Dodaj do ulubionych

"Uchodzcy" nie wiedzieli, ze

29.10.15, 13:51
kobieta znala arabski.

Obserwuj wątek
    • maria421 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 14:00
      Jakby wiedzieli to by sie od takich wypowiedzi powstrzymali? Przeciez ich sila jest to ze jest ich MASA.
      Masa ludzi ktorych laczy jedna religia, jedna mysl, jeden cel.
      A my jestesmy naiwni, skloceni i do tego stopnia glupi ze za najwieksze zagrozenie uwazamy "narodowcow" a nie muzulmanskich inwazorow.

• jureek Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 14:10
      Ciekawe, czy komentujący wiedzą, że czytelnicy znają język polski. Bo niektórzy wcale się nie krępują i walą takie teksty jak np. "Likwidować ostatecznie - utylizować- to bydło!"
      • jureek Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 14:12
        Komentujący, który napisał "Do gazu z nimi" też chyba myśli, że czytający nie znają polskiego.
        • maria421 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 14:17
          Jureek, jezeli jest moderator tego portalu, to powinien takie wypowiedzi kasowac, bo wykraczaja poza wolnosc slowa.

Ale, prosze Cie, nie skrecaj uwagi z palacego problemu jakim jest inwazja muzulmanskich "uchodzcow" na Europe na to jak ktos tam gdzies skomentowal ten problem.

• jureek Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 14:22
            Pozwól, że będę pisał o tym, o czym uznam za stosowne. Nie zamierzam tu pisać wypracowań na zadane tematy.
            • maria421 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 14:27
              jureek napisał:

> Pozwól, że będę pisał o tym, o czym uznam za stosowne. Nie zamierzam tu pisać w
              > ypracowań na zadane tematy.

Zadynym tematem jest na ogol temat watku. Jezeli Ty zakladasz watek tez sie spodziewasz ze inni beda pisali na "zadany" przez Ciebie temat.

Zaloz moze watek o "mowie nienawisci" w internecie?
              • jureek Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 14:48
                maria421 napisała:

> Zaloz moze watek o "mowie nienawisci" w internecie?

Wątek jest o mowie nienawiści w pociągu i o tym, że używający tej mowy mogli się nie spodziewać, że ktoś ich zrozumie.
                Jak rozumiem, można w tym wątku pisać wyłącznie na temat mowy nienawiści w pociągu, bo mowa nienawiści w innych miejscach jest już nie na temat.
                • maria421 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 15:29
                  jureek napisał:

> Wątek jest o mowie nienawiści w pociągu i o tym, że używający tej mowy mogli si
                  > ę nie spodziewać, że ktoś ich zrozumie.

Zapytaj Lepiana czy intencja watku ktory zalozyl byla mowa nienawisci w pociagu.

> Jak rozumiem, można w tym wątku pisać wyłącznie na temat mowy nienawiści w poci
                  > ągu, bo mowa nienawiści w innych miejscach jest już nie na temat.

Jezeli tematem watku jest "mowa nienawisci", to mozna pisac o "mowie nienawisci" w pociagu, w przeciagu , na dragu itp.
                  Ale nie sadze zeby autor tego watku tylko "mowe nienawisci" mial na uwadze.
                  • jureek Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 10:05
                    Mam pytanie. Dlaczego wyrażenie "mowa nienawiści" ujmujesz w cudzysłów?
                    • astra18 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 10:29
                      jureek napisał:

> Mam pytanie. Dlaczego wyrażenie "mowa nienawiści" ujmujesz w cudzysłów?

Ja też mam pytanie - w zasadzie dlaczego nie między kropki albo kokardki?
            • astra18 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 19:06
              jureek napisał:

> Pozwól, że będę pisał o tym, o czym uznam za stosowne. Nie zamierzam tu pisać w
              > ypracowań na zadane tematy.

To może ja Cię poproszę o komentarz do tematu. Czy to taki wypadek przy pracy czy całkowity obraz jak te hordy się zachowują i prawdziwy obraz tego "tsunami".?
              • maria421 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 19:16
                astra18 napisała:

> To może ja Cię poproszę o komentarz do tematu. Czy to taki wypadek przy pracy c
                > zy całkowity obraz jak te hordy się zachowują i prawdziwy obraz tego "tsunami".
                > ?

Przypuszczam ze w tych hordach znajduja sie tez przyzwoici ludzie.
        • astra18 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 19:02
          jureek napisał:

> Komentujący, który napisał "Do gazu z nimi" też chyba myśli, że czytający nie z
          > nają polskiego.

No jasne, bo słowo "gaz" przebija wszystko, gwałt to przecież pikuś.
          • maria421 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 29.10.15, 19:22
            astra18 napisała:

> No jasne, bo słowo "gaz" przebija wszystko, gwałt to przecież pikuś.

Trzeba zauwazyc zasadnicza roznice : te odzywki o gazie to jest reakcja. Ekstremalna, zla, ale zawsze reakcja na fakt ze hordy inwazorow, ktorym nie chodzi o bezpieczne miejsce ale o nasz socjal , czyli hordy ktore bedziemy musieli utrzymac z naszych podatkow, traktuja nas jak podludzi.

• jureek Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 10:07
            astra18 napisała:

> gwałt to przecież pikuś.

To Ty napisałaś, a nie ja.
            • astra18 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 10:11
              jureek napisał:

> astra18 napisała:
              >
              > > gwałt to przecież pikuś.
              >
              > To Ty napisałaś, a nie ja.

Głupi wykręt, z idiotycznym wyrwaniem z kontekstu.
              Słabe.....
              • jureek Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 10:19
                astra18 napisała:

> Głupi wykręt, z idiotycznym wyrwaniem z kontekstu.
                > Słabe.....

Dziękuję za recenzję, chociaż oparta jest ona na fałszywych założeniach.
                Bo to nie jest wykręt, lecz fakt, że ani nigdzie nie napisałem, ani nie tak uważam, że gwałt to jest pikuś.
                Wiem, że koniecznie musisz mieć ostatnie słowo, więc nie odpowiem już na Twoją ewentualną odpowiedź, bo nie bawią mnie takie dyskusje, gdy wkłada mi się w usta rzeczy, których nie napisałem. Pa.
                • astra18 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 10:27
                  jureek napisał:

> astra18 napisała:
                  >
                  > > Głupi wykręt, z idiotycznym wyrwaniem z kontekstu.
                  > > Słabe.....
                  >
                  > Dziękuję za recenzję, chociaż oparta jest ona na fałszywych założeniach.
                  > Bo to nie jest wykręt, lecz fakt, że ani nigdzie nie napisałem, ani nie tak uwa
                  > żam, że gwałt to jest pikuś.
                  > Wiem, że koniecznie musisz mieć ostatnie słowo, więc nie odpowiem już na Twoją
                  > ewentualną odpowiedź, bo nie bawią mnie takie dyskusje, gdy wkłada mi się w ust
                  > a rzeczy, których nie napisałem. Pa.

Nie musisz ale ja muszę -

" Dziękuję za recenzję, chociaż oparta jest ona na fałszywych założeniach."

To jest celowe i bezczelne rozdzielenie mojej wypowiedzi, bo nie jesteś taki głupi żeby nie wiedzieć jaki to przyniesie efekt.

"
            • lepian4 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 11:14
              Ty to jednak swiadomie realtywizujac, stekajac kolejny raz o dupiemarynie
          • lepian4 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 11:14
            O gazie nie warto wspominac. Muzulmanie lubuja sie w kamienowaniu i scinaniu glow
            Na tym sie lepiej skupmy. To boli ich najbardziej
    • maria421 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 30.10.15, 16:31
      W mojej okolicy juz jeden kierowca autobusu miejskiego zostal w srode "wzbogacony" przez "uchodzcow". Chcial wyprosic jednego z autobusu, a rzucilo sie na niego dziesieciu tych ach jakze "straumatyzowanych uchodzcow" niezbednych "fachowcow" na rynku pracy.

• lepian4 Re: "Uchodzcy" nie wiedzieli, ze 02.11.15, 12:56
        Tylko dziesieciu? O takich banalach wspominasz?
    • jurasberlinczyk49 Wczoraj w południe... 01.11.15, 12:40
      ...z ogromną satysfakcją wysłuchałem kolejnego odcinka mojej ulubionej sobotniej audycji radia Info-Berlin: "Zwölfzweiundzwanzig - Zu Gast bei Ingo Khale". Tym razem była mowa o najnowszej "wędrówce ludów" i jej możliwych konsekwencjach w nieco dalszej perspektywie, a gościem był urodzony w 1943 roku w Polsce, obecnie mieszkający na przemian w Gdańsku i Bremie emerytowany już socjolog i ekonomista, prof. Gunnar Heinsohn.

Naprawdę szkoda, że audycja jest po niemiecku, bo na pewno także forumowicze z Polski z przyjemnością (i ku pokrzepieniu serc!) wysłuchaliby niezwykle mądnych i trafnych uwag profesora...
      • jurasberlinczyk49 O samym profesorze 01.11.15, 12:44
        można dowiedzieć się co nieco oczywiście tutaj.
      • maria421 Re: Wczoraj w południe... 01.11.15, 13:42
        Dzisiaj w poludnie wlaczylam radio zeby sie dowiedziec co Seehofer zyskal w Berlinie. Dowiedzialam sie tylko ze spotkanie trwalo DWIE godziny i nastepne jest zaplanowane na czwartek.

Tylko DWIE godziny pani kanclerz i jej vice mieli na debate z szefem koalicyjnej CSU , szefem Landu ktory jest zalewany uchodzcami, na temat najwazniejszego , najbardziej palacego problemu Niemiec.....

• jurasberlinczyk49 Świetny tekst Adamskiego. 03.11.15, 10:39

Oto fragment dla zachęty przeczytania całości:

“Władze Danii zareagowały na szokujące informacje o coraz większej liczbie gwałtów wśród przybywających do Europy imigrantów. Imigranci będą musieli odbyć kursy edukacji seksualnej. Kursy mają odbywać się przy okazji kursów językowych.” - informuje na swoich stronach internetowych „Wprost”.

Pomysł edukowania seksualnego imigrantów poparły wszystkie 4 największe duńskie partie. Wszystko przez to, że „między 2013 a 2014 rokiem, 34,5 proc. wszystkich gwałtów zostało popełnionych przez imigrantów lub ich potomków, mimo tego, że grupa ta to tylko 12 proc. ludności kraju.” Jedyną możliwą reakcją na tak zastraszające dane jest wprowadzanie kuriozalnych rozwiązań wyjętych z podręcznika naćpanego własną mitologią lewaka.

W zasadzie trudno się dziwić, że oni naprawdę wierzą, że do rozsądku i rozporka imigrantów przemówić może dopiero pani, pan albo pano nakładające prezerwatywę na banana w klasie lekcyjnej. W końcu surowe kary za gwałty odpowiedzią na problem nie są. Kilka dni temu imigranci z Afryki o wdzięcznych imionach Mohamed, Abdirizak i Mohamed za zbiorowy gwałt na 14 letnim dziecku dostali, uwaga, 10 i 17 miesięcy więzienia. Jeden z nich ma wykonać… 344 godzin prac społecznych.“
      • lepian4 Re: Świetny tekst Adamskiego. 03.11.15, 13:09
        Pomysl jest odrobine utopijny. W Afryce kultywuje sie wiare przekazywania chorob innym jako srodka medycznego:. Nasz polski Antysemita Roku 2008, Simon Mol z Kamerunu, zainfekowal w ten sposob 50 brzydulom HIV i zostal polskim bohaterem narodowym. Do tego dochodzi islamska indoktrynacja, mentalnosc klanow, w ktorych kobieta jest tylko inwentarzem...

Ostatecznie dziwie sie tej inicjatywie. Niedawno Papiez Bededykt stwierdzil publicznie, iz propagowanie kondomow nie rozwiaze w Afryce zadnych problemow spolecznych. Lewacy rozszarpali go za to medialnie . Dzis ta sama banda lewackich ideologow chce juz w Europie siac ten sam ideologiczny zamet. Tym razem, nie miedzynarodowe koncerny, tylko uczciwi podatnicy beda za ten belkot placic. Dziwie sie Europejczykom, ze pozwlaja sie az tak soba manipulowac!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka