Dodaj do ulubionych

czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa

05.01.04, 14:51
Wow..
Widzę, że Starostwo z „rozmachem” zaczęło pracę w nowym roku i zafundowało
sobie nowa stronę. Ciekaw jestem czyjemu dziecku, jako prezent gwiazdkowy,
pozwolono zrobić tę stronę? Nie mam już żadnych złudzeń do działania nowych
władz, oglądając tę maszkarę. Czy może mi ktoś, ( a może bywająca tu , Pani
Rzecznik Starostwa ) wyjaśnić czyje dziecko zrobiło te stronę? Różnie
myślałem o działalności starostwa, ale jako zapalonego internautę cieszyło
mnie chociaż to, że Starostwo może pochwalić się profesjonalną i elegancką
stroną. A teraz zaniemówiłem jak zobaczyłem „to coś „ co jest stroną
Starostwa - jakiś infantylny , padający śnieżek nad rozmytym skanem kartki
i „rozbieganymi „ wyrazami, gdzie nie wiadomo kto, komu i po co składa
życzenia”.
Może mój dzieciak zrobi te stronę :) A może zrobię zbiórkę wśród znajomych,
bo starostwo zapewne ma braki w budżecie po biesiadach, i zasponsorujemy
Starostwu profesjonalnie wykonana stronę. No, właśnie skojarzyło mi się z
profesjonalizmem , a co się stało z poprzednią stroną, która była jedną z
bardziej eleganckich stron powiatów w Internecie ?
Cóż, za niedługo będziemy w UE, ta strona, moim zdaniem, świetnie promuje
nieudolność, brak krytycyzmu, estetyki i przysłowiowego braku zdrowego
rozsądku władz powiatu – ot MAŁY ZAPYZIAŁY, PROWINCJONALNY i ZACOFANY
powiat :( Niestety takie skojarzenia nasuwają mi się z powiatem, kiedy
oglądam tę stronę. Nie wiem jak Wy, ale ja oglądając jakąś stronę miasta czy
powiatu, tworzę sobie własne wyobrażenie o mieście, i ludziach
odpowiedzialnych za to miasto. I diabli mnie biorą , jak widzę jak zmienia
się wszystko w okol siebie , nie patrząc na to czy te zmiany są zmianami na
lepsze. Przypomina to szukanie wody w morzu, ale nigdy nie kończy się to
okrzykiem „Eureka”.
Brawo dla wydziału promocji powiatu ! Chyba zgłoszę te stronę do
konkursu „miasta w Internecie” ) Niekiedy padają pytania na forum, „jak
promować powiat, miasto”, „czym możemy się pochwalić” itd. Starostwo zapewne
sobie nie zadaje takich pytań, a świadomość tego, że strona w Internecie jest
wizytówką powiatu chyba jest dla powiatowych władz abstrakcją. Jest takie
powiedzenie, że za niedługo tego co nie będzie w Internacie nie będzie w
ogóle. Powiat tarnogórski już chyba przeszedł do historii. Ciekaw jestem co
Wy myślicie na ten temat ? jak podoba Wam się strona starostwa i co myślicie
o takim sposobie antypromocji powiatu?
www.powiat.tarnogorski.pl/
Pozdrawiam
Zdegustowany Nox:(
PS
Błagam, niech mi ktoś wytłumaczy czy działanie dla samego działania bez celu
i nie patrzenia na efekt tego działania, świadczy o tym, że nas, mieszkańców
powiatu, a za zarazem podatników i osoby „utrzymujące” administrację
traktuje się jak debili?
Szczerze mówiąc czuje się obrażony takim działaniem władz i jako podatnik,
uważam, że należy rozwiązać w Starostwie wydział promocji. Ludzie, którzy nie
dostrzegają możliwości jakie daje im tanie i „własne medium” jakim jest
Internet, i nie zdają sobie sprawy z jego zasięgu i wpływu „wizytówki
powiatu”, jaką jest strona WWW
na konstruowanie przez innych ludzi wizerunku powiatu, pominęli się z
powołaniem.
A tak w ogóle, czy znane sa Wam jakieś działania (oprócz słynnej biesiady
piwnej) starostwa na rzecz promowania powiatu?
Sorry za przydługi post, ale autentycznie jestem zdegustowany tym , co się
dzieje :((

Obserwuj wątek
    • loggic Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa 05.01.04, 15:39
      Fajna stronka! Taka.... prosta... cka!
      :D
      Aplety w miejscu jak sądze przycisków po lewej mi nie działają.
      Śnieżek jest zaje... chany ;) Jak przelatuje przez kartkę albo napisy to widać
      jak jest zrobiony.
      Mam nadzieję, że starostwo będzie kontynuowało współpracę z pracowniami
      informatycznymi szkół podstawowych co zaowocuje kolejnymi, lepszymi wersjami
      tej strony. Przydały by się też nagrody dla co zdolniejszych autorów - może
      jakieś piórnik albo coś?
      ;)
      L.
      • Gość: Karol Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:19
        Wybacz, ale wydaje mi się, że co zdolniejsi uczniowie podstawówki zrobiliby tę stronę lepiej ;))
        Rozumiem, że ktoś może nie mieć gustu, wyczucia smaku... ale można było przynajmniej dać więcej mówiący tytuł (ten na górnym pasku przeglądarki), niż "Nowa strona 2".
        Mi alplety również nie działają (Opera).

Podsumowując: chyba nie będę nieskromny, jak powiem że zrobiłbym to lepiej ;)
        • drcarlos Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa 05.01.04, 16:30
          a jak juz sobie wlacze jakies tam przetargi ahbo inne to raz jest szare tlo a
          raz biale......` :/ no nie wiem, moze zle widze??? ;)
          • Gość: Karol Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:54
            Ja tez tak miałem ;))
      • Gość: kaśka Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:28
        loggic napisał:

> Fajna stronka! Taka.... prosta... cka!
        > :D
        > Mam nadzieję, że starostwo będzie kontynuowało współpracę z pracowniami
        > informatycznymi szkół podstawowych co zaowocuje kolejnymi, lepszymi wersjami
        > tej strony. Przydały by się też nagrody dla co zdolniejszych autorów - może
        > jakieś piórnik albo coś?
        > ;)
        > L.

na temat estetyki strony nie będę się wypowiadała,Loggik doskonale to ujął i
        dorzucę wyposażenie do tego piornika:) ale niech mi ktoś powie jak obsluguje
        się tę stronę, jak "rozciągnęłam" ramkę by zejść w dół w menu , to nie mogłam
        wrócić na góre menu, po dalszych kombinacjach zniknęła mi cała górna część
        strony. Jejku czy ta nawigacja strony ma za zadnienie "bronienie dostępu do
        strony" moze teraz strona jest tylko do "uzytku wewnetrznego starostwa"?
      • d_aga Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa 05.01.04, 19:36
        loggic napisał:

> Fajna stronka! Taka.... prosta... cka!
        > :D
        > Aplety w miejscu jak sądze przycisków po lewej mi nie działają.
        > Śnieżek jest zaje... chany ;) Jak przelatuje przez kartkę albo napisy to
        widać
        > jak jest zrobiony.
        > Mam nadzieję, że starostwo będzie kontynuowało współpracę z pracowniami
        > informatycznymi szkół podstawowych co zaowocuje kolejnymi, lepszymi wersjami
        > tej strony. Przydały by się też nagrody dla co zdolniejszych autorów - może
        > jakieś piórnik albo coś?
        > ;)
        > L.
        > Nic dodać, nic ująć.......

• Gość: kaśka Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:18
    • dr_scott Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa 05.01.04, 17:43
      stronka zrobiona jest tak, aby ten kto na nią wejdzie raz juz drugi raz nie
      wszedł....
      może to taka polityka starostwa??
    • foxal3 Jerry jasnowidz? 05.01.04, 19:53
      Autor: Gość: Jerry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Data: 06.12.2003 16:08 + odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
      "To nie cuda. Strona starostwa powroci niebawem w troche odmienionej formie(...)
      ma byc podobno lepiej niz bylo. Pamietacie ten czarny horror na stronie jakies
      poł roku temu?"

Miałeś rację Jerry..... to nie cuda, ja nawet nie wiem jak to nazwać i zgadzam
      się z moimi przedmówcami, że to strona "prosta...cka"
      A jakże, pamiętam tę czarną stronę, z ciekawą, mozaikową,"mapką"
      powiatu i o bezbłędnej nawigacji, nie mówiąc, że pamiętam poprzednią stronę,
      która moim zadniem była jak najabardziej OK. Powiedz mi, wszystko wiedzący
      Jerry, co zmieniło się na lepsze?
    • Gość: ślimakmorski Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 19:19
      w morzu jest słona woda może chodzi im o słodką?
    • Gość: szkot Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa IP: 213.25.152.* 16.01.04, 23:32
      nox22 musiał zostać w przeszłości skrzywdzony, i to mocno, przez Wydział
      Promocji starostwa tarnogórskiego, bo w swoim zacietrzewieniu nie zwraca już
      nawet uwagi na to, co pisze. Poprzednia strona chyba nie była takim "cackiem",
      jak to przedstawia nox22. Też trochę "wędrowałem" po stronach różnych urzędów
      i doprawdy widziałem wiele lepszych, i to nie wśród tych "naj...".
      nox22 napisał: <<ot MAŁY ZAPYZIAŁY, PROWINCJONALNY i ZACOFANY powiat>>. Powiat
      wcale nie taki mały, z zacofaniem też bym nie przesadzał. Promować się można
      na różne sposoby, ale najlepiej jakieś miejsce promują ludzie tam
      DZIAŁAJĄCY!!! Wybitne, uzdolnione, aktywne i pozytywnie nastawione jednostki.
      Żadna instytucja, ani strona internetowa nie załatwi sprawy - potrzebni są
      ludzie, którzy chcą i mają coś ciekawego do zaoferowania innym. Oczywiście,
      trzeba im stworzyć jak najlepsze warunki, ale zgorzkniałe wypociny niczego nie
      zmienią.
      Myślę, że wystarczy trochę się dokoła siebie rozejrzeć i nie zamykać się w
      jakimś ciemnym samotnym zakamarku.
      Czyli po prostu: róbmy swoje! I to najlepiej jak umiemy.
      szkot
      • nox22 Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa 17.01.04, 15:36
        chyba muszę wyjaśnić to dokładniej, zróbmy więc mały bilans strony Starostwa:

1. nie ma na niej ŻADNEJ informacji i adresie Starostwa
        2. nie ma na niej ZADNEGO numeru telefonu Starostwa, adresu e-mail czy
        jakiejkolwiek informacji kontaktowej (!!!)
        3. nie ma na niej ŻADNEJ informacji dla obywateli chcących cokolwiek w
        Starostwie załatwić, nie ma godzin urzędowania, zakresów kompetencyjnych
        wydziałów
        4. nie ma nawet ŻADNEJ informacji, jakie gminy wchodzą w skład starostwa
        5. JEST za to informacja, że Starosta był na imprezie w remizie i że było tam
        fajnie
        6. strona roi się od szkolnych błędów

Cokolwiek by nie mówić o stronie zrobionej za Burdziaka, było tam mnóstwo
        użytecznych informacji, teraz zaś mamy żenujący obraz czegoś, co na całym
        cywilizowanym świecie nazywa się AROGANCJĄ WŁADZY. Nie miałbym żadnych
        pretensji, gdyby to była strona prywatnej formy, to jej pieniądze i jej sprawa.
        Ale to pseudocoś nazywane stroną Starostwa robione jest za pieniądze obywateli,
        w celu udowodnienia im, że nie mają prawa poznać numeru telefonu Szanownego
        Pana Urzędnika.
        Internet jest właśnie po to, żeby władza była kontrolowana, żeby arogancję,
        nepotyzm, korupcję i tumiwisizm można było napiętnować.
        I jestem pewny, że wyciągniemy tę sprawę przed następnymi wyborami, kiedy
        obecny Starosta będzie nas przekonywał jaki jest fajny i ile dla obywateli
        zrobił. Jeśli tego Szkocie nie widzisz, to albo jesteś spowinaconym ze Starostą
        autorem kompromitacji mieszczącej się pod adresem powiat.tarnogorski.pl
        albo twój organizm ma jakieś dysfunkcje.
        Wydział Promocji i sam Starosta zrobili mi krzywdę (tobie zresztą też, podobnie
        jak wszystkim mieszkańcom powiatu) prezentując opisywane arcydzieło html-a.
        Polecam ten wątek uwadze dziennikarzy Gazety Wyborczej poprzez zgłoszenie do
        moderowania. W końcu ludzie mają oczy.
        • szkot35 Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa 18.01.04, 15:10
          nox22 napisał:
          <<albo jesteś spowinaconym ze Starostą autorem kompromitacji mieszczącej się
          pod adresem powiat.tarnogorski.pl, albo twój organizm ma jakieś dysfunkcje>>
          Ja nie będę się posuwał do rozdawania ciosów na oślep na prawo i lewo. Czy
          jeśli ktoś ma inne zdanie od twojego, to od razu musi być związany z twoim
          oponentem, albo głupcem? Współczuję twoim bliskim, jeśli z kimś się poróżnisz,
          to od razu, nie zastanawiając się nad czyimiś racjami, mieszasz z błotem i
          walisz młotem. Człowieku, opanuj się. Ja tylko stwierdziłem, że poprzednia
          strona wcale nie była taka piękna - może właśnie to cię tak zabolało!!! - a
          nie sygnalizowałem mojego zachwytu nad tym, co obecnie prezentuje witryna
          starostwa powiatowego w Tarnowskich Górach. Przypisujesz mi więc coś, czego
          nie napisałem. Nie świadczy to o tobie zbyt dobrze. Rozmowa może się odbywać
          tylko przy poszanowaniu obu stron. Jeśli ktoś przypisuje sobie jedyne racje, a
          drugą stronę obrzuca inwektywami, to nie pozostaje nic innego, ...jak się
          wycofać, bo dalszy ciąg nie przyniesie żadnych pozytywów. Szkoda, bo myślałem,
          że można tu rzeczowo porozmawiać.
          szkot
          • nox22 Re: czy w morzu jest woda? Nowa strona Starostwa 18.01.04, 16:59
            Ciągle się nie rozumiemy :( czyżbyś uważał, że bycie krewnym Starosty to coś
            złego? dysfunkcje organizmu także nie zależą od samego chorego i nigdy nie
            miałem im tego za złe. Powiedziałem, że swoją stroną Starosta pokazuje, że ma
            obywateli gdzieś i przytoczyłem na to dowody, jeśli ktoś ich nie widzi, to musi
            zachodzić któraś z dwóch przytoczonych przesłanek (a może nawet obie
            jednocześnie). I gdzie w mojej wypowiedzi jest brak szacunku do kogokolwiek,
            kto na ten szacunek zasłużył?
            Protestuję przeciwko lekceważeniu obywateli i robieniu z nich idiotów, obraz
            powiatu prezentowany na stronie Starostwa jest niestety taki, jak napisałem
            wcześniej i nic tego nie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka