Dodaj do ulubionych

Kitka, wiejska pieknosc

17.02.18, 02:06
nad pieknosciami smile
Niech sie zdrowo chowa!
Obserwuj wątek
    • barba50 Re: Kitka, wiejska pieknosc 17.02.18, 22:28
      https://wstaw.org/m/2018/02/16/ortolankitkapodpis_1.jpg
    • ortolann Re: Kitka, wiejska pieknosc 18.02.18, 19:32
      Kitka na głównej w Zakątku! Już raz tutaj się pojawiła i było to parę lat temu. Kitkę przywiozłam dla mojego dziadka, żeby miał trochę towarzystwa. Z początku się bronił, ale już pierwszego dnia ten małpiszon - dosłownie- wszedł mu na głowę. i zatrzymał się łapkamni na daszku jego czapki, żeby sobie stamtąd lepiej świat oglądać. I tak zostało, to znaczy Kitka weszła mu na głowę. Niestety, złożyło się tak, że mogli sobie razem mieszkać niecałe dwa lata. Dziadek zachorował i zmarł, a Kitka w czasie jego choroby zachowywała się dziwnie. Bała się go, kamieniała dosłownie ze strachu kiedy mu ją przynosiliśmy. A kiedy miał wyjeżdżać z domu na operację, to nie chciała w ogóle dać się wywabić z domu - chyba wiedziała, że już tam nie wróci.
      Tuż obok jednak mieszkają sąsiedzi, do których od początku chodziła sobie na dodatkową michę. I całe szczęście, bo to oni ją przygarnęli. Tam mieszka(ła) do dziś, jednak ci ludzie nie zapewniają jej dobrej opieki: wiemy na pewno, że robili jej krzywdę, że się bała - nie chcę nawet pisać.
      Na szczęście w ostatni poniedziałek nastąpiło porwanie i Kita jest z nami. To wiecie już z sąsiedniego wątku - jest, są jakieś kłopoty ze zdrowiem, ale generalnie jesteśmy o nią spokojni.
      Bo to jest w ogóle super kot. Mogłabym o niej bardzo dużo pisać; teraz to już stateczna starsza pani, ale za młodu: oj, brykała, brykała. Potrafiła, na przykład jednej nocy dziadkowi rozerwać na mgiełkę dwie rolki ręczników papierowych. W ogóle psociła na potęgę. I zawsze po tych psotach biegła do dziadka albo się mu pochwalić swoim dziełem albo szukać u niego ratunku (kiedy na przykład za bardzo odważnie chciała przegonić psy...).
      • ortolann Re: Kitka, wiejska pieknosc 18.02.18, 19:49
        http://wstaw.org/m/2018/02/18/Kitka_1_jpg_300x300_q85.jpg
        Morderstwo wstążeczki
        http://wstaw.org/m/2018/02/18/Lapki_jpg_300x300_q85.jpg
        dla miłośników łapek
        http://wstaw.org/m/2018/02/18/Baw_sie_ze_mna_jpg_300x300_q85.jpg
        Baw się z Kitką!
        • barba50 Re: Kitka, wiejska pieknosc 18.02.18, 20:39
          Mam nadzieję, że się nie gniewasz - trochę powiększyłam zdjęcia wink

https://wstaw.org/m/2018/02/18/Kitka_1.jpg
          czyli morderstwo wstążeczki

https://wstaw.org/m/2018/02/18/Lapsie.jpg
          dla miłośników łapek

https://wstaw.org/m/2018/02/18/baw.jpg
          baw się z Kitką!
          • ortolann Re: Kitka, wiejska pieknosc 18.02.18, 22:36
            Dziekuje Barbo!
            • jottka Re: Kitka, wiejska pieknosc 19.02.18, 11:16
              ile masz par szczotek do tego futra?smile
              • ortolann Re: Kitka, wiejska pieknosc 19.02.18, 12:39
                Hahaha, na razie jedną. Ale nie wiem jak długo wytrzyma. Niestety ma kilka kołtunów, które delikatnie powoli wycinamy, niektóre daje się rozczesać. Nie czesali jej dotychczasowi jej opiekunowie, na szczęście Diablica (bo tak ją też nazywaliśmy) lubi czesanie.
                • zew-is Re: Kitka, wiejska pieknosc 19.02.18, 15:35
                  Ale puchaty jasny brzusio! Spodziewałam się czarnego smile Jest co czesać i wycinać. Fajnie, że to lubi.
                  • olinka20 Re: Kitka, wiejska pieknosc 19.02.18, 23:31
                    O kurczę jaka historia!
                    Kicia przecudowna, tyle futra!
                • mysiulek08 Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 01:27
                  Na koltuny Orijen Six Fish wewnetrznie smile
                  forum.gazeta.pl/forum/w,10264,165607641,165607641,Orijen_six_fish_cudo_no_cudo.html

a zewnetrznie zaopatrz sie w takie zgrzeblo:

www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_pielegnacja_kota/siersc/trymery/607632
                  albo takie:

allegro.pl/trixie-zgrzeblo-uniwersalne-7x18cm-tx-24244-i6899893525.html

i taki grzebyk:
                  allegro.pl/zgrzeblo-dwurzedowe-rzadkie-dla-psa-trixie-i5639401496.html

linki pogladowe smile, kazdy z modeli sprawdzony po wielokroc

tymi nozykami wycina sie koltuny az milo, a metalowe czesadlo Kitka polubi smile przy takim futrze wszelkie szczoteczki smile sie po prostu gubia.

watkow o czesaniu i koltunach troche bylo np
                  forum.gazeta.pl/forum/w,10264,161769447,161769447,czesanie_czesanie_.html
                  forum.gazeta.pl/forum/w,10264,164627947,164627947,Rekawice_warto_.html#p164649643
                  • ortolann Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 15:56
                    Dzięki mysiulku, jesteś jak encyklopedia. Myślę, że nieźle byś zarobiła prowadząc jakiegoś bloga, bo zdjęcia MD robi odlotowe.
                    Metalowe - niestety. Cwiczyliśmy i pani nie będzie się poddawać takim czesaczom. Sprawdza się doskonale zwykła, okrągła szczotka do kręcenia ludzkich włosów. Plastikowa, jest w stanie nawet znieść to, że sierść się potem elektryzuje.
                    Kołtuny wytniemy, ale teraz nie chcieliśmy jej dodatkowo jeszcze stresoawć wycinaniem tego dziadostwa. Choć częściowo już coś tam się udało. Dzisiaj plan jest wyciachać resztę, a przynajmniej większość. Nożyk natomiast sprawdzę, bo wygląda, że profeska.
                    A co do czesania, to doszliśmy do wniosku, że ona doskonale czesze marianków, czyli nas frajerów.
                    • mysiulek08 Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 16:36
                      Kocie preferencje sa rozne, dlatego mamy taki arsenal czesadel i ciagle dokupujemy nowe (zdjecie z Alicja juz troche nieaktualne z tego powodu jest), ostatnim hitem jest 'szczotka' do masazu celulitu tongue_out

o dokladnie taka:
                      allegro.pl/najel-drewniany-masazer-antycellulitowy-i7162308787.html

przy pakowaniu sie znalazla, Bursztyn zachwycony, ale to tylko masuje. Metalowe, te z zebami sa uwielbiane przez Grubsona, Chestera, Alicje, UmpaLumpa i Kudlaczek nie lubia, a Prosiak ma zbyt delikatne futro na taki sprzet.

Natomiast wszyscy szaleja na punkcie tych z malymi igielkami (na focie chyba zolta albo biala)

Nozyki do koltunow bardzo, bardzo sie sprawdzaja, tylo troche wprawy potrzeba smile co do wycinania koltunow, to trzeba, bardzo, bardzo ostroznie, nozyczki musza byc bardzo ostre i ciche, ciac nie przy samej skorze! lepiej po malym kawalku nic od razy caly. Koty maja bardzo delikatna i cienka skore, latwo odciac kawalek przez przypadek. I mam niestety takie doswiadczenie za soba sad Chester nasz Glowny Koltun, szarpnal sie przy wycinaniu i koltun zostal mi w rece razem z kawalatkiem skory. Nic sie nie stalo, krew nie leciala, nawet nie zauwazyl czyli go nie bolalo ale co ja przezylam to moje (glownie marudzenie MD, ze za duzo od razu chcialam wyciac i ze wycinarka lepsza tongue_out)
    • minerwamcg Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 11:03
      Aaale futrunia! Prześlicznej urody kocica. I gdzież ona wiejska, typ urody salonowy, poniżej kanapy pokrytej utrechckim adamaszkiem nie raczy.
      • jottka Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 12:23
        ja myślę, że kanapa to obelga, szezlong co najmniejsmile
        • ortolann Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 12:42
          Kanapa, komputer, krzesło w kuchni i łóżko - to wszystko jej. Wielkie, ogromne jak ocean łóżko, w którym nie wiadomo dlaczego zalegają ludzie. Bezczelność.
          Wystarczy się na 2 sekundy podnieść a już masz futro na poduszce. I patrzy na ludzia jak na kompletnego idiotę, który chce czegoś dziwnego od kota.
          A drapak, małpa jedna, ma w poważaniu. Kuwetę bardziej lubi niż to ustrojstwo. Powąchała, popatrzyła i ma go w swojej futrzatej dupce. Wiadomo, że najlepiej drapie się dywan (którego ja osobiście nie lubię, więc jej stamtąd nie przeganiam, a mąż dał za wygraną big_grin )
      • ortolann Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 12:53
        Podobno jakiś mieszaniec z norweskim leśnym. Z charakteru kotopies. Bardzo kochany małpiszon.
        • mysiulek08 Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 15:50
          To jest po prostu Grubson w damskim wydaniu, a ze dama, to ma eleganckie czarne futro smile
          • ortolann Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 15:58
            To jest straszny łobuz, a nie dama. Ona teraz jest już spokojna, bo emerytka, co będzie tak łobuzować - nie wypada. Ale to jest łobuz nad łobuzami.
            • mysiulek08 Re: Kitka, wiejska pieknosc 20.02.18, 16:37
              Oj, oj tam, damy tak maja i juz tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka