maria421 19.08.11, 19:56 Dla Azerki i nie tylko : www.youtube.com/watch?v=AjwjGq-2mKk&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: Watek muzyczny 19.08.11, 21:08 a to dla reka, na dobranoc. www.youtube.com/watch?v=_jqOGpzNrg4&feature=related Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 19.08.11, 23:46 rek888 napisał: > www.youtube.com/watch?v=wnW7jh0wmSM&NR=1 Zrozumialam tylko tytul, Tekstu nie rozumiem, niestety. Odpowiedz Link
rek888 Re: Watek muzyczny 20.08.11, 09:23 aria421 napisała: > rek888 napisał: > > > rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=wnW7jh0wmSM&NR=1 > > Zrozumialam tylko tytul, Tekstu nie rozumiem, niestety. Masz kolezanke,ktora doskonale zna rosyjski Tylko nie mow ,kto ci to podrzucil :)) Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 19.08.11, 21:07 a to dla Marii, na dobranoc. www.youtube.com/watch?v=AKe-H4iTV-s Odpowiedz Link
rek888 Re: Watek muzyczny 19.08.11, 21:26 Dziekuje,ladny kawalek.jak zauwazylem znasz rosyjski.dobranoc Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 19.08.11, 21:36 rek888 napisał: >jak zauwazylem znasz rosyjski. a nie nie! powiedzieć że ZNAM rosyjski to o wiele za dużo. Nie mam zdolności lingwistycznych, niestety. Wysłałam Ci MUZYKĘ, nie słowa. Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 19.08.11, 23:56 a000000 napisała: > a to dla Marii, na dobranoc. > > www.youtube.com/watch?v=AKe-H4iTV-s Dzieki. Dobranoc. Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 19.08.11, 23:55 Azerko, jeszcze na dokladke: www.youtube.com/watch?v=gr2SBRqt1Fo&feature=related Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 20.08.11, 17:00 maria421 napisała: > Azerko, jeszcze na dokladke: jakże piękny obój ma dźwięk!!! Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 21.08.11, 09:47 a000000 napisała: > jakże piękny obój ma dźwięk!!! Ja uwielbiam muzyke Ennio Morricone. Odpowiedz Link
jureek Re: Watek muzyczny 20.08.11, 10:44 Pozwolę sobie zaproponować coś na przebudzenie: www.youtube.com/watch?v=kkS1Ryr5Abc&feature=related Odpowiedz Link
jureek Re: Watek muzyczny 20.08.11, 11:02 I jeszcze coś patriotycznego: www.youtube.com/watch?v=epeQwq-aYV0 Odpowiedz Link
rek888 Re: Watek muzyczny 20.08.11, 11:09 Jednego to budzi,innego znowu co innego.Wszystkie sposoby sa dobre by chwalic imie Jego.Kiedys byly Chory Benedyktynskie teraz pop.Murzyni juz dawno na to wpadli.Techno,folk,rap i grupy niewinnych dzieciatek w giezla zgrzebne odziane.I OK.Halleluja i do przodu Odpowiedz Link
jureek Re: Watek muzyczny 20.08.11, 11:17 rek888 napisał: > Jednego to budzi,innego znowu co innego. Mnie osobiście obudził dzisiaj budzik :) Jura Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 20.08.11, 17:03 jureek napisał: > Mnie osobiście obudził dzisiaj budzik mnie budzi pianie koguta. W telefonie ślubnego. Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 20.08.11, 17:02 jureek napisał: > Pozwolę sobie zaproponować coś na przebudzenie: okropne łubudubu... Odpowiedz Link
fan.club Dzisiaj w wątku muzycznym nowa "Layla" 13.09.11, 20:38 Jak zawsze Clapton, ale tym razem z nowym kolegą Marsalisem. Odpowiedz Link
fan.club To była zapowiedź, a tutaj jest muzyczka. 13.09.11, 20:39 www.youtube.com/watch?v=_w63Gvko4WE&feature=related Odpowiedz Link
jureek Re: Watek muzyczny 15.09.11, 03:04 www.youtube.com/watch?v=FdbCKr6TfCk&feature=related Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 15.09.11, 09:37 jureek napisał: > www.youtube.com/watch?v=FdbCKr6TfCk&feature=related To sa moje szczeniackie czasy. Pamietam jeszcze jak Trubadurzy na samym poczatku bycia Trubadurami wystepowali w muszli koncertowej parku Poniatowskiego w Lodzi, mozna bylo posluchac za darmo, pamietam jak zbieralam grosiki na blitet na ich wystep w LDK, mieli wtedy takie fajne peleryny. Krawczyk chodzil do tego samego liceum co moj brat, Lichtman mieszkal na sasiedniej ulicy. Odpowiedz Link
rek888 Re: Watek muzyczny 15.09.11, 10:32 chodzil do tego samego liceum co moj brat, Lichtman mieszkal na sasiedniej ulicy. Bylem na wszystkich "festiwalach mlodych talentow" w Szczecinie.H.Majdaniec chodzila do tej samej szkoly co co ja.Mieszkala na sasiedniej ulicy.Bylem w Sopocie ,gdy Niemen spiewal w kawiarni Pod papugami,Oczy czornyje i Samba kubana.Bywalem w Copenhadze na tej samej ulicy na ktorej mieszkal Lichtman.Kasia Sobczyk podala mi reke po wystepach w winiarni zamkowej.I wlasnie z w/w powodow pojde winda do nieba.Zapomnialem dodac ,ze Filipinki chodzily do szkoly obok i moja dziewczyna szyla dla nich sukienusie i bluzki.mam wiecej takich wspomnien i taki jest moj wklad w rozwoj polskiej kultury bitowej .:)) Odpowiedz Link
rek888 Re: Watek muzyczny 15.09.11, 11:08 www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10291294,__Jak_to_skad__Z_fejsa____Klip_z_Bialegostoku_hitem.html Odpowiedz Link
jureek Re: Watek muzyczny 15.09.11, 11:22 rek888 napisał: > www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10291294,__Jak_to_skad__Z_fejsa____Klip_z_Bialegostoku_hitem.html Świetne! W zasadzie nie lubię hip-hopu, ale tak reklama tak mnie zaciekawiła, że wybrałbym się na ten festiwal. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 15.09.11, 11:53 Bardzo fajne! choc oczywiscie nie autentyczne. Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 08.12.11, 00:00 Wlasnie skonczyla sie na Arte transmisja z inauguracji sezonu w La Scali. "Don Giovanni" z Anna Netrebko jako Donna Anna. Inscenizacja modernistyczna, ale na muzyke nie ma to i tak zadnego wplywu. www.youtube.com/watch?v=rPEMZLJJ--s&feature=related Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 08.12.11, 13:22 no i jak znajdujesz Netrebko? Moim zdaniem - idealny komputer, dźwięk bez skazy ale i bez duszy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 08.12.11, 13:47 a000000 napisała: > no i jak znajdujesz Netrebko? Moim zdaniem - idealny komputer, dźwięk bez skazy > ale i bez duszy. Zauwazylam ze jakby troche utyla. W kazdym razie w "Weselu Figara" bardziej mi sie podobala. Glos doskonaly , ale na tle Barbary Frittoli (Donna Elvira) i Anny Prohaska (Zerlina) wcale sie nie wyrozniala. Trudno mi powiedziec czy spiewala z dusza czy bez. Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 12:59 Bylam w sobote w teatrze na "Cabaret" , oczywiscie przedstawienie teatralne nie umywa sie do filmu, wykonawcy w teatrze tez nie nazywaja sie Minelli i Grey, ale muzyka jest ta sama : www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q&feature=related Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 14:02 świetny film, choć nie cierpię Michela Yorka, nie wiem czemu... a ten kawałek po mistrzowsku pokazuje pełzającą "rewolucję": www.youtube.com/watch?v=bs5bnVoZK4Q&feature=related Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 14:10 Azerko, w teatrze ten kawalek konczyl I akt. W czasie spiewu jeden z artystow zdjal plaszcz odslaniajac na rekawie marynarki opaske ze swastyka, pod sam koniec melodii w tyle sceny zjechala wielka flaga ze swastyka. Publicznosc wstrzymala oddech i wstrzymala oklaski do momentu az swiatlo zgaslo i tej flagi nie bylo widac. Dopiero wtedy zaczela oklaskiwac wykonawcow. Mnie, choc wiedzialam ze to tylko rekwizyt , ciarki przeszly po plecach, moja corka miala bardzo wystraszona mine. Odpowiedz Link
rek888 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 14:20 Czesto sie zastanawiam jak Niemcy teraz reaguja na rozne produkcje filmowe itp.Pokazujace Niemcoe w negatywnym swietle,albo potworow albo idiotow ciagle bitych i osmieszanych w filmach wojennych? Czy jest jakas kontrreakcja.W koncu prawde mowiac,militarnie byli wg znawcow bardzo dobrzy Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 14:31 Ujmujac to w skrocie- powojenne roczniki sie z tamtym pokoleniem nie identyfikuje wiec reaguje mniej wiecej tak samo jak kazdy kto nie jest Niemcem. Ta flaga ze swastyka w teatrze podzialala na Niemcow na widowni tak samo jak na mnie i reakcja byla taka sama. Oklaskiwac artystow? Nie, bo bylby to aplauz dla flagi, wiec niech ona najpierw zniknie. Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 14:34 maria421 napisała: > Azerko, w teatrze ten kawalek konczyl I akt. dla mnie ten kawałek jest przerażający. Pokazuje jak łagodni normalni ludzie, ot tacy jak my wszyscy, przemieniają się w bestie... i to chyba nie mając pojęcia w co się pchają. Sielanka kończy się żądzą władzy. Jutro należy do mnie. Odpowiedz Link
rek888 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 14:39 dla mnie ten kawałek jest przerażający. Pokazuje jak łagodni normalni ludzie, ot tacy jak my wszyscy, przemieniają się w bestie... i to chyba nie mając pojęcia w co się pchają. Dobrze , ze napisalas "chyba" ,wyszlo mniej naiwnie Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 14:45 a000000 napisała: > > dla mnie ten kawałek jest przerażający. Pokazuje jak łagodni normalni ludzie, o > t tacy jak my wszyscy, przemieniają się w bestie... i to chyba nie mając pojęc > ia w co się pchają. > Sielanka kończy się żądzą władzy. Jutro należy do mnie. No w bestie to oni sie w tym kawalku nie przemieniaja, Azerko, oni sie ta piekna melodia daja zahipnotyzowac. Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 19.10.11, 17:43 maria421 napisała: >oni sie ta piekna melodia daja zahipnotyzowac. o!o!... tego słowa mi brakowało..... zahipnotyzować. Tak jak Niemców zahipnotyzował wrzask wodza. Odpowiedz Link
maria421 Dla Azerki 08.12.11, 15:53 Cecilia Bartoli odswiezyla sztuke spiewania barokowych kastratow: www.youtube.com/watch?v=J2UXVrGgezE&feature=related Ona jedyna na swiecie jest w stanie dzisiaj cos takiego zaspiewac. Odpowiedz Link
maria421 Violetta Villas In Memoriam 08.12.11, 15:56 www.youtube.com/watch?v=Lh4_0mk6L48 R.I.P. Odpowiedz Link
a000000 Re: Violetta Villas In Memoriam 08.12.11, 16:48 nigdy nie byłam fanką Violetty Villas. Zmarnowała wielki głos. Zamiast na samym początku udać się do szkół na naukę emisji głosu - poczuła się gwiazdą i... zgasła. Talent to tylko 1 % sukcesu, nawet wielki talent. Reszta to PRACA. Odpowiedz Link
maria421 Re: Violetta Villas In Memoriam 08.12.11, 17:00 a000000 napisała: > nigdy nie byłam fanką Violetty Villas. Zmarnowała wielki głos. Zamiast na samym > początku udać się do szkół na naukę emisji głosu - poczuła się gwiazdą i... zg > asła. > Talent to tylko 1 % sukcesu, nawet wielki talent. Reszta to PRACA. > No wlasnie. Wielki glos, a interpretacje.... nieeleganckie, przesadzone jak sama Villas. Glowa boli co ona z Traviata zrobila, dysponujac takim glosem. www.youtube.com/watch?v=2KbPzH0593U Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 10.12.11, 21:58 Cos spokojnego na wieczor: www.youtube.com/watch?v=H2-1u8xvk54&feature=fvwrel Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 20.04.12, 22:10 Azerko, cos dla Ciebie : www.youtube.com/watch?v=1uoFq-Pzldg Odpowiedz Link
astra18 Re: Watek muzyczny 21.04.12, 21:33 W temacie młodocianych talentów, miłego wieczoru:) www.youtube.com/watch?v=tniSz2FB-Kc Odpowiedz Link
astra18 Re: Watek muzyczny 21.04.12, 21:49 Ech, co ta mutacja robi z głosem: www.youtube.com/watch?v=6YCN-cM6ilw&feature=related Astra Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 21.04.12, 22:21 ech... wczoraj chciałam dla Marii w rewanżu powiesić coś ładnego, wdepnęłam w Pasję w/g św Mateusza... i przepadłam... znalazłam jedno CUDNE wykonanie... ale było już późno, więc musiałam skończyć komputrowanie. Dziś chciałam to wykonanie poszukać, i ....wpadłam znowu. Tym razem w Traviatę... oj doloż moja ty dolo!!! www.youtube.com/watch?v=49UZa0TO2zQ&feature=related Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 21.04.12, 23:34 Azerko, GEMA link blikuje:( A ja mam dla wszystkich cos na dobranoc : www.youtube.com/watch?v=wsJD7geTQwI (ciagle jeszcze jestem w tamtych klimatach ) Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 21.04.12, 23:37 maria421 napisała: > Azerko, GEMA link blikuje czyli CO????? Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 22.04.12, 09:26 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > Azerko, GEMA link blikuje > > czyli CO????? Czyli sie nie wyswietla bo GEMA rosci sobie do tego prawa. Odpowiedz Link
a000000 Re: Watek muzyczny 22.04.12, 12:59 maria421 napisała: > Czyli sie nie wyswietla bo GEMA rosci sobie do tego prawa. To dziwne. U mnie pod okienkiem z treścią linku jest napis: Standardowa licencja YouTube Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 22.04.12, 18:23 a000000 napisała: > To dziwne. U mnie pod okienkiem z treścią linku jest napis: Standardowa licencj > a YouTube Mnie GEMA informuje ze w Niemczech nie moge tego ogladac. Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 21.04.12, 23:32 astra18 napisała: > Ech, co ta mutacja robi z głosem: Faktycznie :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Barbra 01.05.12, 15:30 Wlasnie obejrzalam w 3sat koncert Simona&Garfunkela w Central Parku z roku 1981. Koncert bez zadnych efektow specjalnych, bez laserow, bez odlotowych kostiumow, tylko MUZYKA, czysta muzyka w wykonaniu czystych ARTYSTOW. www.youtube.com/watch?v=R2DglHU04rQ Odpowiedz Link
koelscher Re: Barbra 01.05.12, 23:38 Gusta Jejmosci bardzo - ze siem tak wyrazem - rozciongliwe som... :-) Proponuje nastepujaca kolysanke na dobranoc: www.youtube.com/watch?v=wgaD54YcXpA k-r maria421 napisała: > Wlasnie obejrzalam w 3sat koncert Simona&Garfunkela w Central Parku z roku 1981 > . > > Koncert bez zadnych efektow specjalnych, bez laserow, bez odlotowych kostiumow, > tylko MUZYKA, czysta muzyka w wykonaniu czystych ARTYSTOW. > > www.youtube.com/watch?v=R2DglHU04rQ Odpowiedz Link
maria421 Re: Barbra 02.05.12, 09:41 koelscher napisał: > Gusta Jejmosci bardzo - ze siem tak wyrazem - rozciongliwe som... > :-) Owszem, nie mam jednego ulubionego gatunku muzycznego. > Proponuje nastepujaca kolysanke na dobranoc: > www.youtube.com/watch?v=wgaD54YcXpA > k-r Dzieki, kolysanke odebralam dopiero teraz :) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Watek muzyczny 05.05.12, 08:49 Podsłuchane o bladym świcie w Trójce - super: ROCKY GROUND - Bruce Springsteen Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 05.05.12, 09:19 Janusz, to jest CUDNE, dzieki, bede dalej posylac. Odpowiedz Link
zbyfauch Dla frakcji obrzędowej Zacnego Forum 05.05.12, 21:11 Fellini's Roma - Catholic Church Fashion Show Odpowiedz Link
maria421 Re: Dla frakcji obrzędowej Zacnego Forum 05.05.12, 22:26 Stare, ale genialne. "Roma" Felliniego widzialam jeszcze w Polsce. Ta scena oczywiscie najbardziej zapada w pamiec. Fellini mial niezwykly talent do przerysowania postaci, ogladajac jego "Amarcord" nie moglam sie nadziwic skad on takich aktorow (a raczej takie typy) wytrzasnal. Wiesz ze jego zona, Giulietta Massina (tak, ta z "La Strada") zmarla bardzo krotko po nim? Odeszli szybko, jedno po drugim. Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 17.05.12, 10:26 Wczoraj wieczorem TVP Kultura nadala "Wesele Figara" z Anna Netrebko w roli Zuzanny. Widzialam juz kiedys te inscenizacje, ale chetnie obejrzalam po raz drugi, do samego konca, czyli do finalu w ktorym muzyka Mozarta naprawde rzuca na kolana : www.youtube.com/watch?v=t2yrDWEoCpc Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 12.06.12, 09:18 Antonina Krzyszton: www.youtube.com/watch?v=NzTKPP1cujw&feature=related Dlaczego ja jej wczesniej nie znalam? Rewelacja! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Watek muzyczny 12.06.12, 09:27 maria421 napisała: > Antonina Krzyszton: > Dlaczego ja jej wczesniej nie znalam? Tak to jest z artystami, którzy zaczynali kariery, jak my akurat "zwinęliśmy żagle" - ja też pierwszy raz o niej słyszę (ale już wiem, że jutro skończy 58 lat). Odpowiedz Link
jureek Re: Watek muzyczny 12.06.12, 13:04 maria421 napisała: > Antonina Krzyszton: > > www.youtube.com/watch?v=NzTKPP1cujw&feature=related > Dlaczego ja jej wczesniej nie znalam? Rewelacja! Ech, odżyły wspomnienia. Miałem zaszczyt słuchać bardzo niezwykłego koncertu Antoniny Krzysztoń na tzw. dołku komendy milicji we Wrocławiu na Rydygiera, dokąd zgarnęli całą naszą grupę z prywatnego mieszkania pod zarzutem udziału w nielegalnym zgromadzeniu (dowodem na to, że to nielegalne zgromadzenie było to, że nie było alkoholu tylko herbata). To już ponad 34 lata minęły, a widzę to tak, jakby było wczoraj. Ledwo Bośka Blajfer zaczęła opowiadać o demonstracjach studenckich z marca 1968 (bo z okazji 10 rocznicy tych wydarzeń spotkaliśmy) się, gdy umundurowani funkcjonariusze MO otwarli drzwi pokoju i niejaki pan Kochański z wydziału spraw wewnętrznych urzędu miasta odczytał z kartki, że jest to nielegalne zgromadzenie i nakazuje je nam opuścić. Strasznie mu się przy tym trzęsły ręce. Nawet gdybyśmy chcieli zastosować się do nakazu (a nie mieliśmy najmniejszego zamiaru), nie było możliwe opuszczenie pokoju, bo wąski przedpokój zapchany był milicjantami. Usiedliśmy więc na podłodze, złapaliśmy się mocno pod pachami, żeby milicjanci musieli się napracować przy wynoszeniu nas do budy, i zaczęliśmy głośno śpiewać hymn. Milicjanci wynieśli nas do budy (trzeba przyznać, że dość delikatnie) i zawieźli na komendę na Rydygiera. Na dołku dość długo czekaliśmy na korytarzu na formalności przed zapakowaniem do cel i w tym czasie Tośka zaczęła śpiewać. To było piękne, nawet klawisze byli pod wrażeniem. Tośka w ogóle była przygotowana na zatrzymanie i zawsze miała w torebce szczoteczkę do zębów i koszulę nocną. To był wręcz surrealistyczny widok, gdy w tym zasyfionym, brudnym areszcie Tośka w ślicznej koszulce nocnej szła z łazienki do celi. Ostatni raz słyszałem Tośkę w ogrodach pałacu prezydenckiego w 2006 roku, gdy śpiewała na uroczystościach z okazji 30-lecia powstania KOR-u. Jednak tego występu w areszcie nic nie przebije. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Watek muzyczny 12.06.12, 13:16 Chcialabym ja posluchac na zywo, ale to raczej malo prawdopodobne. Bardziej mozliwe jest nabycie CD z jej piosenkami, i to sobie wpisze na liste zakupow przed nastepna podroza do Polski. Odpowiedz Link
astra18 Re: Watek muzyczny 12.06.12, 14:37 maria421 napisała: > Antonina Krzyszton: > > www.youtube.com/watch?v=NzTKPP1cujw&feature=related > Dlaczego ja jej wczesniej nie znalam? Rewelacja! Znana w Polsce od baaaardzo dawna, związana z ruchem katolickim, może też z tego powodu słuchana raczej w tym wąskim kręgu. Miód na skołataną duszę:) Astra Astra Odpowiedz Link
jureek Re: Watek muzyczny 12.06.12, 15:23 astra18 napisała: > Znana w Polsce od baaaardzo dawna, związana z ruchem katolickim, może też z teg > o powodu słuchana raczej w tym wąskim kręgu. Dodam jako ciekawostkę, że jest spokrewniona z Brandysami (pisarzami) Jura Odpowiedz Link
maria421 Sir Paul McCartney 18.06.12, 18:54 Happy 70 ! www.youtube.com/watch?v=uXdGOYo_fsE&feature=related Odpowiedz Link
astra18 Re: Sir Paul McCartney 18.06.12, 19:09 Najlepszego Sir:) www.youtube.com/watch?v=6kETLzNbPUE Odpowiedz Link
maria421 Rolling Stones, 50 lat 12.07.12, 17:57 absolutny rekord ciaglosci i popularnosci. www.youtube.com/watch?v=Sglf3ZyXebU&feature=related Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Rolling Stones, 50 lat 12.07.12, 19:23 To jest zdjącie z koncertu, na którym byłem. Wtedy Stonesi istnieli dokładnie 20 lat, a mnie wdywało się, że oni są już wieczność na rynku - Hannover, Niedesachsenstadion 06.06.1982 - w programie poprzedzającym Peter Maffay - wygwizdany od początku do końca Odpowiedz Link
maria421 Re: Rolling Stones, 50 lat 12.07.12, 19:31 Widziales Stonesow na zywo? Ja na zywo widzialam tylko Kelly Family:) Raz , kiedy jeszcze nie byli slawni i koncertowali na ulicy, kilka lat pozniej na koncercie na ktory musialam zaprowadzic moja wtedy 12 letnia corke :) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Rolling Stones, 50 lat 12.07.12, 20:36 maria421 napisała: > Widziales Stonesow na zywo? Zeby tylko Stonesów. :) Po przyjeździe do Niemiec chodziłem jak w transie z koncertu na koncert - Dylany, Coheny, Genesisy, Dire Srtaitsy, Mayale, Oldfieldy, Yesy, Santany, Pink Floydy, Queeny i wielu wielu innych. Najważniejsze bilety mam obramowane. Odpowiedz Link
maria421 Re: Rolling Stones, 50 lat 12.07.12, 23:58 ja.nusz napisał: > Po przyjeździe do Niemiec chodziłem jak w transie z koncertu na koncert - Dylan > y, Coheny, Genesisy, Dire Srtaitsy, Mayale, Oldfieldy, Yesy, Santany, Pink Floy > dy, Queeny i wielu wielu innych. > Najważniejsze bilety mam obramowane. Zazdraszczam :) Odpowiedz Link
maria421 Czy ktos to jeszcze pamieta? 04.08.12, 22:19 www.youtube.com/watch?v=xBnIqyFkcng Je vais je vais et je viens Entre tes reins Je vais et je viens Je me retiens - Non ! maintenant viens... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Czy ktos to jeszcze pamieta? 04.08.12, 22:55 maria421 napisała: > www.youtube.com/watch?v=xBnIqyFkcng Ktoś pamięta. Klasyczna pościelówa. Czyżbyś, Mario, spożyła nieopatrznie jedną czekoladkę z wiśniówką za dużo? ;) Odpowiedz Link
maria421 Re: Czy ktos to jeszcze pamieta? 05.08.12, 09:10 zbyfauch napisał: > Ktoś pamięta. > Klasyczna pościelówa. > Czyżbyś, Mario, spożyła nieopatrznie jedną czekoladkę z wiśniówką za dużo? ;) Wczoraj wieczorem w TV Polonia ogladalam program Malickiego i tam byla parodia tego:) Czekoladek z wisniowka nie jadam. Ze wzgledu na czekolade, nie na wisniowke :) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Elvis wiecznie żywy 16.08.12, 13:14 W radiu gadali, że zmarł 35 lat temu, a przecież każde dziecko wie, że Elvis żyje. Odpowiedz Link
maria421 Re: Elvis wiecznie żywy 16.08.12, 14:53 ja.nusz napisał: > W radiu gadali, że zmarł 35 lat > temu, a przecież każde dziecko wie, że Elvis żyje. To jest moja ulubiona piosenka Elvisa : www.youtube.com/watch?v=WVRbtM9EXmA&feature=related Odpowiedz Link
astra18 Re: Elvis wiecznie żywy 16.08.12, 15:23 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > W radiu gadali, że zmarł > 35 lat > > temu, a przecież każde dziecko wie, że Elvis żyje. > > To jest moja ulubiona piosenka Elvisa : > > www.youtube.com/watch?v=WVRbtM9EXmA&feature=related A to moja: www.youtube.com/watch?v=5V430M59Yn8 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Elvis wiecznie żywy 16.08.12, 15:33 astra18 napisała: > A to moja: > > www.youtube.com/watch?v=5V430M59Yn8 Ale tu jest o Presleyu a nie o zakazanych piosenkach. PS. GEMA zablokowała na Niemcy :) Odpowiedz Link
maria421 Ah, jakie to romantyczne! 16.08.12, 17:13 www.youtube.com/watch?v=LwYDmOgHJ7w&feature=related Odpowiedz Link
astra18 Re: Bo taki Mietek.. 16.08.12, 17:18 ..to sama romantyczność z "żelazem" w głosie jak to u nas w Polsce mawiają:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Bo taki Mietek.. 16.08.12, 17:46 astra18 napisała: > ..to sama romantyczność z "żelazem" w głosie jak to u nas w Polsce mawiają:) Edyta tez ma wspanialy glos. Odpowiedz Link
astra18 Re: Bo taki Mietek.. 16.08.12, 17:54 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > ..to sama romantyczność z "żelazem" w głosie jak to u nas w Polsce mawiaj > ą:) > > Edyta tez ma wspanialy glos. Edyta ma wspaniały głos, niestety jej wybory muzyczne są obecnie tak kiczowate, że swój talent rozmienia na drobne. Niestety. Do tego dochodzi cała otoczka związana z jej "celebryctwem" i rozchwianą psychiką, co ma również negatywny wpływ na jej karierę. Mietek dokonał swego czasu wyboru - właśnie niezgodę za "rozmienianie" się. Trudna jest taka droga bo oczywiście wiąże się z finansami i brakiem obecności w mediach. Ale...jak już się pojawi.......:) Astra Odpowiedz Link
a000000 No i proszę! 16.08.12, 18:28 klasyka gatunku w języku całkiem obcym!!! www.youtube.com/watch?v=79M0P74d6ZA&feature=related szukam Requiem Mozarta po japońsku. Odpowiedz Link
astra18 Re: No i proszę! 16.08.12, 18:35 a000000 napisała: > klasyka gatunku w języku całkiem obcym!!! > > www.youtube.com/watch?v=79M0P74d6ZA&feature=related > szukam Requiem Mozarta po japońsku. Dlatego nie rozrózniają portato od staccato:) No i ta intonacja.... no cóż...nie "strój" zdobi człowieka:) Odpowiedz Link
a000000 Re: No i proszę! 16.08.12, 18:44 astra18 napisała: >no cóż...nie "strój" zdobi człowieka ale jak na możliwości językowe - to brzmi całkiem nieźle... sadzę że nasz chór jakieś ichniejsze dzieło tak by po koreańsku nie zaśpiewał. a to wyłącznie dla koneserów: www.youtube.com/watch?v=hKk-nntXrn4&feature=related co sądzisz o TYM wykonaniu? Odpowiedz Link
astra18 Re: No i proszę! 16.08.12, 19:14 a000000 napisała: > astra18 napisała: > > >no cóż...nie "strój" zdobi człowieka > > ale jak na możliwości językowe - to brzmi całkiem nieźle... sadzę że nasz chór > jakieś ichniejsze dzieło tak by po koreańsku nie zaśpiewał. > > a to wyłącznie dla koneserów: > > www.youtube.com/watch?v=hKk-nntXrn4&feature=related > co sądzisz o TYM wykonaniu? Wysłucham jak będę miała okazję do skupienia, domowy "sajgon odsłuchowy" nie pozwala mi teraz. Dodam tylko, że osoba Pogorelica - jak zapewne wiesz - a raczej jego interpretacje Chopina wywołały kiedyś wiele kontrowersji przy okazji Konkursu Chopinowskiego w 1980 roku. Dotyczyły nie zachowania charakteru utworów Chopina. Wiele autorytetów muzycznych dodaje do tego interpretacje utworów innych kompozytorów. Nie słyszałam tej sonaty w jego wykonaniu ale z przyjemnością zrobię to w wolnej chwili i podzielę się swoimi wrażeniami. Odpowiedz Link
a000000 Re: No i proszę! 16.08.12, 20:36 astra18 napisała: > Wysłucham jak będę miała okazję do skupienia, domowy "sajgon odsłuchowy" nie po > zwala mi teraz. a tak... to jest trudna pozycja, wymaga skupienia. >a raczej jego interpreta > cje Chopina wywołały kiedyś wiele kontrowersji faktycznie, mądre i uczone głowy się pieniły... a "lud" był zachwycony. Powiem, że po kilku taktach Grave. Doppio movimento (sonata) padłam pokonana i bez ruchu, uszy mi wyrosły do sufitu... po czym z zachwytu tak osłupiałam, że na tym słupie tkwię po dziś dzień. I nic to, że czasem wtrąciły się nie te nuty... efekt i tak był porażający. To była najlepsza sonata b jaką kiedykolwiek słyszałam.... Zła jestem za sonatę A-dur Mozarta. Ale za to suita angielska!!! mówię Ci, cymes! siódme niebo! www.youtube.com/watch?v=Zj_vw17u7_s&feature=fvwrel fakt, facet gra "po swojemu".... i właściwie to można by powiedzieć, że gra wedle swojego rozumienia utworu i kontekstu epoki. Mnie się to podoba, że nie pozwala się wtłoczyć w z góry określone ramki. Jest artystą, nie odtwórcą. > Dotyczyły nie zachowania charakteru utworów Chopina. no cóż.... charakter utworu.... na ostatnim konkursie tylko jeden finalista oddał ten charakter... Paweł Wakarecy. Ci, którzy uznani zostali za lepszych, wedle mnie rąbali w klawisze aż wióry szły, jak maszyny. Tam Chopina było o wiele mniej niż u Pogorelicha. Gdyby Chopin miał okazję wysłuchać współczesnego wykonania - pewnie by uciekł z przerażenia z wrzaskiem: co za hałas! Więc w związku z tym co można powiedzieć o charakterze chopinowskim??? Chopin też był krytykowany, i to bardzo, przez współczesnych mu znawców z autorytetem...o których mówił: zasuszone pupki i się nie przejmował. A co do sonaty op 111..... przez lata miałam ją za nieznośny gniot... aż raz, w radio PRII słyszałam audycję, w której tą sonatę rozbierano na czynniki pierwsze, porównywano wiele wykonań, preferując na koniec Pogorelicha.... wówczas to sobie kupiłam płytkę celem wnikliwego sprawdzianu owej konkluzji.... po którymś tam wysłuchaniu (pierwsze nawet do końca nie dotrwało!!!!) ... przyznałam rację. Genialne. To jest jak apetyt co to rośnie w miarę jedzenia. Nawet sobie nuty kupiłam celem odparcia zarzutów, że artysta ten zmienia artykulację. Nie, nie zmienia. Wiele autorytetów muzyczny > ch dodaje do tego interpretacje utworów innych kompozytorów. cusik mi się widzi, że te autorytety najzwyczajniej zazdroszczą... Powiem tak: w sztuce jedyne co można powiedzieć z całą pewnością to: podoba mi się lub nie podoba mi się. Reszta to dysputa o gustach. Jestem przeciwna odgórnemu narzucaniu sposobu interpretacji... to nie jest szkółka...ma być tak, jak artyście w duszy gra.... Odpowiedz Link
astra18 Re: No i proszę! 17.08.12, 17:39 a000000 napisała: "akt, facet gra "po swojemu".... i właściwie to można by powiedzieć, że gra wedle swojego rozumienia utworu i kontekstu epoki. Mnie się to podoba, że nie pozwala się wtłoczyć w z góry określone ramki. Jest artystą, nie odtwórcą." Sonata Beethovena - gra ją "po swojemu" jak to nazwałaś,i z zachowaniem kontekstu epoki ogólnie przyjętej w historii teorii, i właśnie tu widzę wielką przemianę Pogorelicha - POKORA wobec sztuki. Nie wtłoczył się w określone ramki tylko po prostu zrozumiał epokę. Piękne wykonanie. "no cóż.... charakter utworu.... na ostatnim konkursie tylko jeden finalista oddał ten charakter... Paweł Wakarecy." Tu mamy odmienne zdanie - uważałam wtedy, że to właśnie on powinien odpaść jako 1 z Polaków. Według mnie jego grę cechował minimalizm środków wyrazu, nie mówiąc o przyziemnych wpadkach technicznych,w ilości wykraczającej przyzwoite normy. Jako uczeń Popowej i namaszczony następca Blechacza nie sprostał temu zadaniu, i jak to bywa bardzo często, po prostu rto wyróżnienie przypadło jemu a nie Marcinowi Koziakowi. Fakt jest również taki, że nie miałam okazji jeszcze usłyszeć go w wydaniu pozakonkursowym. "cusik mi się widzi, że te autorytety najzwyczajniej zazdroszczą... Powiem tak: w sztuce jedyne co można powiedzieć z całą pewnością to: podoba mi się lub nie podoba mi się. Reszta to dysputa o gustach. Jestem przeciwna odgórnemu narzucaniu sposobu interpretacji... to nie jest szkółka...ma być tak, jak artyście w duszy gra...." Wiesz, ja nigdy nie oceniałam tzw. autorytetów muzycznych pod kątem zazdrości wobec innych muzyków, szczególnie tych "praktykujących". Szczególnie tu mowa o krytykach - taki ich zawód, i jak sama pisałaś, każdy z nich ma swoj sposób odbioru sztuki. Owszem, zgadzam się z tobą, kiedy piszesz, że coś może się podobać lub nie, ale już na poziomie perfekcji od strony zachowania formy i ducha epoki, a także - szczególnie w przypadku Chopina - kraju pochodzenia kompozytora ( stylizacja tańców ludowych np.). Suitę angielską zostawiam sobie na później. Astra Odpowiedz Link
a000000 Re: No i proszę! 17.08.12, 18:20 astra18 napisała: > Tu mamy odmienne zdanie - uważałam wtedy, że to właśnie on powinien odpaść jako > 1 z Polaków. odbierając konkurs w czasie trwania - też tak sądziłam. Bardzo mnie to denerwowało, z powodu pewnej prywaty. ALE!!! kilka miesięcy PO konkursie, gdy emocje opadły.... przesłuchałam wszystkich finalistów. I ze zdziwieniem stwierdziłam, że DUCHA najlepiej oddał właśnie on. A ponoć jest to konkurs na najlepszego odtwórcę KLIMATU chopinowskiego. Wpadki techniczne były, moim zdaniem, spowodowane .... tremą. Widoczną i bardzo przeszkadzającą w odbiorze. Brak mu kilku sesji z psychoterapeutą - coby nauczył się odcinać się od otoczenia i pozostawać w kręgu: ja i moja muzyka. > Wiesz, ja nigdy nie oceniałam tzw. autorytetów muzycznych pod kątem zazdrości w > obec innych muzyków, szczególnie tych "praktykujących". och, to widać okiem nieuzbrojonym na wszelakich konkursach, gdzie naprawdę genialni wykonawcy są wycinani. A przeciętni, ale wierni wytycznym ze szkół - zdobywają nagrody. Szczególnie tu mowa o k > rytykach - taki ich zawód, i jak sama pisałaś, każdy z nich ma swoj sposób odbi > oru sztuki. O krytykach w ogóle się nie wypowiadam. To jest ich zawód. No i nie oni decydują o zwycięzcach konkursów. Po suicie angielskiej proponuję sonaty Scarlattiego. Odpowiedz Link
astra18 Re: No i proszę! 17.08.12, 18:34 a000000 napisała: "och, to widać okiem nieuzbrojonym na wszelakich konkursach, gdzie naprawdę genialni wykonawcy są wycinani. A przeciętni, ale wierni wytycznym ze szkół - zdobywają nagrody. " Aaaa to już może byc inna bajka - większość laureatów to uczniowie członków jury. Zupełnie inna historia. Tylko NIELICZNI zwycięzcy są ponad tym kryterium i bronią się zdecydowanie kunsztem i talentem. Tak się zastanawiam czy wymieniać nazwiska....:) Odpowiedz Link