Dodaj do ulubionych

Zagadka logiczna

20.10.10, 08:17
Jeśli na ulicy jest kilka domków jednorodzinnych i w jednym mieszka kot, a każdy dom twierdzi, że ma kota, a to jest ten sam kot, który w każdym ma miskę i odwiedza wszyskie, to ile w sumie mieszka tam kotów? Przykład z życia, pewna pani przygarnęła kiedyś kotka, kot został kotem wychodzącym, i bardzo szybko się okazało że kotek odwiedzał praktycznie wszyskich sąsiadów, wszędzie wciągał miskę żarcia, a pani była przejęta że sąsiedzi (jak sprawa się wydała) pomyślą, iż ona nie karmi kota smile
Obserwuj wątek
    • jarka63 Re: Zagadka logiczna 20.10.10, 14:31
      Odpowiedź: 1 (jeden) bardzo cwany kot smile
      • wiesia.and.company Re: Zagadka logiczna 20.10.10, 17:22
        Jeden bardzo mądry kot przygotował wszystkie domy przy ulicy do adopcji kotów wink Trafił na podatny grunt, wszyscy są pro-koci, teraz zostaje mu już tylko przyprowadzić drużynę kocich ochotników wink
    • agnieszka71 Re: Zagadka logiczna 20.10.10, 22:01
      Kocur przezorny i dobrze zabezpieczony smile , ale trafiają się takie osobniki. Mój dawny kot to przyprowadzał towarzycho do miski , siadał z boku i przyglądał się jak się goscie częstują, jak miał już miskę wysprzątaną to prosił o jedzenie dla siebie i tym sposobem on miał zawsze świeże.
      • salimis Re: Zagadka logiczna 21.10.10, 12:56
        Lepsza jedna miska żarełka więcej niż jedna za mało wink
        W tym przypadku wręcz obfitość big_grin
    • czarna.kotka.psotka Re: Zagadka logiczna 21.10.10, 15:40
      Wiele lat temu spędziłam jakiś czas w czteropiętrowym bloku (czyli "poziomów mieszkalnych" było tam 5). Czas tam spędzał również pewien kot. Śniadanie spożywał na parterze, drugi śniadaniem podejmowano go na pierwszym piętrze, obiad dostawał na drugim, podwieczorek podawano mu na trzecim, kolacją raczył się na czwartym. Nie wiem, gdzie sypiał, ale rano znowu meldował się na parterze, żeby Duzi nie zapominali o swoich obowiązkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka