16.05.15, 11:36
ze w dniu dzisiejszym moja cierpliwosc definitywnie sie skonczyla.

Janusz juz nie jest na liscie uczestnikow tego forum.

Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Informuje 16.05.15, 15:02
      Z kim teraz będziesz się kłócić? :) Jedynie Jurek ma jeszcze trochę zaparcia do niekończących się przekomarzanek. :)
      • maria421 Re: Informuje 16.05.15, 15:05
        zbyfauch napisał:

> Z kim teraz będziesz się kłócić? :) Jedynie Jurek ma jeszcze trochę zaparcia do
        > niekończących się przekomarzanek. :)

Jak koniecznie chcesz sie klocic, to mozesz ze mna :-)

• maria421 Re: Informuje 16.05.15, 15:06
          maria421 napisała:

> zbyfauch napisał:
          >
          > > Z kim teraz będziesz się kłócić? :) Jedynie Jurek ma jeszcze trochę zapar
          > cia do
          > > niekończących się przekomarzanek. :)
          >
          > Jak koniecznie chcesz sie klocic, to mozesz ze mna :-)

Poprawka : Zrozumialam ze to Ty sie chcesz klocic :-)

• jurasberlinczyk49 Witam! 16.05.15, 17:06
            Melduję się po wielu miesiącach nieobecności. Nie przyrzekam superaktywnego udziału w dyskusjach (człowiek dorośleje, mądrzeje, wycisza się i ma coraz mniej czasu na rozrywki), ale zależało mi na oficjalnym, ponownym przywitaniu się, żeby tym razem nie było już żadnych wątpliwości kim jestem.

Pozdrawiam wszystkich

Jurek z Berlina
            • maria421 Re: Witam! 16.05.15, 17:25
              Witaj.
            • astra18 Re: Witam! 17.05.15, 06:38
              jurasberlinczyk49 napisał:

> Melduję się po wielu miesiącach nieobecności. Nie przyrzekam superaktywnego udz
              > iału w dyskusjach (człowiek dorośleje, mądrzeje, wycisza się i ma coraz mniej c
              > zasu na rozrywki), ale zależało mi na oficjalnym, ponownym przywitaniu się, żeb
              > y tym razem nie było już żadnych wątpliwości kim jestem.
              >
              > Pozdrawiam wszystkich
              >
              > Jurek z Berlina

Witaj:)
              A można wiedzieć pod jakim nickiem pisałeś wczesniej?
              • maria421 Re: Witam! 17.05.15, 08:10
                astra18 napisała:

> Witaj:)
                > A można wiedzieć pod jakim nickiem pisałeś wczesniej?

Jurek_z_Berlina, Lotak, Kqsh
    • maria421 Re: Informuje 16.05.15, 16:01
      Mailu od Janusza na moje konto GW :

Skorzystałaś ze swojej władzy absolutnej, na swoim zakichanym forum, na którym NIKT nie ma prawa mieć innego zdania niż TY.
      A jeżeli ktoś nieco dobitniej ci to powie, to zaczynają się pogróżki o wyrzuceniu itp. - jestś żałosna.
      Jesteś po prostu ciotka, która poza czubkiem własnego nosa nic nie widzi.

upewnil mnie w mojej dezyzji.

• jureek Re: Informuje 16.05.15, 18:52
        Upoważnił Cię do opublikowania maila adresowanego na prywatny adres?
        • maria421 Re: Informuje 16.05.15, 19:38
          jureek napisał:

> Upoważnił Cię do opublikowania maila adresowanego na prywatny adres?

Nie musial, bo w tym mailu ( pod tytulem "Pocaluj mnie gdzies") nie zawarl niczego innego oprocz tego, co zacytowalam, a ja mam prawo sama decydowac o tym, czy opublikuje obelgi pod moim adresem.
          • jureek Re: Informuje 17.05.15, 17:27
            maria421 napisała:

> ja mam prawo sama decydowac o tym, cz
            > y opublikuje obelgi pod moim adresem.

Myślałem, że chodziło CI o to, żeby forum było wolne od obelg, a tu sama, przez nikogo nie zmuszana, je umieszczasz. Trochę to niekonsekwentne, no ale oczywiście masz prawo być niekonsekwentną.
            • fan.club Jureek... 17.05.15, 18:04
              Ty tak na serio czy tylko dla jaj? Chcesz naprawdę porównywać rzucanie obelgami (pod adresem konkretnej osoby) z ich cytowaniem dla pełnego wyjaśnienia sytuacji? Naprawdę???
              • jureek Re: Jureek... 17.05.15, 18:11
                fan.club napisał:

> Ty tak na serio czy tylko dla jaj? Chcesz naprawdę porównywać rzucanie obelgami
                > (pod adresem konkretnej osoby) z ich cytowaniem dla pełnego wyjaśnienia sytuac
                > ji? Naprawdę???

Skutek jest ten sam. Obelgi są widoczne na forum. Poza tym nie jest to żadne wyjaśnienie sytuacji, bo przecież nie za tego maila Janusz został wyrzucony z forum.
                • fan.club Rozumiem. Jednak na serio. 17.05.15, 19:37
            • maria421 Re: Informuje 17.05.15, 21:38
              jureek napisał:

> Myślałem, że chodziło CI o to, żeby forum było wolne od obelg, a tu sama, przez
              > nikogo nie zmuszana, je umieszczasz. Trochę to niekonsekwentne, no ale oczywiś
              > cie masz prawo być niekonsekwentną.

Cytujac obelgi pod moim adresem nikogo nie obrazam.

• jureek Re: Informuje 17.05.15, 22:18
                maria421 napisała:

> Cytujac obelgi pod moim adresem nikogo nie obrazam.

Ale ja tego nie twierdzę.
                • maria421 Re: Informuje 18.05.15, 08:34
                  jureek napisał:

> maria421 napisała:
                  >
                  > > Cytujac obelgi pod moim adresem nikogo nie obrazam.
                  >
                  > Ale ja tego nie twierdzę.

To o co Ci wlasciwie chodzi?
                  • jureek Re: Informuje 18.05.15, 09:38
                    maria421 napisała:

> jureek napisał:
                    >
                    > > maria421 napisała:
                    > >
                    > > > Cytujac obelgi pod moim adresem nikogo nie obrazam.
                    > >
                    > > Ale ja tego nie twierdzę.
                    >
                    > To o co Ci wlasciwie chodzi?

O to, że z jednej strony deklarujesz, że nie chcesz, żeby na Twoim forum wisiały obraźliwe teksty, a z drugiej strony sama takie teksty na forum umieszczasz. Przecież sama twierdzisz, że mail Janusza do Ciebie był obraźliwy, czyż nie?
                    Nie pisałem, że kogoś obrażasz, lecz że zamieszczasz obraźliwe teksty.
                    • maria421 Re: Informuje 18.05.15, 11:19
                      jureek napisał:

> O to, że z jednej strony deklarujesz, że nie chcesz, żeby na Twoim forum wisiał
                      > y obraźliwe teksty, a z drugiej strony sama takie teksty na forum umieszczasz.
                      > Przecież sama twierdzisz, że mail Janusza do Ciebie był obraźliwy, czyż nie?
                      > Nie pisałem, że kogoś obrażasz, lecz że zamieszczasz obraźliwe teksty.

POD MOIM WLASNYM ADRESEM !

• fan.club Na wieki wieków. Enter. 16.05.15, 16:36
      Więcej nie dodam, bo już nie ma po co.
    • jureek Re: Informuje 16.05.15, 20:39
      No to teraz przyjmij jeszcze Asieka i możecie sobie pięknie kadzić we własnym sosie. A swoją drogą to Asiek chyba orgazmu dostał na wieść o wywaleniu Janusza
      • astra18 Re: Informuje 17.05.15, 06:34
        jureek napisał:

> No to teraz przyjmij jeszcze Asieka i możecie sobie pięknie kadzić we własnym s
        > osie. A swoją drogą to Asiek chyba orgazmu dostał na wieść o wywaleniu Janusza

Rozumiem, że Tobie podobało się obrażanie szefowej jak i innych uczestników tego forum.
        • jureek Re: Informuje 17.05.15, 17:19
          astra18 napisała:

> Rozumiem, że Tobie podobało się obrażanie szefowej jak i innych uczestników teg
          > o forum.

Źle rozumiesz. Nie podobało i nie podoba mi się obrażanie szefowej, ani kogokolwiek innego. Janusz nie był jednak jedynym, który obraża.
          • astra18 Re: Informuje 17.05.15, 17:37
            jureek napisał:

> astra18 napisała:
            >
            > > Rozumiem, że Tobie podobało się obrażanie szefowej jak i innych uczestnik
            > ów teg
            > > o forum.
            >
            > Źle rozumiesz. Nie podobało i nie podoba mi się obrażanie szefowej, ani kogokol
            > wiek innego. Janusz nie był jednak jedynym, który obraża.

Go on!
            • jureek Re: Informuje 17.05.15, 17:38
              astra18 napisała:

> Go on!

????????
              • astra18 Re: Informuje 17.05.15, 17:53
                jureek napisał:

> astra18 napisała:
                >
                > > Go on!
                >
                > ????????

Co tak enigmatycznie - kto jeszcze dorównał temu za którym się wstawiasz, jak A to i B.
                • jureek Re: Informuje 17.05.15, 17:58
                  astra18 napisała:

> Co tak enigmatycznie - kto jeszcze dorównał temu za którym się wstawiasz, jak A
                  > to i B.

Wstawiam się za Januszem? Błagam Maryję, żeby go znowu wpuściła? Pisałem, że ktoś mu dorównuje? Napisałem tylko tyle, że nie jest jedynym, który tu na forum obraża. Ty sama niedawno obrażałaś Marię, gdy sugerowałaś, że nie pisze od siebie, lecz kieruje się tym, co mówią w TVN24. Obrażanie w białych rękawiczkach też jest obrażaniem.
                  • astra18 Re: Informuje 17.05.15, 18:11
                    jureek napisał:

"Napisałem tylko tyle, że nie jest jedynym, który tu na forum o
                    > braża. "

Skoro takie "działo" wytoczyłeś jako A więc powiedz B.

"Ty sama niedawno obrażałaś Marię, gdy sugerowałaś, że nie pisze od siebi
                    > e, lecz kieruje się tym, co mówią w TVN24. Obrażanie w białych rękawiczkach też
                    > jest obrażaniem."

Myślę, że Maria powinna ustosunkować się do tego co napisałeś.
                    Dodam tylko że nie podpięła mnie pod znaczek @ przy moim nicku co sugeruje, że nie odczuwa takiego dyskomfortu jak po rozmowach z osobnikiem o którym mowa.
                    • jureek Re: Informuje 17.05.15, 18:21
                      astra18 napisała:

> Skoro takie "działo" wytoczyłeś jako A więc powiedz B.

Dla Ciebie to jakieś działo (znowu te militarne skojarzenia), dla mnie tylko stwierdzenie faktu. Obrażanie w białych rękawiczkach przez sugerowanie, że rozmówca nie potrafi myśleć samodzielnie, tylko powtarza papkę serwowaną przez mainstreamowe mediam, albo z jeszcze grubszej rury, że rozmówca jest tchórzem, to na tym forum codzienność. Dostrzeganie wyłącznie przekleństw przy zamykaniu oczu na tego rodzaju faule to moim zdaniem czysta dulszczyzna.

> Myślę, że Maria powinna ustosunkować się do tego co napisałeś.
                      > Dodam tylko że nie podpięła mnie pod znaczek @ przy moim nicku co sugeruje, że
                      > nie odczuwa takiego dyskomfortu jak po rozmowach z osobnikiem o którym mowa.

No i mamy kolejny przykład "subtelnego" obrażania i to kogoś, kto już odpowiedzieć nie może. Musiałaś użyć słowa "osobnik"? Żadne neutralne określenie nie przyszło Ci do głowy?
                      • astra18 Re: Informuje 17.05.15, 18:41
                        jureek napisał:

"Dla Ciebie to jakieś działo (znowu te militarne skojarzenia),"

A kiedy i gdzie było więcej?

"Obrażanie w białych rękawiczkach przez sugerowanie, że rozmów
                        > ca nie potrafi myśleć samodzielnie, tylko powtarza papkę serwowaną przez mainst
                        > reamowe mediam, albo z jeszcze grubszej rury, że rozmówca jest tchórzem, to na
                        > tym forum codzienność."

Dlatego napisałam, że Maria powinna się odnieść do tej kwestii czy również czuje to co Ty.
                        A teraz podaj mi link z moją wypowiedzią gdzie nazywam kogoś tchórzem, albo weź oddech i się zastanów co piszesz.

"No i mamy kolejny przykład "subtelnego" obrażania i to kogoś, kto już odpowiedz
                        > ieć nie może. Musiałaś użyć słowa "osobnik"? Żadne neutralne określenie nie prz
                        > yszło Ci do głowy?"

Zanim otrzesz kolejną łzę powiem Ci, że dostosowałam się do formy jakiej wobec mnie używał ten osobnik.
                        • astra18 Re: Jureek 18.05.15, 06:12
                          > jureek napisał:
                          astra18 napisała:

""Obrażanie w białych rękawiczkach przez sugerowanie, że rozmów
                          > > ca nie potrafi myśleć samodzielnie, tylko powtarza papkę serwowaną przez
                          > mainst
                          > > reamowe mediam, albo z jeszcze grubszej rury, że rozmówca jest tchórzem,
                          > to na
                          > > tym forum codzienność."
                          >
                          > Dlatego napisałam, że Maria powinna się odnieść do tej kwestii czy również czuj
                          > e to co Ty.
                          > A teraz podaj mi link z moją wypowiedzią gdzie nazywam kogoś tchórzem, albo weź
                          > oddech i się zastanów co piszesz."

Wklejasz link ( ew. dokładny opis sytuacji )
                          czy oddychasz?
                          • jureek Re: Jureek 18.05.15, 09:17
                            astra18 napisała:

> > A teraz podaj mi link z moją wypowiedzią gdzie nazywam kogoś tchórzem, al
                            > bo weź
                            > > oddech i się zastanów co piszesz."
                            >
                            > Wklejasz link ( ew. dokładny opis sytuacji )
                            > czy oddychasz?

Niby dlaczego mam podawać taki link?
                            • astra18 Re: Jureek 18.05.15, 09:20
                              jureek napisał:

> astra18 napisała:
                              >
                              > > > A teraz podaj mi link z moją wypowiedzią gdzie nazywam kogoś tchórz
                              > em, al
                              > > bo weź
                              > > > oddech i się zastanów co piszesz."
                              > >
                              > > Wklejasz link ( ew. dokładny opis sytuacji )
                              > > czy oddychasz?
                              >
                              > Niby dlaczego mam podawać taki link?

To opisz dokładnie cytując z pamięci moją wypowiedź w której zarzucam komuś tchórzostwo.
                              A po to aby być wiarygodnym w stawianiu zarzutów.
                              • jureek Re: Jureek 18.05.15, 09:28
                                astra18 napisała:

> To opisz dokładnie cytując z pamięci moją wypowiedź w której zarzucam komuś tch
                                > órzostwo.
                                > A po to aby być wiarygodnym w stawianiu zarzutów.

Nie stawiałem Ci takiego zarzutu, więc dlaczego niby miałbym go uzasadniać?
                                • astra18 Re: Jureek 18.05.15, 09:36
                                  jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                  >
                                  > > To opisz dokładnie cytując z pamięci moją wypowiedź w której zarzucam kom
                                  > uś tch
                                  > > órzostwo.
                                  > > A po to aby być wiarygodnym w stawianiu zarzutów.
                                  >
                                  > Nie stawiałem Ci takiego zarzutu, więc dlaczego niby miałbym go uzasadniać?

"Obrażanie w białych rękawiczkach przez sugerowanie, że rozmówca nie potrafi myśleć samodzielnie, tylko powtarza papkę serwowaną przez mainstreamowe mediam, albo z jeszcze grubszej rury, że rozmówca jest tchórzem"

Więc?
                                  • jureek Re: Jureek 18.05.15, 09:39
                                    astra18 napisała:

> "Obrażanie w białych rękawiczkach przez sugerowanie, że rozmówca nie potrafi my
                                    > śleć samodzielnie, tylko powtarza papkę serwowaną przez mainstreamowe mediam, a
                                    > lbo z jeszcze grubszej rury, że rozmówca jest tchórzem"
                                    >
                                    > Więc?

No i gdzie tam stoi, że TY tak robisz?
                                    • astra18 Re: Jureek 18.05.15, 09:49
                                      jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                      >
                                      > > "Obrażanie w białych rękawiczkach przez sugerowanie, że rozmówca nie potr
                                      > afi my
                                      > > śleć samodzielnie, tylko powtarza papkę serwowaną przez mainstreamowe med
                                      > iam, a
                                      > > lbo z jeszcze grubszej rury, że rozmówca jest tchórzem"
                                      > >
                                      > > Więc?
                                      >
                                      > No i gdzie tam stoi, że TY tak robisz?

A do kogo adresowałeś że Maria jest obrażana bo sugeruje się że samodzielnie nie myśli tylko powiela papkę z TVN ( meanstremowe media )? Wij się dalej.
                                      • jureek Re: Jureek 18.05.15, 09:56
                                        astra18 napisała:

> A do kogo adresowałeś że Maria jest obrażana bo sugeruje się że samodzielnie ni
                                        > e myśli tylko powiela papkę z TVN ( meanstremowe media )?

To było o Tobie i konkretnie to napisałem, o zarzucaniu tchórzostwa napisałem ogólnie, a Ty z rozpędu chyba wzięłaś to do siebie. To zarzucanie tchórzostwa to akurat specjalność Marii

> Wij się dalej.

Co niby mam się wić? Ty coś tam nadinterpretujesz, a ja mam się tłumaczyć. No, sorry, ale to też nie jest uczciwy sposób dyskusji. Nie stać Cię nawet na to, żeby przyznać, że nie przeczytałaś dokładnie?
                                        • astra18 Re: Jureek 18.05.15, 10:04
                                          jureek napisał:

" > A do kogo adresowałeś że Maria jest obrażana bo sugeruje się że samodziel
                                          > nie ni
                                          > > e myśli tylko powiela papkę z TVN ( meanstremowe media )?
                                          >
                                          > To było o Tobie i konkretnie to napisałem, o zarzucaniu tchórzostwa napisałem o
                                          > gólnie, a Ty z rozpędu chyba wzięłaś to do siebie. To zarzucanie tchórzostwa to
                                          > akurat specjalność Marii
                                          >

Proponuję następnym razem u dołu napisać legendę.

"Co niby mam się wić? Ty coś tam nadinterpretujesz, a ja mam się tłumaczyć. No,
                                          > sorry, ale to też nie jest uczciwy sposób dyskusji. Nie stać Cię nawet na to, ż
                                          > eby przyznać, że nie przeczytałaś dokładnie?"

Wersja oficjalna: pisz tak, aby nie trzeba było domyslać się co autor miał na myśli.
                                          Wersja nieoficjalna: nie potrafisz przyznać się do błędu, bo słowa o tchórzostwie były skompilowane z wątkiem o mediach (TVN) więc pisząc kolokwialnie: wciskasz kit.

"To zarzucanie tchórzostwa to
                                          > akurat specjalność Marii "

O! Następny grzybek do barszczu.

Miłego dnia Ci życzę.
                                          • maria421 Astro 18.05.15, 11:35
                                            Jurek odnosi sie do tej rozmowy :

jureek napisał:

VEGIDA - Vegetarier gegen die Salamisierung des Abendbrotes
                                            Nie jestem co prawda wegetarianinem, ale salami nie lubię.

ja odpowiedzialam :

Ach, jak fajnie! Tak modnie, postepowo i absolutnie bezpiecznie!

Z tego Jureek zrobil ze mu zarzucam tchorzostwo, teraz ze to jest moja specjalnosc.
                  • maria421 Re: Informuje 17.05.15, 21:37
                    jureek napisał:

> Wstawiam się za Januszem? Błagam Maryję, żeby go znowu wpuściła? Pisałem, że kt
                    > oś mu dorównuje? Napisałem tylko tyle, że nie jest jedynym, który tu na forum o
                    > braża. Ty sama niedawno obrażałaś Marię, gdy sugerowałaś, że nie pisze od siebi
                    > e, lecz kieruje się tym, co mówią w TVN24. Obrażanie w białych rękawiczkach też
                    > jest obrażaniem.

Oswiadczam ze nie poczulam sie obrazona stwierdzeniem Astry ze nie pisze od siebie lecz kieruje sie tym co mowia w TVN24.

Na forum, w ferworze rozmowy mowi sie rozne rzeczy, Ty TEZ nie zawsze zwracasz uwage na kazde slowo jakie piszesz. Twoje dzisiejsze stwierdzenie zebym sie nie kreowala na ofiare tez zabolalo, ale nie uznalam tego za obelge.

Ale obowiazuja pewne granice. Te granice Janusz pomimo wielokrotnych prosb od dawna notorycznie przekraczal.
                    • jureek Re: Informuje 17.05.15, 21:50
                      maria421 napisała:

> Na forum, w ferworze rozmowy mowi sie rozne rzeczy, Ty TEZ nie zawsze zwracasz
                      > uwage na kazde slowo jakie piszesz.

Zgadza się. Nie jestem pod tym względem święty. Można znaleźć w archiwum wiązki przekleństw, jakimi obdarzałem adwersarzy, gdy wyjątkowo mnie wkurwili. Dlatego też jestem ostatnim, który by strofował innych w tej materii (żeby nie było nieporozumień - stwierdzenie faktu, że ktoś obraża, to nie to samo, co strofowanie go).
                      • maria421 Re: Informuje 17.05.15, 21:55
                        jureek napisał:

> Zgadza się. Nie jestem pod tym względem święty. Można znaleźć w archiwum wiązki
                        > przekleństw, jakimi obdarzałem adwersarzy, gdy wyjątkowo mnie wkurwili.
                        > Dlatego też jestem ostatnim, który by strofował innych w tej materii (żeby nie
                        > było nieporozumień - stwierdzenie faktu, że ktoś obraża, to nie to samo, co st
                        > rofowanie go).

Nie interesuja mnie inne fora. Na tym forum nie przekraczales granic.
          • maria421 Re: Informuje 17.05.15, 21:31
            jureek napisał:

> Źle rozumiesz. Nie podobało i nie podoba mi się obrażanie szefowej, ani kogokol
            > wiek innego. Janusz nie był jednak jedynym, który obraża.

Jureek, Ty sie obrazasz jak sie do Ciebie cos powie bez uzycia slowa "prosze". Obrazasz sie o belferowski ton, czy o taka czy inna uwage pod Twoim adresem.

Ale pod Twoim adresem NIKT tu nie napisal "spierdalaj", NIKT nie uzyl obelg jakich uzywal Janusz wobec Astry, Azerki czy mnie.

Ja wiem, ze Ty z Januszem byliscie zawsze, lub prawie zawsze tej samej mysli wiec przypuszczam ze dlatego jego chamstwo Cie nie razilo i ze dlatego Tobie jedynemu jest zal, ze Janusz juz tu pisal nie bedzie.
      • maria421 Re: Informuje 17.05.15, 08:08
        jureek napisał:

> No to teraz przyjmij jeszcze Asieka i możecie sobie pięknie kadzić we własnym s
        > osie. A swoją drogą to Asiek chyba orgazmu dostał na wieść o wywaleniu Janusza

Jurku, nie interesuja mnie orgazmy Asieka, a gdybym go chciala przyjac to juz dawno bym to zrobila.

Wykazalam olbrzymia cierpliwosc wobec Janusza. Prosilam grozilam, kasowalam, ale z jego strony nie bylo zadnej poprawy.
        Sam trzy razy sie "ozieble zegnal", po czym znow wracal, ciagle taki sam, pewny ze przeciez ja tylko gadam ale i tak nic nie zrobie.

Az sie przebrala miarka.

Musze Ci powiedziec, Jurku, ze z Twojej strony nie spodziewalam sie az takiej solidarnosci z Januszem. Zacytowalam jego mail z obelgami pod moim adresem, na co Ty zareagowales pytaniem czy mnie Janusz upowaznil do opublikowania tego maila... Czyli dla Ciebie nie bylo wazniejsze to ze Janusz mnie obrazil, lecz to , czy mnie upowaznil do publikacji tych obelg...
        To jest troche tak, jakbys mial pretensje do ofiary pobicia ze zlozyla donos ze ja pobito... I ze pewno przez to zniszczy opinie temu, kto ja pobil...

• jureek Re: Informuje 17.05.15, 17:25
          maria421 napisała:

> Musze Ci powiedziec, Jurku, ze z Twojej strony nie spodziewalam sie az takiej s
          > olidarnosci z Januszem.

Solidarność to byłaby wtedy, gdybym przestał tu pisać. Jak widzisz, jednak dalej piszę, chociaż od wczoraj rozważam też poważnie opcję opuszczenia tego forum.

> Zacytowalam jego mail z obelgami pod moim adresem, na c
          > o Ty zareagowales pytaniem czy mnie Janusz upowaznil do opublikowania tego mail
          > a... Czyli dla Ciebie nie bylo wazniejsze to ze Janusz mnie obrazil, lecz to ,
          > czy mnie upowaznil do publikacji tych obelg...

Obelg nie komentuję, bo co tu można komentować. Zapytałem zaś we własnym interesie, żeby wiedzieć, czego można się spodziewać, gdyby przyszło mi kiedyś do głowy napisać do Ciebie na priva.

> To jest troche tak, jakbys mial pretensje do ofiary pobicia ze zlozyla donos ze
          > ja pobito... I ze pewno przez to zniszczy opinie temu, kto ja pobil...

Już się tak nie kreuj na ofiarę, bo sama też potrafisz przywalić.
          • maria421 Re: Informuje 17.05.15, 21:25
            jureek napisał:

> Solidarność to byłaby wtedy, gdybym przestał tu pisać. Jak widzisz, jednak dale
            > j piszę, chociaż od wczoraj rozważam też poważnie opcję opuszczenia tego forum.

Gdybys na wiadomosc o wydaleniu Janusza przestal tu pisac to nie moglbys napisac tego co tu od wczoraj napisales w jego obronie...

> Obelg nie komentuję, bo co tu można komentować. Zapytałem zaś we własnym intere
            > sie, żeby wiedzieć, czego można się spodziewać, gdyby przyszło mi kiedyś do gło
            > wy napisać do Ciebie na priva.

Zalezy co napiszesz.
            Po wywaleniu Kölschera (po tym, jak sie wlamal na moje konto) tez zacytowalamna forum to, co mi napisal na priva, ale wtedy nie pytales czy mi dal do tego upowaznienie.

> Już się tak nie kreuj na ofiarę, bo sama też potrafisz przywalić.

Jasne... Teratz to ja sie kreuje na ofiare...

• jureek Re: Informuje 17.05.15, 21:44
              maria421 napisała:

> Gdybys na wiadomosc o wydaleniu Janusza przestal tu pisac to nie moglbys napisa
              > c tego co tu od wczoraj napisales w jego obronie...

Prawda, jak fajnie by było? Nikt by nie zakłócał jedności polityczno-moralnej narodu. Moglibyście sobie spijać z dziobków i utwierdzać się w własnej słuszności.

> Zalezy co napiszesz.

Ponieważ nie mogę wiedzieć, jak ocenisz to, co napiszę, to pozostaje mi tylko przyjąć założenie, że co bym do Ciebie nie napisał, to może być opublikowane.

> Po wywaleniu Kölschera (po tym, jak sie wlamal na moje konto) tez zacytowalamn
              > a forum to, co mi napisal na priva, ale wtedy nie pytales czy mi dal do tego u
              > powaznienie.

Nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że to upoważnienie było wprost w zacytowanej treści maila.

• maria421 Re: Informuje 17.05.15, 21:53
                jureek napisał:

> Prawda, jak fajnie by było? Nikt by nie zakłócał jedności polityczno-moralnej n
                > arodu. Moglibyście sobie spijać z dziobków i utwierdzać się w własnej słusznośc
                > i.

Rozumiem ze uwazasz moja decyzje usuniecia Janusza z niesluszna. Mozesz powiedziec dlaczego?

> Ponieważ nie mogę wiedzieć, jak ocenisz to, co napiszę, to pozostaje mi tylko p
                > rzyjąć założenie, że co bym do Ciebie nie napisał, to może być opublikowane.

Czy kiedys publikowalam tu jakies prywatne maile innych forumowiczow poza mailem Janusza z obelgami pod moim adresem i mailem Kölschera ktory mi ukradl konto?

• maria421 @Jureek 17.05.15, 22:10
                  Jak znajdziesz troche czasu, to prosze o odpowiedz na te moje pytania :

1. Rozumiem ze uwazasz moja decyzje usuniecia Janusza z niesluszna. Mozesz powiedziec dlaczego?

2. Czy kiedys publikowalam tu jakies prywatne maile innych forumowiczow poza mailem Janusza z obelgami pod moim adresem i mailem Kölschera ktory mi ukradl konto?

• jureek Re: @Jureek 17.05.15, 22:25
                    maria421 napisała:

> 1. Rozumiem ze uwazasz moja decyzje usuniecia Janusza z niesluszna. Mozesz powi
                    > edziec dlaczego?

Tak. Uważam, że była niesłuszna. Dlaczego tak uważam? Ano dlatego, że jestem przeciw jakiejkolwiek cenzurze, w szczególności przeciw cenzurze prewencyjnej. Jako właścicielka forum masz prawo do blokowania możliwości pisania, ale nie masz obowiązku skorzystania z tego prawa.

> 2. Czy kiedys publikowalam tu jakies prywatne maile innych forumowiczow poza ma
                    > ilem Janusza z obelgami pod moim adresem i mailem Kölschera ktory mi ukradl kon
                    > to?

Nic mi nie wiadomo, żebyś poza tymi dwoma przypadkami publikowała jakieś prywatne maile.
                    • maria421 Re: @Jureek 18.05.15, 08:33
                      jureek napisał:

> Tak. Uważam, że była niesłuszna. Dlaczego tak uważam? Ano dlatego, że jestem pr
                      > zeciw jakiejkolwiek cenzurze,

Skoro jestes przeciw jakiejkolwiek cenzurze, to znaczy ze uwazasz np. media moga emitowac jakiekolwiek tresci o jakiejkolwiek porze? Tak? Ze np. w debacie prezydenckiej tez mozna komus powiedziec "spierdalaj" i to jest wolnosc slowa, ktorej nie nalezy cenzurowac? Tak?

> w szczególności przeciw cenzurze prewencyjnej.

Prewencyjnej???
                      To znaczy Janusz nigdy nie bluzgal, nigdy nikomu nie ublizyl, ja nigdy go nie upominalam, nigdy go nie ostrzegalam, nigdy go nie prosilam, tylko ot tak, dla wlasnego widzimisie go usunelam? Tak?

>Nic mi nie wiadomo, żebyś poza tymi dwoma przypadkami publikowała jakieś prywat
                      > ne maile.

No to chyba przyznasz ze Twoje obawy o to co by bylo gdybys kiedys do mnie cos na poczte GW przyslal sa bezpodstawne.
                      • jureek Re: @Jureek 18.05.15, 09:11
                        maria421 napisała:

> Skoro jestes przeciw jakiejkolwiek cenzurze, to znaczy ze uwazasz np. media mog
                        > a emitowac jakiekolwiek tresci o jakiejkolwiek porze? Tak? Ze np. w debacie pre
                        > zydenckiej tez mozna komus powiedziec "spierdalaj" i to jest wolnosc slowa, kto
                        > rej nie nalezy cenzurowac? Tak?

Przecież nie protestowałem, kiedy usuwałaś bluzgi. Zamknięcie możliwości pisania, to jednak inna jakość.

> > w szczególności przeciw cenzurze prewencyjnej.
                        >
                        > Prewencyjnej???
                        > To znaczy Janusz nigdy nie bluzgal, nigdy nikomu nie ublizyl, ja nigdy go nie u
                        > pominalam, nigdy go nie ostrzegalam, nigdy go nie prosilam, tylko ot tak, dla w
                        > lasnego widzimisie go usunelam? Tak?

Cenzura prewencyjna polega na uniemożliwieniu opublikowania jakichś treści zanim w ogóle się ukażą. Inny rodzaj cenzury to usuwanie już opublikowanych wpisów. W przypadku uniemożliwienia pisania mamy do czynienia z tym pierwszym rodzajem.

> >Nic mi nie wiadomo, żebyś poza tymi dwoma przypadkami publikowała jakieś p
                        > rywat
                        > > ne maile.
                        >
                        > No to chyba przyznasz ze Twoje obawy o to co by bylo gdybys kiedys do mnie cos
                        > na poczte GW przyslal sa bezpodstawne.

Po Twoim wyjaśnieniu, że to Ty decydujesz, czy pisany do Ciebie na priwa mail zostanie opublikowany, czy nie, i że nie widzisz w tym niczego niestosownego, uważam, że mam podstawy do obaw.
                        • maria421 Re: @Jureek 18.05.15, 11:18
                          jureek napisał:

> Przecież nie protestowałem, kiedy usuwałaś bluzgi. Zamknięcie możliwości pisani
                          > a, to jednak inna jakość.

Czyli- powinnam byla dalej pozwolic Januszowi obrazac siebie i innych i cierpliwie kasowac jego wypowiedzi?

> Cenzura prewencyjna polega na uniemożliwieniu opublikowania jakichś treści zani
                          > m w ogóle się ukażą. Inny rodzaj cenzury to usuwanie już opublikowanych wpisów.
                          > W przypadku uniemożliwienia pisania mamy do czynienia z tym pierwszym rodzajem

Czyli, zgodnie z tym co piszesz , media tez nie powinny zakazywac przekazu pewnych tresci?
                          Gdyby np. komus przyszlo do glowy wytrasnmitowanie calego filmy z egzekucji zakladnikow ISIS to tez powinien miec do tego prawo?

> Po Twoim wyjaśnieniu, że to Ty decydujesz, czy pisany do Ciebie na priwa mail z
                          > ostanie opublikowany, czy nie, i że nie widzisz w tym niczego niestosownego, uw
                          > ażam, że mam podstawy do obaw.

Wiesz co jest niestosowne? Twoje pretensje do mnie ze opublikowalam Janusza obelgi pod moim adresem, a nie pretensje do Janusza ze mnie zbluzgal.

To jest niestosowne, Jurku....

• maria421 Re: @Jureek 18.05.15, 11:30
                            Jureek, pozwole sobie wrocic to tego, co wczoraj napisales :

Prawda, jak fajnie by było? Nikt by nie zakłócał jedności polityczno-moralnej narodu. Moglibyście sobie spijać z dziobków i utwierdzać się w własnej słuszności.

Od kiedy to na tym forum panuje "jednosc polityczno-moralna narodu"???

Ja z Astra skaczemy sobie do oczu w kwestii Smolenska, i milosciwie nam rzadzacych, Jurek z Berlina (Kqsh) i ja tez sie czesto sprzeczalismy, nawet z Azerka nie zawsze sie we wszystkich sprawach zgadzamy, wiec o czym Ty piszesz?

Czy tez moze az tak bardzo Cie razilo ze w jednej kwestii, czyli wydalenia Janusza forum mnie poparlo, ze chciales zamacic, zeby zgody nie bylo?
    • alpepe Re: Informuje 17.05.15, 17:31
      I dobrze. Można sobie nawrzucać, ale są pewne granice obrażania ludzi myślących inaczej niż my.
    • maria421 Re: Informuje 22.05.15, 12:43
      Informuje ze Janusz mnie przeprosil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka