Dodaj do ulubionych

Siatka Trixie

19.07.06, 10:17
Wiem,ze watek o siatkach gotowcach sie juz przewinal,ale nigdzie tam nie moglam sie dopatrzyc jak
ja moge te siatke zamowic.
Dziewczyny blagam,mam nowe okna i stare zabezpieczenie nie pasuje.Desperacko chce taka
siatke.Dodam ze nie mieszkam w PL wiec tylko wysylka wchodzi w rachube,albo jakis sklep okolice
Katowic (matke posle).
Probowalam kontaktowac sie z producentem ale detalem sie nie zajmuja,pisalam tez do animalii ale
nie dostalam zadnej odpowiedzi.
Pomozecie?
Pozdr i glaski.
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Siatka Trixie 19.07.06, 10:32
      no to nie mam dobrych wieści - producent z Niemiec nie realizuje dostaw - stąd
      milczenie Animalii.
      Ja zamawiałam tę siatkę właśnie na Animalii i jej nie dostałam.
      Musi być koniecznie Ttrixie?
    • babka71 Re: Siatka Trixie 19.07.06, 11:49
      Moze zapytaj kogoś (jakiegoś faceta typu "złota raczka") moze cos wymysli!!??,
      kup zwykłą siatke ogrodową z plastiku z małymi oczkami powinno sie udac
      pozdrawiam
      • napolnoc Re: Siatka Trixie 19.07.06, 14:00
        No wlasnie moj chlop jest zlota raczka i zrobil poprzednia siatke.Ale niestety jedyne co w sklepach
        budowlanych znalezlismy to takie wstretne ocynkowane siatki do budowy kurnika.Teraz mam nowe
        okna i nie chce ich oszpecic taka krata.Moze jeszcze sprobuje sie rozejzec po sklepach ,ale pamietam
        ze bylam zalamana uboga oferta.A w sklepie zoo nawet nie mam co dopytywac,bo w Holandii nikt okien
        nie zabezpiecza,wiekszosc kotow wychodzacych,zazwyczaj maja swoje drzwi na zewnatrz z
        magnetycznym kluczemsmile
        Mieszkam tylko na 2 pietrze a kot ewentualnie tylko po gzymsie moglby sie przejsc.Nie ma opcji by
        zszedl na dol.Raczej boje sie ze za mucha skoczy.Choc sasiad z naprzeciwka (ten sam poziom) ma kota
        co nie dosc ze wychodzi,to jeszcze wieczorem puka w okno by go wpuscic.
        Dzieki za szybkie odpowiedzi.
        pozdr.
        • pierozek_monika Re: Siatka Trixie 19.07.06, 14:06
          czyli może zamów na wymiar siatkę rybacką, jest bardzo podobna do siatki TRIXIE
        • babka71 Re: Siatka Trixie 19.07.06, 16:15
          naprawdę polecam zwykła siatka ogrodowa taka z plastiku mozna obcinać na wymiar
          na dany rodzajokna , do tego sznureczki i nie szpeci tylko trzeba porzadnie na
          gwoździkach lub na listewkach przymocowac
    • mamba30 spróbuj tu poczytać, napewno znajdziesz przydatne 19.07.06, 14:15
      informacje, gdzieś powinien być namiar do Pana, który zaopatruje większość
      forumowiczów w siatki i inne cuda.

forum.miau.pl/viewtopic.php?t=348
      • mamba30 i jeszcze tu 19.07.06, 14:17
        republika.pl/kocia_stronka/siatki.html
        • mamba30 tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się uda:) 19.07.06, 14:27
          www.sieci.pkt.pl/
          • pepsi Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 14:41
            do mnie wlasnie zadzwonili (www.sieci.pkt.pl), ze siatka dzis wyslana
            moze juz weekend spedzimy na balkonie smile
            • pierozek_monika Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 14:52
              smile)) nie ma to jak spokój, że zwierzaki są na balkonie bezpieczne smile
              ja sobei jeszcze zainstalowałam do jednego okna moskietierę (taka na profilu
              aluminiowym na haczyki) ale używam tylgo, gdy jestem w pokoju, tez nie mam
              jeszcze zaufania wink
              • mamba30 Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 14:58
                ja niestety nie korzystam z balkonu sad(( może na przyszły rok, a może jeszcze w
                tym roku TŻ namówię. Pierwszy kot nie miał balkonowych problemów, ale kolejne 2
                są nadpobudkiwe, więc wolę nie kusić losu i sie kisimy...
                • kejt35 Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 15:20
                  Moi rodzice, którzy mają trzy koty i niezabezpieczony balkon (o głupim
                  kształcie)zamówili ostatnio bardzo fajne moskitiery w firmie montujacej okna,
                  rolety,żaluzje itp. Moskitiery są porządne, montowane na takie magnesy z
                  dodatkowymi zaczepami, żeby kot nie wypchnął. Poki co koty nie dają rady,
                  chociaz próbują, ale takie sprytne to nie są , na szczęście.Raczej nie dadzą
                  tez rady rozedrzeć. Koszt moskitiery na drzwi balkonowe to 300 zł, na okno
                  (takie o wym.130x50) 80 zł.
                  • mamba30 Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 15:45
                    dzięki za info, ale jeśli już to będę siatka zabezpieczała. Okna mam uchylne i
                    tędy nie pospacerują, za to ja bym sobie z chęcią balkonik otworzyła i
                    posiedziała na nim np. z piwkiem. Balkon mam spory, bo 5,5 m i trudny do
                    zabezpieczenia - część to loggia (czy jakoś tak) a częśc zwykły balkon grrrrr
                    • pepsi Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 16:03
                      oj, tanie te moskitiery nie sa.. a szkoda, bo poza balkonem mam jeszcze 3 okna,
                      jak na razie tylko je uchylam.
                      siatka za to wyszla mnie b.tanio, niecale 40zl
                      zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce smile
                      • mamba30 Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 16:08
                        ja aż nie chcę myśleć, ile dostanę po kieszeni...
                        • napolnoc Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 17:15
                          Moskitiera - odpada,w sklepie budowlanym zaspiewali ok 200 euro na jedno okno,a przy okazji
                          zauwazylismy ze raczej na wytrzymala nie wyglada
                          Siatka metalowa-ostatecznosc,wlasnie takie paskudztwo mielismy i bardzo mi sie nie podobalo
                          Siec rybacka-najbardziej podobna do Trixie,mysle ze wlasnie na to sie zdecydujemy.Podoba mi sie
                          lekkosc wizualna takiej ochrony,nie lubie widoku zakratowanych okien,a taka siateczka wyglada lepiejsmile
                          Dziekuje za porady i linki.
                          pozdr.
                          • mamba30 Re: tu robia na zamówienie, mam nadzieję, że się 19.07.06, 17:38
                            nie ma za co, zapraszam na Forum Miau - www.miau.pl znajdziesz tam wiele
                            cennych wskazówek i wsparcie w gorszych momentach. Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka