kapitan_marchewa 15.09.11, 16:54 Najpierw zakaz noszenia burek, od jutra zakaz zbiorowych modłów na ulicach. O muzułmanach mowa. Jakieś opinie? Dla mnie to bardzo dobra wiadomość.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niezmiennick Re: Francja 15.09.11, 17:12 O, zakaz modłów tylko dla muzułmanów? Taa, bardzo dobra wiadomość. Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Francja 15.09.11, 17:28 Pewnie powiesz, że u nas też są np procesje w Boże Ciało. Ale to nie to samo co codzienne modły z klękaniem na ulicach. Odpowiedz Link
niezmiennick Re: Francja 15.09.11, 17:32 Powiem, że kolejnym krokiem powinien być zakaz pracy dla Polaków. I parkowania dla niemieckich samochodów. To by mi się podobało. Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Francja 15.09.11, 18:36 Pewnie masz jakąś głęboki przekaz na myśli. Wybacz, ale nie załapuję... Odpowiedz Link
niezmiennick Re: Francja 15.09.11, 18:49 Nie, bardzo prosty. Jeśli są osobne prawa dla Muzułmanów to dlaczego nie dla Polaków? Bo Polaków lubisz a Muzułmanów nie? Przemyśl to. Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Francja 15.09.11, 19:07 Nie traktuj świata jako czarno-białego, nie dodawaj łatwych i jasnych w Twoim rozumieniu łatek do rozmówców. Nie jestem przeciw Muzułmanom (poza terrorystami), ani przeciw Żydom, Hindusom, Murzynom czy jakiejkolwiek rasie czy wyznaniu. Ale jeśli w moim mieście ktoś codziennie blokowałby jedyną przejezdną ulicę w dzielnicy, czy to modłami czy czymkolwiek - to mocno i ostro bym protestował. Odpowiedz Link
old.bear Re: Francja 15.09.11, 19:47 Religia i polityka jest źródłem wszelkiego zła na tym świecie. I nikt mnie nie przekona że jest inaczej. Odpowiedz Link
niezmiennick Re: Francja 15.09.11, 22:38 To Ty napisałeś co napisałeś w pierwszym poście. A od porządku na ulicach jest kodeks drogowy; wystarczy go stosować. Do wszystkich. Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Francja 16.09.11, 17:43 Francuzi podparli się właśnie kodeksem drogowym. I tyle.. Odpowiedz Link