Dodaj do ulubionych

Olimpiada Londyn 2012

26.07.12, 16:16
Mnie specjalnie nie interesuje, ale zakladam ten watek dla kroniki.
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 26.07.12, 16:32
      maria421 napisała:

> Mnie specjalnie nie interesuje, ale zakladam ten watek dla kroniki.

A wielka szkoda, bo nasi siatkarze...eeee....to ja się chyba powtarzam..:)

Astra
      • manny-jestem Re: Olimpiada Londyn 2012 26.07.12, 17:57
        A amerykanskie pilkarki tez... :)
        • maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 09:06
          To jest chyba jedyny zawodnik jaki mnie interesuje na Olimpiadzie :

https://www.reiterpost.de/pics/2379_custom_1.jpg
          • zbyfauch Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 10:51
            maria421 napisała:
            > To jest chyba jedyny zawodnik jaki mnie interesuje na Olimpiadzie :

Ten fagas hotelowy w durnym kapeluszu czy kobyła wypastowana szuwaksem? ;)
            • maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 11:02
              zbyfauch napisał:

> Ten fagas hotelowy w durnym kapeluszu czy kobyła wypastowana szuwaksem? ;)

To jest ogier nie kobyla :)

Ogier mnie interesuje :)
              • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 11:35
                maria421 napisała:

> To jest ogier nie kobyla :)
                >
                > Ogier mnie interesuje :)

Wybrałaś sobie akurat jedną z bardziej kryminogennych dyscyplin sportu.
                Może widziałaś wczoraj reportaż na ZDF - Jeżeli nie, jest on tu.

• maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 11:51
                  ja.nusz napisał:

> Wybrałaś sobie akurat jedną z bardziej kryminogennych dyscyplin sportu.
                  > Może widziałaś wczoraj reportaż na ZDF - Jeżeli nie, jest on tu.

Jezdziectwo kryminogenne?

Kryminogenny to jest football generujacy kiboli.
                  Widziales kiedys zeby jakis konkurs skokow lub tresury byl okazja do wojny miedzy widzami i interwencji policji?

Doping i machlojki sa w kazdym sporcie, a jezeli chodzi o "znecanie sie nad zwierzetami", to nalezaloby najpierw zobaczyc jak Chinczycy znecaja sie nad dziecmi w szkolach - internatach gdzie trenuja przyszli mistrzowie gimnastyki.

Moja corka jezdzila 7 lat konno, wiec troche sie o temat jezdziectwa otarlam, choc tylko na powiatowym poziomie. Wiem jak sie chucha i dmucha na konie, jak sie o nie dba.
                  • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 12:14
                    maria421 napisała:

> Moja corka jezdzila 7 lat konno, wiec troche sie o temat jezdziectwa otarlam, c
                    > hoc tylko na powiatowym poziomie. Wiem jak sie chucha i dmucha na konie, jak si
                    > e o nie dba.

Na poziomie powiatowym może się dmucha i chucha - kilka poziomów wyżej używa się końskiej strzykawki i innych narzędzi.

A sprawa chińskich dzieci to inny skandal - nie umniejsza on jednak w najmniejszym stopniu kryminalnych praktyk w sporcie konnym ani każdym innym.
                    • maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 12:34
                      O kilka poziomow wyzej od powiatowego jeszcze bardziej sie dmucha i chucha na konie, a to dlatego ze na poziomie powiatowym sam jezdziec zajmuje sie koniem, a na poziomie olimpijskim jest cala masa specjalistow od konskiego wellnessu.

Znasz jakis sport wyczynowy bez dopingu? Bo ja nie.
                      Znasz jakis sport wyczynowy ktory by nie masakrowal ciala? Bo ja nie.
                      • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 13:18
                        maria421 napisała:

> O kilka poziomow wyzej od powiatowego jeszcze bardziej sie dmucha i chucha na k
                        > onie, a to dlatego ze na poziomie powiatowym sam jezdziec zajmuje sie koniem, a
                        > na poziomie olimpijskim jest cala masa specjalistow od konskiego wellnessu.

Ten wellness polega przede wszystkim na szprycowaniu zabronionych substancji przez tą masę specjalistów.
                        Poświęć 30 min. na ten reportaż, który zalinkowałem - a jest on w miarę stonowany - rzeczywistość jest znacznie gorsza.
                        >
                        > Znasz jakis sport wyczynowy bez dopingu? Bo ja nie.
                        > Znasz jakis sport wyczynowy ktory by nie masakrowal ciala? Bo ja nie.

Sportowcy przyjmujący doping robią to świadomie, bo mają własną nieprzymuszoną wolę - konia nikt nie pyta o zgodę.

• maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 14:38
                          ja.nusz napisał:

> Ten wellness polega przede wszystkim na szprycowaniu zabronionych substancji pr
                          > zez tą masę specjalistów.

Ten wellness polega na prysznicach ,masazach, odpowiedniej diecie i higienie.

> Poświęć 30 min. na ten reportaż, który zalinkowałem - a jest on w miarę stonowa
                          > ny - rzeczywistość jest znacznie gorsza.

Skad wiesz jaka jest rzeczywistosc?

> Sportowcy przyjmujący doping robią to świadomie, bo mają własną nieprzymuszoną
                          > wolę - konia nikt nie pyta o zgodę.

Jasne, konia tez nikt nie pyta o zgode jak go zaprzaga do wozu, jak mu siodlo i uzde zaklada, jak mu podkowy przybija.
        • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 11:37
          manny-jestem napisał:

> A amerykanskie pilkarki tez... :)

Piłka nożna w wykonaniu kibiet, to jedna z większych pomyłek światowego sportu.
          • maitresse.d.un.francais Re: Olimpiada Londyn 2012 08.08.12, 22:16
            Piłka nożna w wykonaniu kobiet to jedna z większych pomyłek światowego sportu

kobiety do garów, nie?
            • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 08.08.12, 23:48
              maitresse.d.un.francais napisała:

> Piłka nożna w wykonaniu kobiet to jedna z większych pomyłek światowego sportu
              >
              > kobiety do garów, nie?

Między innymi do garów. A co w garach złego? - toć jeść trzeba.
              • maitresse.d.un.francais Re: Olimpiada Londyn 2012 09.08.12, 19:22

>
                > Między innymi do garów. A co w garach złego?

W garach jako takich nic, tylko w przyporządkowywaniu do tychże.

A poza garami do czego jeszcze? Czytać nam wolno czy to też pomyłka? A pisać?
                • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 09.08.12, 20:28
                  Takie, które z byle powodu się jeżą, nawet do garów się nie nadają.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Olimpiada Londyn 2012 09.08.12, 23:28
                    ja.nusz napisał:

> Takie, które z byle powodu się jeżą, nawet do garów się nie nadają.

A jaki powód jest byle powodem, to oczywiście decyduje janusz?

Prezentujesz typowe objawy zatrucia testosteronem. :-PPP
    • zawszekacperek Re: Olimpiada Londyn 2012 26.07.12, 21:19
      Jeżeli już dla kroniki, to uzupełnię że w 1948 r. IO też odbyły się w Londynie. Bez udziału reprezentacji Niemiec i Japonii (nie zaproszono) oraz reprezentacji ... ZSRR.

Kacperek
      maria421 napisała:

> Mnie specjalnie nie interesuje, ale zakladam ten watek dla kroniki.
      • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:00
        Kacperek napisal:

" oraz reprezentacji ... ZSRR. "

To były czasy...:)))))))))

Astra

• zbyfauch Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 14:53
      Dzisiaj ceremonia otwarcia.
      Tak jak jestem w stanie zrozumieć zainteresowanie samymi zawodami, chęć oglądania tego montażu taneczno-defiladowego z trąbami i sztandarami jest dla mnie niepojętym fenomenem.
      Jak już wspominałem, dziecięciem będąc, zmuszanym przez dorosłych do brania udziału w podobnych pochodach czy akademiach, traktowałem to jako rodzaj szykany, demonstracji władzy dorosłych nade mną. Gdy już nie musiałem, nie uczestniczyłem. I do tej pory nie mogę się nadziwić, że moi rówieśnicy, ba, dzieci mojego pokolenia, lubują się wręcz w tych żenujących, a właściwie potwornie nudnych, przedstawieniach.
      • zbyfauch Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 14:55
        W radiu pani mówiła, że jeszcze można dostać bilety na dzisiaj, po 2500 EUR! Paranoja. :)
        • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 27.07.12, 15:16
          Fakt, z taką kasą wolałbym udać się np. do burdelu.
          Ceremonię jednak obejrzę.
    • maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 08:46
      Zasnelam przed telewizorem w czasie transmisji z otwarcia olimpiady, mniej wiecej w momencie kiedy maszerowala Dominikana:)
      • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 08:56
        maria421 napisała:

> Zasnelam przed telewizorem w czasie transmisji z otwarcia olimpiady, mniej wiec
        > ej w momencie kiedy maszerowala Dominikana:)

Pociesz się Mario, dobrnęłam chyba do połowy "B", potem coś mnie szturchnęło ( rąsia męża??? ) i było "F" no więc spoko - jeszcze mała drzemka, otwieram oko a tam...."Ojciec chrzestny"...na innym kanale:)

Astra
        • a000000 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 09:21
          oglądałam wyrywkowo, parę wycinków. I zupełnie, ale to ZUPEŁNIE mi się nie podobało. Żenada. Kiczowata. Literkę F pamiętam. Dalej, usłyszawszy, że przemarsz ma trwać 90 minut, stwierdziłam, że chyba będę już całkiem durnowata, jeśli nie wyłączę....

Żal mi tylko było królewskich starców z uporem wykonujących swą misję i majestatycznie trwających na stanowiskach.
          • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 09:50
            a000000 napisała:

> oglądałam wyrywkowo, parę wycinków. I zupełnie, ale to ZUPEŁNIE mi się nie podo
            > bało. Żenada. Kiczowata. Literkę F pamiętam. Dalej, usłyszawszy, że przemarsz m
            > a trwać 90 minut, stwierdziłam, że chyba będę już całkiem durnowata, jeśli nie
            > wyłączę....
            >
            > Żal mi tylko było królewskich starców z uporem wykonujących swą misję i majesta
            > tycznie trwających na stanowiskach.

Ja określiłabym niezłe:)Ubolewałam tylko nad marginalnym wspomnieniu The Beatles w porównaniu do innych wykonawców stających w jednym szeregu z taką ikoną pop kultury.
            Sir Paula McCartneya miło by było widzieć na miejscu plastikowego Mika Oldfielda.

Widok Pana Fasoli był mniejszym złem od naburmuszonej i jak zwykle skwaszonej Królowej.
            Mogłaby sie odwdzięczyć podatnikom brytyjskim za utrzymywanie tego całego splendoru choć cieplejszym wizerunkiem. No cóż, TRADITION !:)

Astra
            • a000000 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:03
              astra18 napisała:

>od naburmuszonej i jak zwykle skwaszonej Królowej.

odniosłam wrażenie, że była zdziwiona i zdegustowana. A także zmęczona. O tej godzinie starcy śpią. Uważam, że nic by się nie stało, gdyby Koronę reprezentował Wiliam czy Harry.

Mnie się to nie podobało, gdyż z zasady nie lubię takich szopek na miejską nutę. Muzyka miejscami dostatecznie jazgotliwa , wijąca się w konwulsjach młodzież na boisku.... Dla mnie to był pokaz historii powolnego upadku Człowieka brytyjskiego, który otoczony nowoczesną technologią i gadżetami - mentalnie karleje.... zero pracy, tylko zabawa i to w takt szatańskich rytmów.

A Jaś Fasola nawet dobrze przemyślany...

osobiście preferuję zupełnie inne klimaty w sztuce niż to, co pokazano....

• maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:07
                a000000 napisała:

> Dla mnie to był pokaz historii powolnego upadku Człowieka brytyj
                > skiego, który otoczony nowoczesną technologią i gadżetami - mentalnie karleje..
                > .. zero pracy, tylko zabawa i to w takt szatańskich rytmów.

Ejze, Azerko... A nie podobal Ci sie hymn brytyjski spiewany rowniez przez gluchonieme dzieci na migi? Nie podobalo Ci sie ze wsrod tanczacych byli tez ludzie na wozkach inwalidzkich i widac bylo ze sie dobrze bawili?
                To raczej nie swiadczy o mentalnym skarleniu, wrecz przeciwnie.

Poza tym, to sa igrzyska , czas zabawy.
                • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:14
                  Z zawodowymi malkontentami nie powalczysz.
                • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:15
                  maria421 napisala:

"Poza tym, to sa igrzyska , czas zabawy. "

Exactly:)
                • a000000 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:34
                  maria421 napisała:

> Ejze, Azerko... A nie podobal Ci sie hymn brytyjski spiewany rowniez przez gluc
                  > honieme dzieci na migi?

było to wzruszające, ale czy zasadne? To nie są igrzyska niepełnosprawnych...

> Poza tym, to sa igrzyska , czas zabawy.

absolutnie - NIE! to czas wytężonej pracy... RYWALIZACJA. Wzbudzająca emocje dalekie od zabawy.

Nie wątpię, że dla tych niepełnosprawnych na wózkach uczestnictwo w podobnym show to wielkie przeżycie. Tylko, obawiam się, że to uczestnictwo jest instrumentalne .... Tam, gdzie są Wielkie Pieniądze, tam nie ma miejsca na sentymenty.

• maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 11:31
                    a000000 napisała:

> było to wzruszające, ale czy zasadne? To nie są igrzyska niepełnosprawnych...

Jestem pewna ze te dzieci czuly sie dowartosciowane , a o to przeciez chodzi. I fakt ze nie sa to igrzyska dla niepelnosprawnych nic tu nie zmienia.

> absolutnie - NIE! to czas wytężonej pracy... RYWALIZACJA. Wzbudzająca emocje da
                    > lekie od zabawy.

Zawsze jest tak, ze zeby ktos mogl sie bawic , inny musi pracowac. Jak idziesz na koncert czy do opery to Ty sie bawisz, a artysci ciezko pracuja.

> Nie wątpię, że dla tych niepełnosprawnych na wózkach uczestnictwo w podobnym sh
                    > ow to wielkie przeżycie. Tylko, obawiam się, że to uczestnictwo jest instrument
                    > alne .... Tam, gdzie są Wielkie Pieniądze, tam nie ma miejsca na sentymenty.

Azerko, najwazniejsze jest w tym zeby oni, niepelnosprawni czuli sie zadowoleni. A mysle ze sie czuli.

• a000000 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 11:57
                      maria421 napisała:

Jak idziesz
                      > na koncert czy do opery to Ty sie bawisz, a artysci ciezko pracuja.

no cóż, akurat tu zły przykład... gdy artysta CIĘŻKO PRACUJE (co niestety słyszę, taki mam feler).... to mnie na koncercie nie ma.... Aby artysta był artystą - wykonywana funkcja musi mu sprawiać radość... która skrzydeł dodaje....

> Azerko, najwazniejsze jest w tym zeby oni, niepelnosprawni czuli sie zadowoleni
                      > . A mysle ze sie czuli.

I to jest wartość poza wszelką dyskusją.

• astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 12:02
                        a000000 napisała:

"gdy artysta CIĘŻKO PRACUJE (co niestety słyszę, taki mam feler).."

A jak ten feler boli ten tylko wie, kogo los tak obdarzył:)

Astra
                      • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 13:47
                        a000000 napisała:

> maria421 napisała:
                        >
                        > Jak idziesz
                        > > na koncert czy do opery to Ty sie bawisz, a artysci ciezko pracuja.
                        >
                        > no cóż, akurat tu zły przykład... gdy artysta CIĘŻKO PRACUJE (co niestety słysz
                        > ę, taki mam feler).... to mnie na koncercie nie ma.... Aby artysta był artystą
                        > - wykonywana funkcja musi mu sprawiać radość... która skrzydeł dodaje....

Zły przykład? Trundno o lepszy.

Pianista wirtuoz, który koncertuje podczas tournee co wieczór, wykonuje nieprawdopodobnie ciężką pracę, a to, że ta praca przynosi mu przy okazji wielką radość (oraz pieniądze) jest efektem dodatkowym.
                        Nie wspomnę ile pracy i potu włożył już wcześniej w swoją wirtuozerię.
                        Widz i słuchacz siedzi w fotelu i delektuje się - i to miała na myśli Maria.
                        Czytając twoje bzdury śmiem przypuszczać, że chyba nigdy nie widziałaś sali koncertowej od środka.
                    • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 13:00
                      maria421 napisała
                      >
                      > Jestem pewna ze te dzieci czuly sie dowartosciowane , a o to przeciez chodzi. I
                      > fakt ze nie sa to igrzyska dla niepelnosprawnych nic tu nie zmienia.
                      >
                      > Zawsze jest tak, ze zeby ktos mogl sie bawic , inny musi pracowac. Jak idziesz
                      > na koncert czy do opery to Ty sie bawisz, a artysci ciezko pracuja.
                      >
                      > > Nie wątpię, że dla tych niepełnosprawnych na wózkach uczestnictwo w podob
                      > nym sh
                      > > ow to wielkie przeż
                      >
                      > Azerko, najwazniejsze jest w tym zeby oni, niepelnosprawni czuli sie zadowoleni
                      > . A mysle ze sie czuli.
                      >

Mario, trafniej tego się nie da ująć, ale jak widzisz - groch i ściana.
                      A ostrzegałem.
                      • maitresse.d.un.francais Re: Olimpiada Londyn 2012 08.08.12, 22:21
                        Mario, trafniej tego się nie da ująć, ale jak widzisz - groch i ściana.

Wprawdzie Azerka zgodziła się z Marią w ostatnim punkcie (dotyczącym niepełnosprawnych), no ale gdybyś to dostrzegł, nie mógłbyś jej dokuczyć, prawda?
          • maitresse.d.un.francais Re: Olimpiada Londyn 2012 08.08.12, 22:18
            Mojej rodzicielce się podobało, ale zeznała, że przy okazji prezentacji "rewolucji przemysłowej" przyszło jej do głowy, jak by to było, gdyby zaprezentować mieszkania i warunki życia robotników tych wspaniałych fabryk... (domy na niezdrowych, tanich gruntach, żadnych łazienek, wychodek na 500 osób, 16-godzinny dzień pracy, praca dzieci etc.)
      • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 09:30
        Przemarsz drużyn jest zawsze najnudniejszą częścią otwarcia.
        To co zaprezentowali organizatorzy prze przemarszem uważam jednak za bardzo ciekawe i perfekcyjnie wykonane przedstawienie - żeby nie powiedzieć szoł.
        A finał ze zniczem był genialny.
        • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 09:34
          Wiedziałem, że na rodaków (i rodaczki też) można liczyć.

Polak (i Polka też) potrafi.....ponarzekać - taka cecha narodowa, od której już bardzo dawno temu się odciąłem.
          • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 09:53
            ja.nusz napisal:

"Polak (i Polka też) potrafi.....ponarzekać - taka cecha narodowa, od której już bardzo dawno temu się odciąłem. "

A kto tak stwierdził, że cecha, w jakiejś encyklopedii stoi czy jak?
            • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:16
              astra18 napisała:

> ja.nusz napisal:
              >
              > "Polak (i Polka też) potrafi.....ponarzekać - taka cecha narodowa, od której ju
              > ż bardzo dawno temu się odciąłem. "
              >
              > A kto tak stwierdził, że cecha, w jakiejś encyklopedii stoi czy jak?

najwyższy czas, żeby to we wszystkich encyklopediach tego świata umieścić - możesz tam być prezentowana jako sztandarowy przykład permanentnego narzekania na wszystko.
              • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:45
                ja.nusz napisał:

> astra18 napisała:
                >
                > > ja.nusz napisal:
                > >
                > > "Polak (i Polka też) potrafi.....ponarzekać - taka cecha narodowa, od któ
                > rej ju
                > > ż bardzo dawno temu się odciąłem. "
                > >
                > > A kto tak stwierdził, że cecha, w jakiejś encyklopedii stoi czy jak?
                >
                > najwyższy czas, żeby to we wszystkich encyklopediach tego świata umieścić - moż
                > esz tam być prezentowana jako sztandarowy przykład permanentnego narzekania na
                > wszystko.

Ja rozumiem, że upał albo dawno w burdelu nie byłeś, ale odbiło ci już całkowicie w tym napadaniu na innych. Bez "buźki" bo jestem śmiertelnie poważna.

Astra
                • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 11:20
                  astra18 napisała:

> Ja rozumiem, że upał albo dawno w burdelu nie byłeś, ale odbiło ci już całkowic
                  > ie w tym napadaniu na innych. Bez "buźki" bo jestem śmiertelnie poważna.
                  >
                  > Astra

Muszę cię znów rozczarować - żaden upał - burza i zaledwie 19 Celcjuszów.
                  Poza tym jestem daleki od napadania na kogokolwiek - to zwyczajne uczulenie na zawodowo marudzących.
                  • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 11:28
                    ja.nusz napisal:

"to zwyczajne uczulenie na zawodowo marudzących."

Flonidan i po sprawie, oszczędzisz na burdelu.
                    • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 11:43
                      Jeszcze jedna polska specjalność - doskonale rozeznanie na rynku farmaceutycznym.
                      A o burdelu było czysto teoretycznie - (jeszcze) nie muszę za to płacić.
              • jureek Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 14:11
                ja.nusz napisał:

> mozesz tam być prezentowana jako sztandarowy przykład permanentnego narzekania na
                > wszystko.

Nieprawda! Na siatkarzy Astra nie narzeka.
                Jura
                • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 14:23
                  jureek napisał:

> Nieprawda! Na siatkarzy Astra nie narzeka.
                  > Jura

Jak to było z tymi wyjątkami?
                  • jureek Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 15:48
                    ja.nusz napisał:

> Jak to było z tymi wyjątkami?

Chodzi Ci o to, że wyjątki potwierdzają regułę?
                    No to wyjątkiem od powyższej reguły jest stwierdzenie, że wyjątki kwestionują regułę :D
                    Jura
                    • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 29.07.12, 16:04
                      Brzydula odpadła - szkoda.
          • maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 28.07.12, 10:00
            Bardzo chcialam dotrwac do finalu, ale mysle ze wielokrotnie go powtorza na roznych kanalach.

Podobal mi sie moment kiedy kilkanascie Mary Poppins ktore najpierw jawily sie jak jakies ogniki na niebie, wyladowalo na stadionie.
            Mr. Bean bardzo lubie wiec tez mi sie podobalo ze go wlaczyli do programu, podobalo mi sie przeplatanie sfilmowanych akcji (James Bond w Palacu Buckingham) z akcja na stadionie (ladowanie krolowej) .

• astra18 Re: Trzymając się tematu wątku.. 28.07.12, 11:52
              ...i nie odchodzić zbyt w meandry upodobań i uczuleń jednego z uczestników forum - myślę, że flaga polska ładnie się prezentowała w rękach Agnieszki Radwańskiej:

www.sport.pl/sport/5,127661,12210697,Londyn_2012__Olimpijskie_zdjecia___Polacy_podczas.html?i=1
              Dziewczyna się uparła żeby skrócić jej spódniczkę i miała rację:)
              Pozostałe panie prezentowały się w długościach ni z gruchy ni z pietruchy.

Astra
              • a000000 Re: Trzymając się tematu wątku.. 28.07.12, 12:00
                astra18 napisała:

> Dziewczyna się uparła żeby skrócić jej spódniczkę i miała rację:)
                > Pozostałe panie prezentowały się w długościach ni z gruchy ni z pietruchy.

nie da się zaprzeczyć.... ale do krótkiej spódniczki trzeba mieć odpowiednie (czyli szczupłe ale nie patyki) nogi. Agnieszka ma co pokazać.

• maitresse.d.un.francais Re: Olimpiada Londyn 2012 08.08.12, 22:24
              A mnie nie.

Mary Poppins jest jedna.

A że szło o postacie z bajek, opowiadanych w szpitalach dzieciom, uznałam, że w tych szpitalach wszyscy są zdrowo pijani, skoro te postacie multiplikują im się w oczach. ;-P
    • astra18 Re: Olimpiada Londyn 2012 08.08.12, 20:14
      Mecz o ćwierćfinał.
      Siatkówka.
      Czy dadzą radę naprawić to co schrzanili w fazie grupowej?

• manny-jestem na razie dostaja lomot 08.08.12, 21:26
        Ogkladam na laptopie w pracy na lunchu i tylko nerwy mam z tego.
        • ja.nusz Re: na razie dostaja lomot 08.08.12, 21:51
          manny-jestem napisał:

> Ogkladam na laptopie w pracy na lunchu i tylko nerwy mam z tego.

A turban do hamburgera zdjąłeś?
          Lepiej zdjąć, bo mogą odstrzelić. ;)
      • manny-jestem Masakra 08.08.12, 21:56
        Kompletna masakra.
        • astra18 Re: Masakra 09.08.12, 06:02
          Balon pękł:(
    • maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 13.08.12, 12:34
      No i juz po Olimpiadzie, Polska cienko wypadla.

Ogladal ktos ceremonie zakonczenia? Ja nie.
      • maitresse.d.un.francais Re: Olimpiada Londyn 2012 13.08.12, 17:14
        maria421 napisała:

> No i juz po Olimpiadzie, Polska cienko wypadla.

Jakie cienko, 10 medali, to ile chciałaś???
        • ja.nusz Re: Olimpiada Londyn 2012 13.08.12, 17:27

> maria421 napisała:
          >
          > > No i juz po Olimpiadzie, Polska cienko wypadla.
          >
          > Jakie cienko, 10 medali, to ile chciałaś???

Cieniej było tylko w czasach stalinowskich.
        • maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 13.08.12, 18:04

> Jakie cienko, 10 medali, to ile chciałaś???

Nie wiem dokladnie ile medali chcialam, ale 30 miejsca nie chcialam.
          • maitresse.d.un.francais Re: Olimpiada Londyn 2012 13.08.12, 21:43
            maria421 napisała:

> maitresse.d.un.francais napisała:
            >
            > > Jakie cienko, 10 medali, to ile chciałaś???
            >
            > Nie wiem dokladnie ile medali chcialam, ale 30 miejsca nie chcialam.
            A które?
            • maria421 Re: Olimpiada Londyn 2012 14.08.12, 08:48

.
              > A które?

W pierwszej dwudziestce by wystarczylo.
        • manny-jestem Bardzo cienko 13.08.12, 21:02
          Wrecz katastroficznie. Jak czlowiek zaczyna czuc nostalgie za PRLem to znaczy ze rzeczywiscie jest tragicznie.
          • astra18 Re: Maria i Manny 14.08.12, 05:46
            Rozumiem oczekiwania, ale co mają powiedzieć kibice austriaccy?

www.sport.pl/londyn2012/1,109590,12288086,Londyn_2012__Austria_bez_medalu_po_raz_pierwszy_od.html
            Teraz wiele mądrych i niemądrych gadających głów zastanawia się nad przyczynami.
            Wszędzie w tych dyskusjach pojawia się wspólny mianownik: związki ( oprócz siatkówki, he he).
            Coś musi być na rzeczy, choć i tak nie osiągnęły jeszcze pułapu "twórczej" działalności darmozjadów z PZPN - u.

Astra
            • maria421 Re: Maria i Manny 14.08.12, 08:47
              Kibice austriaccy niech sobie mowia co chca.
              Zreszta, od kiedy Austria ma cos do powiedzenia w sporcie olimpijskim ?

• ja.nusz Re: Maria i Manny 14.08.12, 08:52
                maria421 napisała:

> Kibice austriaccy niech sobie mowia co chca.
                > Zreszta, od kiedy Austria ma cos do powiedzenia w sporcie olimpijskim ?

Zapomniałaś, że IO odbywają się również na śniegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka