Dodaj do ulubionych

Teorie spiskowe

04.09.12, 20:40
W rozporowym ścieku wywnętrzył się jakiś kolejny bojownik sieciowy.
Okazało się, że nie jedynie tam tinyurl.com/cd2ov52 .
Niemniej trafił w przypadku rozpory na swoich.
Bo przecież każdy (na rozporze) wie, że świat ledwie dyszy w morderczym uścisku Wiadomych Sił, które ogarnęły terrorem każdą sferę człowieczego bytu, od finansów (handełłe) po świadomość (kiepełłe)i nie spocznie dopóki nie podporządkuje sobie i nie wyssie wszystkiego.
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 21:08
      Charakterystyczne jest też to, że im forumowicze bardziej pokrzywdzeni przez naturę (vide niezależna.pl) tym częstsze zarzuty pobierania żołdu od instytucji spod nadzoru Sił Wiadomych.
    • maria421 Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 21:47
      Zbychu, ten "kolejny bojownik sieciowy" , musi na jakies powazne zaburzenia cierpiec.
      Nie ma sie co przejmowac.

Gorzej jest z "prawdami" ktorych pelno w intenecie, czy nawet w ksiegarniach. Mam na mysli szczegolnie "prawde" na temat 9/11...

• zbyfauch Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 22:05
        Pozostaje mieć nadzieję, że frakcja "grillowników" pw przyszłości przeważy.
        Zacietrzewione ideopalanty zdechną. jak inne gatunki gadów, nieprzystosowane do współczesności.
        • zbyfauch Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 22:12
          Kiedyś rywalizacja była, jako motor postępu, błogosławieństwem, Pambuk, jako prawny i moralny oberregulator, niezbędny. Oba pojęcia są dzisiaj niepotrzebnym, żeby nie powiedzieć szkodliwym, przeżytkiem.
          • maria421 Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 22:14
            zbyfauch napisał:

> Kiedyś rywalizacja była, jako motor postępu, błogosławieństwem, Pambuk, jako pr
            > awny i moralny oberregulator, niezbędny. Oba pojęcia są dzisiaj niepotrzebnym,
            > żeby nie powiedzieć szkodliwym, przeżytkiem.

Dlaczego?
            • zbyfauch Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 22:25
              Dlatego, że dzisiaj nie trzeba nikomu przegryzać krtani, żeby przeżyć i dlatego, że każdy normalny człowiek wie, żeby "nie czynić drugiemu, co tobie nie miłe" niejako z automatu.
              Innymi zajmuje się policja.
              • maria421 Re: Teorie spiskowe 05.09.12, 09:48
                zbyfauch napisał:

> Dlatego, że dzisiaj nie trzeba nikomu przegryzać krtani, żeby przeżyć i dlatego
                > , że każdy normalny człowiek wie, żeby "nie czynić drugiemu, co tobie nie miłe"
                > niejako z automatu.
                > Innymi zajmuje się policja.

Zbychu, pojmowanie konkurencji jako zasady "mors tua vita mea" , czy przegryzania krtani tez podpada pod kategorie teorii spiskowych.
                W rzeczywistosci tylko nieliczni wielcy global players taka konkurencje stosuja, dla pozostalej masy konkurencja jest tylko motorem napedowym.

Co do "nie czyn drugiemu co tobie niemile", to mam pytanie- skad to "normalny czlowiek" wie?
                Gdzie to zostalo skodyfikowane?
                • zbyfauch Re: Teorie spiskowe 05.09.12, 10:33
                  maria421 napisała:
                  > Gdzie to zostalo skodyfikowane?

Nigdzie. To się wysysa z przysłowiowym mlekiem matki, przyswaja w kontaktach społecznych od najwcześniejszych lat.
                  Ergo:
                  Pambuk zrobił swoje, Pambuk może odejść. ;)
                  (Razem z całym tym teartralnym sztafażem:))
                  • maria421 Re: Teorie spiskowe 05.09.12, 12:32
                    zbyfauch napisał:

> maria421 napisała:
                    > > Gdzie to zostalo skodyfikowane?
                    >
                    > Nigdzie.

Nigdzie?

To się wysysa z przysłowiowym mlekiem matki, przyswaja w kontaktach sp
                    > ołecznych od najwcześniejszych lat.

Cos mi sie wydaje ze rozne matki rozne mleko maja :)

> Ergo:
                    > Pambuk zrobił swoje, Pambuk może odejść. ;)
                    > (Razem z całym tym teartralnym sztafażem:))

No ale skoro zrobil swoje, to znaczy ze to on wszczepil pewne zasady w "mleko matki" ....
                    • ja.nusz Re: Teorie spiskowe 05.09.12, 13:35
                      Toć "Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe" to zwykłe staropolskie przysłowie, które nawet zostało sparafrazowane na nalepkach Deutsche Bahn w klozetach pociągów:
                      "Bitte verlassen Sie diesen Raum so, wie Sie ihn vorzufinden wünschen!"

I po co w to mieszać starca z brodą, który leni się na chmurze - mam wrażenie, że po przepędzeniu Adasia i Ewki z raju wysłał się własnoręcznie na emeryturę i nie chce mieć chwilowo z tym ziemskim interesem zbyt wiele do czynienia.
                      Poza tym prezes musi zbierać siły na sąd ostateczny - czeka go sporo roboty przy rozliczaniu owieczek.
    • zbyfauch Dodam, że 04.09.12, 22:41
      mogą istnieć celowe ataki rzekomego oszołomstwa (vide bohater wątku) w celu uśpienia czujności. Na szczęście my nie damy się uśpić prymitywnym kuglarzom Mossadu.
    • jureek Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 22:58
      Bo ja wiem, czy to aż takie głupie, co pisze ten Bolek? Byłoby raczej dziwne, gdyby służby wywiadowcze nie monitorowały takiej kopalni informacji o nastrojach społecznych, jaką są fora internetowe. Aktywność agentów wpływu też nieraz można zaobserwować.
      Jura
      • zbyfauch Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 23:06
        Prawdopodobnie służby monitorują, niemniej na pewno nie żałosną rozporę, z jej przywiędłą menażerią.
        • jureek Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 23:18
          zbyfauch napisał:

> Prawdopodobnie służby monitorują, niemniej na pewno nie żałosną rozporę, z jej
          > przywiędłą menażerią.

A ja nie zdziwiłbym się, gdyby i rozpora, właśnie ze względu na jej menażerię, znalazłaby się w kręgu zainteresowań służb. Taki monitoring może wyglądać na przykład tak, że zasysa się całe forum, a potem przeszukuje zawartość automatycznie pod kątem określonych wyrażeń. Wtedy rozpora jak najbardziej by się łapała.
          Fora nieraz są forpocztą afer, które dopiero później znajdują odbicie w mediach. Tak było na przykład na forum opolskim, gdzie na długo przed doniesieniami prasowymi głośno było o aferze deweloperskiej, która wysadziła z siodła eseldowską ekipę w ratuszu.
          Jura
          • zbyfauch Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 23:24
            Jurek, kogo obchodzi Opole? Albo Jelenia Góra. :)
            • jureek Re: Teorie spiskowe 04.09.12, 23:39
              zbyfauch napisał:

> Jurek, kogo obchodzi Opole? Albo Jelenia Góra. :)

A kogo Ostrava? Wiem, że wobec wielkości wszechświata, to nic nie znaczy, ale jednak w każdym z tych miast mogą pojawić się jakieś Breiviki.
              Jura
      • zbyfauch Re: Teorie spiskowe 05.09.12, 07:38
        W ostatnim Chipie piszą o programach, które kontrolują przepływ informacji w sieci filtrując je po kątem określonych słów, coby wychwycić, kiedy Ali z Mohammedem podkładają bombę:) Prawdopodobnie skanowane są podobnie fora, blogi i co tam jeszcze. Ale nie wyobrażam sobie armii urzędników oddelegowanych do mieszania na forach internetowych, czy choćby kontroli zwerbowanych "agentów".
        Może i na głównych forach GW czy Onetu pętają się jakieś łajzy służbowo ale na rozporze? Nie wierzę.
    • ja.nusz Re: Teorie spiskowe 05.09.12, 08:15
      Rozporę to powinni monitorować psychodoktory - można się wyhabilitować na tych beznadziejnych przypadkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka