Dodaj do ulubionych

Ujazdowski

17.12.16, 22:07
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21136503,posel-pis-szokuje-na-twitterze-krytycznie-oceniam-kierownictwo.html

Przypomnę, że Ujazdowski też wcześniej skrytykował PiS za działania wobec TK.

Azerko, Astro! Taki konserwatysta z krwi i kości jak Ujazdowski *też* krytykuje PiS! Choć *jest członkiem tej partii*! Nie daje Wam to do myślenia!
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Ujazdowski 17.12.16, 22:16
      stephen_s napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21136503,posel-pis-szokuje-na-twitterze-krytycznie-oceniam-kierownictwo.html
      >
      > Przypomnę, że Ujazdowski też wcześniej skrytykował PiS za działania wobec TK.
      >
      > Azerko, Astro! Taki konserwatysta z krwi i kości jak Ujazdowski *też* krytykuje
      > PiS! Choć *jest członkiem tej partii*! Nie daje Wam to do myślenia!

Niesiolowski tez nie zgadzal sie z polityka PO i sobie poszedl.
      Wolny wybor.
      • stephen_s Re: Ujazdowski 17.12.16, 22:20
        Acha, czyli zero refleksji. Brawo.
        • astra18 Re: Ujazdowski 17.12.16, 22:26
          stephen_s napisał:

> Acha, czyli zero refleksji. Brawo.

Uwazasz,ze kazdy powinien kierowac sie zdaniem innych a nie polegac na swoim osadzie rzeczywistosci?

• a000000 Re: Ujazdowski 17.12.16, 22:26
        astra18 napisał:

> Niesiolowski tez nie zgadzal sie z polityka PO i sobie poszedl.

chyba nie zgadzał się ze Schetyną co do stosunku do PiS. Niesiołowski chciał ucinać głowy już, Schetyna nieco później....
        • astra18 Re: Ujazdowski 17.12.16, 22:33
          a000000 napisała:

> astra18 napisał:
          >
          >
          > > Niesiolowski tez nie zgadzal sie z polityka PO i sobie poszedl.
          >
          > chyba nie zgadzał się ze Schetyną co do stosunku do PiS. Niesiołowski chciał
          > ucinać głowy już, Schetyna nieco później....

Uscisle - z polityka kadrowa PO, Schetyna wywalil Kaminskiego,Protasiewicza i Huskowskiego, z czym Niesiolowski sie nie zgadzal.
          • a000000 Re: Ujazdowski 17.12.16, 22:59
            astra18 napisał:

> Uscisle - z polityka kadrowa PO, Schetyna wywalil Kaminskiego,Protasiewicza i H
            > uskowskiego, z czym Niesiolowski sie nie zgadzal.

a potem z nimi utworzył koło poselskie. Wiem. Jednakże sądzę, że dno tej sprawy jest tam gdzie leży.... Niesiołowski sam powiedział, teraz będzie mógł swobodnie zwalczać pisiorów.
    • a000000 Re: Ujazdowski 17.12.16, 22:23
      Ujazdowski jest jeszcze bardziej na prawo niż PiS.... on już raz z PiS -u wyleciał za krytykę...
      Bardzo dobre, że istnieją posłowie którzy mają SWOJE zdanie...

Nie wiem, czy należy publikować nieprawne orzeczenie tylko dlatego, żeby porządek prawny nie był rozdarty. Na zasadzie mniejszego zła, czy jak?
      Czy takie zszywanie prawa na siłę nie przyniesie gorszych konsekwencji?
    • maria421 Re: Ujazdowski 18.12.16, 08:26
      Ja wczoraj dawalam za przyklad pania Staniszkis ktora dawniej popierala PiS, ale przestala mniej wiecej rok temu i teraz bardzo rozsadnie krytykuje PiS.
    • stephen_s Oświadczenie 19.12.16, 09:27
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21141042,europosel-pis-odpowiedzialnosc-za-cale-to-nieszczescie-ponosi.html

Powtarzam pytanie: nie daje Wam to do myślenia, że nawet stuprocentowy konserwatysta odwraca się od Kaczyńskiego? Czy może uznacie, że Ujazdowski to też ubek odrywany od koryta?
      • a000000 Re: Oświadczenie 19.12.16, 11:14
        stephen_s napisał:

>
        > Powtarzam pytanie:

tak, potwierdzam.... wszystkiemu jest winien Kaczor... zamiast zginąć razem z bratem albo się powiesić, to ten wstrętny kurdupel miesza postępowcom w realizacji ich świetlanych wizji...

A co do Ujazdowskiego - jak moja pamięć sięga zawsze był w poglądach niekonwencjonalny.
        Ma do tego prawo. Ale to nie znaczy, że ja mam naginać swoje poglądy aby komuś "pasowały". Też mam konstytucyjne prawo do własnego oglądu świata.
        • jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 13:07
          a000000 napisała:

> stephen_s napisał:
          >
          > >
          > > Powtarzam pytanie:
          >
          > tak, potwierdzam.... wszystkiemu jest winien Kaczor...

W tym przypadku jak najbardziej odpowiada on za zaostrzenie sytuacji. Są relacje posłów PSL, że Kuchciński już skłaniał się do cofnięcia niesłusznej decyzji o wykluczeniu Szczerby, ale to właśnie Kaczor nakazał nieustępowanie ani na milimetr.
          • a000000 Re: Oświadczenie 19.12.16, 13:44
            jureek napisał:

Kuchciński już skłaniał się do cofnięcia niesłusznej decyzji o
            > wykluczeniu Szczerby,

który to raz? ten chuligan sejmowy od dłuższego czasu prowokuje. Często oglądam transmisje i ten poseł rzucił mi się w oczy...
            • jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 13:52
              a000000 napisała:

> jureek napisał:
              >
              > Kuchciński już skłaniał się do cofnięcia niesłusznej decyzji o
              > > wykluczeniu Szczerby,
              >
              > który to raz? ten chuligan sejmowy od dłuższego czasu prowokuje.

Uważasz, że marszałek ma prawo do wykluczania za całokształt? Bo konkretnych powodów do wykluczenia nie było. Poseł zdążył powiedzieć raptem 6 słów, więc nie można stwierdzić, że mówił nie na temat. Następnym razem Kuchciński będzie wykluczał za powiedzenie "szanowne panie posłanki i panowie posłowie", pod pretekstem, że jest to nie na temat?
              Problem nie w tym, że Kuchciński zareagował nieadekwatnie, nie odbieram mu prawa do posiadania emocji, problem w tym, że gdy się zreflektował i chciał wycofać, to Kaczyński dążący do konfrontacji mu na to nie pozwolił.
              • a000000 Re: Oświadczenie 19.12.16, 16:59
                jureek napisał:

> Uważasz, że marszałek ma prawo do wykluczania za całokształt?

marszałek jest tylko człowiekiem. Spodziewam się, że gdy zobaczył kartkę nie na temat i radosny taniec na trybunie (nie wiemy co Szczerba powiedział marszałkowi - mikrofony nie przekazały), to coś w nim pękło. Uważam, że już dawno powinien tego pajacyka pogonić. Bo kpi z powagi miejsca.

że gdy się zreflektował i chciał wycofać
                > , to Kaczyński dążący do konfrontacji mu na to nie pozwolił.

skąd to wiesz? bo opozycja tak mówi? a może za ten ten nius trzeba autora ukarać?
                Sądzisz, że takie rzeczy ci panowie załatwiają publicznie? Bo ja uważam, że jeśli już, to w ściśle tajnej atmosferze - wiedząc jakie to może przynieść konsekwencje.

• maria421 Re: Oświadczenie 19.12.16, 17:04
                  a000000 napisała:

> marszałek jest tylko człowiekiem. Spodziewam się, że gdy zobaczył kartkę nie na
                  > temat i radosny taniec na trybunie (nie wiemy co Szczerba powiedział marszałko
                  > wi - mikrofony nie przekazały), to coś w nim pękło. Uważam, że już dawno powini
                  > en tego pajacyka pogonić. Bo kpi z powagi miejsca.

Poszukaj sobie video z wystapien pani Pawlowicz i zobacz jak cierpliwie owczesni marszalkowie sie z nia obchodzili.

> skąd to wiesz? bo opozycja tak mówi? a może za ten ten nius trzeba autora ukara
                  > ć?
                  > Sądzisz, że takie rzeczy ci panowie załatwiają publicznie? Bo ja uważam, że jeś
                  > li już, to w ściśle tajnej atmosferze - wiedząc jakie to może przynieść konsekw
                  > encje.

Pokazali raz jak w czasie przemowienia jakiejs opozycyjnej poslanki Kaczynski polozyl palec na ustach i Kuchcinski natychmiast wylaczyl mikrofon.
                  Mogl to byc oczywiscie tylko zbieg okolicznosci.

• jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 17:16
                  a000000 napisała:

> skąd to wiesz? bo opozycja tak mówi?

Stąd to wiem, że mówi tak Kosiniak-Kamysz, a ja mu wierzę. Kaczyński już nieraz dowiódł, że szuka konfrontacji, a nie kompromisu.

> a może za ten ten nius trzeba autora ukara
                  > ć?
                  > Sądzisz, że takie rzeczy ci panowie załatwiają publicznie? Bo ja uważam, że jeś
                  > li już, to w ściśle tajnej atmosferze - wiedząc jakie to może przynieść konsekw
                  > encje.

To było na Konwencie Seniorów, a więc jak najbardziej publicznie.
                  • astra18 Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:14
                    jureek napisał:

> a000000 napisała:
                    >
                    > > skąd to wiesz? bo opozycja tak mówi?
                    >
                    > Stąd to wiem, że mówi tak Kosiniak-Kamysz, a ja mu wierzę.

A Kłopotkowi wierzysz?
                • astra18 Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:10
                  a000000 napisała:

> jureek napisał:
                  >
                  >
                  > > Uważasz, że marszałek ma prawo do wykluczania za całokształt?
                  >
                  > marszałek jest tylko człowiekiem. Spodziewam się, że gdy zobaczył kartkę nie na
                  > temat i radosny taniec na trybunie (nie wiemy co Szczerba powiedział marszałko
                  > wi - mikrofony nie przekazały)

Kuchciński do niego mówił a Szczerba cały czas powtarzał: nie słyszę pana, nie słysze, i rechot.

, to coś w nim pękło. Uważam, że już dawno powini
                  > en tego pajacyka pogonić. Bo kpi z powagi miejsca.
                  >
                  • jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:19
                    astra18 napisał:

> Kuchciński do niego mówił a Szczerba cały czas powtarzał: nie słyszę pana, nie
                    > słysze, i rechot.

Masz na myśli szyderczy rechot Kaczyńskiego?
                    • astra18 Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:21
                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > Kuchciński do niego mówił a Szczerba cały czas powtarzał: nie słyszę pana
                      > , nie
                      > > słysze, i rechot.
                      >
                      > Masz na myśli szyderczy rechot Kaczyńskiego?

Nie, pana Szczerby i reszty opozycji.
                      • jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:27
                        astra18 napisał:

> Nie, pana Szczerby i reszty opozycji.

A rechot Kaczyńskiego Ci się podobał?
                        • astra18 Re: Oświadczenie 19.12.16, 19:15
                          jureek napisał:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > Nie, pana Szczerby i reszty opozycji.
                          >
                          > A rechot Kaczyńskiego Ci się podobał?

Paszczowy czy mimiczny?
                          I czy utrudniał obrady sejmu.
                          • maria421 Re: Oświadczenie 20.12.16, 08:43
                            www.rp.pl/Prawo-i-Sprawiedliwosc/161219090-Kazimierz-Michal-Ujazdowski-Za-kryzys-odpowiada-Jaroslaw-Kaczynski.html#ap-1
                            • maria421 Re: Oświadczenie 20.12.16, 11:41
                              Kolejny krytyk PiSu w PiSie

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21146630,kolejny-posel-pis-krytykuje-wlasna-partie-takie-rzeczy-odbijaja.html#MTstream
                              • maria421 Ujazdowski odszedl z PiSu 03.01.17, 10:52
                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21196717,kazimierz-ujazdowski-odchodzi-z-pis-nie-moge-akceptowac-polityki.html#MT
                                Szacunek!

• ja.nusz Re: Ujazdowski odszedl z PiSu 03.01.17, 11:07
                                  maria421 napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21196717,kazimierz-ujazdowski-odchodzi-z-pis-nie-moge-akceptowac-polityki.html#MT
                                  > Szacunek!

I tak nic się nie zmieni - Prezez nazwie go zdrajcą i będzie dalej robił swoje - beznadzieja.

Psy szczekają, karawana idzie dalej.
                                  • maria421 Re: Ujazdowski odszedl z PiSu 03.01.17, 11:34
                                    ja.nusz napisał:

> I tak nic się nie zmieni - Prezez nazwie go zdrajcą i będzie dalej robił swoje
                                    > - beznadzieja.
                                    >
                                    > Psy szczekają, karawana idzie dalej.

Moze w PiSie i partiach Ziobry i Gowina znajdzie sie paru poslow ktorzy pojda w jego slady?
                                    Tylko 5 potrzeba....
            • maria421 Re: Oświadczenie 19.12.16, 13:53
              a000000 napisała:

> który to raz? ten chuligan sejmowy od dłuższego czasu prowokuje. Często oglądam
              > transmisje i ten poseł rzucił mi się w oczy...

Azerko, nawet jezeli juz wczesniej ten "chuligan" (jakby moglo byc inaczej- z PO znaczy chuligan) rzucil Ci sie w oczy, to w piatek nie zrobil NIC co upowaznilo Kuchcinskiego do wylaczenia mu mikrofonu po polowie pierwszego zdania, a potem usuniecie go z obrad.

Sejm to nie jest prywatny folwark ani Kuchcinskiego, ani Kaczynskiego ktorego sie Kuchcinski slucha.
            • jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 14:36
              a000000 napisała:

> Często oglądam
              > transmisje i ten poseł rzucił mi się w oczy...

Gdzie Ty oglądasz te transmisje? Kiedyś były transmisje w radiu, ale teraz nie wiem, gdzie ich szukać.
              • a000000 Re: Oświadczenie 19.12.16, 16:50
                jureek napisał:

> Gdzie Ty oglądasz te transmisje?

w TV... mam kablówkę a w niej wszystkie ważniejsze stacje informacyjne.

Czasem przez kilka godzin posłowie nadają...
                • jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 16:59
                  a000000 napisała:

> w TV... mam kablówkę a w niej wszystkie ważniejsze stacje informacyjne.

No więc właśnie pytam, jakie to stacje transmitują obrady plenarne Sejmu bez skrótów.
                  Na pewno nie TVP Info.
                  • a000000 Re: Oświadczenie 19.12.16, 17:05
                    jureek napisał:

> No więc właśnie pytam, jakie to stacje transmitują obrady plenarne Sejmu bez sk
                    > rótów.

uważaj, bo ustawa utnie Ci głowę, za nieprawdziwe niusy... NIGDZIE nie napisałam, że słucham transmisji w całości....
                    W całości to transmisje były kiedyś, dawno temu.... Platforma to zlikwidowała i teraz są tylko ważniejsze kawałki.... a swoją drogą - platforma likwidując złamała konstytucję, bo ograniczyła OBYWATELOM dostęp do parlamentu. O!
                    Ale te ważniejsze kawałki też pomagają się zorientować, jaka menażeria w ławach zasiada...
                    Przez panią Wielgus mało nie umarłam ze śmiechu.... gdy atakowała posła Terleckiego, że nie siedzi w ławie (chciała go skubnąć)... a on siedział za nią i z nim dopiero co słowa zamieniała...

• jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 17:09
                      a000000 napisała:

> W całości to transmisje były kiedyś, dawno temu.... Platforma to zlikwidowała i
                      > teraz są tylko ważniejsze kawałki.... a swoją drogą - platforma likwidując zła
                      > mała konstytucję, bo ograniczyła OBYWATELOM dostęp do parlamentu. O!

To akurat wiem, że Radio Parlament przestało działać w 2009 roku, czyli za rządów PO. A teraz PiS rządzi już ponad rok i transmisji nie przywrócił.
                      • astra18 Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:12
                        jureek napisał:

> a000000 napisała:
                        >
                        > > W całości to transmisje były kiedyś, dawno temu.... Platforma to zlikwido
                        > wała i
                        > > teraz są tylko ważniejsze kawałki.... a swoją drogą - platforma likwiduj
                        > ąc zła
                        > > mała konstytucję, bo ograniczyła OBYWATELOM dostęp do parlamentu. O!
                        >
                        > To akurat wiem, że Radio Parlament przestało działać w 2009 roku, czyli za rząd
                        > ów PO. A teraz PiS rządzi już ponad rok i transmisji nie przywrócił.

A stream ze strony internetowej sejmu?
                        • jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:17
                          astra18 napisał:

> A stream ze strony internetowej sejmu?

przywrócił PiS?
                          • astra18 Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:22
                            jureek napisał:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > A stream ze strony internetowej sejmu?
                            >
                            > przywrócił PiS?

Ciebie pytam bo nie sprawdzałam.
                            • jureek Re: Oświadczenie 19.12.16, 18:27
                              astra18 napisał:

> > > A stream ze strony internetowej sejmu?
                              > >
                              > > przywrócił PiS?
                              >
                              > Ciebie pytam bo nie sprawdzałam.

Myślałem, że było to pytanie retoryczne, żeby zaprzeczyć mojej tezie, że PiS nie zrobił nic, żeby przywrócić chociażby zlikwidowane przez PO Radio Parlament.
                              Nie wiem od kiedy są streamy, bo nie korzystam. Gdyby to był tylko dźwięk, to może bym słuchał, jednak transmisje obrazu przez internet uważam za niepotrzebne zamulanie łączy. Ja nie mam nieograniczonej transmisji danych w mojej komórce.
    • wkkr Re: Ujazdowski 03.01.17, 11:35
      Skoro skrytykował panaprezesa, to znaczy ze jest lewakiem, pedałem a pewnie i złodziejem.
      • a000000 Re: Ujazdowski 03.01.17, 20:06
        wkkr napisał:

> a pewnie i złodziejem.

jeśli złodziejem, to na pewno i pijakiem....

To już drugie rozstanie tego pana z drugim panem.... ciekawe czy do trzech razy sztuka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka