rrollo 03.11.08, 23:38 ludzie! omijajcie z daleka ten szpital. Panuje tam sepsa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek nocą Re: szpital 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 00:55 Jeśli to dowcip,to jest kretyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: szpital 3 IP: *.stk.vectranet.pl 04.11.08, 11:34 a ty pewnie zarażasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitorg Re: szpital 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 18:43 Bzdurna plotka,nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepsa Re: szpital 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 16:12 a ja jeżdżę czarną wołga i mam wilcze kły ps. czemu nie ma zakazu zakładania wątków przez debili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jalu Re: szpital 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 21:45 Jest taki zakaz,ale go nie przestrzegają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: szpital 3 IP: *.stk.vectranet.pl 08.11.08, 22:44 Te odpowiedzi mówią same za siebie, jak naiwni są ludzie. Tak się składa że ma w rodzinie osobę, która rodziła tam i dziecko ma sepsę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: szpital 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 23:39 Chyba nie wiesz imbecylu co to takiego sepsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: szpital 3 IP: *.stk.vectranet.pl 09.11.08, 00:01 Z pewnością wiedzą co to sepsa lekarze z tójki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: szpital 3 IP: *.stk.vectranet.pl 09.11.08, 08:26 panie krytyku,moze nas oswiecisz.od dawna panuje gronkowiec na porodowce- i on tez moze w niesprzyjajacych warunkach wywyolac sepse np u dziecka tak jak wiele innych bakterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choca Re: szpital 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 10:00 Z tym akurat się zgodzę. Moje dziecko też złapało gronkowca w szpitalu nr.3 a trakcie lub po porodzie. Z tygdniowym noworodkiem trafilismy na pediatrię gdzie winą za to obarcza się rodziców. W tym czasie przebywało tam conajmniej kilku nowordków właśnie z gronkowcem urodzonych w tym szpitalu . A gronkowiec to w tym szpitalu temat tabu. Wszyscy wiedzą ale nikt nic nie mówi. Gronkowiec u noworodka na czas nie rozpoznany i nie leczony wywołuje własnie sepsę. Jednego jestem pewna drugie moje dziecko nie przyjdzie na świat w szpitalu nr3. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: szpital 3 10.11.08, 17:48 Może bezpieczniej rodzić w stodole? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnogórzanka Re: szpital 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.08, 18:38 No cóż, drogi Panie, widzę, że czas zabawnych odpowiedzi z Pana strony już dawno minął. Szkoda, że te kwalifikują się jako odpowiedzi idiotyczne. Trójkowa porodówka nie ma dobrej opinii "na mieście" i niestety, uważałam, że te opinie muszą być mocno przesadzone. Dwa lata temu przekonałam się, że niestety nie są:( Przez swoją przekorę i nie słuchanie tego, co się mówi przeżyłam koszmar. Najpierw na porodówce, potem (tydzień później) na oddziale dziecięcym, kiedy u mojej córki rozpoznano gronkowca. Podobnie jak kilkorga innych noworodków w tym samym czasie. Winni? Oczywiście rodzice. Tak, może stodoła byłaby lepszym wyjściem. Nigdy więcej porodówki na "trójce". Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: szpital 3 10.11.08, 19:14 Nie jest moim zamiarem zabawianie Pani. A moim zdaniem porównanie warunków higienicznych tego szpitala do stodoły nie jest w wielu jego miejscach przesadą. Życzę zdrowia. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielonek Re: szpital 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 19:17 Trzeba się dezynfekować alkoholem jak najczęściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: szpital 3 IP: *.stk.vectranet.pl 12.11.08, 19:34 jest pewien rodzaj gronkowca,ktorym mozna sie zarazic tylko w szpitalu-zakazenie szpitalne.z tego co wiem wlasnie takim zarazone sa noworodki. nie ma mowy o winie rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś