eyemakk 08.11.03, 15:19 Co to jest? "Dla wielu wielkie, dla niewielu małe, dla wielu niepojęte, dla niewielu zwyczajne. Głupim ratuje życie, mądrym tylko pomaga, jest tego wiele, choc coraz mniej. Ale rodzi się nowe, bo Potęgi o to dbają." Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyemakk Re: ZAGADKI 09.11.03, 12:13 "dla wielu niepojęte, dla niewielu zwyczajne" - tu by trzeba było naciągać, żeby do ziemniaków pasowało. reszta - rzeczywiście pasuje, o ile za Potęgi przyjmiesz .. żywioły na przykład, siły natury... niezły jesteś; kombinuj(cie) dalej :) Odpowiedz Link
edzioszka Re: ZAGADKI 09.11.03, 12:25 myślenie może? dla jednych rutyna, innych wysiłek, jeszcze innych nie nawiedza wcale albo jako hobby je traktują, na które czasu brak ;) coś zawsze się pod jego wpływem ma szansę narodzić... bywa, iż potęguje, wtedy się stac moze czyms wiecej, rodzi się coś ponad marazm i codziennosc... Odpowiedz Link
edzioszka Re: ZAGADKI 09.11.03, 12:26 rodzi się w umyśle - a ten niepojmowalnym wszechmiary... Odpowiedz Link
eyemakk Re: Pierwsze, freudowskie skojarzenie: 10.11.03, 09:48 oj dziewczyny, kombinujecie... ale fajne skojarzenia macie, w sumie założeniem zagadek jest, by powstawały fajne definicje czegoś, co wcale nie było zamiarem autora. albo żeby było śmiesznie. albo ciekawie, mądrze, dziwnie. mi chodziło w tej zagadce o coś materialnego. neochuan był bliżej w swoich kartofelkach :) Odpowiedz Link
eyemakk Re: ZAGADKI 31.05.04, 23:15 Leki. Mi chodziło o tabletki, zdaje sie. Ale nie wiem, bo to dawno temu było. Odpowiedz Link