10.08.16, 20:02
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20528074,usuna-tablice-smolenskie-kaczynski-ostro.html#BoxNewsLink
Jezeli tablice zostaly powieszone bez zgody wladz miejskich, to sa nielegalne.
Wiec niech Kaczynski powstrzyma sie z oskarzeniami.
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Tablice 10.08.16, 21:50
      Jeśli jest to samowola budowlana, to należy uruchomić odpowiednie prawo. Nakazać właścicielowi terenu usunięcie.
      • maria421 Re: Tablice 11.08.16, 08:54
        a000000 napisała:

> Jeśli jest to samowola budowlana, to należy uruchomić odpowiednie prawo. Nakaza
        > ć właścicielowi terenu usunięcie.

Podobno :

"Kancelaria Prezydenta zadeklarowała, że sama usunie tablice, by postawić je ponownie już legalnie. "

I to byloby najlepsze rozwiazanie w tej sytuacji- usunac, wystapic o pozwolenie, uzyskac je i postawic legalnie.

Chodzi jednak o cos innego- i PiSowska samowolke. O to, ze Kaczynski uwaza ze nie potrzebuje nikogo pytac o zgode, a jezeli wladze sie na jego samowolke nie godza, to sa "najezdzcami".

Czy on nie zdaje sobie sprawy z tego ze w ten sposob, narzucajac wlasna wole miastu,- wiec i jego obywatelom- uzyskuje odwrotny do zamierzonego skutek?
        Zaczyna mi sie Tecza na Placu Zbawiciela kojarzyc...
        • a000000 Re: Tablice 11.08.16, 11:25
          maria421 napisała:

O to, ze Kaczynski uwaza ze n
          > ie potrzebuje nikogo pytac o zgode,

nie wiemy co Kaczyński uważa i kto te tablice wieszał..... może to była inicjatywa oddolna, jak ongiś krzyż na Krakowskim Przedmieściu. A że w Ratuszu rządzą "najeźdźcy" to jest prawdopodobne... Ratusz jest opanowany przez opozycję i wszystko robi aby rządowi piórka wyrywać....

> Zaczyna mi sie Tecza na Placu Zbawiciela kojarzyc...

zdaje się , że tęcza miała pozwolenie czasowe. Wszak była wielce postępowa i nowoczesna, więc Ratusz nie ośmieliłby się nie pozwolić..... co innego jakiś tam kurdupel....

• maria421 Re: Tablice 11.08.16, 12:44
            a000000 napisała:

> nie wiemy co Kaczyński

Przeciez wyraznie powiedzial co uwaza.

>uważa i kto te tablice wieszał..... może to była inicj
            > atywa oddolna, jak ongiś krzyż na Krakowskim Przedmieściu.

Kazda inicjatywa wymaga zgody odpowiednich wladz.

A że w Ratuszu rządz
            > ą "najeźdźcy" to jest prawdopodobne... Ratusz jest opanowany przez opozycję i
            > wszystko robi aby rządowi piórka wyrywać....

Azerko, te tablice "ustawiono je bez informowania miasta." !!!
            Najwyrazniej ktos kto te tablice ustawial uwazal ze nie musi nikogo pytac o zgode.
            A Ty zaraz powtarzasz za Kaczynskim ze w Ratuszu rzada "najezdzcy"...

> zdaje się , że tęcza miała pozwolenie czasowe. Wszak była wielce postępowa i n
            > owoczesna, więc Ratusz nie ośmieliłby się nie pozwolić..... co innego jakiś tam
            > kurdupel....

Azerko, jeszcze raz :

Tablice " ustawiono je bez informowania miasta".

Wiec czego bronisz? Samowolki PiSu?
            • a000000 Re: Tablice 11.08.16, 14:22
              maria421 napisała:

> Wiec czego bronisz? Samowolki PiSu?

?????? czyż nie napisałam, że jeśli to samowolka to należy prawo uruchomić???? Na jakiej podstawie mnie oskarżasz?

• maria421 Re: Tablice 11.08.16, 14:31
                a000000 napisała:

> ?????? czyż nie napisałam, że jeśli to samowolka to należy prawo uruchomić????
                > Na jakiej podstawie mnie oskarżasz?

Owszem najpierw napisalas ze jezeli to samowolka to nalezy prawo uruchomic, ale potem zaraz zaczelas bronic Kaczynskiego ktory najwyrazniej za samowolke nie uwaza umieszczenia tablic, lecz zapowiedz Ratusza ze zostana usuniete.

Troche to niespojne.
                • a000000 Re: Tablice 11.08.16, 19:53
                  maria421 napisała:

ale
                  > potem zaraz zaczelas bronic Kaczynskiego ktory najwyrazniej za samowolke nie u
                  > waza umieszczenia tablic,

nie bronię Kaczyńskiego. Sprzeciwiam się jedynie TWOJEMU uprzedzeniu i przypisywaniu temu panu diabelskich mocy.
                  Nieważne co POLITYK mówi. Ważne co stanowi PRAWO.
                  A dla mnie dodatkowo ważne jest gdzie zmierza moja koleżanka Maria. I nie podoba mi się ten kierunek. Nie ma na nim miejsca ani na tolerancję, ani na życzliwość.... Czyli mało tam wartości chrześcijańskich. Jest również sprzeciw wobec wolności obywatelskich. Kaczyński jest obywatelem tego kraju i konstytucja mu gwarantuje wolność słowa. Może sobie mówić co chce. Mnie też się wiele z tego co mówi nie podoba.... ale nawet przez myśl mi nie przyjdzie wątek zakładać i się naigrawać innych namawiając do potępiania, szydzenia... to jest mowa nienawiści..... A powiedz mi. Kimże jest ten Kaczyński abyś przez niego grzeszyła nienawiścią?

• maria421 Re: Tablice 11.08.16, 20:14
                    Azerko, mowa nienawisci to jest wlasnie to, co uprawia Kaczynski PUBLICZNIE.

Nie to, co ja uprawiam tu na tym forum krytykujac go.

• maria421 Re: Tablice 12.08.16, 20:55
                    a000000 napisała:

> Nieważne co POLITYK mówi. Ważne co stanowi PRAWO.

Azerko, jak widzisz w obecnej Polsce wazniejsze od tego co stanowi prawo jest to co mowi jeden polityk- zwykly posel Kaczynski.
                    Jezeli posel Kaczynski powie dzien przed orzeczeniem TK ze nie bedzie ono publikowane , to - ide o zaklad- nie zostanie ono opublikowane. Wbrew prawu wedlug ktorego orzeczenie TK jest ostateczne i jego publikacja jest tylko technicznym obowiazkiem rzadu.

> A dla mnie dodatkowo ważne jest gdzie zmierza moja koleżanka Maria. I nie podob
                    > a mi się ten kierunek. Nie ma na nim miejsca ani na tolerancję, ani na życzliwo
                    > ść.... Czyli mało tam wartości chrześcijańskich. Jest również sprzeciw wobec wo
                    > lności obywatelskich. Kaczyński jest obywatelem tego kraju i konstytucja mu gwa
                    > rantuje wolność słowa. Może sobie mówić co chce. Mnie też się wiele z tego co
                    > mówi nie podoba.... ale nawet przez myśl mi nie przyjdzie wątek zakładać i się
                    > naigrawać innych namawiając do potępiania, szydzenia... to jest mowa nienawiśc
                    > i..... A powiedz mi. Kimże jest ten Kaczyński abyś przez niego grzeszyła nienaw
                    > iścią?

Azerko, zamiast pytac w jakim kierunku ja zmierzam, zadaj sobie pytanie w jakim kierunku dazy Polska w sytuacji kiedy slowo jednego polityka, posla Kaczynskiego, liczy sie dla premiera i prezydenta bardziej niz konstytucja na ktora przysiegali.

Ja jestem taka sama jaka bylam 12 lat temu, Azerko. Nigdy nie bylam tolerancyjna, nie pamietasz? Zawsze bylam islamofobka, homofobka, nigdy nie bylam konformistka, nigdy nie bylam politpoprawna, zawsze pisalam co mysle i teraz tez to robie.

• maria421 Re: Tablice 12.08.16, 21:09
                      Jeszcze jedno, Azerko.

Piszesz ze ja szydze z Kaczysnkiego....
                      Najwiekszym szyderstwem , choc nieswiadomym, jest kult jednostki tworzony wokol niego.
                      Kiedy slysze kobiete mowiaca ze Kaczynski jest potomkiem Chrobrego, to sie zastanawiam co tym ludziom zrobiono? Co z nimi zrobiono? Co z nich zrobiono?
                      • astra18 Re: Tablice 12.08.16, 22:16
                        maria421 napisała:

>
                        >

> Najwiekszym szyderstwem , choc nieswiadomym, jest kult jednostki tworzony wokol
                        > niego.
                        > Kiedy slysze kobiete mowiaca ze Kaczynski jest potomkiem Chrobrego, to sie zast
                        > anawiam co tym ludziom zrobiono? Co z nimi zrobiono? Co z nich zrobiono?

Tez sie zastanawialam jak polityk w wywiadzie- nie jakas tam kobiecina- mowi o Tusku ze jest dotkniety przez Boga wielkim geniuszem.
                        • maria421 Re: Tablice 13.08.16, 21:08
                          astra18 napisał:

> Tez sie zastanawialam jak polityk w wywiadzie- nie jakas tam kobiecina- mowi o
                          > Tusku ze jest dotkniety przez Boga wielkim geniuszem.

Tylko ze z takiego polityka sie samo PO smieje.

Natomiast to ze Kaczysnki pochodzi od Chrobrego jest brane jako najprawdziwsza prawda, bo przeciez ktos tego "dowiodl" :

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kaczynski-pochodzi-od-krzywoustego-a-ty,117960.html
                          • astra18 Re: Tablice 13.08.16, 22:22
                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > Tez sie zastanawialam jak polityk w wywiadzie- nie jakas tam kobiecina- m
                            > owi o
                            > > Tusku ze jest dotkniety przez Boga wielkim geniuszem.
                            >
                            > Tylko ze z takiego polityka sie samo PO smieje.

Nie zauwazylam.
                            A Ty sie zastanawialas co z tymi ludzmi zrobiono,skoro polityk Nowak mowil takie rzeczy?
                            >
                            > Natomiast to ze Kaczysnki pochodzi od Chrobrego jest brane jako najprawdziwsza
                            > prawda, bo przeciez ktos tego "dowiodl" :
                            >
                            > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kaczynski-pochodzi-od-krzywoustego-a-ty,117960.html

Tam nie tylko o Kaczynskich mowa, no ale jak sie czyta tylko tytuly....
                            • maria421 Re: Tablice 14.08.16, 08:58
                              astra18 napisał:

> Nie zauwazylam.
                              > A Ty sie zastanawialas co z tymi ludzmi zrobiono,skoro polityk Nowak mowil taki
                              > e rzeczy?

Gdyby ta pani powiedziala ze Kaczynski jest obdarzony boskim geniuszem tez bym sie nie zastanawiala.

> Tam nie tylko o Kaczynskich mowa, no ale jak sie czyta tylko tytuly....

Wiem, ale tylko Kaczynskim przypisano krolewskie piastowskie pochodzenie. Czyli tylko oni sa najprawdziwszymi Polakami z rodu Piastow.
                              • astra18 Re: Tablice 14.08.16, 09:21
                                maria421 napisała:

>
                                > Gdyby ta pani powiedziala ze Kaczynski jest obdarzony boskim geniuszem tez bym
                                > sie nie zastanawiala.

No widzisz, tak daleko nie zaszła w swoim uwielbieniu jak Pan Tik-Tak:)

> Wiem, ale tylko Kaczynskim przypisano krolewskie piastowskie pochodzenie. Czyli
                                > tylko oni sa najprawdziwszymi Polakami z rodu Piastow.

Skoro badałaś te drzewa genelaogiczne i sie z tym nie zgadzasz to napisz swoją wersję:)
                                Bardzo ciekawa jestem polemiki historycznej:)
                                • maria421 Re: Tablice 14.08.16, 09:48
                                  Astra, jezeli Ciebie interesuje genealogia to sobie pisz wlasne wersje , mnie nie interesuje.
                                  Mnie interesuje tylko kult Kaczynskiego uprawiany przez jego wielbicieli a widoczny rowniez na tym forum.

• astra18 Re: Tablice 14.08.16, 10:00
                                    maria421 napisała:

> Astra, jezeli Ciebie interesuje genealogia to sobie pisz wlasne wersje , mnie n
                                    > ie interesuje.

Też mnie nie interesuje, nie znam się, więc pozostawiam to historykom.
                                    Jeśli Cię nie interesuje i się nie znasz to po co komentujesz coś na czym się nie znasz? Proste?

> Mnie interesuje tylko kult Kaczynskiego uprawiany przez jego wielbicieli a wido
                                    > czny rowniez na tym forum.

A mnie śmieszy Twoje zaślepienie.
                                    >
                                    >
                                    • maria421 Re: Tablice 14.08.16, 10:05
                                      Astra, jak jeszcze wyrazniej mam napisac ze nie interesuje mnie genealogia lecz dewocja wielbicieli Kaczynskiego?
                                      • astra18 Re: Tablice 14.08.16, 10:18
                                        maria421 napisała:

> Astra, jak jeszcze wyrazniej mam napisac ze nie interesuje mnie genealogia lecz
                                        > dewocja wielbicieli Kaczynskiego?

Chyba nie złapałaś sensu moich odpowiedzi - wskazywałąm w nich na Twoje zaślepienie i pytałam czy zastanawiałaś się na nad tym co tym ludziom zrobiono, co im zrobiono etc skoro były minister Nowak wygadywał coś o geniuszu Tuska pochodzącym od Boga.
                                        Tez stawiałaś sobie takie pytania jak te, które kierujesz pod adresem ludzi chwalących Kaczyńskiego, jak ta kobieta?
                                        • maria421 Re: Tablice 14.08.16, 10:21
                                          Astra, kiedy Juras tutaj pisal o geniuszu Kaczynskiego i uwazal go za jednego z najwiekszych mezow stanu w polskiej historii, to nie traktowalam tego jak dewocje tej pani zachwyconej pochodzeniem Kaczynskiego do Chrobrego.

Wiec znaj proporcje, moja droga.
                                          • astra18 Re: Tablice 14.08.16, 17:55
                                            maria421 napisała:

> Astra, kiedy Juras tutaj pisal o geniuszu Kaczynskiego i uwazal go za jednego z
                                            > najwiekszych mezow stanu w polskiej historii

to nie traktowalam tego jak dewo
                                            > cje tej pani zachwyconej pochodzeniem Kaczynskiego do Chrobrego.

O ile sobie przypominam to uważał go za męża stanu, geniusza w tym kontekście już nie odnotowałam.A to jest różnica.
                                            Poza tym odnoszenie się do słów osoby której już nie ma na forum jest nieeleganckie bo nie ma ona już możliwości podjęcia dyskusji.
                                            >
                                            > Wiec znaj proporcje, moja droga.

Znam proporcje co do oczekiwań odpowiadania na Twoje pytania a nie odpowiadania przez Ciebie na pytania innych osób.
                                            Chcaiałam poznać Twoje zdanie na temat ludzi którzy wypowiadają się o geniuszu innej osoby niż Kaczyński, no ale nie starczyło Ci chyba odwagi aby być obiektywną i wyśmiac ich tak samo jak zrobiłaś to w stosunku do tej kobiety.
                                            • maria421 Re: Tablice 14.08.16, 18:28
                                              Astra, ja tez znam na tyle Ciebie, zeby wiedziec, ze nie zrozumiesz jaka jest roznica miedzy uznaniem kogos za genialnego, a przypisywaniem komus legendarnego pochodzenia jako czynnika jego wielkosci :-)
                                              • astra18 Re: Tablice 14.08.16, 18:55
                                                maria421 napisała:

> Astra, ja tez znam na tyle Ciebie, zeby wiedziec, ze nie zrozumiesz jaka jest r
                                                > oznica miedzy uznaniem kogos za genialnego, a przypisywaniem komus legendarnego
                                                > pochodzenia jako czynnika jego wielkosci :-)

Wiesz, z pochodzeniem genealogicznym to raczej można polemizować na gruncie historycznym, trudniej jeśli mowa o boskości geniuszu spływającego na głowę polityka:)
                                                Ale nie o to chodzi, bo niezbyt zręcznie ukrywasz brak obiektywizmu.
                                                Mnie ta pani jak i pan Nowak swoimi słowami rozbawili, Ciebie tylko ta pani, i to jest różnica między nami.
                                                • maria421 Re: Tablice 14.08.16, 19:02
                                                  Astra, wiem ze nie zrozumiesz ze ta pani ktora swiecie wierzy w to ze Kaczynski pochodzi od Chrobrego, z pewnoscia tez wierzy w kazda inna glupote, w kazda inna legende, w kazda inna teorie spiskowa. MNie to nie smieszy, mnie to przeraza.

• astra18 Re: Tablice 14.08.16, 19:08
                                                    maria421 napisała:

> Astra, wiem ze nie zrozumiesz ze ta pani ktora swiecie wierzy w to ze Kaczynski
                                                    > pochodzi od Chrobrego,

A niech sobie wierzy! Odbierasz jej prawa do tego? Odbierasz prawo do wierzenia panu Nowakowi że Tusk jest dotknięty geniuszem pochodzący wprost od Boga?
                                                    Ja mu tego nie odbieram! Jego prawo, tak jak i tej pani.
                                                    Przeraziły Cię słowa pana Nowaka?

z pewnoscia tez wierzy w kazda inna glupote, w kazda in
                                                    > na legende, w kazda inna teorie spiskowa. MNie to nie smieszy, mnie to przeraza

Zadziwia mnie ta Twoja pewność co do myśli innych ludzi i siedzenia im w głowach.
                                                    Bawi budowanie na tej podstawie swoich teorii.
                                                    > .
                                                    >
                                                    >
                                                  • maria421 Re: Tablice 14.08.16, 19:24
                                                    Astra, jezeli Ty sie czepiasz slow Nowaka na temat geniuszu Tuska, to powinnas sie tez czepiac slow Kurskiego na temat wizjonerstwa Kaczynskiego.

Ale jak widzisz mnie te slowa Kurskiego nie przerazaja, nie pisalam nigdy o nich. To sa slowa lizusa- karierowicza.

Przeraza mnie natomiast KULT JEDNOSTKI w narodzie, co jest zjawiskiem o ktorym myslalam ze juz nigdy nie wroci.
                                                  • astra18 Re: Tablice 14.08.16, 19:43
                                                    maria421 napisała:

> Astra, jezeli Ty sie czepiasz slow Nowaka na temat geniuszu Tuska, to powinnas
                                                    > sie tez czepiac slow Kurskiego na temat wizjonerstwa Kaczynskiego.

Mario, dla mnie porównanie słów Nowaka ze słowami tej pani jest równoznaczne.
                                                    Nie wiem czy powinnam się czepiać słów Kurskiego na temat wizjonerstwa Kaczyńskiego bo ich nie znam więc do czego miałam się odnieść?Podaj dokładny cytat, bo samo słowo "wizjonerstwo" nie wydaje mi się smiesznym i chyba Tusk też miał swoje wizje polityki jaką prowadził.

>
                                                    > Ale jak widzisz mnie te slowa Kurskiego nie przerazaja, nie pisalam nigdy o nic
                                                    > h. To sa slowa lizusa- karierowicza.

No i to samo może dotyczyć Nowaka, czyż nie?
                                                    >
                                                    > Przeraza mnie natomiast KULT JEDNOSTKI w narodzie, co jest zjawiskiem o ktorym
                                                    > myslalam ze juz nigdy nie wroci.

Jeżeli w zamierzeniu swoich słów miałaś na myśli Kaczyńskiego to chyba jesteś słabo poinformowana o tym co działo się jakiś czas temu w Polsce:)
    • zbyfauch Łeeee ... 10.08.16, 22:22
      Myślałem, że o mojżeszowych będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka