Dodaj do ulubionych

Łejkap!!!! TG

10.08.13, 13:16
Wielkie" łubu dubu " zapowiada się we wrześniu(JEDENASTEGO) w całym kraju.Wszystkie związki zawodowe -od prawa do lewa-rozpoczną strajk generalny- KTO MA" JAJA" I DOŁĄCZY DO PROTESTUJĄCYCH ??
wyborcza.biz/biznes/1,100897,14387149,Bedzie_elastycznie__Emocje_z_czasem.html#BoxBizTxt
PAMIĘTAJ MILCZĄC WSPIERASZ NIEWOLNICTWO!!!
Obserwuj wątek
    • korpaczek Re: Łejkap!!!! TG 10.08.13, 18:49
      fajnie jestem za...
      Może coś pęknie.
      • bezloginu7 Re: Łejkap!!!! TG 10.08.13, 19:20
        Pęknie - bańka mydlana.
    • bulczanka Re: Łejkap!!!! TG 10.08.13, 19:42
      Ja oczekuję rewolty. Czegoś co zmieni kraj i o czym będą się uczyć nasze wnuki w szkołach.
      PO się wypaliła. Od kilku lat robi dobrze tylko białym kołnierzykom.
      Bez mocnego uderzenia ludu nic się nie zmieni. Czasem tylko na wypalonej ziemi może coś zakwitnąć.
      Tusk się obudzi wtedy kiedy Waltz straci stołek w stolicy. Utrata stolicy przez PO będzie symboliczna. Doniu traci władze w regionach.
      Najgorsze jest to że po Tusku wcale nie będzie lepiej. W kaczkę tym bardziej nie wieżę.

A ten cały elastyczny czas pracy zalegalizuje coś co ma miejsce już dawno - wyzysk. Kowalski będzie bakał po 16h a zapłacą mu za 8h. Pomysł może z początku był dobry ale znów pozostawia zbyt wiele uchylonych furtek dla prywaciarzy (nadużycia).
      • strefas Re: Łejkap!!!! TG 10.08.13, 21:33
        Cieszy mnie to ,że się zgadzamy.
      • strefas Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 14:47
        A pamiętasz buła jak to pisałem jeszcze przed wyborami ?,że będziesz pracować po 12/h a zarobek będzie mniejszy?.-"Kowalski będzie bakał po 16h a zapłacą mu za 8h."-.Na nieszczęście to się sprawdziło :(-Może już czas wstać z przed komputera i fizycznie się zacząć udzielać na rzecz odsunięcia idiotów od władzy ?
        • bulczanka Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 15:18
          Pocieszający jest ten fragment:
          "Na nowy system muszą się zgodzić związkowcy lub przedstawiciele załogi. Firmy stosujące nowy system rozliczania czasu będą kontrolowane w tym zakresie przez Państwową Inspekcję Pracy".
          Dobrze też że ludziska otrzymają przynajmniej najniższą krajową nawet jeśli nie przerobią 40h w tygodniu.

Z elastycznego czasu pracy ucieszyli się tylko przedsiębiorcy i pracodawcy. Tusk znów zapomniał o tych których jest więcej - zwykłych ludziach, pracownikach.
          Niech sie cieszy bo za 2 lata straci stołek premiera. To już pewne. Do tego czasu liczę na powstanie ludu roboczego, częste strajki (najlepiej generalne) i manifestacje. Jestem też ciekaw wyniku referendum w sprawie odwołania Waltz.
          Najgorsze jest to że Tusk ma jeszcze te 2 lata na całkowite zrujnowanie kraju. Będziemy nie tylko bakać do 67 roku życia ale też bakać po kilkanaście godzin dziennie + soboty. Zajebiście.
          Jeszcze żeby za kilkadziesiąt lat miał kto robić na emerytury ale nie będzie miał kto robić. Mamy niż demograficzny. Ludzie sie nie kwapią do robienia dzieci bo ich nie stać. Będziemy więc dziadami bez kasy mimo przepracowanej odpowiedniej ilości lat. Kiepsko to wygląda.

Nie wiem co się stało z PO?! Od jakiegoś czasu są jacyś pokręceni. Działają bez zastanowienia, ustawy piszą na kolanie. Tusk odwiedza tylko wielkie zakłady i zamyka się w biurach prezesów. W śmieszny sposób unika pytań Gowina, broni pajaca Rostowskiego (która firma chciałaby takiego księgowego buhahahaah!!).
          No i Bronek który najchętniej zakazałby ludowi organizowania referendów.
          Byle do 2015.
          • strefas Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 17:18
            Przy takich kiksach to raczej nie dotrwa do końca kadencji .Tylko co dalej znów mniejsze zło? i po miedzy młotem i kowadłem raz PO raz PiS :(
            • bulczanka Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 20:15
              I to jest najgorsze. Brak alternatywy.
              • strefas Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 20:27
                Mała ilustracja rządów Tuska :)
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3483793,2,1,PO-docenione-w-Swiecie.html#addOpinion
              • wdch_po Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 20:32
                alternatywą są ci którzy mówią że jest dużo w Polsce do zrobienia.
                Czyli PIS
                • strefas Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 20:43
                  wydech kiedy Ty zrozumiesz,że pomiędzy partaczami a frustratami niema większej różnicy ?
                  • bulczanka Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 21:00
                    Prędzej zagłosuję na Palikota. Tylko nie PiS.

Jeżeli ktoś chce państwa kościelno-policyjnego w którym Rydzyk będzie prymasem, które będzie odizolowane i skłócone ze wszystkimi sąsiadami i w którym prokuratura i służby będą podległe premierowi (Jarkowi) niech głosuje na PiS.
                    • wdch_po Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 21:38
                      a więc nie wiesz kim jest palikot
                      glosuj jak leming powodzenia dla Polski udupienia
                    • strefas Re: Łejkap!!!! TG 11.08.13, 21:41
                      Buła a co zmieni Twój głos na Palikota ?-kto tam będzie ministrem finansów?-kolejne eksperymenty?,nowe wojenki ? o to ci chodzi ?Kompromis polega na tym ,że ktoś z czegoś zrezygnuje na rzecz czegoś innego,jakoś razem z PiSem musimy żyć w jednym "Bigosie" który ma nazwę Polska.Dalsze wojenki Polsko- Polskie doprowadzą tylko do tego co już kiedyś było,czyli rozbiorów.Sam myślę o wystąpieniu z kościoła,ale to nie powód żeby komuś zabronić tam chodzić i vice versa ,żeby zmuszać do obecności.Ja proponuję abyś prześledził dzieje polskich finansów i dokonania poszczególnych ministrów i wybrał najbardziej doświadczonego ,bo na eksperymenty czasu już brak.W/g mnie Grzegorz Kołodko wypada całkowicie przyzwoicie.
                      • bulczanka Re: Łejkap!!!! TG 12.08.13, 15:59
                        No to na gamoni i krasnoludków. Byle nie na PiS.
                        • strefas Re: Łejkap!!!! TG 12.08.13, 17:59
                          :) Umówmy się głosujemy na SLD :)
                          • bulczanka Re: Łejkap!!!! TG 12.08.13, 18:06
                            SLD zdobędzie co najwyżej 15%.
                            Zastanawiam się czy to właśnie im nie zaufać ale ciągle mam w głowie Rywina, pijanego Olka i Jakubowską. Nie mówiąc już o PZPR.
                            • strefas Re: Łejkap!!!! TG 12.08.13, 18:17
                              :)Buła zrobisz jak uważasz ,ja uważam ,że afera Rywina to najmniejszy przekręt po zmianach 89r.i tak szczerze nieźle wyreżyserowany,ale pal lich wszyscy bohaterzy tej afery ponieśli kary w przeciwieństwie to innych afer "prawicowców" .W imię spokoju i rozwoju,oczywiście po wysłuchaniu programu SLD, jestem wstanie im wybaczyć "Najebanego Rywina u Michnika"
                              • bulczanka Re: Łejkap!!!! TG 12.08.13, 20:05
                                Trzeba by iść na wybory w 2015 ale nie ma na kogo głosować do kur...y nędzy!!!
                                Wszyscy już rządzili. To będą fatalne wybory pod względem frekwencji. Naród już w nic nie wierzy. Boi się o przyszłość swoją i swoich dzieci. Nie każdy jest dumny z tego że jego syn lub córka od razu po studiach jedzie na szparagi za granice.
                                Posłuchajcie też jej bo mądrze gada. Może jest troszkę roszczeniowa ale przynajmniej szczera:
                                uwaga.tvn.pl/64640,wideo,420593,praca_za_6_zloty_zagodzine_zabija_mnie,praca_za_6_zlotych_za_godzine_zabija_mnie,reportaz.html
                                • strefas Re: Łejkap!!!! TG 12.08.13, 21:30
                                  Widziałem ten odcinek ,ale też widziałem większe piekła u pseudo pracodawców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka