maria421 13.03.16, 19:39 czyli pulkownik Ryszard Kuklinski, mial "gen zdrady" i nalezal wobec tego do "najgorszego sortu Polakow"? Tak mi do glowy przyszlo... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 19:44 I uważam, że dużo przyjemniej mi się kojarzy, niż dywagacje na temat, na który nie można jednoznacznie się wypowiedzieć. Chyby, że jest się fundamentalistą. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 19:45 Chcesz powiedziec ze "bez lyski nie razbieriosz" dylematu czy Kuklinski ten "gen zdrady" mial czy nie ? :-) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 19:51 maria421 napisała: > Chcesz powiedziec ze "bez lyski nie razbieriosz" dylematu czy Kuklinski ten "ge > n zdrady" mial czy nie ? :-) Niezupełnie, wydaje mi się, że Kuklińskiemu należy się pozbawione emocji odnotowanie w podręcznikach historii, nic poza tym. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 20:00 Nie chodzi mi o to, co sie Kuklinskiemu nalezy, tylko o to jak ocena tej samej osoby i tych samych dzialan tej osoby moze sie zmienic w zaleznosci od tego kto i kiedy ocenia.. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 20:11 maria421 napisała: > Nie chodzi mi o to, co sie Kuklinskiemu nalezy, tylko o to jak ocena tej samej > osoby i tych samych dzialan tej osoby moze sie zmienic w zaleznosci od tego kto > i kiedy ocenia.. No to wybrałaś przykład cokolwiek kontrowersyjny, niejednoznaczy. Wszyscy wiedzą, dlaczego akurat Kukliński Ci przyszedł do głowy. Masz parcie na pingponga. :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 08:33 zbyfauch napisał: > No to wybrałaś przykład cokolwiek kontrowersyjny, niejednoznaczy. > Wszyscy wiedzą, dlaczego akurat Kukliński Ci przyszedł do głowy. > Masz parcie na pingponga. :) Mam nadzieje ze wszyscy tez wiedza dlaczego akurat teraz, kiedy "prawdziwi patrioci" tak szybko rzucaja oskarzenia o "zdrade" , wlasnie Kuklinski przyszedl mi do glowy. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 11:08 Zabawne jest, ze broniac dziada Walese na uslugach komunistycznego rezimu, wspominasz Kuklinskiego, ktory wypial dupe komunie nieprzypadkowo po zamieszkach w Gdansku w 1970 roku. Dyrektor CIA wypowiedzial sie o Kuklinskim w nastepujacy sposob: "Zaden inny czlowiek na ziemi nie wyrzadzi komunizmowi tyle szkody, jak ten Polak" Mysle, ze z poczynan Kuklinskiego mozna byc dzis dumnym. Walesa, zacny obronca demokracji osmiesza jednak nie tylko siebie, co caly narod. Ten lajdak powinien stanac przed sadem. Te twoje bezmyslne umizgi o Kuklinskim nie powinny stanowic alibi dla ubeckich siepaczy! Odpowiedz Link
maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 12:48 Lepian, czy moglbys chod raz zastanowic sie zanim cos napiszesz? Ten watek nie jest o Walesie, wiec nie wiem dlaczego piszesz ze ja "broniac dziala Walese.... wspominam Kuklinskiego". P.S. Od Walesy sie odwal. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 12:54 Uderz w stol, nozyce sie odezwa. Sama sie lepiej zastanow o czym piszesz! Skoro piszesz o "gorszym sorcie" to Bolek jest jak najbardziej na miejscu. Tym bardziej, ze dorzucasz tutaj wlasne brednie o Kuklinskim. Marycha, wstydu nie masz! Skoro zabraklo ci argumentow, postanowilas obrarzyc mnie twa gorycza. To jest jakis koszmar. Odpowiedz Link
maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 13:00 Lepian, powoli trace do Ciebie cierpliwosc. Czlowieku, czy Ty zdajesz sobie sprawe z tego ze wobec wszystkiego Ty jestes tak nabuzowany , tak anty- wszystko, ze to jest niestrawne! Nikt z Toba na tym forum nie dyskutuje, bo z Twoimi tyradami sie nie da dyskutowac! Tak wiec nikt nawet nie zaczyna, a ja , jako Adminka "nie chcem ale muszem" reagowac... Odpowiedz Link
a000000 Re: Jack Strong 14.03.16, 11:13 maria421 napisała: > czyli pulkownik Ryszard Kuklinski, mial "gen zdrady" i nalezal wobec tego do " > najgorszego sortu Polakow"? > > Tak mi do glowy przyszlo... PROWOKUJESZ? no to Ci powiem, że św Paweł miał ten sam "gen zdrady" co pułkownik. Jaki to sort człowieka ten apostoł? Odpowiedz Link
maria421 Re: Jack Strong 14.03.16, 12:44 Tak, Azerko, prowokuje do zastananowienia sie zanim sie kogos nazwie "Targowica" czy "Polakiem najgorszego sortu z genem zdrady". Odpowiedz Link