Dodaj do ulubionych

Łachmaniarstwo jest modne?

08.10.14, 10:53
Oglądam , patrzę i nadziwić się nie mogę - nie po raz pierwszy zresztą.
www.plotek.pl/plotek/1,79592,16767278.html
Wielka gala, wydarzenie w skali kultury poważne, a tu... łachy: dżinsy psu z gardła wyciągnięte, białe, pasiaste adidasy, kolejne wstrętne, obwisłe dżinsy, wyciągnięte swetry, wyłażące spod skórzanej kurtki wełniane rękawy itp., itd. A obok - jednak można: garnitury, kamizelki, krawaty, porządne buty, eleganckie, acz stonowane sukienki, szyk i klasa. Czy człowiek "na luzie" na luzie jest zawsze, bez względu na okoliczności, bo on już taki jest?
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Łachmaniarstwo jest modne? 08.10.14, 11:12
      styl grunge byl bardzo modny 10lat atmu

jak widac - wraca
      • azm2 Re: Łachmaniarstwo jest modne? 08.10.14, 11:30
        Fakt, że reżyser mógłby ubrać się w nowe i czyste dżinsy. To, co widać na zdjęciach, wygląda szmatławo.
        Ale to przecież artysta... Artyście wolno więcej...
        A może jeszcze producent nie wypłacił wynagrodzenia, więc reżyser nie ma za ci kupić spodni?
    • kol.3 Re: Łachmaniarstwo jest modne? 08.10.14, 17:25
      Po ostatniej wizycie w teatrze (uroczysta prapremiera z udziałem zagranicznego autora) mam wrażenie, że wizytowe ubieranie się np. do teatru jest mocno passe wink. Większość zaproszonych gości była ubrana może nie szmatławo ale mocno luzacko, typu sportowe płócienne spodnie, zamszowe buty, sweter, kurtka turystyczna plus szal.
    • bene_gesserit Re: Łachmaniarstwo jest modne? 08.10.14, 18:47
      Wyjście do kina nie jest okazją, na którą trzeba się stroić. Nie spotkałam się, aby na premierach filmowych wymagany były strój wieczorowy, chociaż byłam na kilkudziesięciu. Nie mówiąc o tym, ze artyści są na specjalnych prawach, jeśli chodzi o ubiór.
    • posenerka Re: Łachmaniarstwo jest modne? 08.10.14, 18:55
      Jaka wielka gala? To tylko premiera filmowa a takich mnóstwo, pewnie co minutę jakaś na świecie.

Elegancja-francja to raczej w świecie teatru, opery, w miejscach gdzie nie dość, że nie bywa się codziennie (a film to codziennie w tv) ale dodatkowo są żywi aktorzy - coś się dzieje naprawdę a nie leci jako taśmówka, nagrane.

Dla mnie to po pierwsze premiera TYLKO filmowa a poza tym ci artyści to lubią się jakoś wyróżnić a trudno najdroższą kreacją bo do takich wszyscy dążą więc jak się wyróżnić to w drugą stronę - najbardziej szmaciarską.

I nawet nie wiem o kogo Tobie chodzi, bo link jakiś taki ogólny, nie wiem kto się niby źle ubrał, więc jeśli chciałaś nam kogoś zareklamować to się nie udało. O filmie o Relidze wiem tylko, że tam gra Kot, nic więcej.
      • korolla-x Re: Łachmaniarstwo jest modne? 08.10.14, 20:24
        W galerii na podlinkowanej stronie są 34 zdjęcia, można więc obejrzeć sobie, kto jak był ubrany. Nikogo nie reklamuję, co Ci przyszło do głowy? Uważam , że człowiek na poziomie publicznie w łachach pokazywać się nie powinien. Mając zresztą świadomość, że będzie się pod" obstrzałem".
        • bene_gesserit Re: Łachmaniarstwo jest modne? 08.10.14, 20:38
          Myślę, że się czepiasz odrobinę bez sensu.
          Najpierw piszesz o wielkiej gali, której nie ma. Potem - że łachy, których jakoś nie widać.

A jeśli chodzi o dobre maniery, obstrzał jest nie na miejscu.
    • dar61 Odraza - modna? 09.10.14, 00:47
      Choć to dla niektórych jest szok, to są ludzie, jacy nie posiadają [potrzeby] „garniturów, kamizelek, krawatów".
      Szyk?
      Nie czytać Plotka.
      Skaża. Deklasuje.
      wink
      Wątek, mimo wszystko - klasa.
      • korolla-x Re: Odraza - modna? 09.10.14, 09:31
        No cóż, gdyby nie ów Plotek, a właściwie Gazeta, bo tam najpierw znalazłam w/w artykuł, nie zwróciłabym uwagi na stroje osób będących na premierze filmu, ponieważ w TV były tylko migawki. Wracając do właściwego tematu - w dalszym ciągu uważam, że na uroczystość, o jakiej mówimy, należałoby ubrać się stosownie, nie tak, jak do pracy. W końcu ci ludzie byli zaproszeni, błyskały flesze, zdjęcia poszły w świat - ale może ja starej daty jestem, i publicznie w łachmanach, a nawet w ich imitacji nigdy bym się nie pokazała, jak zresztą większość z obecnych w kinie.
        • minniemouse Re: Odraza - modna? 09.10.14, 09:41
          Niektorzy na imprezy typu premiera tak sie ubieraja. to dopiero lachmany!
          Wobec tego, nalezy sie chyba tylko cieszyc - lub odetchnac z ulga- ze ktos inny wybral dzinsy.

https://cdn.sheknows.com/articles/2011/10/lady-gaga-meat-dress.jpg

Minnie
        • notting_hill Re: Odraza - modna? 09.10.14, 09:55
          Część z tych ludzi jest ubrana poniżej poprzeczki, część powyżej (długie suknie...). To, że ktoś jeden ubrał dżinsy i adidasy nie czyni z nich bandy łachmaniarzy. Bardziej jednak rażący jest brak stylu u niektórych osób- tradycyjnie już Pazura wygląda jak pajac, niektórzy mają za krótką spódnicę. A ten pan, który założył te białe adidasy do marynarki chyba już zobaczył na zdjęciach, że popełnił małe faux pas.
          Przegląd tych zdjęć jasno obrazuje jak mało jest w przestrzeni publicznej osób ubranych stylowo i stosownie do okoliczności, ale to żadna nowość. Widać to w każdej relacji z takich imprez.
          • azm2 Re: Odraza - modna? 09.10.14, 12:28
            notting_hill napisała:
            "tradycyjnie już Pazura wygląda jak pajac, niektórzy mają za krótką spódnicę. A ten pan, który założył te białe adidasy do marynarki chyba już zobaczył na zdjęciach, że popełnił małe faux pas."

To tylko kwestia gustu. Poza tym między celebrytami często obowiązuje zasada: nieważne, co mówią, byleby wymieniali nazwisko.
    • annthonka Re: Łachmaniarstwo jest modne? 09.10.14, 09:47
      Przejrzałam te zdjęcia i zwróciłam raczej uwagę na brudne buty u kilku panów, bo to akurat razi nawet w kinie (mnie przynajmniej).
      • korolla-x Re: Łachmaniarstwo jest modne? 09.10.14, 11:46
        O, właśnie. No i w końcu nie wiem, co na to wszystko savoir vivre?
    • sl-14 Re: Łachmaniarstwo jest modne? 09.10.14, 20:43
      Mnie często bawią zdjęcia z "wydarzeń" w naszym kraju, gdzie obok sukni balowej mamy dżinsy i t-shirt. Na amerykańskich galach typu Grammy jednak jest większa jednolitość co do stylu i elegancja, a Gaga nie jest reprezentatywna. smile
      • sl-14 Re: Łachmaniarstwo jest modne? 09.10.14, 20:45
        Aha - dla mnie najlepiej Tomasz Kot i Piotr Głowacki z partnerką.
        • minniemouse Re: Łachmaniarstwo jest modne? 09.10.14, 22:46
          Hmm, jakby sie tak zastanowic - to uczciwie, nawet ta 'miesna' suknia Lady Gaga a wlasciwie caly
          jej outfit - czyli cala kreacja - suknia, buty, fascynator, bizuteria jest tak skrojone i dobrane ze stanowi przykladna koktajlowa kreacje, akurat w sam raz na rozdawanie nagrod na MTV smile

Minnie
    • claratrueba Re: Łachmaniarstwo jest modne? 12.10.14, 05:30
      Na modzie się nie znam.
      Natomiast popieram artystów- buntowników, którzy pokazują swym strojem, że dla SZTUKI przychodzi do kina, teatru, opery a nie w celu pokazania jakie to oni ciuchy mają i nie dla fotografowania się na użytek gawiedzi, której jedyny "kontakt ze sztuką" to czytanie co też ktoś miał na sobie i komu ramiączko wystawało.
      "Bogowie" są znakomitym filmem, polecam. Kreacja Kota - wybitna. Pierwsze i podstawowe znaczenie słowa "kreacja" oznacza właśnie to, co kiedyś było podstawowym zadaniem aktora- odtworzenie postaci, zagranie roli. Nie fatałaszki, które są obecnie centrum zainteresowania pewnych mediów, zajmujących się tym, co kiedyś było tematyką plotek w maglu.
      • asia.sthm Re: Łachmaniarstwo jest modne? 12.10.14, 11:00
        > ...nie dla fotografowania się na użytek gawiedzi, której jedyny "konta
        > kt ze sztuką" to czytanie co też ktoś miał na sobie i komu ramiączko wystawało.

Znakomicie powiedziane, Claro.

I normalnie, jak wszyscy to ludzie - jedni lubia sie wystroic, inni wrecz przeciwnie.
      • mim_maior Re: Łachmaniarstwo jest modne? 13.10.14, 09:05
        Bardzo to jest buntownicze - przyjść do kina w dżinsach i podkoszulku. Rewolucja społeczno-obyczajowa na dużą skalę! Ha, ha, to już chyba trochę nie te czasy. Dziś to nie wyraz buntu, tylko lenistwo lub nieumiejętność ubrania się stosownie do okazji. No, w najlepszym przypadku przestarzałe pojęcie o "awangardowości" i "artystycznym stylu". Jak dla mnie świadczy zwykle o braku obycia i klasy, ale zgadzam się - nie cenimy artystów wyłącznie za klasę i maniery. Wybitnym można wybaczyć lekkie podejście do zasad ubioru. Przeciętniacy powinni się jednak bardziej starać.
        • posenerka Re: Łachmaniarstwo jest modne? 13.10.14, 11:16
          mim_maior napisała:

> Bardzo to jest buntownicze - przyjść do kina w dżinsach i podkoszulku.

A do tego cola i popcorn... wink
          • mim_maior Re: Łachmaniarstwo jest modne? 13.10.14, 13:03
            big_grin
        • sl-14 Re: Łachmaniarstwo jest modne? 15.10.14, 20:37
          > Bardzo to jest buntownicze - przyjść do kina w dżinsach i podkoszulku.

Jeśli ma się 16 lat, to owszem. smile
      • domina009 Re: Łachmaniarstwo jest modne? 13.10.14, 18:13
        Myślę, że jest w modzie, chociaż to co modne zmienia się tak szybko, że czasami trudno nadążyć. Coraz częściej na czerwony dywan wchodzą białe trampki i sportowe marynarki: czy to dobre czy złe? nie wiem, nie bywa tam, więc irytowanie się światem który mnie nie dotyczy to zwykła strata czasu. Każdy ma prawo chodzić tak jak mu się podoba. Jeden chce, to założy garnitur, a drugi jeansy.
      • jolunia01 Re: Łachmaniarstwo jest modne? 17.10.14, 09:43
        claratrueba napisała:

> Na modzie się nie znam.
        > Natomiast popieram artystów- buntowników, którzy pokazują swym strojem, że dla
        > SZTUKI przychodzi do kina, teatru, opery a nie w celu pokazania jakie to oni ci
        > uchy mają....

Ja też nie znam się na modzie. Niemniej sądzę, że założenie na tę wizytę CZYSTYCH ciuchów byłoby mniej "buntownicze".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka