Gość: hama IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.05, 17:31 Mialem watpliwa przyjemnosc odwiedzic tarnogorski ZUS.Przypuszczam ,ze Pentagon ma mniej pracownikow, niz ZUS w TG.A jakie to wszystko wazne!. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: haha Re: ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:33 no bo przyszedł WAŻNY do ważnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hama Re: ZUS IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.05, 19:12 Wybacz,ale bylem zwyklym petentem.Nierozumiem twojej ironii.Poprostu wyrazilem swoja opinie o tej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha wystarczy uśmiech! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:44 chodziło mi o to, że jak przychodzi ktoś wściekły i zły do jakiejkolwiek instytucji, to jak urzędniczka ma sprawić, żeby petent był zadowolony? Osoba, która jasno i precyzyjnie umie wyjaśnić o co chodzi lub co chce załatwić, nigdy nie odejdzie bez rzetelnej pomocy!! Odpowiedz Link Zgłoś
merich Re: wystarczy uśmiech! 27.08.05, 09:12 I to też racja. 99% petentów przychodzi z nastawieniem negatywnym i od razu przechodzi do ataku na urzędnika. A wystarczy tylko powiedzieć Dzień Dobry i wytłumaczyć konkretnie o co chodzi i wydaje mi się, że wtedy wszystko można pozytywnie załatwić. Niestety często petentom brakuje dobrej woli i dobrych manier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka26 Re: ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:29 Ja pracuję w ZUS TG. Wiem, że większość ludzi nienawidzi tej instytucji. Prawda jest taka, że w wielu przypadkach mają rację. Niektóre Panie się starają i są naprawdę miłe i pomogą jak trzeba, inne niestety nie. Pracowników jest wielu to też prawda. Ale prawdą też jest, że roboty w ZUSie jest mnóstwo i często brakuje jeszcze pracowników. Pracę trzeba wykonać, a narzuca nam ją góra, czyli Warszawa. Często jest to robota niepotrzebna nikomu i niczemu, no ale przecież to nie wina zwykłych pracowników. Przychodzi rozkaz z departamentu z Warszawy i trzeba go wykonać. Pewnie i tak mi nikt tutaj w to nie uwierzy, ale ja osobiście, żeby wykonać swoje obowiązki musiałam zostawać nie raz i nie dwa po godzinach. Często byłam w pracy po 12 godzin. Oczywiście nikt mi za to nie zapłacił ani nawet nie dał wolnego. I to wszystko za pensję 700 zł na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: ZUS 26.08.05, 19:51 Bardziej od urzędasów z ZUS wkurza mnie konieczność płacenia na ZUS. A jak wiem, co dostanę na emeryturze to mnie krew zalewa normalnie. Na pohybel ZUSowi. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha też ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:46 nie przesadzaj aż tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:52 Słyszałem to kiedyś, pomyślcie, jakie to mądre. - Nie było nas, był ZUS, nie będzie nas, będzie ZUS. Przysłowia są mądrością narodu. Odpowiedz Link Zgłoś