30.04.16, 13:25
Witam, mam pytanko odnośnie kropli na pchły.
Mam 3 koty wychodzące i zawsze kupowałam u weta preparat advocat, taki z najlepszej polki, miedzy innymi pchły larwy kleszcze, nuzyca. Chyba 7-8 rzeczy.
Ale do weta mi nie po drodze, przy 3 dzieciach, psie i kotach pracy nie mam czasu zeby tam isc, niby nie daleko ale pol godziny nogami dojechac nie ma jak bo jak maz wraca z pracy to juz sa zamknięci.
I zastanawiam sie nad innym preparatem.
Czasem w aptekach maja lub w sklepach, i zastanawiam sie nad ich skuteczności.
Tego preparatu który używam nie mozna kupić bez repecty przez internet.
Poradzicie cos.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Pchły 30.04.16, 18:14
      mowisz o Fiprexie? czesto po fiprexie sa uczulenia, nawet smierc kota, ja mam bardzo zle doswiadczenia, Mitta rowniez:

forum.gazeta.pl/forum/w,10264,148199169,148199169,Fiprex_czyli_jak_omal_nie_wytrulam_swoich_kotow.html

forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100339

advocate nie jest u nas dostepny, stosuje advantage od lat, jest ok

zarowno w Kravecie jak i innym sklepie dalo sie wlozyc do koszyka:

www.krakvet.pl/bayer-advantage-krople-pchly-kotow-pg-15912.html

www.karmik.pl/akcesoria/5442-bayer-advantage-koty-du%C5%BCe-1x08ml-pow-4-kg-.html

czyli, ze mozna kupic

w zooplusie jest Bob Martin:

www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/preparaty_przeciwpchelne/inne_preparaty/372894

dawno temu czytalam nieprzychylne opinie, ale Peonka chwali

Z advocate sa faktycznie problemy z kupieniem, podobnie jak preparatami na robale, tych tez via net nie kupisz.

• mary_ann Re: Pchły 30.04.16, 21:37
      Używam Fiprexu od kilku lat na trzech w sumie kotach, bez komplikacji. Trzeba po prostu przez chwilę pilnować, żeby kot preparatu nie zlizał.

Fiprexu teoretycznie nie wolno teraz sprzedawać wysyłkowo (zastrzeżenie odbioru osobistego), ale np. jeśli jesteś z Warszawy, to na stronie Animalii można normalnie włożyć do koszyka i zamówić kurierem (w obrębie Warszawy dowóz 5 zł, przy zakupie kilku opakowań lub dorzuceniu innych zamówień nie jest to cena szokująca)
      • kkk Re: Pchły 01.05.16, 08:54
        Używałam Fiprexu, był OK, nic się nie działo, skuteczny. Później, kiedy kot stał sie wychodzący, doszedł nowy kot, potem kolejny, zawsze znajda nie wiadomo skąd i z ,czym' na sobie... Fiprex niestety okazał się mało skuteczny. Wet twierdzi, że pchły sie na jeden preparat uodparniaja, hhmm.
        Teraz stosuję Frontline Combo, też krople. Dobre by były pewnie obrózki ale wychodzącemu kotu bym jej nie założyła ze względu na możliwośc zaczepienia sie gdzieś, zawiśniecia uncertain a jeśli bedzie na zastrzask... cóż - raz założe i więcej jej nie zobacze big_grin a takie obrózki z preparatami nei kosztują mało.
        • mary_ann Re: Pchły 01.05.16, 10:47
          kkk napisała:

> Używałam Fiprexu, był OK, nic się nie działo, skuteczny. Później, kiedy kot sta
          > ł sie wychodzący, doszedł nowy kot, potem kolejny, zawsze znajda nie wiadomo sk
          > ąd i z ,czym' na sobie... Fiprex niestety okazał się mało skuteczny. Wet twierd
          > zi, że pchły sie na jeden preparat uodparniaja, hhmm.

To prawda. Przy czym jeśli chodzi o pchły to usze powiedzieć, ze skuteczność nie spadła. Co do kleszczy - zdarza się, ze przynoszą, zwłąszcza na początku sezonu. Z tym, zę zwykle te kleszcze się nie wczepiają.

> Teraz stosuję Frontline Combo, też krople.

Tyle że on jest niestety sporo droższy |sad Przy kilku kotach różnica jest dotkliwa.
          Wiem, ze jest jakiś całkiem nowy preparat, o zupełnie nowym składzie (nazwy nie pamiętam), ale on ma już zupełnie abstrakcyjną cenę.
          • kkk Re: Pchły 02.05.16, 08:30
            Fiprex - jakieś 19 zł, Frontline Combo - 25 zł - w normalnym sklepie
            patrzyłam na necie - xcena ta sama czy nizsza ale odchodzi wysyłka - i cena podwójna, bezsenss
            • mary_ann Re: Pchły 06.05.16, 15:40
              W Animalii: Fiprex - 14,75; Frontline Combo - 29,10. Dla mnie przy dwóch kotach, które trzeba nakrapiać co 3- 4 tygodnie (tyle tylko działa na kleszcze), to naprawdę istotna różnica.
    • elle-joan Re: Pchły 01.05.16, 14:03
      Advantage na pewno jest dostępny na Amazonie w UK (bo Ty chyba też z UK jak kojarze). Po złożeniu zamówienia dostałam maila z przypomnieniem jak bezpiecznie użyć i namiary do kontaktu jeżeli byłyby jeszcze wątpliwości, tak, że poważny sprzedawca. Advantage ma dobrą opinię chociaż u nas pojedyncze intruzy znalazłam już po trzech tygodniach, a miał chronić dwa miesiące. Może mi gadzina przytyła i dostała za małą dawkęwink bo ona jest tak na granicy trochę poniżej 4 kg. Ale najwazniejsze, że nie było żadnych skutków ubocznych.
      • 3-mamuska Re: Pchły 01.05.16, 14:15
        Dzieki dziewczyny.
        Mysiulek wielkie dzieki za stronę do sklepu.
        Okazuje sie ze maja odpowiednik w uk i preparat na wiecej niz pchły jest duzo tańszy i moge kupić.

Na Amazonie jest tylko na pchły, a ja jeszcze, chce na kleszcze i inne.
        • peonka Re: Pchły 01.05.16, 19:13
          To napisz, co kupilas, moze komuś się przyda smile ja też w UK. Na kotach stosowałam wszystko i było ok.
          Dla psa zaopatruje się na stronie vetuk, i na pchły kupuję mu Clearspot, u nas okazało się to najskuteczniejsze na pchły i świerzb. Widzę, że kocich preparatów też mają dużo, i jeśli masz receptę to jest ważna 6 miesięcy chyba i możesz ją wysłać im mailem i zamówić nawet i advocate.
          • peonka Re: Pchły 01.05.16, 19:20
            Konkretnie taki preparat kupuję: www.vetuk.co.uk/clearspot-flea-treatments-clearspot-for-dogs-c-3_2032_2038/clearspot-spot-on-solution-for-small-cats-and-dogs-4-pipettes-p-20252
            Z tym że on jest tylko ma pchły i świerzb, na kleszcze nie.
          • 3-mamuska Re: Pchły 01.05.16, 20:15
            A widzisz o recepcie nie pomyslałam.
            W maju ma pies szczepienia to moze i receptę wezmę.
            Narazie chce kupić ten
            www.krakvet.pl/bayer-advantage-krople-pchly-kotow-pg-15912.html
            Z tego sklepu ale w uk.
            Dos tanio wychodzi .
            Wiec dam znac. Dzieki.
            • pi.asia polecam Controline 01.05.16, 21:07
              Ja mam stado sześciu sztuk, wszystko wychodzące, stykające się z kotami sąsiadów i jeżami. Pchły miały jak czołgi, w ilościach hurtowych. Fiprex (kupiony przez internet, nie było problemu) zupełnie nie zadziałał. Frontline odpadł ze względu na cenę - 36 zł za porcję. W końcu kupiłam za grosze (w sklepie zoologicznym 10 zł za porcję na jednego kota) nowość - Controline. Też zawiera fipronil jako substancję czynną, ale ma inny nośnik. Jest dostępny bez recepty. Pchły znikły w ciągu tygodnia, kleszcze się nie łapią.
              Co ważne - tubki są malutkie (pół mililitra). Takie coś wylewa się na kota w ciągu sekundy, zanim futrzak się zorientuje, że ktoś zaingerował w jego kocią osobę.
              • mary_ann Re: polecam Controline 06.05.16, 15:43
                Pi.asia, a gdzie kupowałaś ten Controline? Bo to brzmi bardzo zachęcająco. U mnie też są jeże (ale pcheł na kotach na razie nie widzę, głównie te kleszcze, zarazy).
                • mary_ann Re: polecam Controline 06.05.16, 15:47
                  P.S. Znalazłam na vetlandia.pl za 20.88 (3 pipety) + ok. 9 zł wysyłka. I tak się opłaca. Dzięki!
                  • 3-mamuska Re: polecam Controline 06.05.16, 16:56
                    Kurcze nie moge kupić na angielskiej stornie tej firmy, kupiłam z polskiej strony.
                    Ale cos podejrzane do wyszło ze za wysyłkę 1zl(?) ale był transfer na funty adres wpisany mail z potwierdzeniem zakupu dostałam. I teraz nie wiem co dalej?
                    • pi.asia Re: polecam Controline 06.05.16, 22:00
                      Wybrałaś opcję wysyłki? (kurier, poczta)? Jeśli tak i jeśli dostałaś mail z potwierdzeniem zakupu, to następny mail będzie z informacją, że zamówienie jest w trakcie realizacji/zrealizowane.

W każdym razie na stronie na pewno jest mail firmy, a może i numer telefonu. Możesz dopytać, czy aby się nie pomylili.
                  • mary_ann Re: polecam Controline 11.05.16, 17:44
                    Melduję, że dziś przyszło (opcja paczkomat In-Post). Czyli u mnie kanał drożny.
                    • 3-mamuska Re: polecam Controline 15.06.16, 09:53
                      Witam po takim czasie od zamowienie dzis dowiedziałam sie o anulowaniu mojego zamówienia!!!! Ze sklepu Krakvet.
                      Dzwoniłam do nich 3 tygodnie temu nikt nic nie mówił ,ze nie mogą wysłać sprawdzali tylko adres.
                      Teraz nagle sie okazało ze mam zamawiać jakos przez stronę angielska której nie moge znaleść. Oszuści normalnie.
                      Zostanie mi chyba kupować u vetauncertain
                      • mysiulek08 Re: polecam Controline 15.06.16, 16:03
                        a amazon?
                        • pi.asia Re: polecam Controline 16.06.16, 23:01
                          Te cholerne pchły uodparniają się na wszystko. Fiprex w ogóle nie zadziałał, Controline zadziałał za pierwszym razem, za drugim już nie. Zasypka owadobójcza Pess raz zadziałała na 70%, za drugim razem wcale. Homeopatyczny Sulfur też nie dał rady. Pozostaje mi nacieranie kotów wodą z octem i iskanie futer. Na białej Duszce to żaden problem, ale na burasach nie dam rady sad
                          • peonka Re: polecam Controline 16.06.16, 23:26
                            A czy ktoś może stosował ziemię okrzemkową? Po angielsku diacemous earth. Opinie ma dobre.. Kupiłam, ale nie mogę się zebrać, żeby ją jakos rozpylić.
                            Ten nasz preparat Clearspot BARDZO polecam na pchły.

Krakvet słynie ze słabej obsługi klienta, więc tego...
                            • mysiulek08 Re: polecam Controline 17.06.16, 00:39
                              Ziemia okrzemkowa ma chyba 'dusic' pchly, na ile jest skuteczna nie wiem, jak mielismy raz wielka inwazje to rozwazalismy zakup, ale w koncu, zeby dluzej kotow nie meczyc ( obrozki nie pomagaly, fiprex nie pomogl, jakas zasypka okazala sie zartem, a iskanie bandy bylo, hmm, malo produktywne) skonczylo sie advantagiem.
                          • mitta Advantage 16.06.16, 23:34
                            Trzeba stosować płodozmian, na fironil koty się uodparniają. Siostra kupuje różne preparaty na jego bazie i stwierdziła, że już po trzeciej aplikacji prawie nie działa.
                            Polecam advantage, ale tę większą dawkę, wychodzi taniej - 0.8 ml rozdzielam strzykawką na dwie dawki.

Asiu, zasypka Pess jest na bazie permetryny, dla kotów to trucizna.
                          • mysiulek08 Re: polecam Controline 17.06.16, 00:41
                            Pi, nie cuduj, nie wyiskasz wszystkich, gwarantuje. Jak pisze Mitta, tylko advatage, w koncy kto jak to ale bayer zna sie na truciu tongue_out
                      • peonka Re: polecam Controline 17.06.16, 07:33
                        To jest chyba angielska strona Krakvet
                        www.zoofast.co.uk
                        • 3-mamuska Re: polecam Controline 17.06.16, 18:09
                          No wiem, tyle ze nie moge przyjść procesu kupna. Nie moge zaznaczyć ze zgadzam sie na warunki itp. Strona jakby "przeskakuje.
                          Najgorsze ze zadnej wzmiance o zwrocie pieniedzy, musiałam sama napisać zeby mi łaskawie zwrócili. I jeszcze problem bo na kartę zwrotu zrobic nie mogą musze podać numery konta.
                          Myslam ze jak sami anulowali moje zamowienie pieniądze wrócą automatycznie.
                          Mało tego jeszcze gdy wcześniej do nich dzwoniłam to raz było ok i juz wysylaja. Drugi raz ze mam zrobic zamowienie z angielskiej strony i napisać zeby pieniądze przesłali.
                          Zero organizacji.
                          • peonka Re: polecam Controline 17.06.16, 20:37
                            Jeśli to problem ze stroną, to może spróbuj w innej przeglądarce lub na innym urządzeniu otworzyć?
                          • elle-joan Re: polecam Controline 17.06.16, 23:19
                            No ale to co tam wyżej linkowałaś, że chcesz kupić, to nie jest taki sam advantage jak dostepny na amazonie?
                            • pi.asia Re: polecam Controline 18.06.16, 00:24
                              Ja wiem, że wszystkich nie wyiskam, nie ma szans.

Nie wiedziałam, że Pess to trucizna, pisze na niej jak byk, że jest dla kotów.
                              Co ciekawe - gdy pierwszy raz posypałam nią Duszkę, pcheł przybyło!!! W ciągu doby zlazły się na nią chyba wszystkie z okolicy. Potem znikły. Ale drugie posypanie nie przyniosło żadnego efektu.

Przed chwilą zamówiłam advantage. Wypróbujemy.
                              I poradźcie jeszcze jakiś środek do wypryskania mieszkania. Opcja "dokładnie odkurzyć wszystkie szczeliny" w tym domu nie wchodzi w grę. Tu panele są położone w sposób wołający o pomstę do nieba, nie dochodzą do ścian, w każdym pomieszczeniu podłoga jest na innym poziomie i pchły pomieszkują pewnie nie tyle w szczelinach, co pod panelami.
                              • mysiulek08 Re: polecam Controline 18.06.16, 00:58
                                Mitta, jesli dobrze pamietam chwalila ten preparat:

animalia.pl/flee-spray-3-w-1-do-stosowania-w-domu-przeciw-pchlom-roztoczom-i-alergenom-400ml/szczegoly/24133/

i z dimeticonem jest tez ten:
                                www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/preparaty_przeciwpchelne/434760

kupilam odbywa, ale nie bylo potrzeby stosowac (pfu, pfuza lewe ramie smile)

i jeszcze olejek neem, ale zapach ma, hmm mocno kontrowersyjny i chyba raczej nie lubiany przez koty. Rozcienczalam z alkoholem i pryskalam profilaktycznie wykladzine u Kurnikowcow zeby robactwo im nie wlazilo, trudno bylo wytrzymac dlugo u nich smile zaleta, szybko wietrzal
                                • wiesia.and.company Re: polecam Controline 19.06.16, 18:54
                                  Hohohoho big_grin Flee zakleja smile O, to niezłe na różne szczeliny smile Mysiulku, Pi, 3-Mamuśku może się uda pozbyć niechcianego towarzystwa na gapę. To powtórzę za Mysiulkiem: pfu, pfu, za lewe ramię smile żeby wyprowadzka była na zawsze smile
                                  • 3-mamuska Re: polecam Controline 20.06.16, 17:54
                                    TO SA JAKIES żarty!!!!!
                                    Słuchajcie po 2 telefonach w pierwszy pytanie o adres, i juz mili wysyłać bez problemu.
                                    Drugi telefon o to ze oni nie mogą wypaść zeby anulować zamowienie i zamówić z angielskiej strony tylko wypaść maila zeby przelali tylko płatność.
                                    Po kilku wymienionych mailach.

Okazało sie ze przelać pieniedzy nie mogą mi na kartę z której płaciłam, mam podać numery konta. Ze przelać płatności nie mogą i musze drugi taz zapłacić za zamówiony towar, choć nie wiem czy dostanę pieniądze z powrotem.
                                    Nosz co za debila firma.
                                    Udało mi sie złożyć zamowienie z innego nośnika, z angielskiej strony.
                                    Totalny bałagan niedoinformowanie itp.
                                    Ciekawe czy odzyskam
                                    Pieniądze, nie wiem czy wogole płacić za drugie zamowienie, które zostanie wysłane z polski !!!! Wiec czemu nie mogli mi wysłać w zdaniem prosząc o wyrównanie za przesyłkę, albo nie miga płatowcu przeksięgować !!!!
                                    Mam dosc
                                    Napisałam ze maja oddać pieniądze i ze to sa ostatnie zakupy u nich.
                                    • pi.asia Re: polecam Controline 20.06.16, 22:39
                                      Wiec czemu nie mogli mi wysłać w zdaniem prosząc o wyrównanie za przesyłkę, albo nie miga płatowcu przeksięgować !!!!

Bo miga przeksięgować w płatowcu po prostu się nie da wink I już. big_grin

Sorki, wiem, że jesteś równo wściekła, ale to ostatnie zdanie rozbawiło mnie do łez.
                                      • 3-mamuska Re: polecam Controline 20.06.16, 22:54
                                        Hehe mnie teraz tez. Ale to wina telefonu i braku czasu, pisanie miedzy rozmowa z mężem ,gotowaniem i dziećmi to niewłaściwy moment.

Zostaje mi kupować dalej u weta...
                                        • wiesia.and.company Re: polecam Controline 21.06.16, 00:09
                                          Popłakałam się ze śmiechu! Dzięki, dziewczyny! big_grin Co do tego dziwnego trybu załatwiania to jest tak: zamówienie nr.... nie dostało zrealizowane, choć płatność przyszła. Program księgowy komputerowy nie zdjął towaru z magazynu, a wdzystko jest podporządkowane pod numer transakcji w komputerze. Muszą tę transakcję zamknąć tzn. wystornować. Czyli wpisują transakcję zero i program musi odnotować wysłanie pieniędzy a więc mieć zero. Nie mogą zwrócić pieniędzy na numer karty, bo to nie jest konto płatnika tylko numer identyfikacyjny karty. Zatem trzeba założyć nową transakcję z innym numerem sprawy, magazynu i kart wydania z magazynu oraz faktury do rozliczenia vat z urzędem skarbowym. Pracowałam przy takim programie, uffff..., bo urzędnicy z kontroli z US tak to wolą mieć. Stosy papierów. Więc: dostaniesz pieniądze na konto. A całą procedurę następnego zamówienia wdrożą i będzie OK. Wina polskiego systemu każącemu każdej firmie udowadniać, ze nie jest złodziejem. smirk Ale co się obśmiałam, to mi na zdrowie wyjdzie (przepraszam) big_grin
                                          • wiesia.and.company Re: polecam Controline 21.06.16, 00:11
                                            Hahaha, ja też paludxkiem z telefonu i byki dadzę znaczy sadzę tongue_out
                                          • 3-mamuska Re: polecam Controline 21.06.16, 00:15
                                            Dzieki za obszerne wyjaśnienie.
                                            Ja po prostu jestem nauczona ze przy płatności z karty, a taka zrobiłam , pieniądze sa odsyłane jakby automatycznie na kartę.

Do tego cały problem polega na tym ze od początku firma wprowadza mnie w błąd.
                                            I w sumie dalej nie wiem czy mam zapłacić czy nie za to drugie zamowienie?
                                            • pi.asia niech żyje advantage! 24.06.16, 20:21
                                              Zafundowałam mojej gromadzie advantage. Pchły znikły w ciągu dwudziestu czterech godzin. Nie ma nic! Aż mi dziwnie, gdy przeglądam futro Duszki i nie znajduję nic do złapania wink
                                              • mysiulek08 Re: niech żyje advantage! 24.06.16, 20:53
                                                a nie mowilam smile toz to bayer tongue_out
                                                • pi.asia Re: niech żyje advantage! 24.06.16, 21:00
                                                  No właśnie dopiero dziś załapałam, co takiego produkowali.... Ale w sumie aspirynę też...
                                                  • mysiulek08 Re: niech żyje advantage! 24.06.16, 21:38
                                                    gdzies, kiedys czytalam, ze gdyby dzisiaj zgloszono aspirine jako lek, nie zostala by dopuszczona, trucina
                                                  • mysiulek08 Re: niech żyje advantage! 24.06.16, 21:39
                                                    ale zeby nie bylo, jestem wdzieczna bayerowi za advantaga i profendera smile
                              • babcia47 Re: polecam Controline 08.07.16, 13:08
                                dość mokre przemycie podłogi wodą z sporą zawartością octu! Kwas rozpuszcza powłoki chitynowe owada oraz jaj. Pierwszego uszkadza a drugiemu nie pozwala się wykluć. Warto powtórzyć kilkakrotnie..jedyna wada, ze przez jakiś czas "wali" octem no i raczej stosowałam do podłóg z desek, panele trzeba by chyba dość szybko wysuszyć, by się nie wybrzuszyły. Do tapicerek też można użyć roztworu octu, bo w nich mogą się chować robale,,sposób babciny..nawiasem mówiąc dokładny oprysk roztworem octu przy myciu szafek kuchennych pozwala pozbyć się moli raz a porządnie
                                • pi.asia Re: polecam Controline 08.07.16, 21:02
                                  No tak, ocet. Przecież ludzkość od tysiącleci musiała radzić sobie z pasożytami, a Bayera nie było.

W jakiejś książce czytałam, że partyzanci, jak im już robactwo mieszkające w ubraniach dogryzło do żywego, zakopywali bieliznę w mrowiskach. Mrówki wyżarły co się dało, a ostry zapach kwasu mrówkowego długo odganiał następnych intruzów.

Ale jak taki leśny niedokładnie wytrzepał gatki, to miał niezapomniane przeżycia. Wiem co mówię, raz usiadłam na czerwonej mrówce.
      • miau.weglowy advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opakowaniu 28.06.16, 16:24
        uzywam dla mojego kota i zero problemow, a jak pokopiesz na forum, to zobaczysz, ze kiedys panikowalam z powodu pchel wink
        polecam
        faktycznie amazon uk to ma
        • pi.asia Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 28.06.16, 21:48
          Dziś zabiłam na Duszce osiem pcheł. Po tygodniu od użycia advantage'a!!! Na pewno nie dałam zbyt małej dawki, bo użyłam pipety dla kota lżejszego niż 4 kg, a Duszka ma jakieś 2,5-3kg.
          Czy to skaczące cholerstwo uodparnia się na wszystko? sad
          • mysiulek08 Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 28.06.16, 22:05
            kurde, Pi, my uzywamy advantaga tylko przy inwazji, czyli raz w roku! i jest spokoj do nastepnej wiosny, chyba Miszczu gdzies po kundlach wlezie i cos na sobie przytarga, ale odkad przychodzi do domu to nic na nim nie widac.
            • pi.asia Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 28.06.16, 22:52
              gdyby dzisiaj zgloszono aspirine jako lek, nie zostala by dopuszczona, trucina
              Janusz Wiśniewski pisał, że aspiryny początkowo nie dopuszczono, bo była zbyt groźna. Natomiast ten sam koncern wprowadził do obrotu lek na wszystko - heroinę. Podawano ją nawet niemowlętom....
              Jak odnajdę na półce "Intymną teorię względności" to napiszę więcej.
              A pchły na Duszce mają się chyba dobrze, bo nawet i kupy znajduję w futerku sad
              Ale np.na Fraszce nie ma.
              • 3-mamuska Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 29.06.16, 14:58
                Hej, po wymianie z maili dostałam od nich potwierdzenie ze wyślą pieniądze w 14 dni(?)
                Dobra.
                Kupiłam na amozon advantage, i po 24 godzinach od podania znalałam 2 pchły na psie. I teraz nie wiem czy tak powinno byc czy dawka za mała. Dawno go nie ważyłam ale troche staracie na wadze. I dałam mu dawkę do 40 kg.
                A moze powinnam odczekać 2/3 dni?
                • peonka Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 29.06.16, 15:30
                  Ja dziś użyłam na psie Clearspot, na kocie Frontline. Dam znać za parę dni, czy sie drapią smile
                  • peonka Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 11.07.16, 20:07
                    U nas niestety tragedia. Po raz pierwszy w życiu zobaczylam żywą pchłe, niestety na swoim psie sad
                    Wetka lokalna stawia jednak na to, że Clearspot (z tym samym składnikiem co advocate) jest skuteczny, a pchły przeskakują z kota, którego nie ochronil fipronil, gdyz w Anglii pchły są już na fipronil odporne. Tak twierdzi. Dzis dostalam dla kota endectrid, ale on tylko na receptę jest.
                    Plus zamówiony jest spray bezpośrednio na skórę zwierzaków i spray do dywanów. Nr 1 w UK jest Indorex. Zobaczymy... Na razie piorę wszystko.
          • miau.weglowy Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 04.07.16, 16:43
            hm...troche to martwi
            ja uzywam tego dla kotow ciezkich, bo moj ma ok 8 kg i poki co ok
            frontline w moim rejonie to smiech na sali, nawet vet odradza
            • pi.asia Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 04.07.16, 21:53
              Ciekawe, pchły były na Duszce chyba dwa dni i znów znikły. Wszystkie futra czyste, aż miło spojrzeć smile
              • 3-mamuska Re: advantage chroni 3-4 tygodnie, napis na opako 04.07.16, 22:00
                Ja kupiłam na amazonie advantage, dla pso i kotow (oddzielnie) szkoda ze tylko na pchły. Ale nie maja na pchły i kleszcze.
                Po 3 dniach wkoncu spokoj.
                Czekam tylko na zwrot kasy z tamtej firmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka