Dodaj do ulubionych

Fundacja Konrada Adenauera

30.11.16, 13:14
Niedawno PiS pomstowal ( a za nim tutaj wiernie jak zwykle Astra) , ze "Rzeplinski obchodzil za niemieckie pieniadze 30 lecie TK w Gdansku"

Teraz nasza polska Telewizja Narodowa za te same niemieckie pieniadze urzadza III edycja Akademii Dziennikarstwa!

Fundacja Konrada Adenauera w Polsce we współpracy z Akademią Telewizyjną TVP zaprasza do udziału w III. edycji Akademii Dziennikarstwa w dn. 27 listopada - 3 grudnia 2016 r. w Warszawie,

Znaczy sie, wedlug PiSowskiej logiki, niemieckie pieniadze sa dobre tylko wtedy kiedy PiS je bierze :-)
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 17:21
      maria421 napisała:

> Niedawno PiS pomstowal ( a za nim tutaj wiernie jak zwykle Astra) , ze "Rzeplin
      > ski obchodzil za niemieckie pieniadze 30 lecie TK w Gdansku"

Może najpierw sprawdź co znaczy słowo "pomstować", potem to skoreluj z tym co pisałam w kontekście finansowania w/w wydarzenia.
      Mnie nie nabierzesz na swoje manipulacje.
      • maria421 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 18:17
        Astra, chcesz sie znow slowek czepiac?

Mistrzynia manipulacji i tak Ty jestes- zarzucasz Rzeplinskiemu ze obchody 30 lecia TK wspolfinansowala Fundacja Konrada Adenauera, a slowkiem nie wspomnisz o tym ze ta sama fundacja wspolfinansuje tez wiele innych wydarzen, jak to z TVP.

• astra18 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 18:26
          maria421 napisała:

> Astra, chcesz sie znow slowek czepiac?
          >
          > Mistrzynia manipulacji i tak Ty jestes- zarzucasz Rzeplinskiemu ze obchody 30 l
          > ecia TK wspolfinansowala Fundacja Konrada Adenauera,

Stwierdzenie faktu nie jest zarzutem.
          To Ty zarzuciłaś rządowi że obciął finanse dla TK i nie urządził bankietu z okazji 30-lecia.

a slowkiem nie wspomnisz
          > o tym ze ta sama fundacja wspolfinansuje tez wiele innych wydarzen, jak to z TV
          > P.

Gdybym pisała - jak twierdzisz, bez podstaw do tego - w formie zarzutu, wtedy Twoje spostrzeżenie byłoby trafne.
          A tak kula w płot.
          >
          >
          • maria421 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 18:41
            Astra, napisalas tak :

Niemcy dały Adamowiczowi na spęd dla prezesa Rzeplińskiego.

Na co ja odpowiedzialam:

No popatrz, czy to nie wstyd i hanba zeby polski rzad nie potrafil sam sfinansowac uroczystosci 30 lecia TK?

Dla Ciebie 30 rocznica TK to jest "sped"....
            I to juz wszystko mowi o tym jak Ty sie odnosisz do TK, do Adamowicza i do Rzeplinskiego.

No ale wlasnie sie przyznalas do fanatycznego uwielbienia PiSu, wiec wszystko jasne.
            • astra18 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 18:50
              maria421 napisała:

> Astra, napisalas tak :
              >
              > Niemcy dały Adamowiczowi na spęd dla prezesa Rzeplińskiego.

I gdzie tu jest "pomstowanie"???

>
              > Na co ja odpowiedzialam:
              >
              > No popatrz, czy to nie wstyd i hanba zeby polski rzad nie potrafil sam sfina
              > nsowac uroczystosci 30 lecia TK?

>
              > Dla Ciebie 30 rocznica TK to jest "sped"....
              > I to juz wszystko mowi o tym jak Ty sie odnosisz do TK, do Adamowicza i do Rzep
              > linskiego.

Czepiasz się określenia "spęd" ale nijak nie wynika z tego, że "pomstuję".

>
              > No ale wlasnie sie przyznalas

Powtarzam n-ty raz - mało interesujące są Twoje fantazje nt. co Tobie się wydaje że ktoś, coś przyznał.

• maria421 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 19:11
                Astra, znow wpadlas jak sliwka w kompot tym ze "Niemcy daly Adamowiczowi na "sped" dla Rzeplinskiego" , i teraz , jak sie okazuje ze ci sami "Niemcy" daja na TVPiS nie wiesz jak z tego wybrnac :-)))))))))))))

• astra18 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 19:15
                  maria421 napisała:

> Astra, znow wpadlas jak sliwka w kompot tym ze "Niemcy daly Adamowiczowi na "sp
                  > ed" dla Rzeplinskiego" , i teraz , jak sie okazuje ze ci sami "Niemcy" daja na
                  > TVPiS nie wiesz jak z tego wybrnac :-)))))))))))))

Ja nie wpadłam ale padłam ze śmiechu. Tyle mojego komentarza na temat "pomstowania":)
                  >
                  • maria421 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 19:19
                    astra18 napisał:

> Ja nie wpadłam ale padłam ze śmiechu. Tyle mojego komentarza na temat "pomstowa
                    > nia":)
                    > >

Chcesz powiedziec ze zmienilas opinie w sprawie "spedu Rzeplinskiego" ? OK, fajnie :-)))
                    • astra18 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 19:25
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > Ja nie wpadłam ale padłam ze śmiechu. Tyle mojego komentarza na temat "po
                      > mstowa
                      > > nia":)
                      > > >
                      >
                      > Chcesz powiedziec ze zmienilas opinie w sprawie "spedu Rzeplinskiego" ? OK, faj
                      > nie :-)))

I znowu te fantazje....
                      Chcę powiedzieć, że posłużyłaś się kłamstwem przypisując mi intencje, których nie wyrażałam. Złotko:)
                      • maria421 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 19:29
                        astra18 napisał:

> I znowu te fantazje....
                        > Chcę powiedzieć, że posłużyłaś się kłamstwem przypisując mi intencje, których n
                        > ie wyrażałam. Złotko:)

Astra, juz nie krec. Jak sie pisze o 30 leciu TK jako o "spedzie Rzeplinskiego" na ktory "Niemcy dali pieniadze", to wiadomo jakie intencje za tym stoja.
                        • astra18 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 19:40
                          maria421 napisała:

>
                          > Astra, juz nie kreć.

Jak sie pisze o 30 leciu TK jako o "spedzie Rzeplinskiego"
                          > na ktory "Niemcy dali pieniadze", to wiadomo jakie intencje za tym stoja.

Wiadomo chyba tylko tyle, że nie rozumiesz słowa "pomstować".
                          Masz paluszki sprawne więc sobie wygugluj co to znaczy.
                          • maria421 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 19:47
                            astra18 napisał:

> Wiadomo chyba tylko tyle, że nie rozumiesz słowa "pomstować".
                            > Masz paluszki sprawne więc sobie wygugluj co to znaczy.

Ty powinnac byla sobie wyguglowac jacy to "Niemcy" placili za ten "sped Rzeplinkiego" jak okreslilas 30 rocznice TK, to bys nie wpadla jak sliwka w kompot ze ci sami "Niemcy" placa tez za wspolne akcje z TVPiS.
                            • astra18 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 20:00
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              > > Wiadomo chyba tylko tyle, że nie rozumiesz słowa "pomstować".
                              > > Masz paluszki sprawne więc sobie wygugluj co to znaczy.
                              >
                              > Ty powinnac byla sobie wyguglowac jacy to "Niemcy" placili za ten "sped Rzeplin
                              > kiego" jak okreslilas 30 rocznice TK, to bys nie wpadla jak sliwka w kompot ze
                              > ci sami "Niemcy" placa tez za wspolne akcje z TVPiS.

sjp.pl/pomstować
                              Został Ci już tylko ogon kota w ręce. Biedny kot.
                              • maria421 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 20:16
                                astra18 napisał:

> sjp.pl/pomstować
                                > Został Ci już tylko ogon kota w ręce. Biedny kot.

Tobie juz sie nawet kot wymsknal dlazego desperacko czepiasz sie slowek.

A faktem jest ze ci sami "Niemcy" co dali pieniadze na "sped Rzeplinskiego" jak pogardliwie , ale zgodnie z PiSowska propagadna , okreslesz 30 lecie TK, daja tez pieniadze na wspolne akcje z TVPiS.

• astra18 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 20:20
                                  maria421 napisała:

> Tobie juz sie nawet kot wymsknal dlazego desperacko czepiasz sie slowek.
                                  >
                                  > A faktem jest ze ci sami "Niemcy" co dali pieniadze na "sped Rzeplinskiego" jak
                                  > pogardliwie , ale zgodnie z PiSowska propagadna , okreslesz 30 lecie TK, daja
                                  > tez pieniadze na wspolne akcje z TVPiS.

I tym optymistycznym akcentem jakim są Twoje słowa: "A faktem jest.."mogę spokojnie zakończyć dyskusję.
                                  Bo to własnie było stwierdzenie faktu.
                                  Ale jaja, ale jaja..:)
                                  >
                                • a000000 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 22:44
                                  maria421 napisała:

daja
                                  > tez pieniadze na wspolne akcje z TVPiS.

WSPÓLNE akcje..... a napisałaś, że PiS bierze.... a tu się okazuje, że nie bierze, a daje..
                                  • maria421 Re: Fundacja Konrada Adenauera 01.12.16, 08:28
                                    Azerko, uroczystosci 30 lecia TK tez byly tylko wspolfinansowane przez Fundacje Konrada Adenauera, tak samo jak ta akcja z TVP.
                                    Tak samo wiec TK byl "beneficjentem" jak i TVP, bo gdyby nie zastrzyk finansowy Fundacji, to TVP musialaby wiecej wydac z wlasnej kieszeni.

Zwolennikom PiSu TK i Rzeplinski sa takim cierniem w oku, ze doczepili sie ze w ogole odbyla sie uroczystosc 30 rocznicy TK, czyli cos najnormalniejszego w swiecie, cos co powinno odbyc sie w Warszawie z przedstawicielami wladz. Malo tego, doczepili sie ze "Niemcy" za to placili, insynuujac, jak to czesto PiSowcy lubia insynuuowac, ze Rzeplinski jest na garnuszku u Niemcow, ze robi pewnie interesy Merkel, ze jej "nadstawia plecki do poklapania"...
                                    K. Pawlowicz nawet pisala o "niemieckiej Republice Gdanska".....

Tymczesem okazuje sie ze PiS tez chetnie bierze niemieckie pieniadze Fundacji na wspolne akcje...

HIPOKRYZJA!
    • a000000 Re: Fundacja Konrada Adenauera 30.11.16, 22:41
      maria421 napisała:

> Znaczy sie, wedlug PiSowskiej logiki, niemieckie pieniadze sa dobre tylko wtedy
      > kiedy PiS je bierze

nie masz racji, sytuacje są różne. Trybunał był beneficjentem dotacji, natomiast Akademia Telewizyjna jest współorganizatorem, a beneficjentem są młodzi dziennikarze. Może i który z PiS - ale co by nie rzec - młody dziennikarz to nie partia PiS....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka