Gość: abc IP: 195.117.7.* 29.06.01, 14:51 Czy ktoś w T.G ma SDI czyli tak zwany szybki dostęp do internetu??? Czy jest to mozliwe...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: Internet SDI IP: *.studiom.pl 30.06.01, 18:23 juz za niedlugo ruszy osiedlowa siec. koszt przylaczenia sie do siecie wynosci 300zl a miesieczny abonament 39zl. Jezeli chcesz uzyskac wiecej informacji napisz pod adres taps@irc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Internet SDI IP: 195.117.7.* 02.07.01, 13:40 Tak fajnie ale ja nie mieszkam w centrum ani też na osiedlu... Jest to osiedle ale domków jednorodzinnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Internet SDI IP: *.studiom.pl 12.07.01, 13:18 Siec nie powstaje w centrum. Epicentrum bedzie na ulicy poczdamskiej, nadal proponuje sie skontaktowac pod wczesniej podany adres i spytac czy bedzie mozliwe podlaczenie do miejsca w ktorym mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Internet SDI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 16:24 pono teraz instalacja SDI koszci 500 pln a abonament 130 pln. czy to prawda? ktos cos wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Internet SDI IP: *.wbp.zabrze.pl 08.11.01, 16:44 Wg. cennika ze stronki TPSA instalacja na czas nieokreslony 856,00 instalacja na czas 24 m-cy 535,00 abonament/m-c 139,10 podalem ceny juz z VATem L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Internet SDI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 22:11 Gość portalu: loggy napisał(a): > Wg. cennika ze stronki TPSA > > instalacja na czas nieokreslony 856,00 > instalacja na czas 24 m-cy 535,00 > > abonament/m-c 139,10 > > podalem ceny juz z VATem > L. aha. tx za info! chyba bedzie trzeba to blizej omowic przy pivku. co ty nato? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Internet SDI IP: *.wbp.zabrze.pl 09.11.01, 08:49 Nie wazne co ja nato, wazne co NATO na to... A ja na to nic nie powiem, bo mnie to ze tak powiem nie dotyczy. Niestety zeby wziasc jedno lacze SDI na spole trzebaby mieszkac niedaleko siebie. Spytaj kumpli z okolicy co by powiedzieli na jakas mala siec. A swoja drogas to moze zamiast SDI waraloby wziasc lacze z PikNetu? Tylko nie wiem ile kosztuje PikNet. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COBRA4 Re: Internet SDI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 22:25 Gość portalu: abc napisał(a): > Czy ktoś w T.G ma SDI czyli tak zwany szybki dostęp do internetu??? > Czy jest to mozliwe...??? DOSC TROODNA SPRAWA BO Z SIECIAMI "OSIEDLOWYMI" JEST DOSC KIEPSKO... JA MIESZKAM W SAMYSM CENTRUM I JEDYNA SZANSA TO WLASNIE SDI KTRORE AQRAT JEST W PROMOCJI - JAK SIE NIEMYLE TO 700ZL MONTAZ ALE TYLKO DLA CENTRUM I CZEBA CZEKAC NAWET DO 3 MIESIECY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Internet SDI IP: 195.136.60.* 21.01.02, 14:55 Gość portalu: COBRA4 napisał(a): > > > > DOSC TROODNA SPRAWA BO Z SIECIAMI "OSIEDLOWYMI" JEST DOSC KIEPSKO... JA MIESZKA > M > W SAMYSM CENTRUM I JEDYNA SZANSA TO WLASNIE SDI KTRORE AQRAT JEST W PROMOCJI - > JAK SIE NIEMYLE TO 700ZL MONTAZ ALE TYLKO DLA CENTRUM I CZEBA CZEKAC NAWET DO 3 > > MIESIECY! czyli że jesteś użytkownikiem indywidualnym? ciekawi mnie ten system ponieważ przymierzam się do stałego łącza i chciałbym wybrać najlepiej. Tak w ogóle jesteś zadowolony czy nie, jaka jest prędkość i jakość łącza, koszt miesięczny itp. Wiem że porównywalna usługa możliwa jest również w Netii. Jeśli ktoś korzysta również proszę o uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra4 Re: Internet SDI IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 11:17 Gość portalu: adaś napisał(a): > Gość portalu: COBRA4 napisał(a): > > > > > > > > > DOSC TROODNA SPRAWA BO Z SIECIAMI "OSIEDLOWYMI" JEST DOSC KIEPSKO... JA MI > ESZKA > > M > > W SAMYSM CENTRUM I JEDYNA SZANSA TO WLASNIE SDI KTRORE AQRAT JEST W PROMOC > JI - > > JAK SIE NIEMYLE TO 700ZL MONTAZ ALE TYLKO DLA CENTRUM I CZEBA CZEKAC NAWET > DO 3 > > > > MIESIECY! > > czyli że jesteś użytkownikiem indywidualnym? ciekawi mnie ten system ponieważ > przymierzam się do stałego łącza i chciałbym wybrać najlepiej. Tak w ogóle jest > eś > zadowolony czy nie, jaka jest prędkość i jakość łącza, koszt miesięczny itp. Wi > em > że porównywalna usługa możliwa jest również w Netii. Jeśli ktoś korzysta równie > ż > proszę o uwagi. Hmm no ja napewno jestem zadowolony... wiesz jesli ktos siedzi na modemie i placi 600zl miesiecznie za jakies gowno z chu*owym transferem i wogole to napewno pozniej z SDI zadowolony bedzie... wogole mysle ze mozna je spokojnie wziasc w 2 lub 3 osoby szybkosc jesgo jest 115 200 bps oplaty 130zl miesiecznie wiec jesli masz kogos w budynku kto ma komp spokojnie mozesz jedno na 2 osoby. Ja placilem za zamontowanie 700zl ale to byla promocja a teraz? teraz niewiem... pewnie z 1000zl ale tego to ja neiwiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Internet SDI IP: 195.136.60.* 07.02.02, 12:03 Gość portalu: cobra4 napisał(a): > szybkosc jesgo jest 115 200 bps oplaty 130zl miesiecznie hm, to mniej więcej tyle samo co modem 56K. Zazwyczaj łączy mnie na 115 200, a koszt połączeń to też tyle, przy czym nie dłużej niż 1 godzinę dziennie. Jeśli chodzi o szybkość otwierania stron na tym modemie, to bez reklamacji - nie ma różnicy w porównaniu do stałego. Gorzej ze ściąganiem kilkumegowych plików - tu się dopiero czuje ból TPSA. Poczekamy, zobaczymy - może w moim bloku założą kabel, to wtedy olewam TP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra4 Re: Internet SDI IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 19:07 Gość portalu: adaś napisał(a): > Gość portalu: cobra4 napisał(a): > > > > szybkosc jesgo jest 115 200 bps oplaty 130zl miesiecznie > > hm, to mniej więcej tyle samo co modem 56K. Zazwyczaj łączy mnie na 115 200, a > koszt połączeń to też tyle, przy czym nie dłużej niż 1 godzinę dziennie. Jeśli > chodzi o szybkość otwierania stron na tym modemie, to bez reklamacji - nie ma > różnicy w porównaniu do stałego. Gorzej ze ściąganiem kilkumegowych plików - tu > > się dopiero czuje ból TPSA. Poczekamy, zobaczymy - może w moim bloku założą > kabel, to wtedy olewam TP. hmm umnie mimo wszystko strony otwieraja sie predzej... pozatym jesli ktos kozysta z irca to bardzo czesto ma tzn connection reset by peer -na SDI niezdazylo mi sie to od baaardzo dawna, pozatym z mojej strony kabla niema zadnych lagow... wszystko chodzi z 1,2, sek. opooznieniem... wstosunku do ludzi wyposazonych rowniez np w SDI a nie modem. oczywsicie jak masz modem to sciagniecie jednej mp3 zajmooje a wieeeele wiecej czasu niz na SDI. aha jak ktos ma modem i siedzi np 4,5 godzin dziennie (ja tak mialem) to zajmooje linie tel. co dla innych dommownikoow jest niebeznaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś