Dodaj do ulubionych

Duda dał nam wolne

02.10.12, 21:47
Solidarnośc wygrała przed Trybunałem Konstytucyjnym
Pracownicy będą mieli dzień wolny za święto przypadające w dzień wolny od pracy!
Robingut jeśli dalej nie wiesz o co chodzi Dudzie
to może teraz coś zakumasz

ps
tylko nie myśl że jestem pracownikiem i stąd ten post
robie sam na siebie! i sam ustalam kiedy mam wolne!
a nawet na którą pójdę do pracy
czego każdemu zyczę
Obserwuj wątek
    • strefas Re: Duda dał nam wolne 02.10.12, 22:15
      Ja uważam ,że jest za dużo wolnego -za dużo długich weekendów,świąt kościelnych ,to rozprasza harmonogram pracy ,zbija z tropu itp. Nie lubię świąt .
      • wdch_po Re: Duda dał nam wolne 02.10.12, 22:24
        a ja uważam że Polakowi nalezy cię jeszcze dwa miesiące wolnego biorąc pod uwage Greków ich wydajność i zarobki
        • strefas Re: Duda dał nam wolne 02.10.12, 22:35
          Będę szczery ch... mnie interesują grecy.
          • wdch_po Re: Duda dał nam wolne 02.10.12, 22:37
            a mnie ch obchodzi że w Polsce są biedne rządy nierobów
            niech rządzący zapie...ją jak każdy
            • strefas Re: Duda dał nam wolne 02.10.12, 22:40
              Oto chodzi ,że w gąszczu pozwów o ekshumacje nie umieją pracować ,a jak już zaczną to spie... .
    • robingut Re: Duda dał nam wolne 03.10.12, 01:21
      Cieszę się z tego co napisałeś o sobie, znaczy dajesz sobie radę i ja takich poważam. Ale o co chodzi Dudzie to kompletnie nie kumam, bo na razie wychodzi mi, że np. za dwa święta Bożego Narodzenia które wypadną w sobotę i niedzielę pan premier Tusk obwiniany o lenistwo, będzie się lenił dłużej o dwa dni przy tej samej kasie. Bo wolne za święto w sobotę i niedzielę to po prostu skrócony czas pracy w danym miesiącu.To samo dotyczy wszystkich ministrów, urzędników państwowych oraz samorządowych i w spółkach skarbu państwa , nauczycieli, zawodowych wojskowych, ambasadorów, związkowców na etacie - vide Duda, i chyba nawet posłów, lekarzy i pielęgniarki. Powinni więc Dudę pocałować w sam środek tylnych policzków.
      Co się zaś tyczy prawdziwych ludzi pracy jak np. księża, to dla nich się nic nie zmieni. Żeby wyjść na swoje muszą odprawić np. 30 mszy. Odprawią. Nie? To samo można powiedzieć o kowalu, który musi wykuć np. 22o podków w miesiącu, bo takie ma zamówienie. Wykuje 10 mniej - nie zarobi, nie dotrzyma umowy i go kontrahent odstawi od cycka, czyli da mu z kopyta. Chyba, że jego pomocnik odrobi ten wolny dzień za święto w ...najbliższą niedzielę. Już widzę jak uszcześliwiony przez Dudę kowal płaci mu dodatek za pracę w dzień świąteczny albo za nadgodziny, by te podkowy były droższe i trudniej je było sprzedać np. w Chinach, gdzie w d.. mają Boże Narodzenie i Dudę.
      Myślisz, że przez ten jeden, dwa dni dodatkowo wolne od pracy w roku przyjmą dodatkowych maszynistów - nie. Pojedzie mniej pociągów. To samo z autobusami, górnikami, hutnikami i policjantami.
      No to na razie. Chwalmy Dudę, bo może jednak trzeba będzie przyjąć paru nowych urzędników. Przecież urząd nie może być nieczynny, kiedy ty - PETENT - przyjdzieśz zapytać: Kiedy możesz przyjść załatwić jakąś sprawę. Wiesz kto na tym nie straci? Markety, bo tam ludziska z nudów w tym dniu wolnym pójdą. Mogą Austriacy, Słowacy, bo pewnie trafi się jeszcze dodatkowy jakiś dłuuuugi weekend, w którym zamiast na daczę w TG można sobie skoczyć do nich i troszkę ciężko zarobionych w urzędzie gminy na eksporcie myśli twórczej o fajrancie, euro wydać.

• strefas Re: Duda dał nam wolne 03.10.12, 19:24
        Tak patrzę na ten temat i się zastanawiam czy Dudzie też się wolne (bezterminowe) nie należy :)?
        • robingut Re: Duda dał nam wolne 03.10.12, 20:51
          Ta ogólnie to nie jest wina Dudy. Jest jaki jest, a ludzie go wybrali. Lubią takich typu "nasz człowiek". Pójdzie, pięścią walnie i załatwi. Wydech napisał "Duda załatwił". Trybunał załatwił. Załatwił sobie alibi na pojutrze, bo przecież zaskarżono ustawę o "emeryturach do śmierci". Na 99% ona okaże się zgodna z "konstytucyjną zasadą równości".
          Bo to państwo, Konstytucja i Trybunał jest koślawe. Np. Wydech płaci podatki, Ty płacisz, ja płacę, najuboższy rencista też. A ci którzy nauczają, że "niepłacenie podatków to grzech" , podatków nie płacą. Nie podlegają praktycznie żadnej kontroli finansowej- vide Ojdyr.
          I nikt się nie przejmuje taką nierównością. Tu nikt nie lubi liczb, ale policze:
          Jeśli w państwie jest 15 tys przedsiębiorstw rozmaitych, a w każdym zatrudnionych jest 1000 ludzi to liczba zatrudnionych = 15 mln. Napisano w Piśmie, że sam Bóg odpoczywał w niedzielę, więc komuna nie mogąc nadążyć z budowaniem nowych zakładów zrobiła najpierw 1 wolną sobotę. Pomnóż razy 15 mln * 6 godz i zobacz ile wyjdzie pracowników do przyjęcia. Ale są dwa warunki. Pierwszy - państwo na to stać bardziej niż na nowe zakłady produkcyjne. Koszty zatrudnienia nowych pokrywa się ze wzrostu jaki zawsze jednak dają już zatrudnieni. No, nie daje się im podwyżek płacy albo aby, aby. Dwa - państwo sprawuje mocna kontrolę. Żadnego z tych warunków obecne państwo nie spełnia, nie jest w stanie.
          Potem wprowadzono w PRLu 4 wolne soboty, ale nie myśl sobie, że ta "komuna" była taka dobra, bo to robiono też we Francji, Niemczech. Powód ten sam. Teraz jeden dzień to same straty.
          Wyobraź sobie, że wszyscy zarabiają 3/4 średniej krajowej i pracują tylko dwa tygodnie. Myślisz, że byliby zadowoleni? A jak to zrobić w Twojej firmie? Pół miesiąca rządzisz Ty, a drugie pół, zbój Robin?
          Możliwe, ale tylko w jakimś państwie które posiada wszystko, nigdy "nie śpi" i wszystko w tej dziedzinie za mo. rdę trzyma. W tej dziedzinie! Teoretycznie możliwe, może nawet porządane, praktycznie nie do wykonania.
          Nie chcę Cie pouczać, ale zapamiętaj: O decyzjach w polityce decydują liczby. Masz mało armat i mało wojska, prowadzisz politykę pokoju. Stara zasada gunfigterów mówi też: Nie wyciągaj spluwy jeśli nie zamierzasz jej użyć". Duda z Yarem wyciągnęli. Tusk wie, że nabita ślepakami, a Niesioł sobie wręcz szydzi. "No i co nam zrobicie". Nie z Dudy sobie szydzi tylko z Ciebie, Wydecha, Korpaczka i mnie.
          • strefas Re: Duda dał nam wolne 03.10.12, 22:36
            Wiedzą ,że kraj jest "rozbity" ,ci którzy mają pracę nie staną za związkami (ci w prywatnych zakładach),ci którym nie po drodze z kościołem też nie staną po stronie PiSu. Ogólnie mówiąc 60% społeczeństwa żyje z dnia na dzień i jedynego czego chcą to świętego spokoju ,chcą pracować i nie tłumaczyć się przed nikim co robią w łóżku i z kim,co palą i co piją. Dla mnie to nie ma żadnego znaczenia ,rozmawiam z człowiekiem ,jest miły to odpowiadam mu tym samym i nie interesuje mnie czy jest za PiS czy za PO lub za kimś innym ,z reguły jak rozmowa już zejdzie na temat polityczny z nieznajomym klientem ,to kończy się stwierdzeniem ,że np.PiS bliżej do SLD niż do PO lub na odwrót ,jest też wielu którzy się drapią po głowie co zrobili na tych wyborach ,ale nie cierpią określeń "baronowie SLD" .To tylko taki mały zarys z regionu . Dzisiejsze wydatki i dochody zaczynają już przemawiać do ludzi ,zapowiedzi ministrów i kolejne cięcia ,być może podwyżki, Wielu ekspertów twierdzi ,że kryzys Europy to nie ten sam który dociera do Polski i mają racje, bo nasz to efekt żałosnego zarządzania budżetem.
            • robingut Re: Duda dał nam wolne 03.10.12, 23:17
              A wiesz, że są durnie którzy potakują "bulowi", gdy gada, że trzeba mu samolot kupic, bo jak rejsowym leci to pasażerowie się na niego dziwnie patrza.
              Co do baronów to jasne że byli, ale teraz są już baronowie, margrabiowie, książęta i cała masa raubritterów. Wiesz co to? No właśnie. A zdecydowana większość z nich - na państwowym wikcie.
              • strefas Re: Duda dał nam wolne 03.10.12, 23:25
                :) widziałem fotke ,jak w stanach był tłok na lotnisku i tłumacz prezydenta siedział na "zoli" :)) prezydent wyglądał jak sierota z 5 świata. Donek mógłby przestać latać co tydzień do domu w Gdańsku samolotem za 15tyś zł i przejść na coś tańszego ,zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na czarter dla Bronka .
                • robingut Re: Duda dał nam wolne 04.10.12, 10:56
                  Są kraje bogatsze od Polski w których premierzy jeżdża do pracy autobusami lub na rowerze.
                  Nie jesteśmy mocarstwem finansowym. Chce samolotu niech oszczędza. 3/4 ludzi może z tej swojej kancelarii wywalić od razu. Nic im w głowie tylko salwy, fury, komóry, samoloty.
    • alfa-1234 Re: Duda dał nam wolne 11.10.12, 22:06
      duda dużo szczeka tak jak mu każą,co miesiąc zgarnia po 20 klocków i w dupie ma zwykłych roboli,zobaczcie jak się spasł na tym rządowym wikcie
      • strefas Re: Duda dał nam wolne 11.10.12, 22:34
        Solidarność nigdy nie zadała sobie trudu ,aby pielęgnować to co wywalczyła.Niedawno rozmawiałem z byłym przewodniczącym Śląsko-Dąbrowskiej Solidarności ,który niezbyt pochlebnie wyraża się o koalicji z PiSem ,o dziwo wyrażał się ciepło o M.Krzaklewskim ,którego za bardzo nie "trawię"(niestety znam go tylko z TV)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka