Dodaj do ulubionych

Jack Strong

13.03.16, 19:39
czyli pulkownik Ryszard Kuklinski, mial "gen zdrady" i nalezal wobec tego do "najgorszego sortu Polakow"?

Tak mi do glowy przyszlo...
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 19:43
      https://www.jamesbondlifestyle.com/sites/default/files/styles/fancybox_popup/public/images/product/fd011-jack-daniels-whiskey-2.jpg?itok=7A0iqCA1
      • zbyfauch Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 19:44
        I uważam, że dużo przyjemniej mi się kojarzy, niż dywagacje na temat, na który nie można jednoznacznie się wypowiedzieć. Chyby, że jest się fundamentalistą.
      • maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 19:45
        Chcesz powiedziec ze "bez lyski nie razbieriosz" dylematu czy Kuklinski ten "gen zdrady" mial czy nie ? :-)
        • zbyfauch Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 19:51
          maria421 napisała:
          > Chcesz powiedziec ze "bez lyski nie razbieriosz" dylematu czy Kuklinski ten "ge
          > n zdrady" mial czy nie ? :-)

Niezupełnie, wydaje mi się, że Kuklińskiemu należy się pozbawione emocji odnotowanie w podręcznikach historii, nic poza tym.
          • maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 20:00
            Nie chodzi mi o to, co sie Kuklinskiemu nalezy, tylko o to jak ocena tej samej osoby i tych samych dzialan tej osoby moze sie zmienic w zaleznosci od tego kto i kiedy ocenia..
            • zbyfauch Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 13.03.16, 20:11
              maria421 napisała:

> Nie chodzi mi o to, co sie Kuklinskiemu nalezy, tylko o to jak ocena tej samej
              > osoby i tych samych dzialan tej osoby moze sie zmienic w zaleznosci od tego kto
              > i kiedy ocenia..

No to wybrałaś przykład cokolwiek kontrowersyjny, niejednoznaczy.
              Wszyscy wiedzą, dlaczego akurat Kukliński Ci przyszedł do głowy.
              Masz parcie na pingponga. :)
              • maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 08:33
                zbyfauch napisał:

> No to wybrałaś przykład cokolwiek kontrowersyjny, niejednoznaczy.
                > Wszyscy wiedzą, dlaczego akurat Kukliński Ci przyszedł do głowy.
                > Masz parcie na pingponga. :)

Mam nadzieje ze wszyscy tez wiedza dlaczego akurat teraz, kiedy "prawdziwi patrioci" tak szybko rzucaja oskarzenia o "zdrade" , wlasnie Kuklinski przyszedl mi do glowy.
                • lepian4 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 11:08
                  Zabawne jest, ze broniac dziada Walese na uslugach komunistycznego rezimu, wspominasz Kuklinskiego, ktory wypial dupe komunie nieprzypadkowo po zamieszkach w Gdansku w 1970 roku.

Dyrektor CIA wypowiedzial sie o Kuklinskim w nastepujacy sposob: "Zaden inny czlowiek na ziemi nie wyrzadzi komunizmowi tyle szkody, jak ten Polak"
                  Mysle, ze z poczynan Kuklinskiego mozna byc dzis dumnym. Walesa, zacny obronca demokracji osmiesza jednak nie tylko siebie, co caly narod. Ten lajdak powinien stanac przed sadem. Te twoje bezmyslne umizgi o Kuklinskim nie powinny stanowic alibi dla ubeckich siepaczy!
                  • maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 12:48
                    Lepian, czy moglbys chod raz zastanowic sie zanim cos napiszesz?

Ten watek nie jest o Walesie, wiec nie wiem dlaczego piszesz ze ja "broniac dziala Walese.... wspominam Kuklinskiego".

P.S. Od Walesy sie odwal.
                    • lepian4 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 12:54
                      Uderz w stol, nozyce sie odezwa.

Sama sie lepiej zastanow o czym piszesz! Skoro piszesz o "gorszym sorcie" to Bolek jest jak najbardziej na miejscu. Tym bardziej, ze dorzucasz tutaj wlasne brednie o Kuklinskim.

Marycha, wstydu nie masz! Skoro zabraklo ci argumentow, postanowilas obrarzyc mnie twa gorycza. To jest jakis koszmar.
                      • maria421 Re: Mnie się Jack Strong inaczej kojarzy ... 14.03.16, 13:00
                        Lepian, powoli trace do Ciebie cierpliwosc.
                        Czlowieku, czy Ty zdajesz sobie sprawe z tego ze wobec wszystkiego Ty jestes tak nabuzowany , tak anty- wszystko, ze to jest niestrawne!

Nikt z Toba na tym forum nie dyskutuje, bo z Twoimi tyradami sie nie da dyskutowac! Tak wiec nikt nawet nie zaczyna, a ja , jako Adminka "nie chcem ale muszem" reagowac...

• a000000 Re: Jack Strong 14.03.16, 11:13
      maria421 napisała:

> czyli pulkownik Ryszard Kuklinski, mial "gen zdrady" i nalezal wobec tego do "
      > najgorszego sortu Polakow"?
      >
      > Tak mi do glowy przyszlo...

PROWOKUJESZ?
      no to Ci powiem, że św Paweł miał ten sam "gen zdrady" co pułkownik. Jaki to sort człowieka ten apostoł?

• maria421 Re: Jack Strong 14.03.16, 12:44
        Tak, Azerko, prowokuje do zastananowienia sie zanim sie kogos nazwie "Targowica" czy "Polakiem najgorszego sortu z genem zdrady".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka