dobrybiznes77
26.02.13, 15:31
Witam. Dla osób szukających informacji o "Gwarku" w Tarnowskich Górach informuję, że nadal istnieje, choć nie w takiej formie jak kiedyś.
Po pierwsze przestawiło się na handel detaliczny bardziej niż na hurtowy, choć dalej w większości sklepów można kupować w cenach hurtowych.
Po drugie przerzedziły się szeregi najemców ze względu na obecny kryzys w handlu jak i produkcji o czym świadczy rosnące w zastraszającym tempie bezrobocie. Odpadli przede wszystkim osoby parające się tylko handlem, a zostali przeważnie producenci.
Po trzecie godziny otwarcia są w tej chwili jak w centrach handlowych czyli:
w dni robocze 10-19, a w soboty i niedziele od 10 do 18
Jestem jednym z najemców (producentem) i pomimo, że teraz nie ma sezonu zakupowego i mamy taką sytuację w kraju jaką mamy to i tak nie mogę narzekać.
W tej Chwili ceny za wynajem w gwarku są wyjątkowo małe i warto się dogadać z władzami centrum jeśli szuka się miejsca na sklep. Koszty wynoszą w około 20 zł za metr kwadratowy. Do tego dochodzi prąd i ewentualnie ogrzewanie w sezonie grzewczym. Nawet w takich centrach hurtu jak Ptak czy Wólka jest teraz lipa, bo tam też mam firmowe stosika, też są tam wolne boksy czynsze coraz tańsze i handel coraz gorszy. Takie czasy.
Tak więc irytują mnie opinie, że tutaj nic nie ma, że drogo i to czy tamto. Nic to nie wnosi do dyskusji i w żadnym razie nie jest to obiektywne. Często nawet mam wrażenie, że duża część komentarzy ma za zadanie celowo dyskredytować centrum handlowe gwarek.
Fakty są takie, że dzięki temu centrum sporo osób ma pracę, a wiele osób nie musi jechać do galerii, żeby zapłacić za to samo 4 razy więcej.
Jeżeli ktoś chce się naprawdę przekonać jak tu jest to niech po prostu tutaj przyjedzie zamiast pytać na forum, gdzie każdy ma swoją opinię i nie zawsze słuszną.
A jak już ktoś strasznie lubi wszystko i wszystkich krytykować to niech to robi konstruktywnie i rzeczowo, dokładnie opisując co i dlaczego mu się nie podoba.
Pozdrawiam