Dodaj do ulubionych

PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :)

IP: *.gen.twtelecom.net 14.03.03, 11:31
Średni transfer przy sciąganiu czegoś w sieci do
której jestem podpięty wynosi ( i tu UWAGA) 800
bajtów/s , najwyszy zanotowany to 8 kb/s.
Firma LERID Sp. z o.o. z Tarnowskich Gór ul.Ułańska 16
postawiła łącze o przepustowości 2mbps na radiu przy
odległości anten 7 km. Transfery uzyskiwane w naszej
sieci powinny być wpisane do księgi rekordów jako
najgorsze. Najlepsze jest to że w/w firma ma to w
d**pe. Ciekaw jestem jak wygląda sprawa transferu i
działania sieci (awaryjność, przerwy w dostawie) w
innych firmach, np: PROTONET, WI-NET, INTERBUD itp. a
także u użytkowników SDI ISDN czy po prostu modemu.
Jaki uzyskujecie transfer, przy jakim łączu i ilu
userach? Napiszcie , bo nie wiem czy to tylko u mnie
jest taka kaszana.
Polecam "pingnąć" sobie adresik www.lerid.com.pl.

P.S. Może przez wszystkie Wasze opinie zamieszczone
tutaj bedziemy mogli wybrać najlepszego providera w
Tarnowskich Górach i okolicy , oraz tego najgorszego.

Zapraszam do wyrażania swoich opinii.

Obserwuj wątek
    • Gość: Pendragon Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.siemianowice.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 12:30
      Wypowiem sie tylko na temat Leridu , bo do tej sieci mam (nie)przyjemność być
      podpiętym.
      co do łącza to Soltec mówi prawde. Nie wiem ilu userów jest na dzień
      dzisiejszy, ale najgorsze jest to że mamy internet na radiówce, sygnał sie
      traci, kolejkowanie itp.
      Co do transferu to kiedyś udało mi sie uzyskać 10kbp/s , więc mozna uwazać to
      za nowy rekord :P Zrobiłem screena i dałem sobie na tapete w kompie. Zawsze jak
      ktos do mnie przyjdzie to moge go zrobić w jajo że akurat coś sciągam i mam
      taki zajebisty jak na tą sieć transfer :-PPPPP heheh.
      Jest tragedia po prostu. Jestesmy skazani na Lerid, żadna inna firma nie
      wejdzie na to osiedle z przyczyn wiadomych - to kosztuje.
      No ale cóż , lepszy Lerid niż nic :[

Pozdro
      • Gość: UzytkownikLerida Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.03, 13:05
        Bardzo dobrze,ze w koncu ten temat zostal publicznie poruszony.To fakt-
        leridowskie lacze chodzi fatalnie.rok temu na poczatku wszystko chodzilo bez
        zatrzezen,ale ostatnie pare miesiecy to makabra-wieczorem na dc++ nawet jednej
        mp3 nie mozna sciagnac(przewidywany czas-100 godzin:),zanim zaladuje sie strona
        to czlowiek nawet zdazy z kibelka skorzystac,wiec nie jest ciekawie.co do
        awarii to rece opadaja-czasami wysiadzie net w piatek,to i przez caly weekend
        nie ma(ale jak sie zadzowni to:"awaria bedzie usunieta w godzine"-
        buahhahahah:),u mnie jest tak,jakby co chwila polaczenie sie restartowalo (
        czeste,sekundowe przerwy)-podobno w piwnicy cos sie zawiesza caly czas-nie
        wiem,czy to wina tego urzadzenia,ale jesi tak,to wystarczy chyba wymienic-no-w
        ostatecznosci kupic nowe:)Obecnie czesciej przebywam we Wroclawiu,gdzie mam
        staly dostep do netu przez modem zapewniony przez firme Dialog-moze trzeba sie
        laczyc,czasem(ale b.rzadzko)wywali z sieci,ale Lerid moglby brac przyklad z
        transferu,jaki tu przeplywa przez moj kabel telefoniczny-roznice widac od
        razu,bo jak przyjezdzam do domu przyzwyczajony do normalnego korzystania z
        netu,to zastanawiam sie,czy mi komputer tak spowalnia,czy
        nasz "kochany",strzybnicki ineternet znowu tak "szybko" chodzil,ze przegrzal
        sie i teraz sobie odpoczywa-ogolnie-nie ma nawet co porownywac.Mowiac o tym,co
        jest zalozone w Strzybnicy -stale lacze - mysle sobie,ze podważam w ten sposob
        znaczenie tego slowa.najgorsze jest to,ze nie pozstaje nam nic wiecej,jak
        oczekiwanie na "lepsze":)no chyba,zeby cztery osoby zlozyly sie na ISDN lub cos
        w tym stylu:)no-sfrustrowani uzytkownicy naszego lacza-laczmy sie!!!:))
    • Gość: Matlok_TG Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 14.03.03, 12:31
      Jestem z Strzybnicy i mam tego pecha ze na mojej ulicy siec zaklada tylko
      Lerid, bo ma wylacznosc dzieki ugodzie z Chemikiem (nasza spoldzielnia) jest to
      bardzo niekorzystne bo robia dzieki temu co chca czyli robia nas w (za
      pzeproszeniem) w H... Oprocz problemow z transferem dochodzi jeszcze czeste
      zrywanie polaczenia i dlugi czas oczekiwania na naprawe. Typuje Lerid na
      najgorszego dystrybutora netu w TG. :D
      • Gość: BikeMaster Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.klubwww.pl 14.03.03, 16:15
        Hej Mat! Czy Pendragon nie lubi Twojego rowerka? ;-) Co on ma do Twojej
        cierpliwości, a zwłaszcza do dętki?
    • Gość: Pendragon Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.siemianowice.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 13:22
      Zauwazcie że trzech na czterech wypowiadających się tutaj uzytkowników Leridu
      wpisuje się korzystając z innego łącza. Dlaczego? Bo przez Lerid te forum (oraz
      każde inne) otwiera się 20 minut :)
      P.S. Matlok jest cierpliwy :) I tak jestem pewien że zanim otwarła mu sie ta
      strona to zdązył zjeść sniadanie, wyrzucić smieci, wymienić dętkę w rowerze,
      zrobić sobie herbatke, wziąść prysznic i obejrzeć "Wiadomości".

Pozdro
      • Gość: Matlok Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 14.03.03, 22:14
        Oj zebys wiedzial ze wiekszosc tych rzeczy zdarze zrobic zanim mi sie stronka
        jakas zaladuje :D hehe
    • Gość: Russ Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 14.03.03, 13:46
      Nie chcial bym byc niegrzeczny, ale ja zawesze wychodzilem z zalozenia, ze
      jezeli czego nie potrafie to sie za to nie biore. Cos mi sie wydaje ze trzeba
      by ta "zlota" mysl podsunac pewnym osoba :P. Ktoz normany zaklada siec tak
      rozlegla (w chwili obecnej) jak nasza Leridowska :D na radiowce. Przeciez to
      bylo pewne ze w penym momecie zaczna sie probremy. Nie trzeba do tego zadnej
      filizofi, ani wiekszej (tajemnej :P) wiedzy. Ale cos mi sie wydaje, ze niektozy
      na to poprostu nie "wpadli". Jedynym dla mnie realnym wytlumaczeniem tego jest
      fakt, ze nasza "kochana" firma Lerid :P postanowila zrobic nezla kase, jak
      najmniejszym kosztem. I to im sie niezle (jak narazie) udaje.

Jedno jest pewne nie mozemy na to pozwolic !!!
      W koncu to oni z nas zyja :P

Pozdrawiam Russ :)
    • yasny Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) 14.03.03, 13:50
      na fantastycznej osadzie jana i tak zadna firma nie moze montowac sieci, bo jakims !#$%^@$& z "gwarka" to sie nie podoba
      ratujemy sie sdi (tylko 8 osob w sieci ;))
      to tylko max 12 kB, ale bezawaryjne i rzeczywiscie te 12 kB mozna zawsze wyciagnac
      mam mozliwosc porownania z protonetem (przyjazn, doniecka) - nie zamienilbym sie
    • Gość: Szakal Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 14.03.03, 14:44
      Najlepsza firmą jest oczywiscie bez watpienia Lerid.Dzieki złaczu jakie nam
      udostępnili mam wiecej czasu dla siebie,np. gdy "otwieram" intetie.pl moge w
      tym czasie zrobic sobie herbate,zjeśc obiad,zobaczyc najnowsze
      telenowele;).Dzieki błyskawicznemu złaczu stałem sie
      bardzo "spokojnym"człowiekiem, a moja myszka przetrwa dłuższy czas,gdyż nie
      musze tak czesto klikać.A wiec adekwatnie rzecz biorac,rozpatrujac wszystkie za
      i przeciw,jednoznacznie stwierdzam,iż LERID zasługuje na nagrode
      statuetki "beda mioł kedyś guza" :P
      • Gość: ali Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.klubwww.pl 14.03.03, 15:12
        hey, jetem uzytkownikiem wi-net'u i na razie nie narzekam. Oczywiscie zdarzylo
        sie kilka razy ze nie bylo internetu, padl jakis hub i trzeba bylo czekac...ale
        w miare szybko to naprawiali takze nie mialam jeszcze okazji stac
        sie 'spokojnym' czlowiekiem jak niektorzy z was :/
        Herbaty nie zdaze zrobic w czasie ladowania onet'u...do wc raczej tez nie
        zdaze...wiec chyba nie jest zle. Ilu jest uzytkownikow? hmm...ok. 30? ajj, moze
        sie myle, wlasciwie moze troche wiecej. Transfer? nie podam konkretnie. Ale
        stosukowo dobry, przed dc++ sciaganie piosenek to kwestia sekund wiec jest
        dobrze :D. Zalezy oczywisce od pory dnia czy nocy. W kazdym razie rozumiem co
        przezywaja uzytkownicy leridu, bo kiedys byla tu inna siec..ale to juz zupelnie
        inna historia...wole do niej nie wracac pamiecia. Oby wam sie udalo cos
        zdzialac :). cya.ali
        • Gość: DJ Steam Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.klubwww.pl 14.03.03, 15:23
          Jest pare nieśisłości w odpowiedzi Ali :P Po pierwsze to nie 30 osob tylko
          ponad 70, co prawda czesc z nich nie korzsta "mocno" bo sa to komputery
          zametu. Jesli chodzi o transfer to wciagu dnia jest ograniczony do 20 kilców,
          jednak sam nie raz scigałem z transferem 150. A jeśli chodzi o ten DC to jest
          sieciowy serwer wiecn nie powiem od niektórych idzie nawet 4 mb/s. Ale z
          reguly to jest kolo 700 kilców. Połączenie się z internetowym serweem jest z
          reguł zablokowane więc ja nawet nie próbuję.
          Prawda jest taka rano net chodzi super onet i interia to w max 2 sekundy sie
          ladują wraz z upływem dnia to coraz gorzej. Z reguły jednak wiecej niz 10
          sekund nie trzba czekać.
          Trzymajcie się :)
          • Gość: Matlok Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 14.03.03, 22:44
            Co do tego DC to ty mowisz o normalnym i tam faktycznie jest nawet do 4MB/s
            (przynajmniej u was, bo w leridzie 800kb gora) ale jest DC++ a to jest cos ala
            Kaaza :P
    • Gość: Szakal Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 14.03.03, 14:44
      Najlepsza firmą jest oczywiscie bez watpienia Lerid.Dzieki złaczu jakie nam
      udostępnili mam wiecej czasu dla siebie,np. gdy "otwieram" intetie.pl moge w
      tym czasie zrobic sobie herbate,zjeśc obiad,zobaczyc najnowsze
      telenowele;).Dzieki błyskawicznemu złaczu stałem sie
      bardzo "spokojnym"człowiekiem, a moja myszka przetrwa dłuższy czas,gdyż nie
      musze tak czesto klikać.A wiec adekwatnie rzecz biorac,rozpatrujac wszystkie za
      i przeciw,jednoznacznie stwierdzam,iż LERID zasługuje na nagrode
      statuetki "beda mioł kedyś guza" :P
      • Gość: FRANZ :) Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.klubwww.pl 14.03.03, 19:53
        Ale macie sie zajebiscie Urzytkownicy leridu :) nie ma jak Wi_net ;) u nas jet
        super sa oczywiscie czasem awarie ale zdarza sie to bardzo żadko, a jesli jest
        juz jakas awaria to technicy wi_net-u staraja sie usunac ja odrazu. Transfer w
        naszej sieci wi_net jest oki przecietny w cigu dnia ok. 15-30 kb/s bo sa
        ograniczenia, a w nocy to jak w nocy do 150 kb/s:). Ciesze sie naprawde ze
        akutat na naszym osiedlu jest firma wi_net a nie np. Lerid czy Protonet te dwie
        sieci osobiscie sam widzialem ich postepy w ladowaniu np. onet.pl parenascie
        minut a jak mowili mi znajomi to w wiekszoscie netu praktycznie nie ma wogle
        nonstop 100% zapchane łacze. Lerid ze wzgledu na to ze dali lacza radiowe i to
        z bardzo wolnym laczem, a protonet za duzo urzytkownikow w sieci. Oki nic
        koncze raczej wam wspulczuje A DO URZYTKOWNIKOW LERIDU MACIE TAKA MOZLIWOSSC
        SKONTAKTUJCIE SIE Z WLASCICIELEM NASZEJ SIECI WI_NET MOZLIWE ZE ZAJMOA SIE
        OKABLOWANIEM WASZYCH BLOKOW!!!!!! KTO WIE SPROBOWAC ZAWSZE MOZNA NAPRAWE WARTO
        CZESC POZDROWIENIA !!!!!!!! :)
        • Gość: Pendragon Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.st.lerid.com.pl 16.03.03, 11:01
          FRANZ, Prezes [:)] Wi_Net-u to mój znajomy. Wiem że jesli by tylko mógł to
          wszedłby na to osiedle jako konkurencyjna siec , ale problem w tym że .....nie
          może, bo go administracja nie wpusci.Nie wpusci go z wiadomych powodów, Lerid
          dał niezle w łape krótko mówiąc i ma wyłączność na osiedlu bloków.
          Dobrze wszyscy o tym wiecie ze w Polsce na dzien dzisiejszy tylko tak da sie
          cos załatwic.
          Ja całę szczescie juz coraz mniej korzystam z łącza Leridu, ostatnio tylko
          sciągam czasem poczte, juz sie pogodziłem ze w Leridowskim łączu w miarę
          normalnie chodzi tylko gg. W pracy mam SDI, routerek i 14 hostów. śmiga jak
          złoto, nawet gdy wszystkie 14 komputerów jest włączone i równoczesnie korzysta
          z netu, łącze chodzi o niebo lepiej niż Lerid.
    • Gość: point Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.protonet.pl 14.03.03, 19:51
      wiec na Rybnej ( dla niewtajemniczonych - dzielnica TG...
      ;-) mamy to szczescie byc obslugiwani przez Protonet...
      wiec po pierwsze to i tak jestem zdziwiony ze podpieli
      siec az na moja ulice ( zainteresowani wiedza o co
      chodzi... baza itd) w kilku slowach

zalozenie - o umawianiu sie z Panami monterami nie bede
      wspominal bo troche sie czeka - ale... w koncu
      przyjezdzaja...

pierwsze dni - zdarzalo sie ze nie bylo netu np przez
      caly dzien

teraz - podobno podlaczyli drugiego POlpaka i... o
      dziwo... odpukac... net jest calyczas co jest sukcesem w
      porownaniu z poczatkami

transfer - moj rekord na kaazie to jakies 30kb... stronki
      laduja sie szybko - ogolnie nie jest zle... jak na
      potrzeby zwyklego lamera

pozdro 4 all
      • Gość: Martyna Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: 80.48.143.* 15.03.03, 10:06
        hej. ja jestem uzytkowniczką sieci "Tijo" a moj średni transfer wynosi 50
        kb/s :D i jak? pewnie zazdrościcie? :D chi chi pozdrawiam
    • Gość: Harnaś Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: 80.48.143.* 14.03.03, 22:43
      Zazdroszczę Ci, ja też chchiałbym mieć srednio taki transfer, kożystam jak i Ty
      z LERIDu, mieszkam na Strzybnicy a dokładnie na Armii Krajowej 6/xx i mój
      najniższy zanotowany transfer wynosi 9-11 bit.sek natomiast nocami mam ogromna
      przepustowość sięgającą 1,5kilo bit/sek, wiec majac ten transfer co Ty masz to
      byłbym niezmiernie szczęśliwy, ostatnio w godzinach 15:00-15:25 wysyłąłem sam
      indeks celem uaktualnienia na moja stronke www.nokiatunning.prv.pl i pliczek
      ktory ma niecale 4 kilo (cholernie ciężki) wysyłał mi sie 25minut :) wiec
      podejrzewam , że LERIDu nic nie pobije, ale byłbym szczęśliwy gdyby przyszła
      inna firma internetowa i założyła sieć u nas na osiedlu, pewnie "przesiadłbym
      się" i to bez zastanowienia :) pozdrawiam

Harnaś

HONISCH Marian
    • Gość: Matlok Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 14.03.03, 22:56
      No to wlasnie dowiodlem ze faktycznie Lerid dobija DNA, przegladajac wszystkie
      wpisy tematu"ROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :)" a jest ich naraazie
      okolo 10 zmarnowalem ponad 30 minut, a to wsyztsko dzieki naszej zniewalajacej
      predkosci transferu ;P
      • Gość: Pendragon Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.st.lerid.com.pl 15.03.03, 19:16
        Prosze Państwa zrobiłem test. Z zegarkiem w reku wejscie na te forum zajeło mi
        15 minut. LERID Sp. z o.o. ruullleeezz
    • Gość: bombelek Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.st.lerid.com.pl 15.03.03, 19:28
      Ludzie czy nikt nie zauważył, że cos tu śmierdzi???
      To nie jest wina anten tylko Lerid nie ma takiego łacza o jakim mówił czyli
      2mbps. Ludzie z TPSA ostatnio powiedzieli w tajemnicy, że nie mają nawet
      0,5 mbps. Czyli ile mają 256 albo SDI na ponad 100 osób??????
      • Gość: ANetGUS Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.klubwww.pl 16.03.03, 00:04
        0.5 ??? to ja sie dziwie ze cokolwiek Leridowi działa :)
        Panowie - owacje na stojaca dla uzytkownikow Leridu za ich wytrwała walke z
        małymi transferami i baaaardzo dlugim czasem otwierania sie stron ...
        Panowie i Panie - czapki z głow przed bohaterami.
        • Gość: Harnaś Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 17.03.03, 01:03
          Wiecie co? Zazdroszcze temu gościowi którem u wejscie i przeczytanie tego forum
          zajęło 30 minut z LERIDu, ja tu siedzę od 21:00 i byłem bardzo wytrwały i
          cierpliwy i właśnie skońćzyłem czytać wszystkie Wasze listy, chciałbym jedynie
          dodać to co zapomniałem napisać w mojej poprzedniej wypowiedzi, moja siostra
          mieszka w Stolarzowicach i oststnio tam jeżdżę bo tu na Strzybnicy jest z
          LERIDem przerąbane,a na Stolarzowicach sieć ma firma TIJO, która pomyślała i
          programy typu DC+ czyli min. KAZA, iMesh itp są zablokowane, czyli porty z
          kórych kozystaja są niedostępne, można jednak z nich kozystać w godzinach 22:30
          do 6:030 wiec jeżeli ktoś sobei cos wieczorem poszuak i nastawi to może
          spokojnie isć spać a do rana jest sciagniete, i polecałbym innym sieciom wziąść
          z tej firmy przykłąd, a polepszyło to w sieci TIJO transfer i to bardzo z
          sredniego transferu 30kilo wzrosło do srednirgo 50kilo :D majac taki transfer
          byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na swiecie, a opłaty? Cóż podłączenie jest
          kosztowne wynosi 400PLN ale zaa to miesięczy abonament wynosi 35PLN z IP
          wewnętrznym oraz 40PLN z IP zewnetrznym, jeżeli sie pomyliłem to proszę
          uzytkowników TIJO o poprawkę, ale nie pamiętam dokłądnie, podłączenie jest na
          pewno dobrze podane, natomiast abonament może być +5PLN:) i jak przy tym stoi
          LERID który za miesięczne kożystanei z internetu bierze 45PLN? mało tego , jak
          mam tą sieć od września 2002roku to jeszcze mie sie nei zdażyło abym miał cały
          miesiac sieć, wiecej niema sieci niz jest i to jest prawda, np. w listopadzie
          od 28 LISTOPADA do 12GRUDNIA NIE MIAŁEM SIECI!!! Dziennie na zmianę jeździłęm i
          dzwoniłem do LERIDu, a oni zawsze mówili to samo: "awaria jest w tej chwili
          usówana, proszę ejchać do domu i juz powinno być O.K. pracownicy od rana tam
          siedzą" lub w jakikolwiek inny sposób mnie zbywano, ostatnio wycwanili sie
          jeszcze bbardziej, gdy jest awaria to podstawili do telefonu jakąś laskę
          (prawdopodobnie dziewczyne prezesa Rafała BOMBy ( ciekawe kidy mw końcu ta
          bomba wybuchnie? :D ) któa nie ma zielonego pojeciea co ma gadać ani o co
          chodzi, oczywiście nei wiadomo gdzie są i co robią "pracownicy" nie weidomo
          kiedy będzie "prezes" od siedmiu boleści, mam pomysł, jeżeli Ona jeszcze keidys
          odbierze telefon i usłyszy w słuchawce - "dzień dobry czy to firma LERID???" to
          neich lepiej powie "POMYŁKA" efekt jest ten sam, przecież oni nawet na kartce
          nei zapisują co im sie zagłasza!!! Byłem u nich w biurze nie raz i widziałem co
          siedzieje, czasem ajk coś napiszą na kartce to po chwili karteczka jest pełna
          innych wpisów i ląduje wkoszu!!! To są po prostu szczyty!!! I jeszcze piszą na
          swojej stronie, ze od grudnia biuro czynne jest rónież w soboty, byłem tam w
          lutym w sobotę i było zamknięte od piątku, byłem na godzine przed planowanym
          zamknięciem!!! Pozatym podobno na Strzybnicy od grudnia jest juz nie 2Mega
          tylko 4Mega :D:D:D:D:D:D:D koń by się uśmiał!!! Z dnia na dzień ta sieć chodzi
          coraz gorzej!!! Szlag by ich trafił! Niech ktoś inny siew eźnie za to!!!
          dNależało by zmienić wszystkich w zarządzie LERIDu i zrobić kopletną renowację
          tej sieci, w lutym wiecej nie było niż był internet a faktura? JAk co miesiac
          45PLN do zapłaty, nawet gnojki nie odjęli za te dni w których nie było sieci!!!
          Na modemia to chodzi dużo szybciej!!! Ale sie rozpisałem!!! No ale wreszcie
          rzuciłem to co mi na sercu leżało, a awaryjność?> Mam do dyspozycji 2 sieci
          TIJO w Stolarzowicach, firma z Radzionkowa, wystarczy do nich zadzwonić i
          przyjeżdżaja, średnio w ciagu od 20-60 minut awaria jest usunięta!!! a w
          LERIDZie? w ciagu 2 dni nie daja rady, mój max czas oczekiwania to było 2
          tygodnie z hakiem!!! Prosze o info, mam możliwość zazłożenia sieci tu a
          Strzybnicy, dobrze żyję z TIJO z Radzionkowa, jeżeli nazbieram minimum 40ludzi
          to oni wejdą do nas i będziemy mieć święty spokój, proszę o konkretne i poważne
          oferty na mój nr gg 51760206, jeżeli będzie 40 zgłoszeń z adresami i
          potwierdzeniem, ze chchecie sie przełączyć to załątwiam to w ciągu kilku dni i
          wszyscy będziemy mieli święty spokój od LERIDu, a transfer? Oni nei stawiają 2
          MEGA, zawsze startują 4 lub 6 Mega a potem sie rozwijają. Polecam i czekam na
          Wasze dalsze opinie i zgłoszenia. To gg tu nie zawsze funguje ale bedę
          wdzieczny za jakiekolwiek wiadomości zostawione na mojej skrzynce.
          Harnaś
          GG5176026 GSM607645886 e-m@il harnas4@o2.pl
    • Gość: Pendragon Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.siemianowice.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 09:24
      Własnie przed chwilą skończyłem rozmawiać z Rafałem Bombą z Leridu.
      Sprawa wyglada tak:
      Łącze w Strzybnicy to 2 Mbps z Polpaku.
      Na dzień dzisiejszy toczy sie sprawa reklamacyjna z TPSA odnosnie łacza.
      Własnie dzisiaj Tepsa zakończyła testy tego własnie łącza.
      Rafał poinformował mnie, że złożyli wnioski do dwóch innch providerów o
      dostawienie łącza dla Strzybnicy. Łącze to ma mieć przepustowość 4 Mbps.
      Lerid winą za działanie sieci w Strzybnicy obarcza TPSA.

Podaje tylko tak dla informacji.
      • Gość: ANetGUS Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.klubwww.pl 18.03.03, 21:23
        hmmm wiesz - to tylko i wylacznie teoria - jak dobrze pamietam to Pan B. to sie
        kiedys chwalil baaardzo dobrymi ukladami z TPSA, znajomosciami itp. - do tego
        wi_net tez ma polpaka i co - roznica jest ogromna - Lerid po prostu klamie
        prosto w oczy i tyle
    • Gość: Molu Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 20.03.03, 03:28
      Ludziska-teraz doszedlem sam do wniosku,ze nie ma co narzekac:)jest 3:22 a
      internet pomijajac prawie zerowy transfer na imesh'ach,kazaa'ach itp chodzi jak
      burza (chociaz we wrocku na modemie szybciej chodzi okolo 22:)-stronki w miare
      szybko sie laduja, gg jakosik chodzi - wiec coz nam wiecej do szczescia
      potrzeba jak termos kawy, wytrzymalosc do samego rana ( przy okazji mozna w
      telewizji Iraq sobie o 5 nad ranem zobaczyc :D )- zyc nie umierac :))))no -
      przydaloby sie,zeby jeszcze w nocy te lampy na osiedlu poswiecily,bo
      sredniowiecze za oknem:).wytrwalosci wszystkim w zmaganiach transferowych.
    • Gość: Re-Molu:) Re: PROTONET, WI-NET, LERID etc. Kto lepszy ? :) IP: *.lerid.com.pl 20.03.03, 03:30
      No i bylo chwalic - szesc minut wyslal poprzednia wiadomosc na forum - no ale
      to i tak niezle :)
    • Gość: dr scott AKK-Net IP: 195.117.201.* 21.03.03, 13:28
      Gość portalu: Soltec napisał(a):

> Średni transfer przy sciąganiu czegoś w sieci do
      > której jestem podpięty wynosi ( i tu UWAGA) 800
      > bajtów/s , najwyszy zanotowany to 8 kb/s.
      > Firma LERID Sp. z o.o. z Tarnowskich Gór ul.Ułańska 16
      > postawiła łącze o przepustowości 2mbps na radiu przy
      > odległości anten 7 km. Transfery uzyskiwane w naszej
      > sieci powinny być wpisane do księgi rekordów jako
      > najgorsze. Najlepsze jest to że w/w firma ma to w
      > d**pe. Ciekaw jestem jak wygląda sprawa transferu i
      > działania sieci (awaryjność, przerwy w dostawie) w
      > innych firmach, np: PROTONET, WI-NET, INTERBUD itp. a
      > także u użytkowników SDI ISDN czy po prostu modemu.
      > Jaki uzyskujecie transfer, przy jakim łączu i ilu
      > userach? Napiszcie , bo nie wiem czy to tylko u mnie
      > jest taka kaszana.
      > Polecam "pingnąć" sobie adresik www.lerid.com.pl.
      >
      > P.S. Może przez wszystkie Wasze opinie zamieszczone
      > tutaj bedziemy mogli wybrać najlepszego providera w
      > Tarnowskich Górach i okolicy , oraz tego najgorszego.
      >
      > Zapraszam do wyrażania swoich opinii.
      >

mieszkam na Ohio.

net dostarcza mi firma AKK-Net pod przykrywka stowarzyszenia milosnikow
      internetu czy jakos tak.
      realizacja droga radiową, z wykorzystaniem wielu ciekawych rozwiazan
      technicznych, zapewniajacych poprawne dzialanie struktury radiowej.
      max transfer 60kB, co przy radiowce jest calkiem niezle.
      sredni transfer 20..30kB.
      minimalny... ponizej 1kB, bardzo rzadko, jak sie znajdzie jakas gowniana
      stronka czy server ftp.

wiem ze inne firmy ktore dostarczaja net na ohio maja straszne problemy z
      obsluga radiowki...

polecam AKK-Net.
    • Gość: Abc Modem lepszy? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 23:04
      Z tego co tu wyczytałem stwierdzam że lepiej chyba łączyć się przez modem. Może
      licznik bije ale to straszne że dostawcy internetu przegrywają z TP SA i
      modemami. Przez modem średnia prędkość którą uzyskuje to 5kb/s a to wynik
      niezły w porównaniu z tym co tu piszecie. Strony ładują się stosunkowo szybko i
      nie ma całoweekendowych braków sieci... Jeżeli miałbym korzystać z usług takich
      dostawców internetu to wole modemik. Może znajdzie się jakiś prawdziwy provider
      w TG?
      • Gość: yasny Re: Modem lepszy? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 00:18
        to moze jest wyjscie ;)
        ale chcialem zauwazyc co innego - rynek dostawcow internetowych jest mlody i pelno jest pseudo-firm, ktore nie sa w stanie zapewnic przyzwoitej jakosci uslug;
        mam wrazenie, ze zwietrzyli po prostu szanse na szybki zarobek ... i swietnie im idzie (a dobra jakosc uslug to wyrazenie, ktore u nich nie istnieje)
    • Gość: RysiekD LERID w kontrataku :) IP: *.lerid.com.pl 13.04.03, 15:21
      Cytuje informacje ze strony LERIDa (pisze ją tutaj bo na ich stronę baaardzo
      ciezko wejść hahaha):

ZMIANA ŁĄCZ - FAZOS, STRZYBNICA

Informujemy, że została podpisana umowa z Netia Telekom S.A. na łącza dostępowe
      do Internetu. Zaowocuje to znaczną poprawą jakości dostępu do Internetu. Dla
      osiedla Fazos nowe łącze (2x2 mbit/s) zostanie uruchomione najpoźniej do
      25.IV.2003, a dla Strzybnicy (2x2 mbit/s) do 28.IV.2003.
      Dołożymy wszelkich starań, żeby nowe łącza zostały uruchomione przed Świętami
      Wielkanocnymi.
      • Gość: RysiekD Re: LERID w kontrataku :) (tylko słownym) IP: *.lerid.com.pl 25.04.03, 17:37
        Gość portalu: RysiekD napisał(a):

> osiedla Fazos nowe łącze (2x2 mbit/s) zostanie uruchomione najpoźniej do
        > 25.IV.2003, a dla Strzybnicy (2x2 mbit/s) do 28.IV.2003.

HAHAHA, 25.IV już prawie minął a łącza nie widać! zaraz wiedziałem że tak
        będzie! najważniejsze jak się dobrze obieca to już tego nie trzeba zrealizować!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka