Dodaj do ulubionych

Arogancja PiSu

29.06.16, 15:09
kolejna odslona :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20319356,walesa-o-wyrywaniu-ukladu-z-korzeniami-posel-pis-odpowiada.html#BoxNewsLink
Czekam na slowa potepienia ze strony wladz PiSu. Ich brak bedzie dowodem ze takie zachowania czlonkow PiSu maja pelne poparcie PiSu.
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Arogancja PiSu 29.06.16, 17:53
      maria421 napisała:

> kolejna odslona :
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20319356,walesa-o-wyrywaniu-ukladu-z-korzeniami-posel-pis-odpowiada.html#BoxNewsLink
      > Czekam na slowa potepienia ze strony wladz PiSu. Ich brak bedzie dowodem ze tak
      > ie zachowania czlonkow PiSu maja pelne poparcie PiSu.

Po pierwsze - pan Tarczyński nie jest posłem PiS, jest niezależnym, startującym w wyborach z listy PiS.
      Po drugie - tym wpisem sam sobie wymierzył karę.Głupio i chamsko.
      Po trzecie - były prezydent dawno już przekroczył granicę śmieszności i chamstwa przede wszystkim.

• maria421 Re: Arogancja PiSu 29.06.16, 18:15
        Jezeli startuje z listy PiSu to dokladnie wiadomo jakiej partii interesy reprezentuje.

• astra18 Re: Arogancja PiSu 29.06.16, 18:25
          maria421 napisała:

> Jezeli startuje z listy PiSu to dokladnie wiadomo jakiej partii interesy reprez
          > entuje.

No ale walnęłąś tytułem jak łysy grzywką o beton tak jakby wszyscy członkowie PiS napisali słowa o których mowa.
          Tarczyński dokonał tak chamskiego wpisu jak chamskie słowa wypowiedział Wałęsa.Były prezydent - gdybyś nie pamiętała.
          >
          • maria421 Re: Arogancja PiSu 29.06.16, 18:34
            Astra, to jest tylko JEDEN z wielu przykladow. Popatrz co prawie codziennie wypisuje poslanka (z listy PiSu) Pawlowicz.

Chcesz usprawiedliwiac slowa Tarczynskiego tym co Walesa powiedzial?
            Walesa nikogo bydlakiem nie nazwal.
            • astra18 Re: Arogancja PiSu 29.06.16, 18:42
              maria421 napisała:

> Astra, to jest tylko JEDEN z wielu przykladow. Popatrz co prawie codziennie wyp
              > isuje poslanka (z listy PiSu) Pawlowicz.

Nie mam FB więc korzystam z Twojej uprzejmości.
              >
              > Chcesz usprawiedliwiac slowa Tarczynskiego tym co Walesa powiedzial?

Niczego takiego nie sugerowałam! Napisałama że jest chamska.Nie napisałam?
              Poza tym jest reakcja której się tak domagasz:

www.rp.pl/Prawo-i-Sprawiedliwosc/160629113-PiS-o-wpisie-nt-Walesy-Skandaliczna-wypowiedz.html
              > Walesa nikogo bydlakiem nie nazwal.

Czy trzeba kogoś tylko nazwać bydlakiem aby kogoś obrazić?
              "Wyciąc z korzeniami" już mi zalatuje "dorżnieciem watahy", "wypatroszeniem, zastrzeleniem".
              To są również słowa obraźliwe.

• maria421 Re: Arogancja PiSu 29.06.16, 19:23
                Tu masz wypowiedz Walesy :

Dziś możemy tylko powiedzieć jedną jeszcze rzecz: kochani, którzy widzicie, że ten układ łamie prawo i wy od nich otrzymujecie stanowiska, zapamiętajcie: to się skończy i wytniemy was, z korzeniami wyrwiemy od sołtysa do ministra. Mało tego, sprawdzimy was dokładnie: co zrobiliście, jak zrobiliście, jak rządziliście ? grzmiał były prezydent Lech Wałęsa

• astra18 Re: Arogancja PiSu 29.06.16, 19:46
                  maria421 napisała:

> Tu masz wypowiedz Walesy :
                  >
                  > Dziś możemy tylko powiedzieć jedną jeszcze rzecz: kochani, którzy widzicie,
                  > że ten układ łamie prawo i wy od nich otrzymujecie stanowiska, zapamiętajcie:
                  > to się skończy i wytniemy was, z korzeniami wyrwiemy od sołtysa do ministra. Ma
                  > ło tego, sprawdzimy was dokładnie: co zrobiliście, jak zrobiliście, jak rządzil
                  > iście ? grzmiał były prezydent Lech Wałęsa

A po co mi to cytujesz?Przciez wiem o czym pisałam.
                  >
                  • lepian4 Re: Arogancja PiSu 30.06.16, 09:46
                    Nie wstawilas to w ramke, ot co!

Najpiekiniejszy jest final tego ubeckiego donosiciela: "Mało tego, sprawdzimy was dokładnie: co zrobiliście, jak zrobiliście, jak rządziliście- grzmiał były prezydent Lech Wałęsa".

My, to znaczy kto? Kolesie z Magdalenki?
                    • maria421 Re: Arogancja PiSu 30.06.16, 09:53
                      lepian4 napisał:

> Nie wstawilas to w ramke, ot co!
                      >
                      > Najpiekiniejszy jest final tego ubeckiego donosiciela: "Mało tego, sprawdzimy w
                      > as dokładnie: co zrobiliście, jak zrobiliście, jak rządziliście- grzmiał były p
                      > rezydent Lech Wałęsa".
                      >
                      > My, to znaczy kto? Kolesie z Magdalenki?

Wiesz chyba ze do tych kolesiow z Magdalenki nalezy rowniez Jaroslaw Kaczynski?

• maria421 Re: Arogancja PiSu 30.06.16, 11:22
      A jednak ! :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20322971,zaburzenie-emocjonalne-czy-umyslowe-pis-bada-czemu-ich-posel.html#BoxNewsLink

Niech sie jeszcze wezma za Pawlowicz.

• astra18 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 18:06
        telewizjarepublika.pl/posel-pis-przeprasza-lecha-walese-za-wpis-na-twitterze-quotto-bylo-niepotrzebne-glupiequot,35317.html

Czy byłego prezydenta stać na podobny krok?
        • maria421 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 18:13
          astra18 napisał:

> Czy byłego prezydenta stać na podobny krok?

Tez nazwal kogos "bydlakiem"?

Slyszalas ze Kaczynski nazwal publicznie Balcerowicza "szkodnikiem"? Przeprosi?
          • astra18 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 18:19
            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
            >
            > > Czy byłego prezydenta stać na podobny krok?
            >
            > Tez nazwal kogos "bydlakiem"?

Kogos chce wyrywać z korzeniami. Ja wiem, ze może co najwyżej sobie wąsy wyrywać no ale słowo to slowo..
            >
            > Slyszalas ze Kaczynski nazwal publicznie Balcerowicza "szkodnikiem"? Przeprosi?

A Ty słyszałaś słowa, wiele słów Balcerowicza o Kaczyńskim? Kto by tam nadążył...
            >
          • astra18 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 18:24
            maria421 napisała:

> Slyszalas ze Kaczynski nazwal publicznie Balcerowicza "szkodnikiem"? Przeprosi?

Kto kogo?:)

www.rp.pl/Rzecz-o-polityce/306289880-Leszek-Balcerowicz-Szkodnik-Kaczynski-degraduje-Polske.html
            >
            • maria421 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 18:44
              astra18 napisał:

> maria421 napisała:
              >
              >
              > > Slyszalas ze Kaczynski nazwal publicznie Balcerowicza "szkodnikiem"? Prze
              > prosi?
              >
              > Kto kogo?:)
              >
              > www.rp.pl/Rzecz-o-polityce/306289880-Leszek-Balcerowicz-Szkodnik-Kaczynski-degraduje-Polske.html
              > >

Przeczytalas tylko tytul?

Balcerowicz powiedzial tak :

PiS do władzy doprowadziła w dużej mierze seria szczęśliwych przypadków, np. to, że dwie partie nie weszły do Sejmu. Zdumiewa mnie zachwycanie się Kaczyńskim jako genialnym strategiem. Historia jest usłana intelektualistami, których przyciągała autorytarna władza. Nie mam szacunku do politycznych szkodników, ani do intelektualistów schlebiających takiej władzy.

To jest jednak cos innego niz powiedziec z mownicy "szkodnik Balcerewicz"...
              • astra18 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 18:53
                maria421 napisała:

>
                > Przeczytalas tylko tytul?

Nie, całość, a w niej m.in.:

"Prezes PiS jest moim zdaniem największym szkodnikiem w polskiej polityce po 1989 r.
                >
                > Balcerowicz powiedzial tak :
                >
                > PiS do władzy doprowadziła w dużej mierze seria szczęśliwych przypadków, np.
                > to, że dwie partie nie weszły do Sejmu. Zdumiewa mnie zachwycanie się Kaczyńsk
                > im jako genialnym strategiem. Historia jest usłana intelektualistami, których p
                > rzyciągała autorytarna władza. Nie mam szacunku do politycznych szkodników, ani
                > do intelektualistów schlebiających takiej władzy.

Coś się pomerdało Balcerowiczowi:

"
                > A tymczasem najgorsze przepisy, np. skok na OFE, tworzenie monopoli, naruszenie naszej konstytucji to produkcja krajowa."

Zapomniał kto zrobił skok na OFE, który kiedyś sam krytykował?
                Liczy na cud niepamięci?

> To jest jednak cos innego niz powiedziec z mownicy "szkodnik Balcerewicz"...

A co a różnica gdzie się to powiedziało, jeśli Kaczyński w ogóle tak powiedział - nie pamiętam, możesz dać link, pewnie masz pod ręką - prasa to taka sama przestrzeń publiczna jak sejm.

• maria421 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 19:05
                  Kaczynski tak powiedzial, slyszalam na wlasne uszy w telewizji.

• astra18 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 19:08
                    maria421 napisała:

> Kaczynski tak powiedzial, slyszalam na wlasne uszy w telewizji.

Jeśli jest "remis" to zapytaj czy Balcerowicz przeprosi Kaczyńskiego:)
                    >
                    • maria421 Re: Arogancja PiSu 02.07.16, 19:39
                      Nie ma remisu, bo Balcerowicz nie powiedzial "szkodnik Kaczynski", a Kaczynski powiedzial "szkodnik Balcerowicz".
                      • astra18 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 07:14
                        maria421 napisała:

> Nie ma remisu, bo Balcerowicz nie powiedzial "szkodnik Kaczynski", a Kaczynski
                        > powiedzial "szkodnik Balcerowicz".

No tak, trzeba najpierw zapytać jak nazywa się prezes PiS...to rzeczywiście "różnica".
                        • ja.nusz Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 08:25
                          "Szkodnik", to bardzo łagodne określenie na naczelnego demagoga, którym jest ta kanalia JK.
                        • maria421 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 09:27
                          astra18 napisał:

> No tak, trzeba najpierw zapytać jak nazywa się prezes PiS...to rzeczywiście "ró
                          > żnica".

PiS to nie tylko Prezes, to sa rowniez jego wszystkie slugusy , tak partyjne jak i medialne.

• astra18 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 09:47
                            maria421 napisała:

> PiS to nie tylko Prezes,

Zaczynasz "ściągać gacie przez głowę":)"Prezes PiS to szkodnik" - powiedział Balcerowicz.
                            Jest równowaga w ciosach choćbyś nie wiem co tu wymyślała.

to sa rowniez jego wszystkie slugusy , tak partyjne ja
                            > k i medialne.

Ojoj, Twoja ulubiona partia nie ma takich:))))
                            Nie ma swoich mediów, prezesa TK, telewizji, no nic...Że też Ci się chce takie bzdury wypisywać:)
                            >
                            • maria421 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 09:56
                              astra18 napisał:

> Zaczynasz "ściągać gacie przez głowę":)"Prezes PiS to szkodnik" - powiedział Ba
                              > lcerowicz.
                              > Jest równowaga w ciosach choćbyś nie wiem co tu wymyślała.

Balcerowicz powiedzial dokladnie tak :

> PiS do władzy doprowadziła w dużej mierze seria szczęśliwych przypadków, np.
                              > to, że dwie partie nie weszły do Sejmu. Zdumiewa mnie zachwycanie się Kaczyńsk
                              > im jako genialnym strategiem. Historia jest usłana intelektualistami, których p
                              > rzyciągała autorytarna władza. Nie mam szacunku do politycznych szkodników, ani
                              > do intelektualistów schlebiających takiej władzy.

> Ojoj, Twoja ulubiona partia nie ma takich:))))
                              > Nie ma swoich mediów, prezesa TK, telewizji, no nic...Że też Ci się chce takie
                              > bzdury wypisywać:)

Ja nie wiem jak Ty mozesz ciagle twierdzic ze prezes TK jest na uslugach kogokolwiek.
                              • astra18 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 10:19
                                maria421 napisała:

> Balcerowicz powiedzial dokladnie tak :
                                >
                                > > PiS do władzy doprowadziła w dużej mierze seria szczęśliwych przypadkó
                                > w, np.
                                > > to, że dwie partie nie weszły do Sejmu. Zdumiewa mnie zachwycanie się Kac
                                > zyńsk
                                > > im jako genialnym strategiem. Historia jest usłana intelektualistami, któ
                                > rych p
                                > > rzyciągała autorytarna władza. Nie mam szacunku do politycznych szkodnikó
                                > w, ani
                                > > do intelektualistów schlebiających takiej władzy.

I dodał w nastepnej wypowiedzi:

""Prezes PiS jest moim zdaniem największym szkodnikiem w polskiej polityce po 1989 r."

Przecież o tym bylo wczoraj:))Mario, co się z Tobą dzieje, Złociutka?:)

> Ja nie wiem jak Ty mozesz ciagle twierdzic ze prezes TK jest na uslugach kogoko
                                > lwiek.

Jak nie mogę, jak tak jest:)
                                • maria421 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 10:27
                                  Fakt, Balcerowicz tak powiedzial :

www.rp.pl/Rzecz-o-polityce/306289880-Leszek-Balcerowicz-Szkodnik-Kaczynski-degraduje-Polske.html

I wiesz co? Ma racje :-)

• astra18 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 10:44
                                    maria421 napisała:

> Fakt, Balcerowicz tak powiedzial :
                                    >
                                    > www.rp.pl/Rzecz-o-polityce/306289880-Leszek-Balcerowicz-Szkodnik-Kaczynski-degraduje-Polske.html
                                    >
                                    > I wiesz co? Ma racje :-)

Tak jak Kaczyński o Balcerowiczu:) A nie mówiłam że remis?:)
                                    >
                                    >
                                    >
                                    • maria421 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 13:06
                                      astra18 napisał:

> Tak jak Kaczyński o Balcerowiczu:) A nie mówiłam że remis?:)

Astra, mowilas, mialas racje ze remis.

Zapisz to gdzies zeby nie bylo ze ja sie nie potrafie do bledu przyznac czy ze nie potrafie Ci racji przyznac :-)
                                • maria421 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 10:28
                                  astra18 napisał:

> > Ja nie wiem jak Ty mozesz ciagle twierdzic ze prezes TK jest na uslugach
                                  > kogoko
                                  > > lwiek.
                                  >
                                  > Jak nie mogę, jak tak jest:)

Jasne. Dla Ciebie jezeli ktos nie jest na uslugach Prezesa, to musi byc na uslugach PO :-)
                                  • astra18 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 10:50
                                    maria421 napisała:

> Jasne. Dla Ciebie jezeli ktos nie jest na uslugach Prezesa, to musi byc na uslu
                                    > gach PO :-)

Nie jasne, bo ja tego nie napisałam tylko tworzysz kompozycje myślowe:)

• maria421 Re: Arogancja PiSu 03.07.16, 13:07
                                      astra18 napisał:

> Nie jasne, bo ja tego nie napisałam tylko tworzysz kompozycje myślowe:)

Wyciagam wnioski z tego co piszesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka