Dodaj do ulubionych

Camping w Amal

28.05.05, 18:36
witam. Był może ktoś z was na campingu w szwedzkim Amal?? Jeśli tak, to
proszę o wrażenia. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • morsa Re: Camping w Amal 29.05.05, 01:40
      Rzucam link
      www.dalsland.se/index.asp?newdomain=Amal
      • rkowal1975 Re: Camping w Amal 29.05.05, 14:30
        Dzięki morsa. Ale ja nawet znalazlem w sieci strone campingu, a nie tylko
        miasta. Tak naprawdę chodzi mi jednak o opinie osób, które były i nocowały na
        campingu w Amal. Bo w internecie wszystko zawsze wyglada pieknie, a żcyie sporo
        weryfikuje. Więc prosze o opinie ludzi, którzy korzystali z campingu w Amal.
        Radek
        PS. Czy to jest to Amal z filmu "Fucking Amal" ??;)
        • pia.ed Re: Camping w Amal 30.05.05, 13:36
          Czy ten kamping byl pokazywany na filmie nie pamietam, raczej nie,
          ale to jest film o zyciu nastolatkow z Amal (z koleczkiem nad a),
          bo moze istnieje inny Amal???

Nigdy tam nie bylam, ale Amal stal sie symbolem malego, spiacego miasteczka
          gdzie mlodziez nie ma co robic... nic nowego pod sloncem, bo na calym swiecie
          male miasteczka sa do siebie podobne...
          • rkowal1975 Re: Camping w Amal 30.05.05, 14:23
            No ja akurat oglądałem ten film i bardzo mi się podobał. Myślę, że to mogło
            chodzić o te Amal.
            Mimo wszystko czekam na jakieś wasze opinie o campingu w Amal.
            Pozdrawiam Radek
            • guido_contini Re: Camping w Amal 30.05.05, 16:52
              amallok.amal.se/amal/Camping/index.htm
              Nie rozumie Twoich obaw co do jakosci campingu, moze dlatego, ze zadlugo tu
              mieszkam. W/g strony www wyglada to na bardzo kompetentna istytucje, traktujaca
              powaznie swoja dzialalnosc.
              W Szwecji odpowiednie wladze stawiaja scisle okreslone wymogi na prowadzenie
              takiej dzialalnosci, tak ze na pewno bedziesz mial dostep do mozliwosci
              gotowania, do cieplej wody, toalety, natrysku i sauny.
              Powodzenia w oazie zacisza i pieknej natury
              • rkowal1975 Re: Camping w Amal 31.05.05, 15:17
                Dzięki guido.
                Wiesz, mi za bardzo nie chodzi o to, jakie warunki panują na campingu itp., bo
                akurat wiem, że większość europejskich campingów ma wysoki standart (poza
                polskimi..)
                Bardziej mi chodzi o towarzystwo, które tam nocuje.
                Pozdrawiam Radek
                • guido_contini Re: Camping w Amal 31.05.05, 15:42
                  Jak zauwazyles z mapki sytuacyjnej jest tam miejsce na przyczepy campingowe.
                  Nie wiem czy wiesz, ze w Szwecji panuje taka subkultura na spedzanie weekendow
                  i wakacji we wlasnej przyczepie campingowej ustytuowanej na stale na wybranym,
                  ulubionym campingu. Na pewno te najatrakcyjniejsze miejsca sa juz na stale
                  wykupione, niektore na kilka lat. Poza tym to miejsce jest w pewnym sensie
                  atrakcja turystyczna , skad organizowane sa rejsy po jeziorze itp. Zatem oprocz
                  tych co mieszkaja tam prawie ze na stale spotkasz typowo przejezdnych turystow.
                  Unikaj raczej okresu Midsommar( 23 - 25 czerwca), swieto rownowazne z Bozym
                  Narodzeniem, a wiec moze tam byc czesc "wesolych gosci" ale nie moge
                  potwierdzic tej tradycji w tej czesci Szwecji, bo Åmål znam tylko z przejazdu
                  do Sälen ale w porze zimowej. Jezeli bedziesz niezadowolony ze zle
                  zachowujacych sie sasiadow, w dobrym tonie jest powiadomienie o tym, nawet w
                  formie skargi, recepcje. Powodzenia
                  • rkowal1975 Re: Camping w Amal 31.05.05, 16:22
                    Cześć guido.
                    Bardzo Ci dziękuję za te wyczerpujące informacje. Pozdrawiam.
                    Radek
                  • ponponka1 Re: Camping w Amal 31.05.05, 20:07
                    guido_contini napisał:

> Jak zauwazyles z mapki sytuacyjnej jest tam miejsce na przyczepy campingowe.
                    > Nie wiem czy wiesz, ze w Szwecji panuje taka subkultura na spedzanie weekendow
                    > i wakacji we wlasnej przyczepie campingowej ustytuowanej na stale na wybranym,
                    > ulubionym campingu. Na pewno te najatrakcyjniejsze miejsca sa juz na stale
                    > wykupione, niektore na kilka lat.

Podobnie jest w Norwegii - wozy sa czesto wielkie i luksusowe. Charakteryzuja
                    sie .... brakiem kol. Stoja na ceglach :)
                    >
                    > z
                    > przejazdu
                    > do Sälen ale w porze zimowej.

Wow !!! Ja tam stawialam moje pierwsze kroki na nartach na Mormors Störlopp :)
                    Polska szkola sobotnia z Oslo miala do Sälen coroczne zimowe wyjazdy. Pozniej,
                    ze znajomymi jezdzilam do norweskiego Hemsedal i Trysil :)

Pozdrawiam z Polski
                    • guido_contini Re: Camping w Amal 31.05.05, 22:58
                      Trisil, najwiekszy kombinat norweski, dzisiaj uwazaja zeciekawszy od Sälen ale
                      skoro juz Skandynawia i narty to Åre bije wszystko na glowe. Niestety ja
                      polknalem alpejskiego bakcyla, zarowno Szwajcaria i Francja. Jest to
                      uzaleznienie dozgonne niestety, chociaz pozno kwietniowe narty moga byc
                      najpewniejsze w Åre.
                      Do zobaczenia na stoku. Pozdrawiam
                      • ponponka1 Re: Camping w Amal 01.06.05, 06:57
                        guido_contini napisał:

> Trisil, najwiekszy kombinat norweski,

Oj tak, ale organizacja na piatke !!!

narty to Åre bije wszystko na glowe.

Gdzie to jest?

Niestety ja
                        > polknalem alpejskiego bakcyla, zarowno Szwajcaria i Francja. Jest to
                        > uzaleznienie dozgonne niestety, chociaz pozno kwietniowe narty moga byc
                        > najpewniejsze w Åre.

W Hemsedal sezon konczy sie w pierwszy weekend majowy!!!

Nie stac mnie na Alpy :( W ogoel po powrocie do Polski musialam zrezygnowac z
                        mojej ulubionej zimowej rozrywki....Polskie *centra narciarskie* w Szczyrku,
                        Korbielowie, nie dorastaja do piet pod wzgledem bezpieczenstwa i infrastruktury
                        nie tylko norweskim ale nawet slowackim...szkoda....No coz nie mozna miec
                        wszystkiego

Pozdrawiam z Polski
                        • guido_contini Re: Camping w Amal 02.06.05, 16:01
                          Wlasnie dlatego napisalem kombinat, bo wszystko zorganizowane na piatke.
                          Åre to tez kombinat i lezy na wysokosci Trondheim ca 150 km na wschod.
                          Alpy sa tansze od Norwegii i Szwecji, tylko trzeba posiasc sekret jak tanio tam
                          poleciec.
                          Natomiast Tobie polecam Czechy, Szpindlerowy Mlyn. Wszystko zorganizowane
                          prawie na piatke i w bardzo dostepnej cenie.
                          W moim przypadku uciazliwy dojazd bo musze korzystac z wlasnego srodka
                          komunikacji, a wiec prom i 550 km. Nie ma czarteru, a korzystac z regularnych
                          czy nawet tanich lini do Pragi i pozniej autobusem to taniej mozna w Alpy, a
                          tam juz inne wysokosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka