszło ..bo Grzechu i Miro i tam ktoś jeszcze, by nie dali :)
                            • oryginal23 Re: Kolejny "ZAMACH" na (przepraszam) członka PiS 27.09.11, 21:54
                              Twoi czerwoni coś zmienić chcą?
                              Napisz jak bardzo ich kochasz.
                              23.
                              • strefas Re: Kolejny "ZAMACH" na (przepraszam) członka PiS 27.09.11, 21:55
                                hu_j cie to obchodzi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka