kasiulka117 27.10.06, 14:13 Może wyda Wam się to pytanie głupie,ale ja mam z tym mały problem.Pracuje w sekretariacie i często goście wychodząc ze spotkania dziękują mi za podanie kawy lub herbaty.Co wtedy odpowiadać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: co odpowiadać 27.10.06, 14:22 DziekujeOni dziekuja Tobie za kawe Ty im dziekujesz,ze dziekuja Tobie za kawe Odpowiedz Link
lustroo Re: co odpowiadać 27.10.06, 14:23 dziękujesz oczywiście z uśmiechem, może być taki Odpowiedz Link
khaki3 Re: co odpowiadać 27.10.06, 14:29 Moze byc kazdy z prezentowanych Oby byl szczeroki i mily bo nie ma chyba nic bardziej irytujacego niz nadasana baba mowiaca na odczepnego dziekuje albo i nic nie mowiaca taki typowy milczek albo typowy gbur. Odpowiedz Link
kasiulka117 Re: co odpowiadać 27.10.06, 14:31 Jasne, że "dziękuję", to oczywista odpowiedź w takiej sytuacji-i to zawsze z uśmiechem , ale dla mnie za każdym razem brzmi dosyć idiotycznie.Myślałam, że istnieje jeszcze jakaś inna forma odpowiedzi zgodna z zasadami savoir- vivre'u. Nie macie innych pomysłów? Odpowiedz Link
khaki3 Re: co odpowiadać 27.10.06, 15:09 Jak bylam mala to zawsze sasiadka,ktora sie mna opiekowala kiedy rodzice byli w pracy odpowiadala na zdrowie,albo rosnij duza ale chyba tego nie powiesz jak beda wychodzic z sekretariatu dziwnie by to brzmialo Najlepiej powiedziec, prosze bardzo,albo jak zachwycaja sie smakiem kawy powiedziec,ciesze sie,ze smakowalo zapraszam ponownie czy cos takiego. Odpowiedz Link