Dodaj do ulubionych

Internet SDI

IP: 195.117.7.* 29.06.01, 14:51
Czy ktoś w T.G ma SDI czyli tak zwany szybki dostęp do internetu???
Czy jest to mozliwe...???
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Internet SDI IP: *.studiom.pl 30.06.01, 18:23
      juz za niedlugo ruszy osiedlowa siec. koszt przylaczenia sie do siecie wynosci
      300zl a miesieczny abonament 39zl. Jezeli chcesz uzyskac wiecej informacji
      napisz pod adres taps@irc.pl
      • Gość: abc Re: Internet SDI IP: 195.117.7.* 02.07.01, 13:40
        Tak fajnie ale ja nie mieszkam w centrum ani też na osiedlu... Jest to osiedle
        ale domków jednorodzinnych...
        • Gość: ... Re: Internet SDI IP: *.studiom.pl 12.07.01, 13:18
          Siec nie powstaje w centrum.
          Epicentrum bedzie na ulicy poczdamskiej, nadal proponuje sie skontaktowac pod
          wczesniej podany adres i spytac czy bedzie mozliwe podlaczenie do miejsca w
          ktorym mieszkasz.
    • Gość: dr scott Re: Internet SDI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 16:24
      pono teraz instalacja SDI koszci 500 pln a abonament 130 pln. czy to prawda?
      ktos cos wie na ten temat?
      • Gość: loggy Re: Internet SDI IP: *.wbp.zabrze.pl 08.11.01, 16:44
        Wg. cennika ze stronki TPSA

instalacja na czas nieokreslony 856,00
        instalacja na czas 24 m-cy 535,00

abonament/m-c 139,10

podalem ceny juz z VATem
        L.
        • Gość: dr scott Re: Internet SDI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 22:11
          Gość portalu: loggy napisał(a):

> Wg. cennika ze stronki TPSA
          >
          > instalacja na czas nieokreslony 856,00
          > instalacja na czas 24 m-cy 535,00
          >
          > abonament/m-c 139,10
          >
          > podalem ceny juz z VATem
          > L.

aha.
          tx za info!
          chyba bedzie trzeba to blizej omowic przy pivku.
          co ty nato?
          • Gość: loggy Re: Internet SDI IP: *.wbp.zabrze.pl 09.11.01, 08:49
            Nie wazne co ja nato, wazne co NATO na to...
            A ja na to nic nie powiem, bo mnie to ze tak powiem
            nie dotyczy. Niestety zeby wziasc jedno lacze SDI na
            spole trzebaby mieszkac niedaleko siebie.
            Spytaj kumpli z okolicy co by powiedzieli na jakas
            mala siec. A swoja drogas to moze zamiast SDI waraloby
            wziasc lacze z PikNetu?
            Tylko nie wiem ile kosztuje PikNet.
            L.
    • Gość: COBRA4 Re: Internet SDI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 22:25
      Gość portalu: abc napisał(a):

> Czy ktoś w T.G ma SDI czyli tak zwany szybki dostęp do internetu???
      > Czy jest to mozliwe...???

DOSC TROODNA SPRAWA BO Z SIECIAMI "OSIEDLOWYMI" JEST DOSC KIEPSKO... JA MIESZKAM
      W SAMYSM CENTRUM I JEDYNA SZANSA TO WLASNIE SDI KTRORE AQRAT JEST W PROMOCJI -
      JAK SIE NIEMYLE TO 700ZL MONTAZ ALE TYLKO DLA CENTRUM I CZEBA CZEKAC NAWET DO 3
      MIESIECY!
      • Gość: adaś Re: Internet SDI IP: 195.136.60.* 21.01.02, 14:55
        Gość portalu: COBRA4 napisał(a):

>
        >
        >
        > DOSC TROODNA SPRAWA BO Z SIECIAMI "OSIEDLOWYMI" JEST DOSC KIEPSKO... JA MIESZKA
        > M
        > W SAMYSM CENTRUM I JEDYNA SZANSA TO WLASNIE SDI KTRORE AQRAT JEST W PROMOCJI -
        > JAK SIE NIEMYLE TO 700ZL MONTAZ ALE TYLKO DLA CENTRUM I CZEBA CZEKAC NAWET DO 3
        >
        > MIESIECY!

czyli że jesteś użytkownikiem indywidualnym? ciekawi mnie ten system ponieważ
        przymierzam się do stałego łącza i chciałbym wybrać najlepiej. Tak w ogóle jesteś
        zadowolony czy nie, jaka jest prędkość i jakość łącza, koszt miesięczny itp. Wiem
        że porównywalna usługa możliwa jest również w Netii. Jeśli ktoś korzysta również
        proszę o uwagi.
        • Gość: cobra4 Re: Internet SDI IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 11:17
          Gość portalu: adaś napisał(a):

> Gość portalu: COBRA4 napisał(a):
          >
          > >
          > >
          > >
          > > DOSC TROODNA SPRAWA BO Z SIECIAMI "OSIEDLOWYMI" JEST DOSC KIEPSKO... JA MI
          > ESZKA
          > > M
          > > W SAMYSM CENTRUM I JEDYNA SZANSA TO WLASNIE SDI KTRORE AQRAT JEST W PROMOC
          > JI -
          > > JAK SIE NIEMYLE TO 700ZL MONTAZ ALE TYLKO DLA CENTRUM I CZEBA CZEKAC NAWET
          > DO 3
          > >
          > > MIESIECY!
          >
          > czyli że jesteś użytkownikiem indywidualnym? ciekawi mnie ten system ponieważ
          > przymierzam się do stałego łącza i chciałbym wybrać najlepiej. Tak w ogóle jest
          > eś
          > zadowolony czy nie, jaka jest prędkość i jakość łącza, koszt miesięczny itp. Wi
          > em
          > że porównywalna usługa możliwa jest również w Netii. Jeśli ktoś korzysta równie
          > ż
          > proszę o uwagi.

Hmm no ja napewno jestem zadowolony... wiesz jesli ktos siedzi na modemie i placi
          600zl miesiecznie za jakies gowno z chu*owym transferem i wogole to napewno
          pozniej z SDI zadowolony bedzie... wogole mysle ze mozna je spokojnie wziasc w 2
          lub 3 osoby szybkosc jesgo jest 115 200 bps oplaty 130zl miesiecznie wiec jesli
          masz kogos w budynku kto ma komp spokojnie mozesz jedno na 2 osoby.
          Ja placilem za zamontowanie 700zl ale to byla promocja a teraz?
          teraz niewiem... pewnie z 1000zl ale tego to ja neiwiem...

• Gość: adaś Re: Internet SDI IP: 195.136.60.* 07.02.02, 12:03
            Gość portalu: cobra4 napisał(a):

> szybkosc jesgo jest 115 200 bps oplaty 130zl miesiecznie

hm, to mniej więcej tyle samo co modem 56K. Zazwyczaj łączy mnie na 115 200, a
            koszt połączeń to też tyle, przy czym nie dłużej niż 1 godzinę dziennie. Jeśli
            chodzi o szybkość otwierania stron na tym modemie, to bez reklamacji - nie ma
            różnicy w porównaniu do stałego. Gorzej ze ściąganiem kilkumegowych plików - tu
            się dopiero czuje ból TPSA. Poczekamy, zobaczymy - może w moim bloku założą
            kabel, to wtedy olewam TP.
            • Gość: cobra4 Re: Internet SDI IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 19:07
              Gość portalu: adaś napisał(a):

> Gość portalu: cobra4 napisał(a):
              >
              >
              > > szybkosc jesgo jest 115 200 bps oplaty 130zl miesiecznie
              >
              > hm, to mniej więcej tyle samo co modem 56K. Zazwyczaj łączy mnie na 115 200, a
              > koszt połączeń to też tyle, przy czym nie dłużej niż 1 godzinę dziennie. Jeśli
              > chodzi o szybkość otwierania stron na tym modemie, to bez reklamacji - nie ma
              > różnicy w porównaniu do stałego. Gorzej ze ściąganiem kilkumegowych plików - tu
              >
              > się dopiero czuje ból TPSA. Poczekamy, zobaczymy - może w moim bloku założą
              > kabel, to wtedy olewam TP.

hmm umnie mimo wszystko strony otwieraja sie predzej...
              pozatym jesli ktos kozysta z irca to bardzo czesto ma tzn connection reset by
              peer -na SDI niezdazylo mi sie to od baaardzo dawna, pozatym z mojej strony
              kabla niema zadnych lagow... wszystko chodzi z 1,2, sek. opooznieniem...
              wstosunku do ludzi wyposazonych rowniez np w SDI a nie modem.
              oczywsicie jak masz modem to sciagniecie jednej mp3 zajmooje a wieeeele wiecej
              czasu niz na SDI. aha jak ktos ma modem i siedzi np 4,5 godzin dziennie (ja tak
              mialem) to zajmooje linie tel. co dla innych dommownikoow jest niebeznaczenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka