28.02.18, 10:20
Czy ktos z mieszkajacych w Niemczech ma samochod z silnikiem diesla?

Ja na szczescie nie, jednakze mozliwe wprowadzenie zakazu wjazdu samochodow z takimi silnkami do niektorych (narazie) miast uwazam ze SKANDAL.

Ciekawa jestem Waszych opinii.

Obserwuj wątek
    • zbyfauch Ponieważ mnie to nie dotyczy, 28.02.18, 15:29
      mam to głęboko w kiszce stolcowej. Tak samo, jak spekulacje o zastąpieniu silników spalinowych elektrycznymi. To będę jeździł raz w tygodniu do Obenausa po napitki elektrycznym. I co z tego?
      • maria421 Re: Ponieważ mnie to nie dotyczy, 28.02.18, 16:36
        zbyfauch napisał:

> mam to głęboko w kiszce stolcowej. Tak samo, jak spekulacje o zastąpieniu silni
        > ków spalinowych elektrycznymi. To będę jeździł raz w tygodniu do Obenausa po na
        > pitki elektrycznym. I co z tego?

Mnie tez to nie dotyczy, ale i tak mnie wkurza.

• jureek Re: Diesel 04.03.18, 13:20
      Mam diesla, ale ewentualny zakaz mam gdzieś. Tyle lat obywałem się w ogóle bez samochodu, że nie ruszają mnie takie drobne ograniczenia.
    • wkkr Re: Diesel 06.03.18, 09:17
      To jest wqrzające dlatego, ze przez lata rządy promowały tego rodzaju paliwo.
      Producenci topili masę pieniędzy w rozwijaniu silników tego typu.
      Gdy w końcu osiągnięto poziom przy którym silniki diesela nie ustępują w niczym silnikom benzynowym to podjęto decyzje o ich uwaleniu.
      Moim zdanie tu nie chodzi o ekologie a o ekonomię - przychody z podatków i akcyz spadły i dlatego rozpętano taką anty dieselowską histerię.
      ====

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka