maria421 26.06.15, 12:27 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18253907.html#MTstream Zaraz pewno nam media przypomna ze "Islam jest religia pokoju".... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepian4 Re: Znow zamach we Francji 26.06.15, 13:10 A jest inaczej? Jakis niewierny odszedl w pokoju, a glowe zostawil na plocie Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zamach we Francji 26.06.15, 14:44 lepian4 napisał: > A jest inaczej? > Jakis niewierny odszedl w pokoju, a glowe zostawil na plocie Nie kpij, bo mnie ciarki po plecach przechodza. Do czego to, kurde, doszlo, zebysmy w Europie musieli sie bac ze jakis allahsyn albo nam bombe podlozy, albo zacznie na oslep strzelac, albo wjedzie w tlum ludzi, jak ostatnio w Graz, a potem ich bedzie nozem dobijal, albo przypadkowym ludziom glowy bedzie obcinal. Wiecej narazie nie powiem, bo musialabym sie sama ocenzurowac. Odpowiedz Link
maria421 I w Tunezji tez 26.06.15, 14:47 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18256181,Atak_na_hotel_w_kurorcie_w_Tunezji__Mozliwe__ze_zgineli.html#MT Dlaczego tam ludzie jeszcze na urlop jezdza, to naprawde nie wiem. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 15:14 maria421 napisała: > Dlaczego tam ludzie jeszcze na urlop jezdza, to naprawde nie wiem. Bo jest ciepło i tanio? Ja też tam byłem w listopadzie zeszłego roku. Wobec dzisiejszego zamachu sprawa nabrała innego wymiaru. Do tej pory turyści w hotelach czuli się bezpiecznie. Odradzano wycieczki, szczególnie na własną rękę. Od dzisiaj chyba już niczego nie muszą odradzać. Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 15:17 Cieplo i tanio jest teraz tez w Chorwacji. Cieplo napewno, tanio chyba tak, nie wiem nie bylam, znajomi jedzdza co roku i bardzo chwala. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 15:24 maria421 napisała: > Cieplo i tanio jest teraz tez w Chorwacji. Nie tak tanio, jak w Tunezji. 500 - 600 ełro, olinkliziw za dwa tygodnie. Odpowiedz Link
lepian4 Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 15:32 W druga strone jest znacznie wieksze zainteresowanie. Trudno sie dziwic, turystom z Tunezji oferuje sie pobyt w Europie za darmo. W Niemczech srednio na jeza wydaje sie ok 80.000 EUR na przygotowanie godnych warunkow pobytu na jednego srodziemnomorzanina. Wszyscy ciesza sie z ich przyjazdu. By napewno wszycscy byli szczesliwsi, tubylcom podwyzsza sie podatki. Odpowiedz Link
stephen_s Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 15:34 Lepian, nazywanie ludzi, którzy uciekają przed wojną i skrajną nędzą, "turystami", jest jednak pewnego rodzaju draństwem. Wybacz. Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 15:40 stephen_s napisał: > Lepian, nazywanie ludzi, którzy uciekają przed wojną i skrajną nędzą, "turystam > i", jest jednak pewnego rodzaju draństwem. Wybacz. Wsrod "uchodzcow" sa tez Tunezyjczycy. Uciekazaj z kraju do ktorego Europejczycy jezdza na wakacje, czyli kraju w ktorym nie ma ani wojny, ani skrajnej nedzy. Podobnie jak we wszystkich krajach Afryki Pn. oprocz Libii gdzie sie bija ze soba rozne klany, a w to wszystko wmieszal sie ISIS. W Afryce Centralnej, skad tez przybywaja , nie ma zadnych wielkich wojen jak w Syrii i kraku. A kto naprawde cierpi skrajna nedze tego nie stac na oplacenie tysiecy dolarow za przeprawe do Europy. Odpowiedz Link
stephen_s Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 15:54 Jeśli tym wszystkim ludziom żyje się w tych swoim krajach tak cholernie dobrze, to czemu ryzykują tysiącami życie, żeby się do nas dostać? Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 16:21 stephen_s napisał: > Jeśli tym wszystkim ludziom żyje się w tych swoim krajach tak cholernie dobrze, > to czemu ryzykują tysiącami życie, żeby się do nas dostać? Ja nie mowie ze im sie tam zyje "tak cholernie dobrze", lecz ze nie uciekaja przed wojna i glodem. W kazdym razie dotyczy to wiekszosci z nich. Odpowiedz Link
lepian4 Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 19:54 Dlatego skoro do nas dotra od razu handluja narkotykami, zmuszaja nastolatki do prostytucji,zajmuja sie kradziezami...A wszytsko to, bo uciekali przed wojna. Ucieczka byla tak chaotczna, ze posrod uciekinierow jest wiekszosc mezczyzn. Posrod nich sa zwykle mlodociani. Nieliczne kobiety sa tez przypadkowo w ciazy. A reszta, ktora nie ma szans na azyl, wykazuje orientacje homoseksualna. To wszystko jest oczywiscie zupelnie przypadkowe Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 20:20 Lepian, przeciez ci mlodzi uchodzcy, te "sily fachowe", sa wzbogaceniem dla Niemiec, zapomniales? Przy okazji niemieckie licealistki tez sie w koncu zaczna skromniej ubierac: m.welt.de/vermischtes/article143128131/Miniroecke-koennten-zu-Missverstaendnissen-fuehren.html#disqus_thread Dla Stefana : Tytul artykulu brzmi "Spodniczki mini moga prowadzic do nieporozumien". Dlatego zaleca sie zeby licealistki chodzace do szkoly obok ktorej ulokowano "uchodzcow" nie ubieraly sie prowokujaco. Odpowiedz Link
lepian4 Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 20:21 Nazywanie kryminalistow uczciwymi ludzmi jest jeszcze wiekszym dranstwem. W mojej wiosce jest juz okolo 200 wspanialych rycerzy pokoju. Wiekszosc z nich zapoznala sie juz z policja. I to tylko dlatego, ze rasistowskie Niemry nie chca z nimi dobrowolnie spolkowac w krzakach, a ich mezowie robia dramat, gdy ci biedacy zapiernicza im tandetny rower. Wytlumacz mi, dlaczego musimy placic wieksze podatki by politycy mogli szczycic sie wyimaginowanym humanizmem? Dlaczego niemieccy podatnicy tak namietnie zachecani sa do chatytatywnej dzialanosci na rzecz tych leni i oszustow? W wiekszosci przypadkow sami mogli by sobie poradzic. Dlaczego oni nie musza zatrosczczyc sie o organizacje w domach uchodzcow? Przeciez Afrykanczycy slynna z sumiennego szorowania toalet. A mogli by ta dzialanosc poszerzyc na szkoly, w ktorych od lat z braku pieniedzy nie ma sprzataczek! Mogli by, ale im sie nie chce. Tudno sie im dziwic, skoro wszystko dostaja za frajer Dzisiejszy atak terrorytyczny ukazuje przemilczany absurd. W ich ojczyznach uzbrojeni po zeb ochraniarze strzega nas przed nimi. Gdy oni NIELEGALNIE zajada do nas wytaczane sa czerwone dywany! Gdzie tu jest logika? Tylko mi nie mow, ze za tym stoja tylko terrorysci. Kolejny juz raz w piatek po rasitowskich orgiach w meczetach poczciwi wierni ruszyli zbawiac swiat! Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 20:25 lepian4 napisał: > Dzisiejszy atak terrorytyczny ukazuje przemilczany absurd. W ich ojczyznach uzb > rojeni po zeb ochraniarze strzega nas przed nimi. Gdy oni NIELEGALNIE zajada do > nas wytaczane sa czerwone dywany! Gdzie tu jest logika? Dobrze to ujales. Odpowiedz Link
jureek Re: I w Tunezji tez 26.06.15, 21:49 maria421 napisała: > Dobrze to ujales. Histerycznie to ujął. Gdzie wy widzicie te czerwone dywany? Odpowiedz Link
lepian4 Re: I w Tunezji tez 27.06.15, 05:07 Ja widze je wszedzie. Podwyzsza sie podatki, narusza sie obowiazujace prawo,zapedza sie uczciwych podatnikow do spolecznej pracy na rzecz uchodzcow, toleruje sie jedynie opinie pelne zachwytu... Wszystko to, by zaspokoic mzonki politykow odnonie wysnionej Willkommenskultur. Jureeku,wytlumacz lepiej ten paradoks:u nich jestesmy przed ta wspaniala kultura przyjazni i goscinnosci militarnie strzezeni.U nas nie musimy sie juz niczego z ich strony obawiac. Pomimo nielegalnego handlu narkotykami, pomimo gwaltow , kradziezy i rozbojow... Ruszyles do zmasowanej obrony teologii przemocy i gwaltu. Dziwie sie, ze ich nie potepiasz.Juz nie ze wzgledu na to, ze zabili niewiernych,tylko z powodu tego, ze ucznili to podczas ramadanu.U nas w tym okresie nalezy rozczulac sie nad ta ich wspaniala tradycja medytacji nad losem ludzi biednch i w potrzebie. U nas zamiast uczciwie pracowac, rzetelnie sie uczc, muzulmanie biadola o modlach, medtacjch; u siebie w tym czasie morduja bez skrupulow. Najwyrazniej te barbazynskie czyny sa elementem ich rytualnych obrzadkow zwiazanych z ramadanem. Trudno sie dziwic, Mohamed tez niczego wiecej nie potrafil, jedynie mordowal, rabowal i gwalcil! Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Tunezji tez 27.06.15, 08:23 jureek napisał: > Histerycznie to ujął. Gdzie wy widzicie te czerwone dywany? To sie teraz nazywa "Willkommenskultur". Odpowiedz Link
jureek Re: I w Tunezji tez 27.06.15, 10:06 maria421 napisała: > > Histerycznie to ujął. Gdzie wy widzicie te czerwone dywany? > > To sie teraz nazywa "Willkommenskultur". No to jest to jednak coś innego niż czerwone dywany, a ponadto o tej "Willkommenskultur" mówi się w odniesieniu do pożądanych dla gospodarki imigrantów, natomiast uchodźców traktuje się bardziej jak zło konieczne. To nie są żadne czerwone dywany. Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Tunezji tez 27.06.15, 13:47 jureek napisał: To to jest to jednak coś innego niż czerwone dywany, a ponadto o tej "Willkomme > nskultur" mówi się w odniesieniu do pożądanych dla gospodarki imigrantów, natom > iast uchodźców traktuje się bardziej jak zło konieczne. To nie są żadne czerwon > e dywany. Fachowcy nie potrzebuja zadnej Willkommenskultur. Lekarz z Grecji czy informatyk z Hiszpanii tego nie potrzebuje. Tak wiec Willkommenskultur jest zarezerwowana dla tych, ktorzy maja najwieksze problemy z integracja. Jak sie muzulmanin zradykalizuje, to zawsze jest to wina spoleczenstwa ktore mu nie dalo wystarczajacych szans. Willkommenskultur ma byc gwarancja ze imigranci odplaca sie za nia lojalnoscia wobec tych, ktorzy im te Willkommenskultur okazali. Naiwnosc.... Odpowiedz Link
stephen_s I w Kuwejcie... 26.06.15, 15:24 ... gdzie dokonano zamachu na *meczet*. Skoro ISIS atakuje również innych muzułmanów oraz muzułmańskie miejsca kultu, to może jednak zauważysz, Mario, że sprawy są trochę bardziej skomplikowane niż "Islam jest absolutnie i totalnie zły z samej swojej natury". Odpowiedz Link
lepian4 Re: I w Kuwejcie... 26.06.15, 15:35 Moim zdaniem fakt, ze ISIS w imieniu Allaha atakuje wszystko, co sie rusza, swiadczy o tym, ze religia pokoju pokazuje swe prawdziwe oblice. W sumie to oni maja racje. Przeciez gdy wszystkich wybija, zapanuje pokoj. O takim samym rodzaju pokoju marzyl Hitler, Stalin... Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Kuwejcie... 26.06.15, 15:42 lepian4 napisał: > Moim zdaniem fakt, ze ISIS w imieniu Allaha atakuje wszystko, co sie rusza, swi > adczy o tym, ze religia pokoju pokazuje swe prawdziwe oblice. W sumie to oni ma > ja racje. Przeciez gdy wszystkich wybija, zapanuje pokoj. O takim samym rodzaju > pokoju marzyl Hitler, Stalin... Jak juz kiedys pisal Wkkr, ISIS robi dzisiaj to, co muzulmanie robili w sredniowieczu podbijajac kraje zwane dzisiaj "islamskimi". To jest wlasnie czysty islam. Odpowiedz Link
stephen_s Re: I w Kuwejcie... 26.06.15, 15:57 > Moim zdaniem fakt, ze ISIS w imieniu Allaha atakuje wszystko, co sie rusza, swi > adczy o tym, ze religia pokoju pokazuje swe prawdziwe oblice I oczywiście to, że pozostali muzułmanie uważają tych ludzi za bandytów i morderców, o niczym nie świadczy... Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Kuwejcie... 26.06.15, 16:23 stephen_s napisał: > I oczywiście to, że pozostali muzułmanie uważają tych ludzi za bandytów i morde > rców, o niczym nie świadczy... Pozostali muzulmanie? Widziales gdzies masowe protesty muzulmanow przeciw terroryzmowi islamskiemu? Cos na wzor masowych protestow muzulmanskiech przeciw karykaturom Mahometa? Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Kuwejcie... 26.06.15, 15:43 stephen_s napisał: > ... gdzie dokonano zamachu na *meczet*. > > Skoro ISIS atakuje również innych muzułmanów oraz muzułmańskie miejsca kultu, t > o może jednak zauważysz, Mario, że sprawy są trochę bardziej skomplikowane niż > "Islam jest absolutnie i totalnie zły z samej swojej natury". Islam JEST absolutnie i totalnie zly z samej swej natury. Najwyzszy czas zebys to zrozumial. Odpowiedz Link
stephen_s Re: I w Kuwejcie... 26.06.15, 16:00 Jeśli jest tak absolutnie zły, to czemu ISIS musi zabijać innych muzułmanów? Ale tak, wiem, nie przekonam Cię. Doskonale wiem, że dla Ciebie chrześcijaństwo jest z natury dobre, a islam z natury zły. I żadne draństwo zrobione przez ludzi motywowanych chrześcijaństwem nie skłoni Cię do uznania, że z Twoją religią może być coś nie tak - podczas gdy każde draństwo zrobione przez kogoś motywowanego islamem zawsze będzie rzutowało na całą tę religię... Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Kuwejcie... 26.06.15, 16:27 stephen_s napisał: > Jeśli jest tak absolutnie zły, to czemu ISIS musi zabijać innych muzułmanów? Bo sa dla nich nie dosc muzulmanscy. > Ale tak, wiem, nie przekonam Cię. Doskonale wiem, że dla Ciebie chrześcijaństwo > jest z natury dobre, a islam z natury zły. I żadne draństwo zrobione przez lud > zi motywowanych chrześcijaństwem nie skłoni Cię do uznania, że z Twoją religią > może być coś nie tak - podczas gdy każde draństwo zrobione przez kogoś motywowa > nego islamem zawsze będzie rzutowało na całą tę religię... Tak wlasnie jest. Chrzscijanstwo ktore naucza milowac nawet nieprzyjaciol jest z natury dobre, islam ktory nakazuje zabijac "niewiernych" jest z natury zly. Najwyzszy czas zebys to zrozumial. Pamietasz co Benedykt XVI zacytowal w Rytazbonie? Slowa cesarza ManuelaII Paeloga : Pokaż mi gdzie Mahomet przykazał coś nowego, a znajdziesz tam tylko zło i nieludzkość, takie jak zobowiązanie do nawracania mieczem niewiernych. Nic dodac, nic ujac. Odpowiedz Link
astra18 Re: I w Kuwejcie... 27.06.15, 06:53 stephen_s napisał: "I żadne draństwo zrobione przez lud > zi motywowanych chrześcijaństwem nie skłoni Cię do uznania, że z Twoją religią > może być coś nie tak" No to wymień te przykłady draństwa chrześcijan XX i XXI w. Odpowiedz Link
maria421 Re: I w Kuwejcie... 26.06.15, 16:29 stephen_s napisał: > ... gdzie dokonano zamachu na *meczet*. > > Skoro ISIS atakuje również innych muzułmanów oraz muzułmańskie miejsca kultu, t > o może jednak zauważysz, Mario, że sprawy są trochę bardziej skomplikowane niż > "Islam jest absolutnie i totalnie zły z samej swojej natury". Zapomniales ze meczet byl szyicki. Zapomniales ze sunnici z szyitami od poczatku islamu wojne prowadza. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Mario, 26.06.15, 19:15 maria421 napisała: a moze teraz przekonasz siie do MatkiKura? Odpowiedz Link
maria421 Re: Mario, 26.06.15, 19:21 jurasberlinczyk49 napisał: > maria421 napisała: > > a moze teraz przekonasz siie do MatkiKura? Nigdy sie nie zgodze z prostackim antysemita. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mario, 26.06.15, 20:03 Nie ma zadnych dowodow, ze Matka Kurka jest antysemita, bo napial ksiazke o zlym zydzie Odpowiedz Link
maria421 Re: Mario, 26.06.15, 20:12 lepian4 napisał: > Nie ma zadnych dowodow, ze Matka Kurka jest antysemita, bo napial ksiazke o zly > m zydzie Tak GLUPIEGO zlepku bzdur jak zalinkowany przez Jurasa artykul Matki Kurka dawno nie czytalam. Antysemickich bzdur. Matka Kurka z pewnoscia posiada dar elokwencji. Ale elokwencja to nie jest inteligencja. Nigdy nie nalezy sie dac omamic elokwencja i brac ja za inteligencje. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Mario, 26.06.15, 21:16 maria421 napisała: > Nigdy sie nie zgodze z prostackim antysemita. > Nopaczpan, a ja myślałem, że wrogowie Twoich wrogów są Twoimi przyjaciólmi... ;-) A zgadzasz się chociaż z tezą MK, że hasło: "Je sius Charlie" to to samo co „Jestem debilem z pisma satyrycznego”? Odpowiedz Link
maria421 Re: Mario, 27.06.15, 08:29 jurasberlinczyk49 napisał: > Nopaczpan, a ja myślałem, że wrogowie Twoich wrogów są Twoimi przyjaciólmi... ; > -) MatkaKurka wrogiem muzulmanow? Przeciez on cala wine na Zydow zwala. Zero pojecia o historii, mase antysemickich uprzedzen , wszystko ubrane w kwiecisty potok slow. Jednym slowem belkot. > A zgadzasz się chociaż z tezą MK, że hasło: "Je sius Charlie" to to samo co > 222;Jestem debilem z pisma satyrycznego”? Nie zgadzam sie z ta teza. Haslo "Je suis Charlie" powstalo po masakrze w biurze Charllie Hebdo, bylo reakcja na podly akt terroryzmu islamskiego. To haslo nie powstalo wczesniej w obronie karykatur Charlie Hebdo. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 No ale ... 27.06.15, 10:55 ... z tym komentarzem chyba się zgadzasz? ;-) Ps. Matka Kurka lubi teorie spiskowe. Ten komentarz wyjatkowo mu sie nie udal... Odpowiedz Link
maria421 Re: No ale ... 27.06.15, 13:50 jurasberlinczyk49 napisał: > ... z tym komentarzem chyba si > ę zgadzasz? > > ;-) Tak, z tym artykulam sie zgadzam. Jak widzisz, oceniam artykul po jego tresci, anie wedlug tego kto jest jego autorem i gdzie zostal on opublikowany. > Ps. Matka Kurka lubi teorie spiskowe. Ten komentarz wyjatkowo mu sie nie uda > l... Dobrze ze sam to przyznajesz. > Odpowiedz Link
maria421 Zgadzam sie z ta opinia 27.06.15, 09:09 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18259556,Prof__Kubiak__Zamachy_wygladaja_na_skoordynowany_pokaz.html#MT Odpowiedz Link
maria421 Re: Znow zamach we Francji 27.06.15, 13:58 Jak mozna im ufac? Jeden chodzil po plazy , smial sie i zartowal zanim taczal rzez : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18260480,Zamach_w_Tunezji__Napastnik__nim_zaczal_rzez__smial.html#Czolka3Img Inny allahsyn, ten z Francji, przyjechal z szefem jednym samochodem, do firmy, a potem szefowi glowe ucial : www.spiegel.de/politik/ausland/chassieu-in-frankreich-anschlag-war-makabre-inszenierung-a-1040961.html Nazwac ich bydlakami byloby obraza dla bydla. Odpowiedz Link
maria421 W Tunezju zamykaja meczety 27.06.15, 20:04 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18260220,Zamach_w_Tunezji__Rzad___Natychmiast__zamykamy_80.html?lokale=lodz#BoxNewsLink i tam nikt nie wrzeszczy o "dyskryminacji"?.... Odpowiedz Link