aankaa 24.03.18, 21:33 niech mi mądre głowy wytłumaczą dlaczego - bez względu na to czy jest to wołowina, baranina, jagnięcina, wszelaki drób, dziczyzna - zawsze, ale to zawsze dodawana jest ryba ? żeby cuchnąco zachęcała do zeżarcia ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: kocia karma 24.03.18, 21:44 I zawsze jest to sledz dla cuchniecia pewnie tez, ale raczej robi za tani wypelniacz. Odpowiedz Link
aankaa Re: kocia karma 24.03.18, 22:43 to jak sobie radzicie kupując kilkukilogramowe wory ? jeszcze nie widziałam torebek - raczej torbiszcz - strunowych, w których dałoby się zamknąć ten upojny zapach Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: kocia karma 25.03.18, 00:03 Zapewne przez wzgląd na dobrze przyswajalny tran rybi. Żeby nie trudniej pozyskiwany olej z wiesiołka, bo on poza tym chyba droższy. Ja jednak unikam dodatku ryb, bo to jednak fosfor na nerki (tak zachowawczo, zapobiegawczo unikam) ... Odpowiedz Link
zaba_300 Re: kocia karma 25.03.18, 05:49 Mamy takie plastikowe wiadro z przykrywką. Jak na farby. Chyba z 10 kg wchodzi. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: kocia karma 25.03.18, 20:09 W pudlach plastikowych z pokrywa. Nutriense kurczakowe nie ma zapachu, rybny dawal sie wytrzymac a orijen, no wali ryba ale mnie nie przeszkadza Odpowiedz Link
aankaa Re: kocia karma 27.03.18, 18:52 dziś zaszalałam i kupiłam 6 kaczych serc (za całe 70 groszy !!) - przy moich żarłokach mam dla nich 2 obiady Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: kocia karma 27.03.18, 19:47 Ecch, nasze z podrobow tylko watrobka, zadne zoladki, serca itp. A pod krzakiem jadly wszystko! Miszczu to juz w ogole zmienil nawyki, watrobki nie, zoladkow nie, serduszek nie, wolowiny! nie, indyk nie, piers z kuraka surowa jest ok, no i suche, ale tez nie kazde ewentualnie moze byc pasztecik z felixa lub wloska puszeczka z indykiem. I pomyslec, ze wciagal dzienne dwa kroliczki... Odpowiedz Link