robingut 13.04.12, 19:05 Kiedy i w jakim zakładzie psychiatrycznym zostanie umieszczony prezes Jarosław oraz jego przyboczne Płaszczaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staryztg Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 20:12 Oby jak najprędzej!!dodać też trzeba Macierewicza ,Tuska,Kopacz, Rostowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
demon-to-ja Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 20:37 Dopóki POpaprańcy dają im pretekst do "teorii spiskowych" psychol będzie na wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 20:39 A jak go przekonać, że katastrofa to nie to samo co zamach ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-maria-pl Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 20:46 Ten człowiek i jego pretorianie nie spoczną jak nie doprowadzą do wojny domowej. Czy normalny człowiek na transparentach umieszcza symbole szubienicy? Odpowiedz Link Zgłoś
demon-to-ja Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 20:54 anna-maria-pl napisała: > Ten człowiek i jego pretorianie nie spoczną jak nie doprowadzą do wojny domowej > . > Czy normalny człowiek na transparentach umieszcza symbole szubienicy? Do wojny domowej nie dojdzie ,bo wbrew temu co widzimy to wcale ich tak dużo nie ma ,są bardzo zorganizowani ,Radio Maryja robi swoje , Kościół ,Solidarność (która tak naprawdę jest chyba największym zdrajcą naszego ludu) Odpowiedz Link Zgłoś
demon-to-ja Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 20:49 O tym trzeba było pomyśleć od razu po katastrofie .Nie od dziś wiadomo ,że najlepszym rozwiązaniem było powołanie międzynarodowej i bezstronnej komisji ,lub podać wyniki do arbitrażu niezależnym komisją ,W POLICJI JEŚLI JAKIŚ POLICJANT JEST OFIARĄ W POSTĘPOWANIU A INNY JEST PODEJRZANY TO OBY DWOJE SĄ ZAWIESZENI W ŚLEDZTWIE. Przykład może mało adekwatny ,ale jest dużo partactwa i matactwa w tej sprawie . Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 21:04 Międzynarodowa Komisja? USA, Niemcy,Francja, Wielka Brytania ??? Potwierdziłaby to co wiemy i co jest logiczne. Jak wtedy zareagowałby PiS ? Odpowiedz Link Zgłoś
demon-to-ja Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 21:13 Największym problemem tego śledztwa jest to ,że wszystko zakłada się z "góry" Odpowiedz Link Zgłoś
anna-maria-pl Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 21:14 W lany poniedziałekw trakcie pikiety, chcieli wypowiedziec pod Ambasadą Rosyjską, wojnę Rosji. Jak wymieni przez Ciebie przedstawiciele państw nie wykryją nic ponadto, co juz jest wiadome, to pewno będą chcieli wojny z USA, Niemcami, Francją i Wielką Brytanią. Przecież jestesmy mocarstwem i pokonamy wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
staryztg Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 21:31 Zgadzam się z demonem .Nie jest jasne czy podczas śledztwa Polscy eksperci mieli wolne pole do badań tz.czy robili badania te które chcieli czy te które wskazali im rosyjscy eksperci.Na dzień dzisiejszy wiem tyle ,że nie zrobiono badań na "polot" tylko płyny techniczne i mechanizmy ,w żadnym śledztwie nie można z "góry" wyeliminować jakieś hipotezy .Też wolałbym żeby zrobiono więcej niż podają do opinii publicznej i stad biorą się różne teorie .Nie popieram Kaczyńskiego ani sposobu w jak przedstawia swoje hipotezy ,ale co ,gdyby jednak? będziemy zaprzeczać prawdzie ,czy udawać ,że nic się nie stało ?.Prawdą jest tylko to ,że zamęt u nas jest na rękę Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 22:12 PiS przedstawił projekt uchwały Sejmu, która miałby zobowiązywać rosyjski rząd do przekazania Polsce wraku Tu-154M. Polski Sejm będzie dyktował rządowi innego państwa, co ma robić, bo jak nie, to PiS postawi w stan gotowości nasze atomowe okręty podwodne, lotniskowce, bombowce strategiczne oraz ruchome i stacjonarne wyrzutnie rakiet balistycznych z głowicami jądrowymi. Potem tylko zakręcimy im kurki z gazem i niech klękają. Poupadali te pisiołki na łebki. Wprost nie do wiary, że taki pomysł w ogóle mógł się urodzić, że ktokolwiek o tym w Sejmie rozmawiał, że nie spuszczono tego od razu do kibla i niech Yaro nurkuje. Ten kraj upada szybciej, niż ten Tupolew. I przez kogo? Przez jednego niespełna rozumu, wielokrotnie skazanego za kłamstwo, . moralnego karła, który zagłusza swymi bredniami sumienie, bo to on wysłał tam tego prezydenta bez szans na elekcję, a pewnie i odlecieć stamtąd zabronił. Odpowiedz Link Zgłoś
staryztg Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 22:30 No do mnie to dociera ,że możemy im tylko pokiwać paluszkiem (dziś) ,ale po cichu idzie więcej zdziałać niż w otwartym konflikcie , roku na rok być bardziej przygotowanym na obronę , prześcignąć technologicznie .....wiem marzenia ,nie przy dzisiejszych politykach :( Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 23:31 Z tym naszym garniturem politycznym i jego pędem w wyścigach głupoty i do koryta, to my mamy szansę dużą, że technologicznie będziemy się ścigać z Gabonem, bez szans na wygraną. Kolego S. zejdź na ziemię. Nigdy z Ruskimi nie mieliśmy i nie mamy szans. Jest nas za mało i nikt się z nami nie liczy od ponad 300 lat. Nie mamy ropy, gazu, kopalnie pozamykano, a złoto jest tylko na ornatach. Mówię Ci, zejdź na ziemię zanim spadniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 21:24 A ta międzynarodowa, bezstronna komisja, to niby kiedy miałaby się zebrać, z kogo składać i co badać? Mgłę, Yara czy wszystkich członków i sympatyków Kabaretu Smoleńskich Hien. Tak pytam, bo widzę, że kolega Demon to chyba dowcipniś. Obawiam się jednak, że Kolega tych kabareciarzy nie pobije. Chorych bić nie wolno, a można tylko próbować leczyć. Jakiś międzynarodowy zespół lekarzy tu pomoże? A skoro Kolega o jakimś matactwie wspomina to o jakim? Chętnie się dowiem i razem z Kolegą pośmieję, choć nad tym to tylko płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-maria-pl Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 21:32 Należy chyba zacząć od badania członków i sympatyków Kabaretu Smoleńskich Hien. W tej chwili, to jest najwazniejsze dla naszego wspólnego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
staryztg Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 21:39 Nie jestem sympatykiem tych "hien" i tak myślę ,że w ich otoczeniu prawda też nigdy nie wyjdzie na jaw . Odpowiedz Link Zgłoś
demon-to-ja Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 21:54 Nie mam zamiaru nikogo "pobijać" .Komisja do badania katastrof lotniczych ,przyczyn katastrofy,ślady,dowody.Taka komisja miałaby większy prestiż ,bo generalnie Rosjanie lubią się nami "bawić" rzadziej słyszała by słowo " Niet" .Można było poprosić jakiś kraj który ma większe doświadczenie w badaniu takich wypadków np.USA można było ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-maria-pl Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 22:34 Uważasz, że Amerykanie będą w naszym interesie, wszczynać awanturę z Rosjanami. Nonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
demon-to-ja Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 22:46 Poznać prawdę a podjąć konsekwencje to nie to samo ,też wolałbym aby rozwiano wszelkie wątpliwości ,ale rządowa komisja zrobiła to nie udolnie ,i nie twierdzę ,że PiSowska zrobiła by to lepiej, głownie chodzi o to ,żeby poznać prawdę ,ale z drugiej strony rozpowszechnienie jej w środowisku kurdupla mogło by doprowadzić do jakieś próby puczu ,niekontrolowanych zajść i nierozsądnych działań o których pisze z ironia robin. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Pytanie na dziś 14.04.12, 00:10 Na pytanie dziennikarza ; Co ma do powiedzenia na temat telefonicznej rozmowy braci - Miller odpowiedział, że komisja się tym nie zajmowała. I dziś już nikt nie pyta: A czemu nie? Godzina tej rozmowy jest bardzo ważna. Zwłaszcza dla towarzyszy z PiS. Czemu to nawet nikt z nich nie chce poznać prawdy? Powinni się jej twardo domagać.To by przecież dało jednoznaczną odpowiedź na pytanie:Czy Yaro jest zwyczajnie chory, czy tylko boi się mamusi? Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Pytanie na dziś 13.04.12, 23:16 Nie, nie można było. Żadna komisja nie miałaby prestiżu, bo nikomu w PiSie nie chodzi o wyjaśnienie czegokolwiek, wszystko właściwie jest jasne. Im chodzi o "wyjaśnianie". Wyjaśnianie, ekshumowanie, grzebanie, babranie ma posłużyć przykryciu kilku spraw. Wcale nie bagatelną jest tu ten nieszczęsny Wawel. Przyczyna katastrofy leży przed nami podana na tacy i zamyka się w kilku zdaniach." Nie ma warunków do lądowania. Panie Dyrektorze wyszła mgła ..co będziemy dalej robić? Nie ma jeszcze decyzji Prezydenta". Kolego, w tamtym momencie ta decyzja mogła dotyczyć tylko jednego - Odlecieć czy próbować? Próbowali. Cała reszta to już był zjazd do trumny. A wystarczyło odlecieć i zameldować Prezesowi: Nie wykonałem zadania, bo była mgła, a mnie nikt i ty też, nie zmusi, bym w takich warunkach lądował, bo nie mam sumienia narażać prawie setkę ludzi i siebie. Wszystkie hele, bomby, magnesy, kałuże już upadły, bo głupie były. Na to nie pomoże żadna komisja. Przecież Yaro nie przyzna się że braciszkowi, który mu ufał, włożył bombę do walizki i uruchomił ją swym telefonem na hasło: Z mamą wszystko w porzo. To Yaro miał największe powody by zamach zorganizować. Widział przecież co się dzieje, że akcje kochanego Leszka lecą w dół jak Casa, a jak to wypada by Prezydent nie startował w wyborach, tylko on - Jarosław Polskęzbaw? No co, źle myślę? Motywy, możliwości i środki miał, sam nie poleciał. Teraz to tylko trzeba w Gazecie Polskiej wydrukować lub w Naszym Dzienniku. Będzie fajny zamach i wstrząsy. Tyle, że zabawa by się skończyła, a nic poza nią nikt nie ma do zaoferowania. PS. Gdyby nie to głupie pytanie Protasiuka "Co będziemy robili" to i jego dałoby się w ten zamach wkręcić, bo po rusku szprechał. Odpowiedz Link Zgłoś
staryztg Re: Pytanie na dziś 14.04.12, 13:26 Robinie twoja opinia jest najbardziej obiektywną i niezaprzeczalna gdyby dotrzymano wszystkich procedur nie mielibyśmy "zagadek" wina jak najbardziej po stronie Polski ,być może jeśli były jakieś próby zamachu to załoga tego samolotu mocno wsparła ta próbę . Odpowiedz Link Zgłoś