Dodaj do ulubionych

Pierwsza Dama

26.05.15, 09:56
Bardzo ciekawa sprawa :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,17982515.html?i=0
Powinna sie zwolnic z pracy ze wzgledow logistycznch i ze wzgledow bezpieczenstwa, powinna godnie reprezentowac kraj kiedy wystepuje u boku meza, wiec powinna miec srodki na odpowiednia garderobe. Wszystko z uposazenia meza prezydenta.

A co po 5 czy 10 latach prezydentury meza? Co jak sie maz wtedy zechce rozejsc? Co z wlasnym zabezpieczeniem finansowym Pierwszej Damy?
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Pierwsza Dama 26.05.15, 10:04
      Tzw. "Pierwsza Dama" to też jakiś feudalny anachronizm, w dodatku zaimportowany chyba z USA.
    • lepian4 Re: Pierwsza Dama 26.05.15, 12:05
      W Niemczech Pierwsza Dama siedzi w domu bez srodnkow na zycie, a prezydent buja sie publicznie z kochanica i nikt nie protestuje. Podobnie, jak nikt nie zastanawia sie nad ich pozniejszym losem.

Pierwsza Dama nie powinna dostawac zadnego wynagrodzenia. Co najwyzej odprowadzone powinny byc jedynie składki spoleczne i ZUS w wysokosci ostatnich dochodow.
      Alternatywnie powinna dostawac na okres kadencji meza najnizsza krajowa, co skloniloby glowe panstwa do powazniejszego zastanowienia sie nad ta kwestia.
      • maria421 Re: Pierwsza Dama 26.05.15, 13:00
        lepian4 napisał:

> W Niemczech Pierwsza Dama siedzi w domu bez srodnkow na zycie, a prezydent buja
        > sie publicznie z kochanica i nikt nie protestuje. Podobnie, jak nikt nie zasta
        > nawia sie nad ich pozniejszym losem.

Skad wiesz ze oficjalna zona Gaucka jest bez srodkow na yzcie?
        Swoja droga, ja naprawde nie rozumiem dlaczego oni sie jeszcze nie rozwiedli.

> Pierwsza Dama nie powinna dostawac zadnego wynagrodzenia. Co najwyzej odprowadz
        > one powinny byc jedynie składki spoleczne i ZUS w wysokosci ostatnich dochodow.

I powinna miec mozliwosc powrotu na dawne miejsce pracy.

> Alternatywnie powinna dostawac na okres kadencji meza najnizsza krajowa, co skl
        > oniloby glowe panstwa do powazniejszego zastanowienia sie nad ta kwestia.

Powinna dostac fundusz reprezentacyjny. Skoro ma reprezentowac panstwo, to na koszt panstwa.
        • lepian4 Re: Pierwsza Dama 26.05.15, 14:05
          Pierwsza Dama nie reprezentuje panstwa, tylko moze, choc nie musi towarzyszyc mezowi podczas jego reprenetacyjnej dzialanosci.

Takich prezydentow Gauckow bedziemy w przyszlosci mieli znacznie wiecej. Ktorej placilabys ten twoj szczodry fundusz reprezentacyjny?

Swoja droga mnie bardziej interesuje dzialanosc socjalna prezydentow.
          Tutaj znajdziesz Patenkinder Gaucka
          https://www.general-anzeiger-bonn.de/img/ruengsdorf/crop967272/3071981766-cw461/Moufida-Mokhtar.jpg

Komorowskiego szczodrosc nie bede publikowac, bo ty takie tematy bez wyjatkow kasujesz.

• maria421 Re: Pierwsza Dama 26.05.15, 14:16
            lepian4 napisał:

> Pierwsza Dama nie reprezentuje panstwa, tylko moze, choc nie musi towarzyszyc m
            > ezowi podczas jego reprenetacyjnej dzialanosci.

Reprezentuje nie w sensie konstytucjyjnym, lecz w sensie wizerunkowym.

> Takich prezydentow Gauckow bedziemy w przyszlosci mieli znacznie wiecej. Ktorej
            > placilabys ten twoj szczodry fundusz reprezentacyjny?

Jednej. Tej, ktora wystepuje oficjalnie u boku meza.
            > Tutaj znajdziesz Patenkinder Gaucka
            > https://www.general-anzeiger-bonn.de/img/ruengsdorf/crop967272/3071981766-c
> w461/Moufida-Mokhtar.jpg
            >
            > Komorowskiego szczodrosc nie bede publikowac, bo ty takie tematy bez wyjatkow k
            > asujesz.

Kasuje posty chamskie i wulgarne.
            Do chamstwa zaliczam wyciaganie ludziom "dziadkow z Wehrmachtu" , "zydo-komuszych katow" jako przodkow itp.
            • lepian4 Re: Pierwsza Dama 26.05.15, 15:49
              W sensie wizerunkowym moja zona tez mnie godnie reprezentuje. Juz nie jedno spotkanie uratowala mi swa radosna dusza. Musze przekonac szefow, by uhonorowali jej wklad i zaangazowanie.

Wiem co kasujesz, wiec nie bede wklejal emerytow Komorowskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka