Dodaj do ulubionych

"Nie bedzie Niemiec plul nam w twarz"

14.05.16, 08:23
i nie bedzie wyglaszal takich glupot :

"Wina i wstyd za niezmierzone cierpienie, jakie Niemcy wyrządzili Polakom, pozostają", "Przypominanie o przeszłości jest warunkiem, by Niemcy i Polska razem tworzyły swoją teraźniejszość i przyszłość w zjednoczonej Europie", "Bez polskiego ruchu obywatelskiego ("Solidarności") i bez polskich pierwszych wolnych wyborów nie byłoby pokojowej rewolucji w Niemczech i nie byłoby zjednoczonej Europy" - to kilka cytatów z tekstu, który Weber zamierzał wygłosić.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75399,20071208,niemca-do-glosu-nie-dopuszczac-podczas-uroczystosci-wyzwalania.html#ixzz48bnYSiyC
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: "Nie bedzie Niemiec plul nam w twarz" 14.05.16, 11:52
      "Dobre zmiany" dociarają już za druty kolczaste.
      Bezczelny, zakompleksiony pisowski motłoch, jeszcze nie raz wystawi Polskę na pośmiewisko - to jest dopiero początek...
      • maria421 Re: "Nie bedzie Niemiec plul nam w twarz" 14.05.16, 11:59
        ja.nusz napisał:

> "Dobre zmiany" dociarają już za druty kolczaste.
        > Bezczelny, zakompleksiony pisowski motłoch, jeszcze nie raz wystawi Polskę na p
        > ośmiewisko - to jest dopiero początek...

Niemiec NIE bo Niemiec, potomek hitlerowskich mordercow, wiec niech nie udaje ze przeprasza bo sie prawdziwi Polacy na to nie dadza nabrac.

Rosjanin NIE bo Rosjanin, co z tego ze potomek tych ktorzy oboz wyzwalali, przeciez robili to tylko dla wlasnych korzysci i celem zniewolenia Polski.

Myle sie ?
        • ja.nusz Re: "Nie bedzie Niemiec plul nam w twarz" 14.05.16, 12:04
          maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
          >
          > > "Dobre zmiany" dociarają już za druty kolczaste.
          > > Bezczelny, zakompleksiony pisowski motłoch, jeszcze nie raz wystawi Polsk
          > ę na p
          > > ośmiewisko - to jest dopiero początek...
          >
          > Niemiec NIE bo Niemiec, potomek hitlerowskich mordercow, wiec niech nie udaje z
          > e przeprasza bo sie prawdziwi Polacy na to nie dadza nabrac.
          >
          > Rosjanin NIE bo Rosjanin, co z tego ze potomek tych ktorzy oboz wyzwalali, prze
          > ciez robili to tylko dla wlasnych korzysci i celem zniewolenia Polski.
          >
          > Myle sie ?

Powien, jak jeden mój kolega, który uczył się kiedyś pilnie niemieckiego i tłumaczył wszystko dosłownie: "schade Worte"
        • lepian4 Re: "Nie bedzie Niemiec plul nam w twarz" 16.05.16, 13:40
          1800 czlonkow obozu Stutthoff i jego podobozow nigdy nie stanelo przed sadem. Nikt tez ich nie oskarzyl o dokonanie zbrodni. Dziwi ten zbieg okolicznosci, ale tylko do momentu, gdy pozna sie, kogo tam "zatrudniano" do mordowania spolecznosci polskiej z Pomorza. Sprawiedliwi inaczej maja alibi na najblizsze tysiaclecia. A pozniej beda glosic wlasne legendy, jak o wypedzeniu zydow przez Rzymian.

Wszelkie uroczystosci zwiazane z wyzwoleniem tego obozu nie maja sensu, poniewaz formalnie dla polskich elit nic sie nie zmienilo po rzekomym wyzwoleniu. Te same spolecznosci mordowaly Polakow, ktorzy przez wzglad na elitarne wykstalcenie tworzyli realne zagrozenie dla stalinowskich oprawcow. Dzis ich neostalinowskie potomstwo rozpacza i roni lzy, gdy ktos bezczelnie wspomni prawde!
          • maria421 @Lepian 17.05.16, 14:57
            Jezeli chcesz juz koniecznie nas raczyc alternatywna historia swiata, to albo zrob to na wesolo jak Mel Brooks, albo sobie daruj.

• lepian4 Re: @Lepian 17.05.16, 17:23
              To nie jest alternatywna historia swiata, tylko twoja przewrazliwiona natura, ktora zezwala temu szabrownikowi z silnym problemem alkoholowym wyzwac mnie od debili.

Moj wpis mozesz w banylny sposob obalic: podaj choc jedno nazwisko straznika z obozu Stutthof, ktory zostal skazany za popelnione zbrodnie na narodzie polskim? Oboz ten poczatkowo nawet nie podlegal formalnie nazistowskim strukturom. Dopiero pozniej SS przejelo "opieke" nad tym obozem. Voklsdeutsche pokroju Tuska nie musieli juz wtedy strzelac wiezniom w potylice, gdyz zainstalowano tam komore gazowa. Ich zbrodnicze maniery przydaly sie jednak w obozie pod Hamburgiem. Stamtad trafili na front jako mieso armatnie. I dopiero w tym momencie zaczyna sie bajka o dziadku w Wehrmachcie! Ale wojna sie skonczyla i mogli strugac wariata, juz jako dzielni Polacy!
              • ja.nusz Re: @Lepian 17.05.16, 17:49
                Może na spokojnie.
                Przed sądem za zbrodnie ludobójstwa w kacetach stał w ogóle mało który strażnik, czy inny szeregowy funkcjonariusz obozów.
                Sciganie tych zbrodni w karygodny sposób zaniedbały władze Niemiec po powstaniu RFN.
                Szeregowi mordercy zdjęli mundury i wrócili do swoich rodzin, jak by nigdy nic się nie wydarzyło.
                O tym wie każdy, kto w średnom stopniu interesuje się historią III Rzeszy.
                Pisałem o tym nie raz na forum obok i zostałem za to okrzyknięty lewackim sukinsynem - między innymi przez piszącego tunagle o cierpieniach narodu polskiego - groteska do kwadratu.
                Nikomu nie jest potrzebne ubarwianie rzeczywistości przez chore urojenia jakichś wściekłych antysemitów, którzy tej historii uczyli się z opowieści równie ograniczonych osobników - nierzadko urojenia te zostały wyssane z mlekiem równie chorej matki i okraszone "edukacją" chorego ojca.
                Niemniej jednak wielu zbrodniarzy poniosło zasłużone kary, Niemcy obudzili się sporo za późno i sądzą teraz 97 latów, którzy w większości już nie kumają o co biega.
                Na te tematy rozmawiam chętnie z kimś, kto ma w głowie normalnie funkcjonujące szare komórki a nie sieczkę.
            • ja.nusz Re: @Lepian 17.05.16, 17:23
              Dziękuję Mario, zaoszczędziłaś mi trochę adrenaliny;)
    • lepian4 Re: "Nie bedzie Niemiec plul nam w twarz" 16.05.16, 11:33
      A w Berlinie, pomimo dobrych checi Webera, stoja jedynie pomniki poswiecone zydom i pedalom. O przypominaniu przeszlosci polskich ofiar nie ma ani jednego sladu.
      • lepian4 Re: "Nie bedzie Niemiec plul nam w twarz" 16.05.16, 11:52
        Dodam jeszcze, ze w Stutthof namietnie pracowal Jozef Tusk. Zatem mamy do czynienia z uroczystosciami wyzwolenia obozu Stuthoff z rak nazistowsko-zydowskich oprawcow. Ich dzieci ucza nas tez poczucia sprawiedliwosci dziejowej, demokracji praworzadnosci! Koszmar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka