Dodaj do ulubionych

Dla rozrywki

14.12.12, 17:06
Uczciwie wyznaję, że rozwiązuję te quizy: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13044527,7__ekstremalny_quiz_wiedzy_ogolnej___najtrudniejsze.html#BoxSlotIIMT
Według mnie sympatyczny pomysł, bez polityki, Smoleńska i majtek Dody czy kogo tam jeszcze. Nie wiem tylko, dlaczego piszą, że one ekstremalne?
Obserwuj wątek
    • kapitan_marchewa Re: Dla rozrywki 14.12.12, 19:28
      Ja rozwiązuję od początku, dziś miałem 7:3.
      Wkurzyło mnie pierwsze, bo strzelałem ewidentnie. Ale inteligentnie strzelałem, a odpowiedź się nie sprawdziła.. sad
      Wyjaśnić? Czy wiesz o czym mówię?
      PS. Tragicznie poległem z głupoty na szybkości koni. Cwał czy galop? No cwał przecież, nawet obraz przecież, dzieło malarskie znane wink A potem w komercję poszłem byłem. Skoro Wilki śpiewały były "jak konie w galopie, jak niebo nad nami", znaczy się konie były szybkie, znaczy się to... smile
      • balamuk Re: Dla rozrywki 14.12.12, 20:03
        No jak, pierwsze było z hymnu?
        Ja weszłam na to dużo później, bo nie lubię quizów, ale jak już weszłam, to odpracowałam wszystkie zaległe. wink A cwał to cwał, ale ja koniara jestem. Za to smętnie odpadam przy pytaniach sportowych...
        • ewa9717 Re: Dla rozrywki 14.12.12, 20:57
          8:2
          Poległam na wężu i na Alberciku crying
    • lidka449 Re: Dla rozrywki 14.12.12, 21:49
      fajna sprawa,rozwiązuje z chęcią a wyniki różne około 70 % trafnych odpowiedzi.
      • tojabogdan te figury na wyspach wielkanocnych, 14.12.12, 23:20
        nie miałem pojęcia, ale intuicyjnie trafiłem, bo też inne nie pasowały. I
        nne pytania były dość typowe zgaduj-zgadulowe.
        • kapitan_marchewa Balamuku 15.12.12, 04:04
          Balamuku, nieporozumienie, ja robiłem w piątek to:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,129662,13042614,IX_copiatkowy_quiz_wiedzy___dzis_terminator_i_Preszburg.html
          Nie kliknąłem na Twojego linka, byłem pewny, że o tym samym mówimy. Były dwa testy równolegle???
          W tym moim teście pierwsze pytanie brzmiało:

Który z tych królów Polski NIE BYŁ władcą Czech?

Bolesław Chrobry
          Wacław II
          Wacław III
          Przemysł II

Nie wiedząc i posiłkując się swoimi nieprzebranymi zasobami inteligencji różnej i wietrząc podstęp zadziałałem tak: aha, zazwyczaj w co trudniejszych testach daje się jedną odpowiedź taką od razu weg, a pozostałe podobne, dla tych co trochę kumają. Ale też się miesza i myli, takie są zasady testów.
          Czyli Chrobry odpada, a co się powtarza w pozostałych żeby zmylić? Wacław i dwójka rzymska. Aha, to tu was mamy, dajemy Wacław II. wink
          I pudło - Przemysł II.

PS. Co to za imię ten Przemysł? Może Przemysław? Przemysł drugi to już mieliśmy, i drugą Japonię. Za Gierka. Który to teraz mamy przemysł?
          PS2. Zaraz robię test z linka smile
          • kapitan_marchewa Re: Balamuku 15.12.12, 04:20
            Tutaj 9:1.
            Wkurzyła mnie ta Złota Brama, dlaczego jest niby nazywana "słynna" a w życiu nie słyszałem?
            Stawiałem na Gdańsk. Złotoryja była tym idiotyzmem z poprzedniego wpisu.
            I wkurzam się na siebie za posągi na Wyspie Wielkanocnej. Trafiłem, ale nie wiedziałem. A taki fanatyk archeologii byłem lata temu, i profesor Michałowski był moim idolem, zdjęcie nad biurkiem.. Ech..
            I ze spolegliwym się nie do końca zgodzę. Teraz to bardziej ktoś taki układny, ułozony, zgadzający się z innymi, bez własnego zdania. Taka ciapa..
          • balamuk Re: Balamuku 15.12.12, 06:58
            No popatrz, one oba z tą samą datą!
            Zrobiłam, przekombinowałam nie-protestanta, bo też zwietrzyłam podstęp... big_grin W tym "moim", podobnie jak Ewa, przejechałam się na Albercie.
            Bardzo mi się te "zasoby inteligencji różnej" podobają.
            A Przemysła się nie czepiaj, interesujący król, tylko pecha miał. wink
            • kapitan_marchewa Re: Balamuku 25.12.12, 09:47
              Ale dałem ciała dzisiaj sad
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,129662,13091135,Redakcyjny_quiz_wiedzy_ogolnej___pytania_redakcji.html#BoxSlotIIMT
              • balamuk Re: Balamuku 25.12.12, 17:07
                Jadę na zmywak, do niczego innego się nie nadaję. sad((
                • kapitan_marchewa Re: Balamuku 26.12.12, 07:31
                  Też nienajlepiej?
                  W czterech byłem blisko, czyli zawęziłem możliwe odpowiedzi do dwóch, ale wybrałem z tych dwóch nieprawidłową.
                  Ale wynik ogólny żenująco niski sad
                  • kapitan_marchewa Re: Balamuku 26.12.12, 07:43
                    Przed chwilą się odkułem smile
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,129662,13084907,Superekstremalny_quiz_wiedzy___pytania_naszych_czytelnikow.html#BoxSlotIIMT
                    • dzidzia_bojowa Re: Balamuku 26.12.12, 08:48
                      Te pytania internautów są takie sobie, superekstremalnym bym nie nazwała. Jednak ten redakcyjny porządnie podkopał wiarę we własną inteligencjęsad Gupia jestem normalniesad
                      • kapitan_marchewa Re: Balamuku 26.12.12, 09:52
                        Jeszcze jedna osoba? Zakładamy klub tłuków? wink
                        Ten redakcyjny mnie podłamał sad
                        • kapitan_marchewa Re: Balamuku 28.12.12, 09:03
                          Luuuzik. Poza ostatnim wink
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,129662,13101653.html#quiz
                          • balamuk Re: Balamuku 28.12.12, 17:41
                            A jakie ostatnie, bo nie pamiętam?
                            Najpierw nerwowo w ogóle nie chciałam tego tykać, bo w Polsce tylko bywam i nawet codzienne czytanie gazet nie sprawi, że będę na bieżąco. Ale ten quiz na szczęście bardziej ogólny i potknęłam się tylko na autostradzie (a odruch miałam dobry!) i ACTA.
                            • kapitan_marchewa Re: Balamuku 04.01.13, 20:02
                              Noooo 10/10 smile
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,129662,13119975.html
                              • tojabogdan trafiłem równo połowę, 04.01.13, 22:06
                                nawet o jarozbawie nie wiedziałem.
                                Wiedziałem o mozambiku, toaletach, egri bikaver, jordanii i jeleniu.
                                • kapitan_marchewa Re: trafiłem równo połowę, 05.01.13, 06:44
                                  Bo jarozbaw nigdy nie był i nie będzie żadnym "wice".
                                  On zawsze musi być pierwszy wink
                                  • dzidzia_bojowa Re: trafiłem równo połowę, 25.01.13, 11:03
                                    Dzisiejszy test: 9/10. Nie wiedziałam co za kultowa torebka na zdjęciu i chybiłam strzelając. Ja! Kobieta! Nie wiedziałam! Co to za! Torebka! Zgroza1111
                                    • balamuk Re: trafiłem równo połowę, 25.01.13, 13:07
                                      8/10, poległam na szefie kuchni i torebce. Ogólnie niekulturalna jestem. sad
                                      • kapitan_marchewa Re: trafiłem równo połowę, 25.01.13, 19:06
                                        Ja znowu jakiś inny test równoległy?
                                        Pytania o królową matkę, banana, okręt III RP, godło Irlandii...
                                      • wnuk.brutusa Re: trafiłem równo połowę, 25.01.13, 19:13
                                        a ja się nie przyznam ale pytanie o kucharzy
                                        i damskie torebki jest nie fair
                                        I sromotnie poległem na filmie sad
                                        • kapitan_marchewa Re: trafiłem równo połowę, 25.01.13, 19:26
                                          JAKIE TOREBKI I JAKI FILM? sad
                                          • wnuk.brutusa Re: trafiłem równo połowę, 26.01.13, 00:01
                                            Te same co Balamuk pisała.
                                            Damskie.
                                            A film amatorski i tak stary że Hoollywoodu jeszcze nie było.
                                            • kapitan_marchewa Re: trafiłem równo połowę, 26.01.13, 05:06
                                              Dajta mię linka sad
                                              • szyszkasosny Re: trafiłem równo połowę, 26.01.13, 08:54
                                                Poprawiam się, nawet nieźle 6:4 dla mnie smile
                                                • kapitan_marchewa Re: trafiłem równo połowę, 22.02.13, 15:48
                                                  Pytania bez sensu, łatwe i dziwne razem.
                                                  Pół na pół.
                                                  • balamuk Re: trafiłem równo połowę, 22.02.13, 18:45
                                                    7:3, całkiem jestem z siebie zadowolona, a właściwie z siebie i z intuicji. Niestety, moja wiedza ogólna nie ogarnia pasów samochodowych, torebek, liczby Oscarów (po diabła miałabym to pamiętać???) i różnych takich sportowych.
                                                    Ale i tak mnie to bawi.
                                                  • szyszkasosny Re: trafiłem równo połowę, 22.02.13, 18:49
                                                    Totalna klapa ! Miałam tylko trzy dobre.
                                                  • kapitan_marchewa Re: trafiłem równo połowę, 22.02.13, 19:08
                                                    Szyszka - znaczy ćwoki jesteśmy a Balamuk rządzi sad
                                                  • balamuk Re: trafiłem równo połowę, 22.02.13, 19:32
                                                    Uhm, do następnego quizu. wink))
                                                  • kapitan_marchewa Re: trafiłem równo połowę, 01.03.13, 07:32
                                                    Błeee, dziś był śmiesznie łatwy.. smile
                                                  • balamuk Re: trafiłem równo połowę, 01.03.13, 18:26
                                                    A który, proszę Kapitana?
                                                    Bo w jednym miałam 8:2 (Macierewicza poznałam z twarzy, ale poza tym protestuję, prowadzący "Wielką Grę" i daty pielgrzymek to nie jest wiedza ogólna! smile, a w drugim 4:6. W depresję nie wpadłam, bo dąb wszechpolski wyjątkowo mnie ubawił.
                                                    PS W zasadzie Macierewicz to nie tylko wiedza ogólna, ale w ogóle żadna wiedza nie jest... big_grin
                                                  • kapitan_marchewa Re: trafiłem równo połowę, 08.03.13, 16:53
                                                    Zupełnie niewiarygodne.
                                                    Gdzie błąd w odpowiedzi, kto powie?
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,129662,13478329.html
                                                  • balamuk Re: trafiłem równo połowę, 08.03.13, 19:13
                                                    Punkt 10?
    • balamuk Re: Dla rozrywki 22.03.13, 16:41
      7:3, poprawiłam sobie samopoczucie. smile
      • kapitan_marchewa Re: Dla rozrywki 22.03.13, 17:58
        8:2
        Na czym poległaś?
        Ja na rowerze - byłem przekonany, że te welocypedy z dużym i małym kółkiem wymyślono już w XVIII wieku, jakoś kole rewolucji francuskiej.
        I ten rafting - cuś słyszałem, ale się pomyliłem sad
        • balamuk Re: Dla rozrywki 22.03.13, 18:34
          Rany, to znowu jakiś równoległy!
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,129662,13584623,20__ekstremalny_quiz_wiedzy_ogolnej___najtrudniejsze.html
          Padłam na Sarkozym, "Zyciu Pi" i koszykówce. To teraz zrobię ten drugi, ufff. smile
          • kapitan_marchewa Re: Dla rozrywki 22.03.13, 18:43
            To ja robię ten Twój smile
            Faktycznie równoległe.
            • kapitan_marchewa Re: Dla rozrywki 22.03.13, 18:47
              Błeee, Sarkozy, Gortat i Pi.
              Wynik: 7:3
              • balamuk Re: Dla rozrywki 22.03.13, 19:32
                Przybij piątkę!
                "Twój" mi wyszedł 9:1, z raftingiem miałam kontakt, za to rower z niewiadomych powodów uplasował mi się w XX wieku. wink
                • kapitan_marchewa Re: Dla rozrywki 23.03.13, 06:23
                  Piątkę przybijam, ale dupa tam, z raftingiem się nie popisałem, ale:
                  1790 – Made de Sivrac wynalazł pierwszy prototyp roweru, ale nie można było nim sterować[1].
                  1813-1817 – Karl Freiherr Drais von Sauerbronn zbudował pierwowzór roweru (patent – 1818), tzw. drezynę: maszynę biegową. Pojazd wprawiano w ruch przez odpychanie się nogami od ziemi. Prędkość ok. 13-15 km/h.
                  • kapitan_marchewa Re: Dla rozrywki 23.03.13, 06:26
                    Innymi słowy mówiąc:
                    - jeśli startuje np. kilkunastu zawodników - to mogę nawet przegrać i nie mam sobie nic do zarzucenia jeśli byłem drugi, tuż za zwycięzcą..
                    Bo to oznacza, że jestem dobry wink
                    • balamuk Re: Dla rozrywki 23.03.13, 15:54
                      Czyli z rowerem miałeś rację? Że tam nie jeździł, drobny szczegół... wink
    • balamuk Re: Dla rozrywki 05.04.13, 12:04
      No, dzisiejszy to chyba na poprawę nastroju wymęczonych przez zimę obywateli... wink
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13676507,XXIV_copiatkowy_quiz_wiedzy___szewcy_i_oliwki.html#BoxSlotIIMT
      I jeszcze quiz gimnazjalny: www.kotek.pl/kotek/1,95595,13478364,Egzamin_gimnazjalny___zdalbys_go_bez_problemu_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka