forman5 15.12.03, 23:09 Jak zabić karpia w najbardziej"humaniterny" sposób,by stworzenie nie cierpiało za wiele ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forman5 Re: Karp. 15.12.03, 23:21 Znajomy zabijał kiedyś karpia na umywalce,karp się wyśliznął a umywalka rozleciała się na kawałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Karp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 07:45 "Brudną robotę" w moim domu wykonywał zawsze ojciec. Wchodził z tasakiem do łazienki i tyle go widzieliśmy. Myślę, że nie ma humanitarnego sposobu na zabijanie. Wiem, że można to zrobić w miarę szybko lub też znęcać się nad zwierzęciem godzinami, ale mord pozostanie mordem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Karp. 16.12.03, 19:53 ja tam nie wiem.... ja ryb to raczej nie jadam.... ale najlepiej zabic karpia jak naj szybciej, a nie tak jak duze markety razeniem pradem, co powoduje wydzielenie sie duzej ilosci adrenaliny u karpia i potem mieso jest nie dobre.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Karp. IP: *.protonet.pl 17.12.03, 11:47 Ja robię to od zawsze tak: biorę ostry długi nóż, wyciągam ofiarę z wody, ucinam głowę tymże nożem. I to koniec, trwa to kilka sekund i nie jest bardziej niehumanitarne niż uderzanie młotkiem i tym podobne. Póżniej patroszenie i usuwanie łusek. Rybka prawie gotowa:-) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Karp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 08:32 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Ja robię to od zawsze tak: biorę ostry długi nóż, wyciągam ofiarę z wody, > ucinam głowę tymże nożem. I to koniec, trwa to kilka sekund (...) O raaany! Jerry! Zaczynam się Ciebie bać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lupino1 Re: Karp. 18.12.03, 09:01 Powieszenie, rozstrzelanie lub łamanie kołem. Ewentualnie uduszenie garrottą. Ale w przypadku karpii najlepszą metodą jest utopienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: Karp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 18:53 najlepiej posadzic karpia przy swiatecznym stole w charakterze goscia a nie jedzenia. to by bylo najbardziej humanitarne Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Karp. 18.12.03, 22:48 Gość portalu: kasica napisał(a): > najlepiej posadzic karpia przy swiatecznym stole w charakterze goscia a nie > jedzenia. to by bylo najbardziej humanitarne ale musiałby sobie zicnąć na zameczku w akwarium ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: Karp. 23.12.03, 08:13 Zamiast karpia dobry jest np. pstrąg albo węgorzyk. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: In Re: Karp. IP: *.klubwww.pl 23.12.03, 19:04 Karp, żyje po to aby oddać swe życie dla naszej przyjemności. Jak się będziemy tak nad nim rozczulać to będziemy żreć ślimaki. Żadnej litości nie przewiduję dla tego stworzenia, walę go w łeb drewnianym tłuczkiem, aż zesztywnieje, a potem ostrym nożem ten łeb niestety odcinam, bo nie jest mi do niczego już potrzebny. To jest cała moja humanitarność wobec karpia i innej nie przewiduję. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: Karp. 25.12.03, 11:59 I już po karpiu. W tym roku był zakupiny w postaci umarłej. L. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Karp. 25.12.03, 12:12 loggic napisał: > I już po karpiu. W tym roku był zakupiny w postaci umarłej. > L. Podobnie jak ja,czyn ten zleciłem sprzedawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: Karp. 25.12.03, 15:33 forman5 napisał: > loggic napisał: > > > I już po karpiu. W tym roku był zakupiny w postaci umarłej. > > L. > > Podobnie jak ja,czyn ten zleciłem sprzedawcy. Jak to mówią - nasz klient, nasz pan! L. Odpowiedz Link Zgłoś