09.07.12, 07:35
Kelner przynosi piwo butelkowane (i szklankę) dla kobiety, sok w szklance dla mężczyzny.
Piwo do szklanki nalewa:
a) kelner
b) mężczyzna
c) kobieta.
Jeśli kelner nie naleje piwa, nalewa piwo:
a) mężczyzna
b) kobieta
.
Sorry, nie znam się na piciu piwa.

Kornel
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Piwo raz! 19.07.12, 21:18
      Ha ha, naprawde nie wiecie?
      k.
      • nm.buba011 Re: Piwo raz! 19.07.12, 21:38
        -należałoby przyjąć zasadę konsekwencji. Skoro kelner przyniósł nalany sok, to dlaczego nie miałby nalać piwa? W sytuacji, gdy uprzedzi go partner kobiety, to na tym powinien poprzestać.

Ty, jak proponujesz i dlaczego?
        • pavvka Re: Piwo raz! 20.07.12, 15:29
          nm.buba011 napisał:

> -należałoby przyjąć zasadę konsekwencji. Skoro kelner przyniósł nalany sok, to
          > dlaczego nie miałby nalać piwa?

Jest różnica. Soku nie da się przynieść inaczej niż w szklance: albo jest świeżo wyciskany albo nalewany z opakowania o pojemności większej niż porcja jednorazowo zamawiana. A piwa zamawia się całą butelkę.
          • aiczka Re: Piwo raz! 20.07.12, 16:22
            Zarówno soki, jak woda mineralne lub napoje gazowane bywają dość często przynoszone przez kelnera do stolika w niewielkich buteleczkach, wraz z pustymi szklankami. Czasami kelner po prostu stawia na stoliku szklankę i buteleczkę, czasami przelewa część napoju do szklanki.
    • deszcz.ryb Re: Piwo raz! 19.07.12, 23:00
      d) wszystko jedno?

Czy to nie wydumany problem? wink Przyznam, że ja piję piwo z butelki, a jeżeli trzeba byłoby je przelać, to pewnie sama bym to zrobiła, nie czekając, aż zrobi to kelner lub towarzyszący mi mężczyzna.
      • aqua48 Re: Piwo raz! 20.07.12, 17:50
        Zazwyczaj kelnerzy oraz mój mężczyzna leją piwo z pianką, ja pianki nie znoszę, więc wolę sobie nalać sama.
    • a_weasley 2 x a) 23.07.12, 21:29
      co tu w ogóle jest do myślenia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka