Dodaj do ulubionych

Koszula jak ją nosić

04.12.13, 22:05
Wiec tak, kupiłem koszulę w kratę biało-niebieską wszystko wskazuje że dobrze kupiłem ,bo przy rękawach nie ma guzika tylko miejsce na spinki wiec raczej męska, tylko mam problem bo koszula ta nie jest równa tzn, ma przód dobry ale z tyłu jest długa za tyłek aż i nie wiem jak w niej chodzić czy można chodzić do jeansów w sposób taki ze koszula wypuszczona a rękawy bym sobie podwinął i bez spinek na luzaka, czy ta koszulę się nosi tylko w spodniach? pytam bo ta nierówność mnie wybiła z tropu nigdzie nie moglem w necie takiej koszuli znaleźć i dlatego problem taki mam
Obserwuj wątek
    • nm.buba011 Re: Koszula jak ją nosić 04.12.13, 23:19
      - dobrze by było, gdybyś ją wkleił, dostaniesz więcej postów.

Co do s-v, rękawów się nie wywija, podobnie jak nie luzuje się krawata.
      Koszula na spinki jest bardziej wymagająca od tej na guziki.
      Taka gryzie się jeansami.

Nie można jednak, zwłaszcza artystom, zakazać łamać zasady.

www.youtube.com/watch?v=wq3mfaQeVQY
      so.pwn.pl/zasady.php?id=629793
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Koszula jak ją nosić 04.12.13, 23:23
        Moze wiecej sie dowiesz na forum Moda..

Minnie
        • aqua48 Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 09:23
          Koszuli z rękawami na spinki się nie nosi "luzacko" nawet jeśli jest w kratkę. Kup sobie normalną, równą u dołu, na guziki, i rób z nią co chcesz.
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 09:42
            To raczej zalezy od calego stroju:
            https://blogs.theage.com.au/suitsyou/Shirt%20Blog.JPG
            https://www.woodinfashion.com/Cms_Data/Contents/Woodin/Media/Collection/Lookbook/131119_Mix_de_Woodin_Lookbook/450x450px_12.jpg
            https://www.dhresource.com/albu_230331921_00-1.260x260/new-mens-shirts-casual-slim-fit-stylish-dress.jpg

natomiast do garnituru lepiej wyglada ze spinkami utkana w spodnie.
            mysle ze dlatego jest dluzsza z tylu zeby nie bylo widac zmarszczek i zalaman na pupie.
            przynajmniej tak twierdzil moj tata, ktory bardzo starannie wygladzal koszule na sempiternie przed zapieciem spodni.

The perfection incarnated: The Bond
            https://www.thestiffcollar.com/blog/wp-content/uploads/2013/11/cufflinks-with-formal.jpg

Minnie
            • nm.buba011 Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 11:36
              The perfection incarnated: The Bond

- perfekszyn?
              Wcielenie, uwięzienie?
              Raczej konwencja... dresiarza, skoro zegarek sportowy?

• ach_dama_byc_z_kanady Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 12:15
                Ja sie patrzylam na faceta nie na jakis glupi zegarek, Buba..

Minnie
                • nm.buba011 Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 12:34
                  ach_dama_byc_z_kanady napisała:

> Ja sie patrzylam na faceta nie na jakis glupi zegarek, Buba..

- zegarek nie jest głupi, zapewne jest drogi, ale nie pasuje do... perfekszyn całości, perfekcyjnego wcielenia. smile

Perfekcja to zauważanie, właśnie... szczegółów.

DC to przystojny men, a na efekty specjalne "Bonda" wydano miliony, oszczędzając na konsultancie s-v. A potem taki niedouczony grafoman buba, ma okazję sobie dworować.
                  • ach_dama_byc_z_kanady Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 13:11
                    nm.buba011 napisał:
                    DC to przystojny men, a na efekty specjalne "Bonda" wydano miliony, oszczędzając na konsultancie s-v. A potem taki niedouczony grafoman buba, ma okazję sobie dworować.

Niestety nie mozesz lololol bo men to liczba mnoga od man, nie zuwazyles szczegolu,
                    a wiec DC to przystojny man nie men
                    tak ze niedouczony grafomanie bubo, gwizdek z "perfekszyn" i dworowania sobie....

hahahahahaha

Minnie
                    • pavvka Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 13:23
                      > Niestety nie mozesz lololol bo men to liczba mnoga od man, nie zuwazyles szc
                      > zegolu,

> a wiec DC to przystojny man nie men

No, akurat tu nie mogę się zgodzić. Słowo już jakiś czas temu zostało przyswojone w spolszczonej formie:

sjp.pl/men
                    • nm.buba011 Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 13:28
                      ach_dama_byc_z_kanady napisała:

> nm.buba011 napisał:
                      > DC to przystojny men, a na efekty specjalne "Bonda" wydano miliony, o
                      > szczędzając na konsultancie s-v. A potem taki niedouczony grafoman buba, ma oka
                      > zję sobie dworować.

>
                      > Niestety nie mozesz lololol bo men to liczba mnoga od man, nie zuwazyles szc
                      > zegolu,

> a wiec DC to przystojny man nie men
                      > tak ze niedouczony grafomanie bubo, gwizdek z "perfekszyn" i dworowania sobie..

- właśnie. Niedouczony grafoman buba, zero absolutne, mimo wszystko... poprawia.

Obawiam się, że nie ostatni raz.
                  • aqua48 Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 20:59
                    nm.buba011 napisał:

> - zegarek nie jest głupi, zapewne jest drogi, ale nie pasuje do... perfekszyn c
                    > ałości, perfekcyjnego wcielenia. smile

Moim zdaniem sportowy zegarek właśnie doskonale do Bonda pasuje. Wszak wiadomo, że jest on agentem, a zegarek z rozmaitymi dodatkowymi "właściwościami" typu np. linka do natychmiastowego zjeżdżania z wysokościowca w trakcie bankietu jest jego gadżetem profesjonalnym.
                    • bene_gesserit Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 21:08
                      Oczywiście, ze tak.
                      Buba jest specjalista od nieczytania kontekstu stroju i sytuacji. Własciwie każdym swoim postem daje tego dowód.
                      • nm.buba011 Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 21:45
                        bene_gesserit napisała:

> Oczywiście, ze tak.
                        > Buba jest specjalista od nieczytania kontekstu stroju i sytuacji. Własciwie każ
                        > dym swoim postem daje tego dowód.

- dlatego, stale się uczę i nie tylko od... mądrzejszych.

• nm.buba011 Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 21:43
                      aqua48 napisała:

> Moim zdaniem sportowy zegarek właśnie doskonale do Bonda pasuje.

- do Bonda?
                      Całkiem możliwe.

Nie pasuje do smokingu, a nawet do garnituru. Także do takich mankietów.

> Wszak wiadomo,
                      > że jest on agentem, a zegarek z rozmaitymi dodatkowymi "właściwościami" typu n
                      > p. linka do natychmiastowego zjeżdżania z wysokościowca w trakcie bankietu jest
                      > jego gadżetem profesjonalnym.

- zapewne masz rację, choć liznąłem odrobinę wspinaczki i nie miałem okazji u nikogo takiej przydatnej liny zauważyć. Szkoda bo ubyło by trochę obciążenia.
                      Z tego mi wiadomo szpieg wtapia się w tło, to właśnie w jego wypadku profesjonalne podejście.
                      W sportowym zegarku rzuca się w oczy, jako ktoś przebrany, nie pasujący do ogółu.
                      Jest jednak w doborowym towarzystwie, tak z podobnym zegarkiem do garnituru, daje się "pstryknąć" aktualny prezydent U.S.A.

https://chronos24.pl/wp/wp-content/uploads/2012/06/politykazegarki5.jpg

Agent Jej Królewskiej Mości przebił... bransoletą.

https://3.bp.blogspot.com/-A835KLSDgKI/UIkm3VSVzdI/AAAAAAAAAcQ/5d5WatM3YHA/s1600/Zrzut+ekranu+2012-10-25+o+13.39.37.png

Mądre powiedzenie mówi:

ucz się ogłady póki jesteś biedny, kiedy staniesz się bogatym, szkoda ci będzie... czasu.

czas, to... pieniądz.

• ach_dama_byc_z_kanady Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 23:40
                        nm.buba011 napisał:
                        Mądre powiedzenie mówi:

ucz się ogłady póki jesteś biedny, kiedy staniesz się bogatym, szkoda ci będzie... czasu.

To moze ucz sie Bubo bo moze wypadaloby wziac tez pod uwage fakt ze czas idzie do przodu
                        moda sie zmienia a wraz z moda i zegarki.

Kiedys czas mierzono wysokoscia slonca na niebie, nastepnie wymyslono gnomon, itd
                        w pewnym momencie nie bylo innego zegarka niz kieszonkowy.
                        Obecnie nastapila eksplozja fasonow zegarkow i choc zgodze sie ze moze do wersji wieczorowej istotnie wypada zalozyc zegarek niesportowy, to jak widac dzisiaj elegancki mezczyzna np Barack Obama zalozy co zalozy na dzien.

Bond - coz moja pomylka, przegladajac zdjecia w Googlu przyciganelo mnie hipnotyczne spojrzenie Bonda wink
                        - ale Bond to przeciez kreacja filmowa.
                        jak ktos nie potrafi rozroznic fantasy od realiow to ja juz nie wiem...

Minnie
                      • kol.3 Re: Koszula jak ją nosić 06.12.13, 06:21
                        Bubo drogi, to jest łamanie konwencji. Bond w tym wcieleniu jest dokładnie taki jak powinien być i żaden zegarek mu nie zaszkodzi smile
                      • aqua48 Re: Koszula jak ją nosić 06.12.13, 09:23
                        nm.buba011 napisał:

> Z tego mi wiadomo szpieg wtapia się w tło, to właśnie w jego wypadku profesjona
                        > lne podejście.
                        > W sportowym zegarku rzuca się w oczy, jako ktoś przebrany, nie pasujący do ogół
                        > u.

U Agenta 007 profesjonalizm objawia się w zupełnie odwrotny sposób, a mianowicie ma on być bardzo widoczny, i znany na całym świecie, a zarazem niepokonany smile Tym się różnią prawa filmu przygodowego od rzeczywistości, a stonowana elegancja rodem z s-v od fotek reklamowych, które mają zwrócić uwagę, zafascynować i zapaść w pamięć, przynajmniej do kolejnej wizyty w kinie lub sklepie.
                    • ach_dama_byc_z_kanady Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 22:36
                      aqua48 napisała:
                      Moim zdaniem sportowy zegarek właśnie doskonale do Bonda pasuje. Wszak wiadomo, że jest on agentem, a zegarek z rozmaitymi dodatkowymi "właściwościami" typu np. linka do natychmiastowego zjeżdżania z wysokościowca w trakcie bankietu jest jego gadżetem profesjonalnym.

Coz, ja padlam na nieznajomosci polskiego nowoczesnego slangu,
                      (mnie mozna wytlumaczyc i nawet usprawiedliwic dlugim pobytem za granica),
                      ale Aqua skutecznie cie polozyla.

jednak nici z perfekszyn, 'niedouczony grafomanie bubo,' a zalosna proba obrocenia porazki
                      w "zawsze sie ucze...." w niczym tego nie zamieni w wyjscie z honorem..

lolololol

Minnie
    • annthonka Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 15:57
      Koszulę normalnie wpuszczaj w spodnie, tył jest dłuższy zapewne dlatego, żeby koszula z tych spodni nie wylazła np. podczas schylania się.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Koszula jak ją nosić 05.12.13, 23:44
        czy można chodzić do jeansów w sposób taki ze koszula wypuszczona a rękawy bym sobie podwinął i bez spinek na luzaka

autor pytal konkretnie jak zalozyc koszule do jeansow. i wprawdzie watek olal bo sie nie odzywa,
        to jak widac ze wskazanych przykladow ze nawet taka koszule z mankietami na spinki
        mozna ubrac w naprawde rozny sposob-

zalezy w jakim zestawie (i jaki model wink
        smile

Minnie
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: zegarek Bonda... 06.12.13, 01:39
          .. wracajac do zegarka Bonda,
          zeby nie bylo watpliwosci w kwestii zyciowej czyli w real'u - nie podalam dobrego zdjecia.

Natomiast w kwestii poruszonej przez Bube ze "do filmu zaoszczedzono na konsultantach do SV" - prawdopodobnie a nawet na pewno nieprawda.

Filmy (ale nie tylko) to sa najlepsze markety do reklam.
          Umieszczenie tam swojego produktu gwarantuje najlepsza reklame i podaz na rynku,
          o wiele skuteczniejsza niz bajeczne reklamy w TV , billboardy, reklamy w gazetach, magazynach, ulotki itd itp.

Umieszczenie swojego produktu w filmie a do tego takiego jak np Skyfall jest bardzo kosztowne nie mowac juz o konkurencji. Nie bez powodu wybrano ten nie inny zegarek do kreacji Bonda - a firma sprzedajaca te zegarki zaplacila slono aby byl to wlasnie jego i aby byl dobrze a jednoczesnie naturalnie wyeksponowany.
          Reklamowanie produktow w mediach to BUSINESS, oczywscie ze bierze gore nad SV.

Przyklad - kazde pudelko od zapalek, papierosow w filmie jesli jest juz pokazne to w taki sposob aby bylo dobrze widac jaka to firma. ktos za to slono zaplacil.

'bajerancki' samochod - przewaznie b. dobrze widac jak to marka, a nierzadko sa tez wlaczone "mimochodem" dialogi na temat wlasciwosci maszyny - nic to nie wnosi do filmu a skutecznie reklamuje samochod.
          Drinki typu Coca, Pepsi itp - trzymane sa tak aby dobrze widac bylo logo. zreszta co by to nie bylo,
          jest ustawione tak aby logo bylo widoczne. wchodzi do hotelu widac logo.
          jesli tego nie ma (logo) znaczy, nie zaplacili albo nikt nie mial potrzeby sie akurat w tym momencie reklamowac.

nie wiedziales tego Buba? poczytaj Buyology - Zakupologia by Martin Lindstrom
          Zakupologia

a tu informacja o Lindstrom
          ang
          polski

Minnie
        • annthonka Re: Koszula jak ją nosić 06.12.13, 12:24
          Faktycznie, nie doczytałam tego, że do jeansów smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka