13.10.15, 12:39
Jak wiecie nie lubie dlugich watkow, a poniewaz poprzedni zbliza sie do 200 wpisow, proponuje tu dalej dyskutowac.

Podsumowujac :

"Wprost" musialo przeprosic Biereckiego za sugestie ze on sam sie wzbogacil na wyprowadzeniu kasy SKOKow z Polski do Luxemburga i zalozenie tam SKOK Holding.

Dla Astry i Jurasaberlinczyka jest to absolutny dowod na to, ze nie ma najmniejszych podstaw do jakiejkolwiek krytyki tak Biereckiego jak i samego powstania SKOK Holding w Luxemburgu z kasy polskich SKOKow, z ktorych kilka upadlo.

Ponownie zadaje Astrze i Jurasowiberlinczykowi pytania :

1. W jakim celu powstal SKOK Holding w Luxemburgu

2. Co polskie SKOKI maja ze SKOK Holding w Luxemburgu

i prosze na KONKRETNE odpowiedzi.

Obserwuj wątek
    • astra18 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 18:32
      maria421 napisała:

> Jak wiecie nie lubie dlugich watkow, a poniewaz poprzedni zbliza sie do 200 wpi
      > sow, proponuje tu dalej dyskutowac.
      >
      > Podsumowujac :
      >
      > "Wprost" musialo przeprosic Biereckiego za sugestie ze on sam sie wzbogacil na
      > wyprowadzeniu kasy SKOKow z Polski do Luxemburga i zalozenie tam SKOK Holding.

MOże więcej precyzji? "Przywłaszczył".
      >
      > Dla Astry i Jurasaberlinczyka jest to absolutny dowod na to, ze nie ma najmniej
      > szych podstaw do jakiejkolwiek krytyki tak Biereckiego jak i samego powstania
      > SKOK Holding w Luxemburgu z kasy polskich SKOKow, z ktorych kilka upadlo.

Nie ma absolutnie żadnych podstaw do stawiania zarzutów, jakie czynił wobec Biereckiego WPROST, za co sam Bierecki, jego brat i jezcze jeden pan, zostali przeproszeni.
      Tak było? Swoje możez domalowywać jak Ci się żywnie podoba, ale co to ma wspólnego a faktami? Zero.
      >
      > Ponownie zadaje Astrze i Jurasowiberlinczykowi pytania :
      >
      > 1. W jakim celu powstal SKOK Holding w Luxemburgu
      >
      > 2. Co polskie SKOKI maja ze SKOK Holding w Luxemburgu
      >
      > i prosze na KONKRETNE odpowiedzi.

Sorry Mario, ja Ci napiszę krótko i węzłowato - a zadawaj sobie do.......no.
      Nie przyjmujesz do wiadomości odpowiedzi i sama uznajesz że nimi nie są, bo CIEBIE nie satysfakcjonują. Stare numery, mogłabyś już zmienić taktykę, bo powiało nudą.

>
      • maria421 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 18:38
        astra18 napisała:

> MOże więcej precyzji? "Przywłaszczył".

Niech Ci bedzie. W przeprosinach jest ze nie przywlaszczyl.

> Nie ma absolutnie żadnych podstaw do stawiania zarzutów, jakie czynił wobec Bie
        > reckiego WPROST, za co sam Bierecki, jego brat i jezcze jeden pan, zostali prze
        > proszeni.
        > Tak było? Swoje możez domalowywać jak Ci się żywnie podoba, ale co to ma wspóln
        > ego a faktami? Zero.

Terraz to rozmawiasz z "Wprost" czy ze mna? Bo to ode mnie zadalas razem z Jurasem przeprosin za krytyke Biereckiego, choc ja NIGDZIE nie pisalam ze on sobie cos przywlaszczyl.

> > 1. W jakim celu powstal SKOK Holding w Luxemburgu
        > >
        > > 2. Co polskie SKOKI maja ze SKOK Holding w Luxemburgu
        > >
        > > i prosze na KONKRETNE odpowiedzi.
        >
        > Sorry Mario, ja Ci napiszę krótko i węzłowato - a zadawaj sobie do.......no.
        > Nie przyjmujesz do wiadomości odpowiedzi i sama uznajesz że nimi nie są, bo CIE
        > BIE nie satysfakcjonują. Stare numery, mogłabyś już zmienić taktykę, bo powiało
        > nudą.

Ciagle uciekasz od odpowiedzi, choc pytania nie dotycza Biereckiego lecz SKOKow w Polsce i SKOK Holding w Luxemburgu.

• astra18 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 18:53
          maria421 napisała:

>
          > Terraz to rozmawiasz z "Wprost" czy ze mna? Bo to ode mnie zadalas razem z Jura
          > sem przeprosin za krytyke Biereckiego, choc ja NIGDZIE nie pisalam ze on sobie
          > cos przywlaszczyl.

Rozmawiasz ze mną czy z Jurasem?
          Ja nie żądałam od Ciebie przeprosin. Tak czy nie?
          Cały ton wątku założonego przez Ciebie dotyczył wyprowadzenia kasy w celach innych niż pomoc upadającym kasom, a co za tym idzie m.in. na wspieranie gazet, partii, czyli celom z których płynął jakiś zysk dla osoby Biereckiego - np poparcia w następnych wyborach itp.
          To podlega pod przywłaszczenie dla osobistych korzyści. Osobitą korzyścią nie musi być zakup nowego samochodu czy jachtu.
          >
          > > > 1. W jakim celu powstal SKOK Holding w Luxemburgu
          > > >
          > > > 2. Co polskie SKOKI maja ze SKOK Holding w Luxemburgu
          > > >
          > > > i prosze na KONKRETNE odpowiedzi.
          > >
          > > Sorry Mario, ja Ci napiszę krótko i węzłowato - a zadawaj sobie do.......
          > no.
          > > Nie przyjmujesz do wiadomości odpowiedzi i sama uznajesz że nimi nie są,
          > bo CIE
          > > BIE nie satysfakcjonują. Stare numery, mogłabyś już zmienić taktykę, bo p
          > owiało
          > > nudą.
          >
          > Ciagle uciekasz od odpowiedzi, choc pytania nie dotycza Biereckiego lecz SKOKow
          > w Polsce i SKOK Holding w Luxemburgu.

Mario, com rzekła w poprzednim poście, podtrzymuję.
          >
          >
          • maria421 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 19:04
            astra18 napisała:

> Rozmawiasz ze mną czy z Jurasem?
            > Ja nie żądałam od Ciebie przeprosin. Tak czy nie?

Sekundowalas Jurasowi, tak czy nie?

> Cały ton wątku założonego przez Ciebie dotyczył wyprowadzenia kasy w celach inn
            > ych niż pomoc upadającym kasom, a co za tym idzie m.in. na wspieranie gazet, pa
            > rtii, czyli celom z których płynął jakiś zysk dla osoby Biereckiego - np poparc
            > ia w następnych wyborach itp.
            > To podlega pod przywłaszczenie dla osobistych korzyści. Osobitą korzyścią nie m
            > usi być zakup nowego samochodu czy jachtu.

Przywlaszczenie sobie pieniedzy oznacza posiadanie ich na wlasnym koncie, we wlasnym sejfie lub kieszeni.

Tu masz definicje :

pl.wikipedia.org/wiki/Przyw%C5%82aszczenie
            > Mario, com rzekła w poprzednim poście, podtrzymuję.

Napisalas wiele, ale zadnej konkretnej odpowiedzi na moje proste pytania mi nie dalas.

• astra18 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 19:15
              maria421 napisała:

>
              > Sekundowalas Jurasowi, tak czy nie?

Ja wskazywałam na błąd który uczyniłaś zakładając wątek sugerujący przekręt Biereckiego.
              Czy ja napisałam: czy Maria przeprosi...????
              >
              > > Cały ton wątku założonego przez Ciebie dotyczył wyprowadzenia kasy w cela
              > ch inn
              > > ych niż pomoc upadającym kasom, a co za tym idzie m.in. na wspieranie gaz
              > et, pa
              > > rtii, czyli celom z których płynął jakiś zysk dla osoby Biereckiego - np
              > poparc
              > > ia w następnych wyborach itp.
              > > To podlega pod przywłaszczenie dla osobistych korzyści. Osobitą korzyścią
              > nie m
              > > usi być zakup nowego samochodu czy jachtu.
              >
              > Przywlaszczenie sobie pieniedzy oznacza posiadanie ich na wlasnym koncie, we wl
              > asnym sejfie lub kieszeni.

Nie uciekaj do definicji bo nawet WPROST czegoś takiego nie sugerował jak wpływ na osobiste konto czy do własnej kieszeni, a przeprosił za przywłaszczenie w celach o których pisał w artykule a Ty w wątku.
              >
              > Tu masz definicje :
              >
              > pl.wikipedia.org/wiki/Przyw%C5%82aszczenie
              > > Mario, com rzekła w poprzednim poście, podtrzymuję.
              >
              > Napisalas wiele, ale zadnej konkretnej odpowiedzi na moje proste pytania mi nie
              > dalas.

To sobie jeszcze raz poczytaj.
              >
              • maria421 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 19:24
                astra18 napisała:

> Ja wskazywałam na błąd który uczyniłaś zakładając wątek sugerujący przekręt Bie
                > reckiego.
                > Czy ja napisałam: czy Maria przeprosi...????

Na czym polegal moj blad? Przeciez nie przypisywalam Bieleckiemu przywlaszczenia sobie kasy SKOKow.

> Nie uciekaj do definicji bo nawet WPROST czegoś takiego nie sugerował jak wpływ
                > na osobiste konto czy do własnej kieszeni, a przeprosił za przywłaszczenie w c
                > elach o których pisał w artykule a Ty w wątku.

Pretensje o sformulowanie wnos do "Wprost".
                Ja nigdy Biereckiego nie oskarzalam o przywlaszczenie sobie pienieczy SKOKow.
                pisalas wiele, ale zadnej konkretnej odpowiedzi na moje proste pytania

> To sobie jeszcze raz poczytaj.

Nie odpowiedzialas i nie odpowiesz bo musialabys przyznac ze kasa wyprowadzona z polskich SKOKow do SKOK Holding w Luxemburgu wcale nie wspomagala polskich SKOKow....

• astra18 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 19:35
                  maria421 napisała:

>
                  > Na czym polegal moj blad? Przeciez nie przypisywalam Bieleckiemu przywlaszczeni
                  > a sobie kasy SKOKow.

A co w takim razie?
                  >
                  > > Nie uciekaj do definicji bo nawet WPROST czegoś takiego nie sugerował jak
                  > wpływ
                  > > na osobiste konto czy do własnej kieszeni, a przeprosił za przywłaszczen
                  > ie w c
                  > > elach o których pisał w artykule a Ty w wątku.
                  >
                  > Pretensje o sformulowanie wnos do "Wprost".
                  > Ja nigdy Biereckiego nie oskarzalam o przywlaszczenie sobie pienieczy SKOKow.
                  > pisalas wiele, ale zadnej konkretnej odpowiedzi na moje proste pytania
                  >
                  > > To sobie jeszcze raz poczytaj.
                  >
                  > Nie odpowiedzialas i nie odpowiesz bo musialabys przyznac ze kasa wyprowadzona
                  > z polskich SKOKow do SKOK Holding w Luxemburgu wcale nie wspomagala polskich SK
                  > OKow....

To w jakim celu wg Ciebie?
                  >
                  >
                  • maria421 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 19:43
                    astra18 napisała:

> A co w takim razie?

To, ze kasa z polskich SKOKow zopstala wyprowadzona do Luxemburga, a polskie SKOKi upadaja.

> To w jakim celu wg Ciebie?

W celu unikniecia kontroli KNF?
                    • astra18 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 19:50
                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > A co w takim razie?
                      >
                      > To, ze kasa z polskich SKOKow zopstala wyprowadzona do Luxemburga, a polskie SK
                      > OKi upadaja.
                      >
                      > > To w jakim celu wg Ciebie?
                      >
                      > W celu unikniecia kontroli KNF?

A o wspieraniu PiS-u i gazet nie wspominałaś?????
                      Podałaś przykład Palikota - jak by mi się podobało gdyby podobny przypadek dotyczył Twojego Ruchu? Nie pisałaś tak?
                      • maria421 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 19:58
                        astra18 napisała:

> A o wspieraniu PiS-u i gazet nie wspominałaś?????

Owszem. To jest FAKT ktoremu chyba nie zaprzeczysz. Ale nie wiadomo czy to dokladnie bylo CELEM wyprowadzenia kasy z polskich SKOKow, czy ten pomysl pojawil sie dopiero w Luxemburgu.
                        W kazdym razie, pod kontrola KNF byloby to raczej niemozliwe, prawda?

> Podałaś przykład Palikota - jak by mi się podobało gdyby podobny przypadek doty
                        > czył Twojego Ruchu? Nie pisałaś tak?

Oczywiscie ze pisalam, ale nie pamietam czy mi odpowiedzialas czy by Ci sie to podobalo.
                        • astra18 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 20:16
                          maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                          >
                          > > A o wspieraniu PiS-u i gazet nie wspominałaś?????
                          >
                          > Owszem. To jest FAKT ktoremu chyba nie zaprzeczysz.

Jeśli twierdzisz że to jest FAKT to proszę o dowody, jakieś dokumenty masz w zanadrzu na potwierdzenie tego?

Ale nie wiadomo czy to dokl
                          > adnie bylo CELEM wyprowadzenia kasy z polskich SKOKow, czy ten pomysl pojawil s
                          > ie dopiero w Luxemburgu.

Acha, czyli wchodzimy w sferę gdybań. Czyli zero dowodów.

> W kazdym razie, pod kontrola KNF byloby to raczej niemozliwe, prawda?

A co było prawdziwego w oskarżeniach KNF-u?
                          >
                          > > Podałaś przykład Palikota - jak by mi się podobało gdyby podobny przypade
                          > k doty
                          > > czył Twojego Ruchu? Nie pisałaś tak?
                          >
                          > Oczywiscie ze pisalam, ale nie pamietam czy mi odpowiedzialas czy by Ci sie to
                          > podobalo.

Bo nie chodziło o to czy mi by się to podoało ,czy taka sytuacja miała miejsce co sugerowałaś.
                          I dalej się upierasz że nic o Biereckim i SKOKu którego jako przedstawiciel Kasy Krajowej, nie pisałaś w kontekście oskarżeń, nie popartymi dowodami.
                          • jureek Re: SKOKI (2) 13.10.15, 20:40
                            astra18 napisała:

> A co było prawdziwego w oskarżeniach KNF-u?

Zaraz, zaraz. To KNF ma przepraszać? Myślałem, że Wprost. I nie za to, co stwierdziła KNF, lecz za to, co Wprost od siebie do tych stwierdzeń KNF dołożyło.
                            • maria421 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 21:10
                              jureek napisał:

> Zaraz, zaraz. To KNF ma przepraszać? Myślałem, że Wprost. I nie za to, co stwie
                              > rdziła KNF, lecz za to, co Wprost od siebie do tych stwierdzeń KNF dołożyło.

No wlasnie :-)
                            • astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 06:55
                              jureek napisał:

> astra18 napisała:
                              >
                              > > A co było prawdziwego w oskarżeniach KNF-u?
                              >
                              > Zaraz, zaraz. To KNF ma przepraszać?

Tak napisałam? Gdzie????

Myślałem, że Wprost. I nie za to, co stwie
                              > rdziła KNF, lecz za to, co Wprost od siebie do tych stwierdzeń KNF dołożyło.
                              • jureek Re: SKOKI (2) 14.10.15, 08:34
                                astra18 napisała:

> > > A co było prawdziwego w oskarżeniach KNF-u?
                                > >
                                > > Zaraz, zaraz. To KNF ma przepraszać?
                                >
                                > Tak napisałam? Gdzie????

Zasugerowałaś, że oskarżenia KNF były nieprawdziwe, a za nieprawdę powinno się przepraszać.
                                • astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 08:59
                                  jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                  >
                                  > > > > A co było prawdziwego w oskarżeniach KNF-u?
                                  > > >
                                  > > > Zaraz, zaraz. To KNF ma przepraszać?
                                  > >
                                  > > Tak napisałam? Gdzie????
                                  >
                                  > Zasugerowałaś, że oskarżenia KNF były nieprawdziwe, a za nieprawdę powinno się
                                  > przepraszać.

Zadałam pytanie.
                                  • jureek Re: SKOKI (2) 14.10.15, 09:35
                                    astra18 napisała:

> Zadałam pytanie.

tak jak Lepper
                          • maria421 Re: SKOKI (2) 13.10.15, 21:16
                            astra18 napisała:

> Jeśli twierdzisz że to jest FAKT to proszę o dowody, jakieś dokumenty masz w za
                            > nadrzu na potwierdzenie tego?

Astra, nie udawaj ze nic Ci nie wiadomo na temat "SKOK Media" i dalszych spolek z niego sie wywodzacych.

> Acha, czyli wchodzimy w sferę gdybań. Czyli zero dowodów.

Znow chcesz dowodow na moje przypuszczenia????

> A co było prawdziwego w oskarżeniach KNF-u?

Zapytam podobnie jak Jureek- to chodzi Ci w koncu o oskarzenia "Wprost" czy KNF?

> Bo nie chodziło o to czy mi by się to podoało ,czy taka sytuacja miała miejsce
                            > co sugerowałaś.
                            > I dalej się upierasz że nic o Biereckim i SKOKu którego jako przedstawiciel Kas
                            > y Krajowej, nie pisałaś w kontekście oskarżeń, nie popartymi dowodami.

Astra, jeszcze raz : ja nie oskarzam i nigdy nie oskarzalam Biereckiego o przywlaszczenie sobie kasy SKOKow. Zapamietaj to wreszcze i przestan nudzic.

Ja zestawiam tylko dwie sprawy- wyprowadzenie kasy SKOKow do Luxemburga i upadek kilku SKOKow w Polsce.

• astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 07:00
                              maria421 napisała:

>
                              > Astra, nie udawaj ze nic Ci nie wiadomo na temat "SKOK Media" i dalszych spolek
                              > z niego sie wywodzacych.

Może dowiem się konkretów od Ciebie.
                              >
                              > > Acha, czyli wchodzimy w sferę gdybań. Czyli zero dowodów.
                              >
                              > Znow chcesz dowodow na moje przypuszczenia????

Nie, wystarczy że uznamy cały wątek o SKOKach jako Twoje przypuszczenia.
                              I jesteśmy w domku.
                              >
                              > > A co było prawdziwego w oskarżeniach KNF-u?
                              >
                              > Zapytam podobnie jak Jureek- to chodzi Ci w koncu o oskarzenia "Wprost" czy KNF
                              > ?

To pytanie poboczne.
                              >
                              > > Bo nie chodziło o to czy mi by się to podoało ,czy taka sytuacja miała mi
                              > ejsce
                              > > co sugerowałaś.
                              > > I dalej się upierasz że nic o Biereckim i SKOKu którego jako przedstawici
                              > el Kas
                              > > y Krajowej, nie pisałaś w kontekście oskarżeń, nie popartymi dowodami.
                              >
                              > Astra, jeszcze raz : ja nie oskarzam i nigdy nie oskarzalam Biereckiego o przyw
                              > laszczenie sobie kasy SKOKow. Zapamietaj to wreszcze i przestan nudzic.
                              >
                              > Ja zestawiam tylko dwie sprawy- wyprowadzenie kasy SKOKow do Luxemburga i upade
                              > k kilku SKOKow w Polsce.

To po co tyle hałasu tu narobiłaś?
                              >
                              • maria421 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 09:45
                                astra18 napisała:

> Może dowiem się konkretów od Ciebie.

Wygoogluj sobie, jest gdzies cala siatka powiazan spolek SKOKow.

> Nie, wystarczy że uznamy cały wątek o SKOKach jako Twoje przypuszczenia.
                                > I jesteśmy w domku.

To zaden SKOK nie upadl? Nie ma zadnego SKOK Holding w Luxemburgu? To wszystko to sa tylko moje przypuszczenia?

> To po co tyle hałasu tu narobiłaś?

Jasne, nie ma sprawy. Sprawa by byla gdyby to jakis senator sprzajajacy PO wyprowadzil kase SKOKow do Luxemburga :)

• astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 09:56
                                  maria421 napisała:

> > Nie, wystarczy że uznamy cały wątek o SKOKach jako Twoje przypuszczenia.
                                  > > I jesteśmy w domku.
                                  >
                                  > To zaden SKOK nie upadl?

Z powodu "wyprowadzenia" kasy do Luksemburga?:)

Nie ma zadnego SKOK Holding w Luxemburgu? To wszystko
                                  > to sa tylko moje przypuszczenia?

A co w tym dziwnego czy nagannego że jest?

>
                                  > > To po co tyle hałasu tu narobiłaś?
                                  >
                                  > Jasne, nie ma sprawy. Sprawa by byla gdyby to jakis senator sprzajajacy PO wypr
                                  > owadzil kase SKOKow do Luxemburga :)

To w końcu wykrztusisz co było nagannego lub nie lege artis w tym działaniu?
                                  >
                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 10:16
                                    astra18 napisała:

> Z powodu "wyprowadzenia" kasy do Luksemburga?:)

Moze i z tego powodu.

> A co w tym dziwnego czy nagannego że jest?

Odpowiem pytaniem- od kiedy to PiS popiera wyprowadzanie kapitalu z kraju za granice?

> To w końcu wykrztusisz co było nagannego lub nie lege artis w tym działaniu?

To, ze sie wyprowadza kapital SKOKow za granice, czyli poza polska jurysdykcje, poza polskie podatki i nie zwraca sie tej kasy nawet upadajacym SKOKom.

Ty uwazasz ze to wszystko jest OK, poniewaz PiS tak twierdzi :-)

• astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 10:25
                                      maria421 napisała:

> > A co w tym dziwnego czy nagannego że jest?
                                      >
                                      > Odpowiem pytaniem- od kiedy to PiS popiera wyprowadzanie kapitalu z kraju za gr
                                      > anice?

Do centrali obcego banku SKOK to wytransferował?
                                      >
                                      > > To w końcu wykrztusisz co było nagannego lub nie lege artis w tym działan
                                      > iu?
                                      >
                                      > To, ze sie wyprowadza kapital SKOKow za granice, czyli poza polska jurysdykcje,
                                      > poza polskie podatki i nie zwraca sie tej kasy nawet upadajacym SKOKom.

A skąd wiesz co się robi z tą kasą?
                                      >
                                      > Ty uwazasz ze to wszystko jest OK, poniewaz PiS tak twierdzi :-)
                                      >
                                      • maria421 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 10:36
                                        astra18 napisała:

> Do centrali obcego banku SKOK to wytransferował?

Co za roznica?

> A skąd wiesz co się robi z tą kasą?

Nie uciekaj od tematu.

• astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 18:15
                                          maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                          >
                                          > > Do centrali obcego banku SKOK to wytransferował?
                                          >
                                          > Co za roznica?

A taki jaki kraj ma z tego korzyść.
                                          >
                                          > > A skąd wiesz co się robi z tą kasą?
                                          >
                                          > Nie uciekaj od tematu.

No pytam: jak zostały zagospodarowane te pieniądze,wiesz?
                                          >
                                          • maria421 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 18:36
                                            astra18 napisała:

> A taki jaki kraj ma z tego korzyść.

Jakiemu krajowi placi podatki SKOK Holding?

> No pytam: jak zostały zagospodarowane te pieniądze,wiesz?

Wiem ze nie zostaly zagospodarowane na ratowanie upadajacych SKOKow. Wystarczy.
                                            • astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 18:49
                                              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                              >
                                              > > A taki jaki kraj ma z tego korzyść.
                                              >
                                              > Jakiemu krajowi placi podatki SKOK Holding?

Wystarczy że Bierecki płaci spory podatek w Polsce, a to co z dywidend jest w SKOK Holding to jest zysk dla rozwoju kas.
                                              Dlaczego miałby płacić za szumowiny ze SKOK Wołomin?
                                              >
                                              > > No pytam: jak zostały zagospodarowane te pieniądze,wiesz?
                                              >
                                              > Wiem ze nie zostaly zagospodarowane na ratowanie upadajacych SKOKow. Wystarczy.
                                              >
                                              • maria421 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 18:59
                                                astra18 napisała:

> Wystarczy że Bierecki płaci spory podatek w Polsce, a to co z dywidend jest w S
                                                > KOK Holding to jest zysk dla rozwoju kas.

Stawiasz znak rownosci miedzy Biereckim a SKOK Holding?

> Dlaczego miałby płacić za szumowiny ze SKOK Wołomin?

Nie tylko SKOK Wolomin upadl.
                                                Swoja droga, jaka jest roznica miedzy "szumowinami" wyprowadzajacymi kase ze SKOK Wolomin a Biereckim wyprowadzajacym kase SKOKow do Luxemburga? :-)

• astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 19:02
                                                  maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                  >
                                                  > > Wystarczy że Bierecki płaci spory podatek w Polsce, a to co z dywidend je
                                                  > st w S
                                                  > > KOK Holding to jest zysk dla rozwoju kas.
                                                  >
                                                  > Stawiasz znak rownosci miedzy Biereckim a SKOK Holding?

Nie rozumiem.
                                                  >
                                                  > > Dlaczego miałby płacić za szumowiny ze SKOK Wołomin?
                                                  >
                                                  > Nie tylko SKOK Wolomin upadl.
                                                  > Swoja droga, jaka jest roznica miedzy "szumowinami" wyprowadzajacymi kase ze SK
                                                  > OK Wolomin a Biereckim wyprowadzajacym kase SKOKow do Luxemburga? :-)

Bo działalność szumowin ze SKOKU Wołomin była działalnością przestępczą.
                                                  Panowie byli pokazywani w mediach z czarnym prostokątem na oczach.
                                                  Widziałaś Biereckiego z takim "imagem"?
                                                  >
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 19:07
                                                    astra18 napisała:

> Nie rozumiem.

Pytam o to w jakim kraju placi podatki SKOK Holding, a Ty mi na to ze Bierecki w Polsce placi.

> Bo działalność szumowin ze SKOKU Wołomin była działalnością przestępczą.
                                                    > Panowie byli pokazywani w mediach z czarnym prostokątem na oczach.
                                                    > Widziałaś Biereckiego z takim "imagem"?

A powinni byli tez jakies holdingi w Luxemburgu czy na Cyprze zalozyc....
                                                  • astra18 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 19:18
                                                    maria421 napisała:

>
                                                    > Pytam o to w jakim kraju placi podatki SKOK Holding, a Ty mi na to ze Bierecki
                                                    > w Polsce placi.

Pytasz o oczywistą oczywistość. Odpowiedziałąm gdzie zyski, zwielokrotnione przez korzystniejsze podatki, z dywidend płyną. Dla obcego kraju?:)
                                                    >
                                                    > > Bo działalność szumowin ze SKOKU Wołomin była działalnością przestępczą.
                                                    > > Panowie byli pokazywani w mediach z czarnym prostokątem na oczach.
                                                    > > Widziałaś Biereckiego z takim "imagem"?
                                                    >
                                                    > A powinni byli tez jakies holdingi w Luxemburgu czy na Cyprze zalozyc....

Sugerujesz przestępczą działalność Biereckiego, czego ię od wczoraj wypierasz?
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 17.10.15, 12:43
                                                    astra18 napisała:

> Pytasz o oczywistą oczywistość. Odpowiedziałąm gdzie zyski, zwielokrotnione prz
                                                    > ez korzystniejsze podatki, z dywidend płyną. Dla obcego kraju?:)

Gdzie plyna te zyski, Astro? Konkrety prosze.

> Sugerujesz przestępczą działalność Biereckiego, czego ię od wczoraj wypierasz?

NIC nie sugeruje.
                                                    To Ty caly czas sugerujesz ze ja sugeruje.
                                                  • astra18 Re: SKOKI (2) 17.10.15, 13:37
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Pytasz o oczywistą oczywistość. Odpowiedziałąm gdzie zyski, zwielokrotnio
                                                    > ne prz
                                                    > > ez korzystniejsze podatki, z dywidend płyną. Dla obcego kraju?:)
                                                    >
                                                    > Gdzie plyna te zyski, Astro? Konkrety prosze.

Ty mnie o to pytasz? Przecież już dawno postawilas teze o "przestępczej" działalności Bieleckiego.
                                                    >
                                                    > > Sugerujesz przestępczą działalność Biereckiego, czego ię od wczoraj wypie
                                                    > rasz?
                                                    >
                                                    > NIC nie sugeruje.
                                                    > To Ty caly czas sugerujesz ze ja sugeruje.
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 17.10.15, 13:55
                                                    astra18 napisała:

> Ty mnie o to pytasz?

Pytam bo nie wiem gdzie pylna zyski SKOK Holding. Ale moze Ty wiesz.

Przecież już dawno postawilas teze o "przestępczej" działa
                                                    > lności Bieleckiego.

Nigdzie takiej tezy nie postawilam.
                                                  • astra18 Re: SKOKI (2) 17.10.15, 14:53
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Ty mnie o to pytasz?
                                                    >
                                                    > Pytam bo nie wiem gdzie pylna zyski SKOK Holding. Ale moze Ty wiesz.

Skoro nie wiesz gdzie płyną to po co ten wątek?:)
                                                    >
                                                    >
                                                    > Przecież już dawno postawilas teze o "przestępczej" działa
                                                    > > lności Bieleckiego.
                                                    >
                                                    > Nigdzie takiej tezy nie postawilam.

Wystarczy Twój nast epny dzisiejszy wpis ze spotem PO i pytankiem: czy Bierecki też pozwie.
                                                    Ty nie piszesz wprost ale każdy następny post jest jest jak nitka prowadząca do kłębka.
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 17.10.15, 15:49
                                                    astra18 napisała:

> Skoro nie wiesz gdzie płyną to po co ten wątek?:)

Ten watek po to, bo tamten zrobil sie za dlugi.
                                                    A Ty nie uciakaj od tematu tylko powiedz gdzie ida zyski ze SKOK Holding , a jezeli nie wiesz gdzie ida, to powiedz ze nie wiesz i koniec.

> Wystarczy Twój nast epny dzisiejszy wpis ze spotem PO i pytankiem: czy Bierecki
                                                    > też pozwie.
                                                    > Ty nie piszesz wprost ale każdy następny post jest jest jak nitka prowadząca do
                                                    > kłębka.

Spot atakuje Biereckiego, wiec pytam czy tez pozwie autorow tego spotu do odpowiedzialnosci.

Ty zaraz chcesz mi przyprawid gebe jak nie przymierzajac Palikot Kaczynskiemu ze niby powiedzialam cos, czego nie powiedzialam.
                                                  • astra18 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 07:32
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Skoro nie wiesz gdzie płyną to po co ten wątek?:)
                                                    >
                                                    > Ten watek po to, bo tamten zrobil sie za dlugi.

To jest ten sam wątek - temat.

> A Ty nie uciakaj od tematu tylko powiedz gdzie ida zyski ze SKOK Holding , a je
                                                    > zeli nie wiesz gdzie ida, to powiedz ze nie wiesz i koniec.

Na pewno nie do kieszeni Biereckiego bo za to odszczekał WPROST a Ty z Twoich licznych insynuacji nadal nie wyciągasz wniosków, a reszta to chyba coś co można określić "tajemnicą bankową", nie? No chyba że Ty wiesz:)
                                                    >
                                                    > > Wystarczy Twój nast epny dzisiejszy wpis ze spotem PO i pytankiem: czy Bi
                                                    > erecki
                                                    > > też pozwie.
                                                    > > Ty nie piszesz wprost ale każdy następny post jest jest jak nitka prowadz
                                                    > ąca do
                                                    > > kłębka.
                                                    >
                                                    > Spot atakuje Biereckiego, wiec pytam czy tez pozwie autorow tego spotu do odpow
                                                    > iedzialnosci.

Hmm, ja mogę gdybać - nie wiem po co , skoro wszem i wobec wiadomo że nie przywłaszczył czegoś co sugerują w tym spocie - to takie wbijanie do głów lemingom, żeby za bardzo nie musieli kombinować i myśleć.
                                                    >
                                                    > Ty zaraz chcesz mi przyprawid gebe jak nie przymierzajac Palikot Kaczynskiemu z
                                                    > e niby powiedzialam cos, czego nie powiedzialam.
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 08:59
                                                    astra18 napisała:

> To jest ten sam wątek - temat.

Wiem. Nawet tytulu nie zmienilam :)

> Na pewno nie do kieszeni Biereckiego bo za to odszczekał WPROST a Ty z Twoich l
                                                    > icznych insynuacji nadal nie wyciągasz wniosków, a reszta to chyba coś co można
                                                    > określić "tajemnicą bankową", nie? No chyba że Ty wiesz:)

Pytalam gdzie trafily, nie gdzie NIE trafily :-)

>Hmm, ja mogę gdybać - nie wiem po co , skoro wszem i wobec wiadomo że nie przyw
                                                    > łaszczył czegoś co sugerują w tym spocie - to takie wbijanie do głów lemingom,
                                                    > żeby za bardzo nie musieli kombinować i myśleć.

Super. Senator Bierecki jest czysty jak lza i ma bezgraniczna zaufanie Kaczynskiego.
                                                    Ale jak ciagle nie wiem po co to wyprowadzenie pieniedzy SKOKow do Luxemburga i na co sa przeznaczane pieniadze SKOK Holding.

• astra18 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 09:02
                                                    maria421 napisała:

>
                                                    > Super. Senator Bierecki jest czysty jak lza i ma bezgraniczna zaufanie Kaczynsk
                                                    > iego.
                                                    > Ale jak ciagle nie wiem po co to wyprowadzenie pieniedzy SKOKow do Luxemburga i
                                                    > na co sa przeznaczane pieniadze SKOK Holding.

To wyślij w końcu zapytanie do Biereckiego:)
                                                    Bo od tego kombinowania to bólu głowy - "globusa" - dostaniesz:)
                                                    >
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 09:56
                                                    astra18 napisała:

> To wyślij w końcu zapytanie do Biereckiego:)
                                                    > Bo od tego kombinowania to bólu głowy - "globusa" - dostaniesz:)

Tobie nie przeszkadza hipokryzja? Z jednej strony zapowiedz wiekszego opodatkowania bankow i supermarketow, z drugiej strony wyprowadzanie kapitalu SKOKow za granice?
                                                  • astra18 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 10:07
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > To wyślij w końcu zapytanie do Biereckiego:)
                                                    > > Bo od tego kombinowania to bólu głowy - "globusa" - dostaniesz:)
                                                    >
                                                    > Tobie nie przeszkadza hipokryzja? Z jednej strony zapowiedz wiekszego opodatkow
                                                    > ania bankow i supermarketow, z drugiej strony wyprowadzanie kapitalu SKOKow za
                                                    > granice?

Nie przeszkadza mi brak hipokryzji:)
                                                    Opodatkować na maxa zagraniczne banki i zagraniczne supermarkety!!!!
                                                    Wyjaśnij mi w końcu co z tym "wyprowadzeniem", może WPROST na tym zyska jak w końcu Ty uchylisz rąbka tajemnicy:)
                                                    "Wyprowadzili", i co dalej ?
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 10:15
                                                    astra18 napisała:

> Nie przeszkadza mi brak hipokryzji:)
                                                    > Opodatkować na maxa zagraniczne banki i zagraniczne supermarkety!!!!
                                                    > Wyjaśnij mi w końcu co z tym "wyprowadzeniem", może WPROST na tym zyska jak w k
                                                    > ońcu Ty uchylisz rąbka tajemnicy:)
                                                    > "Wyprowadzili", i co dalej ?

Wyprowadzili i placa podatki w Luxemburgu.

Tobie to nie przeszkadza, bo za tym stoi Bierecki i PiS, wiec nawet jezeli SKOK Holding placi podatki w Luxemburgu a nie w Polsce, to i tak z pewnoscia jast to "pro publico bono" :)

• astra18 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 10:31
                                                    maria421 napisała:

>
                                                    > Wyprowadzili i placa podatki w Luxemburgu.

A dywidendy też "obcemu" płaca?:)
                                                    No dobra, ale "wyprowadzili" i co dalej?
                                                    >
                                                    > Tobie to nie przeszkadza, bo za tym stoi Bierecki i PiS, wiec nawet jezeli SKOK
                                                    > Holding placi podatki w Luxemburgu a nie w Polsce, to i tak z pewnoscia jast t
                                                    > o "pro publico bono" :)

A Tobie to przeszkadza, bo za tym nie stoi PO:))))Bla bloa bla
                                                    SKOK Wołomin z WSI , z rąbniętą kasa prezesów, juz nie mówię z KIM blisko związanymi, jak najbardziej Ci nie przeszkadza:)
                                                    Więcej - UDOWODNIONE złodziejstwo Ci nie przeszkadza a DOMNIEMANE uwiera jak cholera.
                                                    >
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 10:37
                                                    astra18 napisała:

> A dywidendy też "obcemu" płaca?:)

Dywidenty ze SKOK Holding masz na mysli?

> No dobra, ale "wyprowadzili" i co dalej?

I nie placa podatkow w Polsce z tego co wyprowadzili. Fajnie, nie?

> A Tobie to przeszkadza, bo za tym nie stoi PO:))))Bla bloa bla
                                                    > SKOK Wołomin z WSI , z rąbniętą kasa prezesów, juz nie mówię z KIM blisko związ
                                                    > anymi, jak najbardziej Ci nie przeszkadza:)
                                                    > Więcej - UDOWODNIONE złodziejstwo Ci nie przeszkadza a DOMNIEMANE uwiera jak ch
                                                    > olera.

Nie slyszalam zeby PO bronilo zlodziejstwa tych z Wolomina , miasta zarzadzanego zreszta przez PiS, o ile sie nie myle.
                                                  • astra18 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 10:51
                                                    maria421 napisała:

> Dywidenty ze SKOK Holding masz na mysli?

No coś Ty!
                                                    >
                                                    > > No dobra, ale "wyprowadzili" i co dalej?
                                                    >
                                                    > I nie placa podatkow w Polsce z tego co wyprowadzili. Fajnie, nie?

No ale co z tą kasą zrobili?
                                                    >
                                                    > > A Tobie to przeszkadza, bo za tym nie stoi PO:))))Bla bloa bla
                                                    > > SKOK Wołomin z WSI , z rąbniętą kasa prezesów, juz nie mówię z KIM blisko
                                                    > związ
                                                    > > anymi, jak najbardziej Ci nie przeszkadza:)
                                                    > > Więcej - UDOWODNIONE złodziejstwo Ci nie przeszkadza a DOMNIEMANE uwiera
                                                    > jak ch
                                                    > > olera.
                                                    >
                                                    > Nie slyszalam zeby PO bronilo zlodziejstwa tych z Wolomina , miasta zarzadzaneg
                                                    > o zreszta przez PiS, o ile sie nie myle.

A to kpt.Piotr P., były oficer WSI, jeden z założycieli Pro Civili, zarządzał Wołominem?:))))
                                                  • maria421 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 13:14
                                                    Astra, potwierdzasz tylko Twoja stronniczosc, bezkrytycznosc i wrecz PiSowski fanatyzm.

• astra18 Re: SKOKI (2) 18.10.15, 18:38
                                                    maria421 napisała:

> Astra, potwierdzasz tylko Twoja stronniczosc, bezkrytycznosc i wrecz PiSowski f
                                                    > anatyzm.

dlatego że zapytałam czy Wołominem rządzi kpt. Piotr K., facet związany z PiSem? Weź się ogarnij kobieto:)

>
                                                    >
                                                    >
        • jurasberlinczyk49 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 00:41
          maria421 napisała:

> Terraz to rozmawiasz z "Wprost" czy ze mna? Bo to ode mnie zadalas razem z Jura
          > sem przeprosin za krytyke Biereckiego, choc ja NIGDZIE nie pisalam ze on sobie
          > cos przywlaszczyl.

Juras napisał: "Tak przy okazji, odszczekać kalumie powinna chyba także nasza Adminka, bo "afera Biereckiego" to był jej ulubiony argument we wszystkich wpisach na temat tych "okropnych" SKOK-ów..."

W sformułowaniu tym nie ma żadnego "żądania" lecz ostrożnie postawiona teza, na co wyraźnie wskazuje słówko "chyba".

W drugim wpisie Juras doprecyzował, jakie oskarżenia pojawiały się w wpisach Marii i co sugerowały. Także tam NIE BYŁO stwierdzenia, że zarzuty Marii są IDENTYCZNE z zarzutami tygodnika Wprost, więc Juras po prostu nie rozumie, co miałby niby udowadniać Marii i z czego się przed nią tłumaczyć.

Niezaprzeczalnym natomiast faktem jest, że zarówno Maria, jak i cyngle z tygodnika Wprost czepiali się Biereckiego, każde na SWÓJ sposób robiąc zeń "czarnego luda". Skoro Wprost odszczekał swoje czepianie się, uznając potulnie, że naruszył dobra osobiste pana senatora, Juras pomyślał sobie, że CHYBA powinna zrobić to także w SWOIM ZAKRESIE Maria. Tyle. Niczego przy tym od Marii NIE ŻĄDAŁ i nie ma się z czego tłumaczyć.

> 1. W jakim celu powstal SKOK Holding w Luxemburgu

> 2. Co polskie SKOKI maja ze SKOK Holding w Luxemburgu

> i prosze na KONKRETNE odpowiedzi.

( ... )

> Ciagle uciekasz od odpowiedzi, choc pytania nie dotycza Biereckiego lecz SKOKow
          > w Polsce i SKOK Holding w Luxemburgu.

O SKOK-ach Juras też nie ma zamiaru dyskutować tylko dlatego, że domaga się tego Maria, gdyż wydumane, politycznie umotywowane "afery" SKOK-ów przestały interesować psa z kulawą nogą i temat ten dawno porzucił już nawet tzw. główny ściek, więc po jaką cholerę wałkować wszystkie te bzdury od nowa?
          • maria421 Re: SKOKI (2) 14.10.15, 09:42
            Juras, jeszcze raz :

poniewaz nie rzucalam ZADNYCH kalumni na Biereckiego, to nie mam czego odszczekiwac.

Jasne?

Poza tym, to ze Bierecki wygral z "Wprost" i ze "Wprost" musialo go przeprosic za sugestie ze sobie "przywlaszczyl" kase, wcale nie oznacza ze nie ma zadnej afery SKOKow.

Ty, jak zwykle, stosujesz dwie miary i dwie wagi. Poniewaz Bierecki sympatyzuje z PiSem i "niezaleznymi" mediami ktore tak namietnie cytujesz jako krynice prawdy, to jestes gotow uznac go za genialnego menagera ktory lokuje kapital SKOKow w Luxemburgu , i tym samym "chroni go" przed polska jurysdykcja ....
            A ze w polska kilka SKOKow padlo, to tylko niegodne wzmianki "skutki uboczne" tej chwalebnej akcji wielkiego menagera...
    • maria421 Re: SKOKI (2) 17.10.15, 12:15
      Senator Bierecki znow kogos zaskarzy?

www.youtube.com/watch?v=uW2rZmaS_AE
    • jureek Re: SKOKI (2) 17.10.15, 21:45
      Kaczyński twierdzi na konferencji prasowej w Białej Podlaskiej, że Bierecki został oczyszczony z zarzutów w wyniku procesu sądowego. Niewiedza, czy celowe kłamstwo?
      wiadomosci.onet.pl/bialystok/jaroslaw-kaczynski-poparl-senatora-biereckiego/sg85j7

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka