Gość: AAA IP: *.cst.tpsa.pl 16.09.08, 14:23 Po co mówić wprost? Nikt tego nie lubi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oryginal23 Re: Po co mówić wprost ... 16.09.08, 16:34 To fakt,że prawda bywa bolesna i dość rzadko bywa przyjemna. Ale niewielu zna prawdę. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 17.09.08, 12:19 Nuda veritas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Po co mówić wprost ... IP: 83.1.64.* 23.09.08, 21:20 mówienie metaforami nie wszystkim na dobre wychodzi.... potem powstają takie całkiem mało inteligentne wnioski: - jak kobieta mówi "nie" - myśli "tak", - jak kobieta mówi "tak" - myśli "tak" ;] zresztą: mówić niedosłownie - też trzeba umieć... a wielu tego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lana Re: Po co mówić wprost ... IP: 83.16.125.* 23.09.08, 21:51 A ja wolę, jak ktoś mi mówi wprost, niż jak rzuca jakieś aluzje... bo nie zawsze można dobrze odczytać intencje drugiej strony... to jest bezsensu!!! Jestem za szczerością do bólu!!! Swego czasu wcieliłam to w życie i mówiłam wszystkim to co myślę... skończyło się to tym, że się poobrażali!:PP WNIOSEK: ludzie lubią, kiedy się ich okłamuje!:/ To przykre...:/ A ja mimo wszystko wolę prawdę prosto w oczy - bez aluzji, bez kręcenia, bez niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Po co mówić wprost ... 23.09.08, 23:04 Szczerość do bólu to inaczej mówiąc zwykłe chamstwo. Mówiąc szczerze bywasz chamska. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lana Re: Po co mówić wprost ... IP: 83.16.125.* 24.09.08, 13:31 czyli Ty też lubisz jak Cię ktoś okłamuje...:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Po co mówić wprost ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 13:59 tu ma 23 aby raz racje takt obowiązuje każdego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 29.09.08, 15:07 Bądźmy realistami, jak wiele ludzi, tak wiele form afiliacji. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Po co mówić wprost ... 29.09.08, 17:40 Wypowiedz się nieco jaśniej. 23. PS.Mam powody aby sądzić inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 30.09.08, 08:35 Behawioralny komponent postawy warunkuje: socjologia grupy, silny impuls emocjonalny bądź wiele innych. PS. Dla jednych chamstwo to chamstwo a dla innych pustosłowe wydalenie frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstabl Re: Po co mówić wprost ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 10:52 Znowu jakiś niedowartościowany kelner. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 30.09.08, 13:22 Jest to odpowiedź na: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=83798831&a=85330355 Polaryzowanie uwagi na określonych wpisach, ewidentnie wpisuje, się w paradygmat teorii konfliktu, gdzie świadomość nierównego rozdziału wobec jednostki wpływa na gwałtownie kontestowane legitymizacji zastałego układu. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Po co mówić wprost ... 30.09.08, 16:25 To nie kelner,to moj przyszły portier. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga5 Re: Po co mówić wprost ... 02.10.08, 19:55 Mówić, o ile delikwent o to zapyta. Np: jak wygladam w nowej fryzurze? Czy dobrze wypadło moje przemówienie? Jak mam się zachowac w danych okolicznościach?...i te pe... Wtedy mówie: Moim zdaniem.....( tu wypowiadam szcerze co myśle)...ale powtarzam, moim zdaniem... To dobry zabieg pochodzący ze szkoły komunikacji miedzyludzkiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 03.10.08, 09:18 Bezpodtekstowa komunikacja intencjonalna, międzyludzka wykluczała by istnienie pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Po co mówić wprost ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 18:56 Przypomina mi się pytanie : co to jest lufa ? Jedna z możliwych odpowiedzi : jest to słup powietrza oblany metalem. Wszystko można naukowo "udziwnić". Radzę jednak mówić prawdę przestrzegając w taki sposób aby nie obrażać. Najpierw pochwal, doceń a, potem mozesz mówić, że moim zdaniem to bym tu zmienił, to poprawił etc jednym słowem "dyplomacja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlus Gorole szczegolnie tego nie lubia. IP: *.pools.arcor-ip.net 04.10.08, 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś
evionel Re: Po co mówić wprost ... 09.10.08, 22:44 Posłużę się myślą nie swoją: „Mów prawdę - za to Cię niebo czeka, lecz jeśli prawda ma zabić człowieka - to kłam...” Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Po co mówić wprost ... 09.10.08, 23:10 Ładny cytat,podoba mi się. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 20.10.08, 10:47 Iplikowałem raczej do tezy "nie czy" ale "jak". Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Po co mówić wprost ... 20.10.08, 23:16 Dlaczego o tym piszesz,to oczywiste. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 21.10.08, 11:26 Zmiana dystansu, kognitywistyczne unikanie wątkowego giełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY2 Re: Po co mówić wprost ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 19:11 Tatuś i mamusia byli woźymi w podstawówce,więc leczysz kompleksy. Dobrze robisz,każda samopomoc psychiczna coś tam daje. Nie licz jednak na to,że się załapiesz do inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 29.10.08, 09:58 "Gdy palec wskazuje księżyc, głupiec patrzy na palec" Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Po co mówić wprost ... 29.10.08, 20:47 Nie widziała du.. słońca,zagorzała od miesiąca. To też ładne. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 30.10.08, 14:25 Zgadzam się ładne! Z prostotą mentalności ludowej, się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Po co mówić wprost ... 30.10.08, 17:46 Co rozumiesz pod pojęciem"mentalnośći ludowej"? Ale twoja wypowiedź zgadza się z tematem wątku. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 04.11.08, 10:52 Pytasz barana, gościa, który zawodowo pisze instrukcje czy Twojego przyszłego portiera? Czy zgadzasz się z tezą, że język to zwierciadło duszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 12.11.08, 11:28 Ksenofob o patryjotyźmie, … a z drugiej strony, więcej narodowych barw znajdziesz na stadionie, niż 11 listopada w oknach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Po co mówić wprost ... IP: *.cst.tpsa.pl 18.11.08, 12:47 Kiedy polityka przestanie być celem, a stanie się myślą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neurolog Re: Po co mówić wprost ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 21:49 Przestań się napinać i popisywać.Biedny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 20.11.08, 12:32 Przykro mi, że tak to odbierasz. A jaki chcesz żebym był ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konował Re: Po co mówić wprost ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 11:35 Gość portalu: neurolog napisał(a): > Przestań się napinać i popisywać.Biedny jesteś. Ot nasz służba zdrowia. 50 zł za wizytę się należy :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 26.11.08, 13:03 Gość portalu: konował napisał(a): > Gość portalu: neurolog napisał(a): > > > Przestań się napinać i popisywać.Biedny jesteś. > > Ot nasz służba zdrowia. > 50 zł za wizytę się należy :) "Pacjencie lecz się sam" - mówiła propaganda, zdaje się, że historia się powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 20.11.08, 14:06 W nawiązaniu do wątku „PEPEK”: Im ktoś, głośniej krzyczy do mego ucha, tym bardziej jestem głuchy na jego wołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 19.12.08, 10:35 Oryginał archetypa polihistora, czy mistyfikacja mitomana falsyfikcjonisty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Po co mówić wprost ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 10:46 Oj,jak ty kochasz ten swój internetowy bełkocik. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 24.12.08, 10:28 Byłem ostatnio świadkiem otwarcia nowego oddziału psychiatrycznego dla osób mówiąc dyplomatycznie nie radzących sobie w „realu”. Jednym z zaproszonych gości był miejscowy radny, polityk, przejęty rolą. Chciał nawiązać bliższą relację z penitentami otwieranego ośrodka, zadając pytanie: - Czy widzicie jeszcze, jakieś potrzeby związane z warunkami leczenia? - Profilaktyka! – wyrywało się z tłumu pacjentów. - Profilaktyka w leczeniu psychiatrycznym – zdziwił się radny, polityk. - Tak, profilaktyka – Ja codziennie wmawiam sobie, że jestem idiotą, nie czekając na to, aż mi to ktoś unaoczni ! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 05.01.09, 13:18 Święto Janusa... Kolejny rok odszyfrowywania sensu symptomów, jako koncepcji obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 03.06.09, 14:43 Nawiązując do wątku o specyficznych odwiedzinach w okolicach Miasteczka Śląskiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=95216075&a=95216075 Cursus publicus i hetery zabrały głos. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 03.06.09, 15:07 A do: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=96013608&a=96013608 mam Veniet tempus Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 13.10.09, 14:44 FORUM: Relatywnie, to i defekacja jest maestrią Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Po co mówić wprost ... 03.06.09, 21:38 Popieram łączenie aluzji z konkretami. Dzięki temu łatwo uniknąć urażenia kogoś. Gorzej gdy ktoś nie rozumie takowej formy wypowiedzi. Głowi się co autor miał na myśli czego efektem jest zła interpretacja. Śmieszą mnie natomiast osoby (także na tym forum) które chcą być na siłę błyskotliwe, wymyślają takie pierdoły że głowa boli. Stosują przy tym skomplikowane wyrazy obce + teksty zapożyczone z TV. Rodzaj wypowiedzi wybierać należy po dokładnym przeczytaniu tekstu poprzednika (w przypadku forum). Styl to nasza wizytówka ale trzeba go także dostosować do stylu przedmówcy. Inaczej borok nie zajarzy;P Większość ludzi prosi się o to aby nie mówić do nich wprost. Taki szybki, oschły tekst mówiący prawdę jest jak kopniak w twarz. Aluzja lub metafora skutecznie to łagodzą. Są lekkostrawne. Dziękuję za uwagę. prof. Jan Miodek;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 04.06.09, 10:33 "Admoneri bonus gaudet." Seneka Odpowiedz Link Zgłoś
malinka8619 Re: Po co mówić wprost ... 04.06.09, 10:36 ...ładne konkrety...brawo ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirekk Re: Po co mówić wprost ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 19:32 Trzeba mówić wprost, bo do wielu aluzje nie docierają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instalator Re: Po co mówić wprost ... IP: *.stk.vectranet.pl 08.06.09, 22:00 Zawsze jednak trzeba zachować grzeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 09.07.09, 10:22 Psychogenna impotencja, reaktywności myślowej, spowodowana zgeneralizowanym lękiem posiadania władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 13.10.09, 14:46 FORUM: Relatywnie to i defekacja jest maestrią Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 16.10.09, 13:03 Na forum, pojawiają się znów nazwiska: Garus, Głogowski, Korpaczek i inni. Czyli: Iacta alea est! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 30.10.09, 14:57 "Spiesz się powoli" - Tak mawiał cezar August. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 11.12.09, 12:49 Na cóż leczyć ciało, kiedy duch jest chory! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 19.03.10, 11:15 Leczyć ciało, bo młodość jak efemeryda ucieka! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_aaa Re: Po co mówić wprost ... 02.08.10, 13:00 Sama potrzeba zmian..., nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś