zbyfauch 13.11.20, 09:25 Nie wiem, jak należałoby na coś takiego reagować. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 09:27 Trudno, żeby wszyscy wymienieni na tej okładce wnieśli zbiorowy pozew. Można oczywiście tę szmatławą gadzinówkę ignorować, ale to w chwili obecnej nieoficjalny organ (sic!) PiSu. Nie wiem. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 10:00 Obrzydliwa propaganda PiSu, ktory mentalnie, jak i jego wieczny prezes, tkwi w PRLu. I to we wczesnym PRLu. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 10:02 Mario, to nie tyle propaganda, co pomówienie, ba, oszczerstwo. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 10:16 zbyfauch napisał: > Mario, to nie tyle propaganda, co pomówienie, ba, oszczerstwo. Oczywiscie, i mam nadzieje ze osoby zamieszczone na okladce pozwa GP. Jezeli GP bedzie skazana, to Kaczynski, faktyczny wlasciciel gazety, znow da wywiad (jak po wygranej przeciw GP sprawie Bonka) ze trzeba do konca zreformowac wymiar sprawiedliwosci ktory sie osmiela nakladac cenzure na jego gazete. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 12:41 maria421 napisała: > Oczywiscie, i mam nadzieje ze osoby zamieszczone na okladce pozwa GP. w towarzystwie z okładki jedynie pani Rozenek przewina nie jest mi znana.... Co do pozostałych to są dowody. Osobiście słyszałam jak Budka mówił: każdy uczciwy człowiek jest dziś na proteście.... a Trzaskowski uczestniczył i też do kamery mówi podobnie... Zaś pani Lampert z dachu samochodu krzyczała i zagrzewała (każdego uczciwego, który chce własne dzieci zabijać).... Jak ona wlazła na ten dach? chyba ma przewagę hormonów męskich.... A więc, zgodnie z teorią wirusologów którzy w zgromadzeniach widzą zagrożenie) to gazeta rację ma... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 12:44 Azerka, masz dowody na to, ze ci z okladki roznosili zaraze i smierc??? NIE! Wiec przestan siac OSZCZERSTWA! Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 09:46 maria421 napisała: > Azerka, masz dowody na to, ze ci z okladki roznosili zaraze i smierc??? NIE! > Wiec przestan siac OSZCZERSTWA! pogadaj z wirusologami, to Ci powiedzą co roznosi a co nie roznosi zarazę. Czy ludzie kształceni w dziedzinie pandemii szerzą oszczerstwa????????? Mario, porzuć emocje i sięgnij po rozum!!!! Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 10:41 a000000 napisała: > pogadaj z wirusologami, to Ci powiedzą co roznosi a co nie roznosi zarazę. Czy > ludzie kształceni w dziedzinie pandemii szerzą oszczerstwa????????? > Mario, porzuć emocje i sięgnij po rozum!!!! Azerko, przypomnij sobie VII przykazanie i przestan siac OSZCZERSTWA . Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 10:57 maria421 napisała: > a000000 napisała: > > > > pogadaj z wirusologami, to Ci powiedzą co roznosi a co nie roznosi zarazę > . Czy > > ludzie kształceni w dziedzinie pandemii szerzą oszczerstwa????????? > > Mario, porzuć emocje i sięgnij po rozum!!!! > > Azerko, przypomnij sobie VII przykazanie i przestan siac OSZCZERSTWA . I kto to pisze:))))) Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 11:31 maria421 napisała: > Azerko, przypomnij sobie VII przykazanie i przestan siac OSZCZERSTWA . Mario, przypomnij sobie przypowieść o źdźble w oku bliźniego i belce w oku własnym. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 11:35 a000000 napisała: > Mario, przypomnij sobie przypowieść o źdźble w oku bliźniego i belce w oku włas > nym. Przypomnij mi kiedy popieralam oszczercze okladki. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 14:04 maria421 napisała: > a000000 napisała: > > > Mario, przypomnij sobie przypowieść o źdźble w oku bliźniego i belce w ok > u włas > > nym. > > Przypomnij mi kiedy popieralam oszczercze okladki. A co, gdy okładki TWOIM zdaniem oszczercze nie są? Popierasz???? Wyobraź sobie, że ja też nie popieram okładek które uznam za oszczercze.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 15:20 a000000 napisała: > A co, gdy okładki TWOIM zdaniem oszczercze nie są? Popierasz???? > Wyobraź sobie, że ja też nie popieram okładek które uznam za oszczercze.... Ty popieralas oszczerstwa Kaczynskiego "bez zadnego trybu " z mownicy sejmowej ("zabiliscie mi brata") i popierasz te oszczercza okladke. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 17:20 maria421 napisała: > a000000 napisała: > > > A co, gdy okładki TWOIM zdaniem oszczercze nie są? Popierasz???? > > Wyobraź sobie, że ja też nie popieram okładek które uznam za oszczercze.. > .. > > Ty popieralas oszczerstwa Kaczynskiego "bez zadnego trybu " z mownicy sejmowej > ("zabiliscie mi brata") i popierasz te oszczercza okladke. a nie nie!!! nie odnoszę się do treści tego co mówił, tylko popieram jego prawo do obrony. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 18:41 a000000 napisała: > a nie nie!!! nie odnoszę się do treści tego co mówił, tylko popieram jego praw > o do obrony. Ty popierasz jego oszczerstwa. Odpowiedz Link
jureek Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 13:01 a000000 napisała: > w towarzystwie z okładki jedynie pani Rozenek przewina nie jest mi znana.... > Co do pozostałych to są dowody. Osobiście słyszałam jak Budka mówił: każdy uczc > iwy człowiek jest dziś na proteście.... a Trzaskowski uczestniczył i też do ka > mery mówi podobnie... Na tej zasadzie równie dobrze można napisać, że zarazę i śmierć roznosił Kaczyński, który wzywał do wyjścia w obronie kościołów. To wezwanie było wielokrotnie przez pisowską telewizję powtarzane. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 13:05 jureek napisał: > Na tej zasadzie równie dobrze można napisać, że zarazę i śmierć roznosił Kaczyń > ski, który wzywał do wyjścia w obronie kościołów. To wezwanie było wielokrotnie > przez pisowską telewizję powtarzane. Dokladnie tak! Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 09:54 jureek napisał: > Na tej zasadzie równie dobrze można napisać, że zarazę i śmierć roznosił Kaczyń > ski, który wzywał do wyjścia w obronie kościołów. To wezwanie było wielokrotnie > przez pisowską telewizję powtarzane. Obejrzyj sobie zdjęcia. Ci ludzie stali pod kościołem w reżimie sanitarnym. Więc zgodnie z zaleceniem wirusologów. Kaczyński apelował do ludzi myślących, nie do tłuszczy wrzeszczącej w stylu rynsztokowym. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 10:31 a000000 napisała: > Obejrzyj sobie zdjęcia. Ci ludzie stali pod kościołem w reżimie sanitarnym. Wi > ęc zgodnie z zaleceniem wirusologów. Na zalaczonym obrazku mamy przyklad jak pan Bakiewicz, w rezimie sanitarnym i zgodnie z zaleceniem wirologow broni kosciola : > Kaczyński apelował do ludzi myślących, nie do tłuszczy wrzeszczącej w stylu ryn > sztokowym. To dlaczego nie odpowiedzialas czynem na jego wezwanie ? ;-) Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 11:17 maria421 napisała: > Na zalaczonym obrazku mamy przyklad jak pan Bakiewicz, w rezimie sanitarnym i z > godnie z zaleceniem wirologow broni kosciola : napisałam: STALI.... a na zdjęciu mamy obrazki z ataku lewactwa. Na obrazku widzimy obronę przed profanacją. Tu winę ponoszą atakujący.... > To dlaczego nie odpowiedzialas czynem na jego wezwanie ? ;-) Gdyż wirusolodzy zaliczają mnie do grupy , która mieszając się z młodymi chorującymi bezobjawowo, przyczynia się wydatnie do załamania służby zdrowia. I Ty doskonale o tym wiesz. Więc po co pytasz? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 11:33 a000000 napisała: > napisałam: STALI.... a na zdjęciu mamy obrazki z ataku lewactwa. Na obrazku wi > dzimy obronę przed profanacją. > Tu winę ponoszą atakujący.... A tego "maz stanu" Kaczynski nie przwidzial wzywajac do obrony kosciolow "za wszelka cene", wiec i za cene rozprzestrzenienia zarazy? Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 13:35 maria421 napisała: > A tego "maz stanu" Kaczynski nie przwidzial wzywajac do obrony kosciolow "za ws > zelka cene", wiec i za cene rozprzestrzenienia zarazy? a to TY, katoliczka ponoć, nie wiesz, że katolik broni wiary nawet z narażeniem życia? Gdyby atakowano inne miejsca - cóż, głupki... ale od kościołów WARA!!! Znasz taką postać: Altiero Spinelli? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 15:42 a000000 napisała: > a to TY, katoliczka ponoć, nie wiesz, że katolik broni wiary nawet z narażeniem > życia? Gdyby atakowano inne miejsca - cóż, głupki... ale od kościołów WARA!! > ! Azerko, od ochrony kosciolow przed dzicza jest POLICJA! Kaczynski jednak wzywal CYWILI zeby bronili kosciolow "za wszelka cene" wystawiajac ich na niebezpieczenstwo, podjudzajac do wojny domowej. Na szczescie Polacy okazali sie madrzejsi od tego kretyna - podzegacza i zadnych starc nie bylo. > Znasz taką postać: Altiero Spinelli? Co ma Spinelli do tego ze gazeta Kaczynskiego szerzy oszczerstwa? Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 17:31 maria421 napisała: > > Znasz taką postać: Altiero Spinelli? > > Co ma Spinelli do tego ze gazeta Kaczynskiego szerzy oszczerstwa? a musi mieć związek? Nie mogę zapytać? To kojarzysz tą postać czy nie? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 18:42 a000000 napisała: > a musi mieć związek? Nie mogę zapytać? To kojarzysz tą postać czy nie? Kojerze ze nazwisko Spinelli jest uzywane przez PiS jako postrach przed UE :-) Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 18:48 maria421 napisała: > Kojerze ze nazwisko Spinelli jest uzywane przez PiS jako postrach przed UE :-) no popatrz!! a ja je dziś usłyszałam po raz pierwszy.... No to mów, kto to taki że mam się go bać? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 18:59 a000000 napisała: > no popatrz!! a ja je dziś usłyszałam po raz pierwszy.... > No to mów, kto to taki że mam się go bać? Bac sie go? On juz nie zyje. pl.wikipedia.org/wiki/Altiero_Spinelli Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 20:25 maria421 napisała: > a000000 napisała: > > > no popatrz!! a ja je dziś usłyszałam po raz pierwszy.... > > No to mów, kto to taki że mam się go bać? > > Bac sie go? On juz nie zyje. i co? nieżywym straszą??? O co tu chodzi z tym straszeniem, który to TY podniosłaś? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 08:19 a000000 napisała: > i co? nieżywym straszą??? O co tu chodzi z tym straszeniem, który to TY podnio > słaś? tygodnik.tvp.pl/39271479/zamaskowany-plan-dla-europy Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 08:34 maria421 napisała: > a000000 napisała: > > > i co? nieżywym straszą??? O co tu chodzi z tym straszeniem, który to TY > podnio > > słaś? > > tygodnik.tvp.pl/39271479/zamaskowany-plan-dla-europy " Kwestia, która musi być rozwiązana jako pierwsza, to zniesienie podziału Europy na suwerenne państwa narodowe" I to jest cały plan, który układa się w całość narracji o państwach, rzekomo łamiących praworządność w swoich krajach, a ostro sprzeciwiających się takim zapędom Unii. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 08:38 astra18 napisał: > " > Kwestia, która musi być rozwiązana jako pierwsza, to zniesienie podziału Europy > na suwerenne państwa narodowe" > > I to jest cały plan, który układa się w całość narracji o państwach, rzekomo ł > amiących praworządność w swoich krajach, a ostro sprzeciwiających się takim zap > ędom Unii. To jest caly plan PiSiej propagandy zeby odwrocic uwage od lamania praworzadnosci przez PiS i zwalic wszystko na ducha Spinelliego. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 08:52 maria421 napisała: > To jest caly plan PiSiej propagandy Widzę że dawno ci się wyczerpały, i tak niezbyt zasobne w treści, merytoryczne odpowiedzi. A co do propagandy to troszkę poszukaj, doucz się i nie pisz głupot: "Wśród 33 członków-założycieli Grupy znalazły się tak znane osoby, jak były minister spraw zagranicznych Niemiec Joschka Fischer, były wieloletni przewodniczący Komisji Europejskiej Jacques Delors, czy były szef Parlamentu Europejskiego Pat Cox. Z Polski w skład Grupy weszły aż trzy osoby: Danuta Hübner i Róża Gräfin von Thun und Hohenstein (deputowane do Parlamentu Europejskiego z listy PO) oraz były dyplomata, politolog i ekspert ds. UE Paweł Świeboda" dzienniknarodowy.pl/europarlamentarna-grupa-im-altiero-spinellego-pelna-liste-czlonkow-sympatykow-marksisty-kulturowego/ Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 09:09 astra18 napisał: > "Wśród 33 członków-założycieli Grupy znalazły się tak znane osoby, jak były min > ister > spraw zagranicznych Niemiec Joschka Fischer, były wieloletni przewodniczący > Komisji Europejskiej Jacques Delors, czy były szef Parlamentu Europejskiego Pat > Cox. Z Polski w skład Grupy weszły aż trzy osoby: Danuta Hübner i Róża Gräfin > von Thun und Hohenstein (deputowane do Parlamentu Europejskiego z listy PO) > oraz były dyplomata, politolog i ekspert ds. UE Paweł Świeboda" > > dzienniknarodowy.pl/europarlamentarna-grupa-im-altiero-spinellego-pelna-liste-czlonkow-sympatykow-marksisty-kulturowego/ Astra, sama sie doucz i poszukaj ile jest roznych grup w PE. > > > Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 09:14 maria421 napisała: > Astra, sama sie doucz i poszukaj ile jest roznych grup w PE. Ale to nie ma znaczenia ile tylko idee JAKIEJ grupy zaczynają być wdrażane w celu nadania nowego kształtu organizacyjnego Unii. > > > > > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 09:21 Astra, w UE od dawna scieraja sie dwie wizje , jezeli o tym nie wiedzialas, to sie doinformuj. Tak czy inaczej, to nie ma NIC wspolnego z obowiazkiem Polski, jako kraju czlonkowskiego, przestrzegania zapisow Traktatu UE ratyfikowanego przez Lecha Kaczynskiego, z ktorego to przestrzegania Protokol Brytyjski nas nie zwalnia. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 10:51 maria421 napisała: > Astra, w UE od dawna scieraja sie dwie wizje , jezeli o tym nie wiedzialas, to > sie doinformuj. Być może się ścierały, obecnie przedstawione plany co do wizji Unii w przyszłości, ewidentnie pokazuje, która opcja zaczyna przeważać w narracji. > > Tak czy inaczej, to nie ma NIC wspolnego z obowiazkiem Polski, jako kraju czlon > kowskiego, przestrzegania zapisow Traktatu UE ratyfikowanego przez Lecha Kaczyn > skiego, z ktorego to przestrzegania Protokol Brytyjski nas nie zwalnia. Unię również to obowiązuje. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 11:01 astra18 napisał: > Być może się ścierały, obecnie przedstawione plany co do wizji Unii w przyszłoś > ci, ewidentnie pokazuje, która opcja zaczyna przeważać w narracji. Grupa Spinelli to 108 na 705 poslow PE > Unię również to obowiązuje. Jak najbardziej, ale nie widze w ktrorym miejsce UE lamie Traktat w stosunku do Polski. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 11:07 maria421 napisała: > Grupa Spinelli to 108 na 705 poslow PE Wiem. I wizja Unii przedstawiana przez tą grupę zaczyna przybierać realne kształty. > > > Unię również to obowiązuje. > > Jak najbardziej, ale nie widze w ktrorym miejsce UE lamie Traktat w stosunku do > Polski. Nie respektowanie Protokołu Brytyjskiego, to jedno, a drugie - rozszerzając zapisy traktatu , a właściwie dopisując do niego, zapisy o warunkowości podziału środków budżetu od rzekomej praworządności. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 11:35 astra18 napisał: > Wiem. I wizja Unii przedstawiana przez tą grupę zaczyna przybierać realne kszta > łty. Konkretnie? > Nie respektowanie Protokołu Brytyjskiego, W jakim punkcie UE nie respektuje PB w odniesieniu do Polski? to jedno, a drugie - rozszerzając zap > isy traktatu , a właściwie dopisując do niego, zapisy o warunkowości podziału ś > rodków budżetu od rzekomej praworządności. Art. 7 Traktatu UE daje UE mozliwosc zawieszenia niektorych praw wobec czlonka naruszajacego zasay zawarte w art 2. Nic nie trzeba bylo dopisywac. Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 11:45 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > Wiem. I wizja Unii przedstawiana przez tą grupę zaczyna przybierać realne > kszta > > łty. > > Konkretnie? Federalizacja państw Unii, a co za tym idzie w następnych krokach - ustanowienie jednego prawa, adm, karnego, rodzinnego itp, pomijając prawodawstwo państw członkowskich. Konkretny przykład już tu był przywołany - narzucenie respektowania małżeństw homo i prawa do adopcji dzieci przez te pary, w krajach które takich przepisów nie uznają zgodnie ze swoim aktem prawnym jakim jest konstytucja. > > > Nie respektowanie Protokołu Brytyjskiego, > > W jakim punkcie UE nie respektuje PB w odniesieniu do Polski? art.2 > > Art. 7 Traktatu UE daje UE mozliwosc zawieszenia niektorych praw wobec czlonka > naruszajacego zasay zawarte w art 2. Jeszcze dowody na nie respektowanie art.2 . > Nic nie trzeba bylo dopisywac. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 11:51 Astra, jeszcze nie bylo zadnego narzucenia malzenstw homo przez UE, wiec wstrzymaj sie. Jezeli Traktat UE w art 2 mowi o demokracji i panstwie prawa, to chcesz teraz dyskutowac co to jest demokracja a co panstwo prawa? Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 12:35 maria421 napisała: > Astra, jeszcze nie bylo zadnego narzucenia malzenstw homo przez UE, wiec wstrzy > maj sie. > > Jezeli Traktat UE w art 2 mowi o demokracji i panstwie prawa, to chcesz teraz d > yskutowac co to jest demokracja a co panstwo prawa? Nie zrozumiałaś, albo udajesz- nie o tym mam zamiar dyskutować a o nie respektowaniu zapisów z Protokołu Brytyjskiego który podpisała GB i Polska, dotyczący autonomii w ustanawianiu prawa przez te kraje a mianowicie własnych ustaw, przeprowadzania reform itp Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 12:55 Astra, jeszcze raz, bede powtarzac do znudzenia- Protokol Brytyjski nie zwalnia Polski z przestrzegania art. 2 Traktatu UE , czyli do wartosci w ktorych jest zapisana demokracja i panstwo prawa. Polska jak najbardziej ma prawo do reformowania sadow, ale nie burzac przy tym trojpodzialu wladzy, ktory jest podstawa demokracji. To, ze Ty tego nie zauwazasz, to juz Twoj problem. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 13:30 maria421 napisała: > Astra, jeszcze nie bylo zadnego narzucenia malzenstw homo przez UE, wiec wstrzy > maj sie. Komisarz unijny mówi: uzależnimy fundusze od....... i tu pojawia się: uznanie małżeństw jednopłciowych z innych krajów i ich adopcyjnych dzieci. Na razie tylko tych, którzy przesiedlają się z innego kraju.... no dobrze, zgadzamy się.... no i podnosi się kolejny alarm, tym razem zasadny.... nierówne traktowanie!!!! dlaczego małżeństwa i adopcje jednych homo są uznawane, innych nie???? I w ten sposób tylnymi drzwiami do naszej przestrzeni prawnej wchodzi komisja europejska ze swoimi "praworządnościami". Nie bacząc, że sama próba wpływania na nasze prawo i światopoglądy to wielka niepraworządność, złamanie traktatów. Tak, że Mario to TY się wstrzymaj... i pomyśl perspektywicznie. Jakie są konsekwencje wymiany : wartości za pieniądze. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 15:09 a000000 napisała: > > Komisarz unijny mówi: uzależnimy fundusze od....... i tu pojawia się: uznanie m > ałżeństw jednopłciowych z innych krajów i ich adopcyjnych dzieci. Na razie t > ylko tych, którzy przesiedlają się z innego kraju.... no dobrze, zgadzamy się.. > .. no i podnosi się kolejny alarm, tym razem zasadny.... nierówne traktowanie!! > !! dlaczego małżeństwa i adopcje jednych homo są uznawane, innych nie???? > I w ten sposób tylnymi drzwiami do naszej przestrzeni prawnej wchodzi komisja e > uropejska ze swoimi "praworządnościami". Nie bacząc, że sama próba wpływania n > a nasze prawo i światopoglądy to wielka niepraworządność, złamanie traktatów. > > Tak, że Mario to TY się wstrzymaj... i pomyśl perspektywicznie. Jakie są konsek > wencje wymiany : wartości za pieniądze. Azerka, na to musialyby sie zgodzic wszystkie 27 krajow UE, wiec spij spokojnie. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 16:59 maria421 napisała: > > Azerka, na to musialyby sie zgodzic wszystkie 27 krajow UE, wiec spij spokojnie > . jakoś jestem dziwnie spokojna.... na pewno się zgodzą....pecunia non olet. Historia nas uczy, że państwa mają wyłącznie interesy. Tylko Polska ma HONOR. Pewnie dlatego lewactwo tak jej nienawidzi. DOWÓD??? wiele hałasu, poklepywania po pleckach, uścisków rąk.... a w efekcie.... 27:1. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 17:07 a000000 napisała: > jakoś jestem dziwnie spokojna.... na pewno się zgodzą....pecunia non olet. His > toria nas uczy, że państwa mają wyłącznie interesy. Tylko Polska ma HONOR. Pe > wnie dlatego lewactwo tak jej nienawidzi. > DOWÓD??? wiele hałasu, poklepywania po pleckach, uścisków rąk.... a w efekcie > .... 27:1. Jasne, tylko Polska ma honor, dlatego jako jedyna glosowala przeciw swojemu rodakowi 27:1, tylko Polska ma honor, wiec odrzucila pomoc Niemiec i UE w sprawie koronawirusa, tylko Polska ma honor dlatego zamierza zawetowac budzet calej Unii, wszystkie fundusze :-) Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 11:55 maria421 napisała: > Bac sie go? On juz nie zyje. Ale jego ideologia żyje, ma się tak dobrze, że jest realizowana przez unijną lewicę. A jest to członek włoskiej partii komunistycznej któremu marzyła się internacjonalna wizja komunistycznego świata. Unia to realizuje....likwidacja państw narodowych, likwidacja tradycji chrześcijańskiej, poprzez szantaż krajów członkowskich - likwidacja demokracji. O jakiejkolwiek tolerancji mowy nie ma, gdyż obowiązuje tylko jedna linia partii - liberalizm lewicowy. I w ten sposób powoli powstaje kolejny Związek Radziecki. Prywatna własność ma być likwidowana, ograniczana, korygowana albo rozszerzana w zależności od sytuacji, nie zaś dogmatycznie, dla zasady. a komu odebrać a komu dać decyduje Komitet Centralny, czyli Komisja Europejska. Oczywiście lewacka. kolejny Mein Kampf, tym razem w wydaniu beznarodowego socjalizmu. pl.wikipedia.org/wiki/Manifest_z_Ventotene Unia jeden ze swoich gmachów poświęciła upamiętnieniu tego pana. Nie, Schuman już jest passe , katolik nie może być założycielem, to trzeba zmienić.... więc mamy nowego guru do wierzenia podanego, którego ideologia lewakom odpowiada. A że nie odpowiada innym? bzdury... jak mawia Stefan... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 12:15 a000000 napisała: > Ale jego ideologia żyje, ma się tak dobrze, że jest realizowana przez unijną le > wicę. > A jest to członek włoskiej partii komunistycznej któremu marzyła się internacjo > nalna wizja komunistycznego świata. > Unia to realizuje....likwidacja państw narodowych, likwidacja tradycji chrześci > jańskiej, poprzez szantaż krajów członkowskich - likwidacja demokracji. O jaki > ejkolwiek tolerancji mowy nie ma, gdyż obowiązuje tylko jedna linia partii - li > beralizm lewicowy. I w ten sposób powoli powstaje kolejny Związek Radziecki. > Prywatna własność ma być likwidowana, ograniczana, korygowana albo rozszerzana > w zależności od sytuacji, nie zaś dogmatycznie, dla zasady[/i]. > > a komu odebrać a komu dać decyduje Komitet Centralny, czyli Komisja Europejska > . Oczywiście lewacka. > > kolejny Mein Kampf, tym razem w wydaniu beznarodowego socjalizmu. > > Unia jeden ze swoich gmachów poświęciła upamiętnieniu tego pana. Nie, Schuman j > uż jest passe , katolik nie może być założycielem, to trzeba zmienić.... więc m > amy nowego guru do wierzenia podanego, którego ideologia lewakom odpowiada. A ż > e nie odpowiada innym? bzdury... jak mawia Stefan... Coś pięknego - niech się TVP Info uczy.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 12:48 a000000 napisała: > Ale jego ideologia żyje, ma się tak dobrze, że jest realizowana przez unijną le > wicę. Powtarzam - 108 poslow PE na 705. > A jest to członek włoskiej partii komunistycznej któremu marzyła się internacjo > nalna wizja komunistycznego świata. > Unia to realizuje....likwidacja państw narodowych, likwidacja tradycji chrześci > jańskiej, poprzez szantaż krajów członkowskich - likwidacja demokracji. O jaki > ejkolwiek tolerancji mowy nie ma, gdyż obowiązuje tylko jedna linia partii - li > beralizm lewicowy. I w ten sposób powoli powstaje kolejny Związek Radziecki. Ty nie potrafisz dostrzec likwidacji demokracji w Polsce pod rzadami PiS , a piszesz cos o likwidacji demokracji przez UE :-) > > Prywatna własność ma być likwidowana, ograniczana, korygowana albo rozszerzana > w zależności od sytuacji, nie zaś dogmatycznie, dla zasady. Potrafisz podac przyklady likwidacji wlasnosci prywatnej? > a komu odebrać a komu dać decyduje Komitet Centralny, czyli Komisja Europejska > . Oczywiście lewacka. Komu co odebrano? Przeciez tendencja jest do prywatyzowania nawet dawnego majatku panstwa czemu Ty sie zawsze sprzeciwialas. Przy okazji- z pewnoscia popierasz projekt ustawy ZP o konfiskacie prewencyjnej? > kolejny Mein Kampf, tym razem w wydaniu beznarodowego socjalizmu. > > pl.wikipedia.org/wiki/Manifest_z_Ventotene > Unia jeden ze swoich gmachów poświęciła upamiętnieniu tego pana. Nie, Schuman j > uż jest passe , katolik nie może być założycielem, to trzeba zmienić.... więc m > amy nowego guru do wierzenia podanego, którego ideologia lewakom odpowiada. A ż > e nie odpowiada innym? bzdury... jak mawia Stefan... W wielu niemieckich miastach jest Robert -Schumann- Strasse , ale o Altiero-Spinelli-Strasse nic mi nie wiadomo. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 13:40 maria421 napisała: > > > > Prywatna własność ma być likwidowana, ograniczana, korygowana albo rozsze > rzana > > w zależności od sytuacji, nie zaś dogmatycznie, dla zasady. > > Potrafisz podac przyklady likwidacji wlasnosci prywatnej? chętnie, tylko nie wiem, jak to się robi.... nie umiem zajrzeć w przyszłość.... > Komu co odebrano? Przeciez tendencja jest do prywatyzowania nawet dawnego majat > ku panstwa czemu Ty sie zawsze sprzeciwialas. CZAS PRZYSZŁY!!!!! W takich manifestach zawsze jest używany czas przyszły co do zamierzeń. > Przy okazji- z pewnoscia popierasz projekt ustawy ZP o konfiskacie prewencyjnej ? to dotyczy majątków przypuszczalnie pochodzących z przestępstwa. Gdy sąd orzeknie, że majątek jest legalny - nikt niczego nie zabierze i zabezpieczenie zostanie zdjęte. Tak, popieram prawo, które bandziorom zbiera ich nielegalne majątki przepisane na żony, kochanki i inne pociotki.... > W wielu niemieckich miastach jest Robert -Schumann- Strasse , ale o Altiero-Spi > nelli-Strasse nic mi nie wiadomo. Ale już na terenie unijnych gmachów to nazwisko jest preferowane, a manifest realizowany. Powiadasz, że macie ulice im Szumana? dużo trzeba do zmiany nazwy???? Bo u nas wystarczy zmiana ekipy rządzącej... > Odpowiedz Link
jureek Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 14:52 a000000 napisała: > Tak, popieram prawo, które bandziorom zbiera ich nielegalne majątki przepisane > na żony, kochanki i inne pociotki.... Tak mi się przypomniało. Morawiecki ujawnił już deklarację majątkową żony? Nie, żebym twierdził, że jest bandziorem, ale majątek na żonę przepisał i obiecywał, że ujawni, jaki to majątek, ale coś z tym zwleka. Nie było to tak, że nawet Kaczyński zapowiadał uchwalenie prawa zobowiązującego wysokich funkcjonariuszy państwowych do ujawniania majątków współmałżonków, a potem wszystko ucichło? Politycy jak zwykle liczą na krótką pamięć wyborców? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 15:04 jureek napisał: > > Tak mi się przypomniało. Morawiecki ujawnił już deklarację majątkową żony? Nie, > żebym twierdził, że jest bandziorem, ale majątek na żonę przepisał i obiecywał > , że ujawni, jaki to majątek, ale coś z tym zwleka. Nie było to tak, że nawet K > aczyński zapowiadał uchwalenie prawa zobowiązującego wysokich funkcjonariuszy p > aństwowych do ujawniania majątków współmałżonków, a potem wszystko ucichło? Pol > itycy jak zwykle liczą na krótką pamięć wyborców? No wlasnie.... Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 16:43 jureek napisał: > > Tak mi się przypomniało. Morawiecki ujawnił już deklarację majątkową żony? Nie, > żebym twierdził, że jest bandziorem, ale majątek na żonę przepisał i obiecywał > , że ujawni, jaki to majątek, ale coś z tym zwleka W zasadzie mogłoby to również dotyczyć posłów, radnych , prezydentów miast, marszałków, wojewodów etc . Nie było to tak, że nawet K > aczyński zapowiadał uchwalenie prawa zobowiązującego wysokich funkcjonariuszy p > aństwowych do ujawniania majątków współmałżonków, a potem wszystko ucichło? Pol > itycy jak zwykle liczą na krótką pamięć wyborców? Różne rzeczy wyborcy zapominaja politykom, różne deklaracje, oświadczenia, zapewnienia, jak np. twoi partyjni koledzy zapewniali że nigdy,przenigdy z tą "kawiorowa" lewica jaka jest SLD nie pójdą w koalicję...a ptfu! Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 16:55 jureek napisał: > Tak mi się przypomniało. Morawiecki ujawnił już deklarację majątkową żony? a jest taki obowiązek prawny? Bo samo szczekanie zazdrośników to mało.... też bym im pokazała... no, coś.... Odpowiedz Link
jureek Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 18:06 a000000 napisała: > a jest taki obowiązek prawny? Nie ma. A Kaczyński zapowiadał, że będzie. W każdym bądź razie zakazu prawnego nie ma i gdyby chciał, to mógłby to upublicznić. > Bo samo szczekanie zazdrośników to mało.... też > bym im pokazała... no, coś.... Kiedyś przypomnę Ci w odpowiednim momencie to "szczekanie zazdrośników". Znając Cię (forumowo oczywiście) mogę założyć, że długo na ten moment nie będę musiał czekać. No i muszę Cię poinformować, że wcale Morawieckiemu tych biznesowych układów z Gulbinowiczem nie zazdroszczę. Raczej współczuję. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 20:45 jureek napisał: > a000000 napisała: > > > a jest taki obowiązek prawny? > > Nie ma. A Kaczyński zapowiadał, że będzie. Najwyraźniej ci którzy ogłaszają że Kaczyński to władca Polski, mylą się. Jak widać Kaczyński wiele nie może... zapowiada ....a sługi go nie słuchają..... skandal! > W każdym bądź razie zakazu prawnego nie ma i gdyby chciał, to mógłby to upublic > znić. CHCIAŁA....... panie lewico walczący o równouprawnienie..... jakim to niby prawem mąż ma rządzić sprawami żony? Toż to czysty patriarchat..... > Kiedyś przypomnę Ci w odpowiednim momencie to "szczekanie zazdrośników". Znając > Cię (forumowo oczywiście) mogę założyć, że długo na ten moment nie będę musiał > czekać. czyli co? zacznę szczekać gdy ktoś z opozycji legalnie się wzbogaci? Będę naciskać, aby wprowadził w swoim domu patriarchat???? Gdy ustawa zażąda spowiedzi od współmałżonka, wówczas będzie inna rozmowa. > No i muszę Cię poinformować, że wcale Morawieckiemu tych biznesowych układów z > Gulbinowiczem nie zazdroszczę. Raczej współczuję. Ja też.... Tuszę iż gdyby Morawiecki wiedział, że za parę lat będzie premierem, byłby bardziej ostrożny.... No ale syn opozycjonisty ma marne szanse w liberalnym środowisku.... więc .....zapomniał, że sojusz tronu z ołtarzem nigdy na zdrowie temu co na tronie nie wychodzi.... a na tronie się nie widział.... Tak w ogóle to nawet mi się nie śniło, że liberałowie mocno umocowani w liberalnych władzach Unii przegrają z PiSem.... dla mnie zaskoczenie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 16.11.20, 08:37 a000000 napisała: > Najwyraźniej ci którzy ogłaszają że Kaczyński to władca Polski, mylą się. Jak > widać Kaczyński wiele nie może... zapowiada ....a sługi go nie słuchają..... sk > andal! A moze nie chce? > CHCIAŁA....... panie lewico walczący o równouprawnienie..... jakim to niby praw > em mąż ma rządzić sprawami żony? Toż to czysty patriarchat..... Przeciez ona nie potrzebuje do tego zgody meza. > czyli co? zacznę szczekać gdy ktoś z opozycji legalnie się wzbogaci? Będę naci > skać, aby wprowadził w swoim domu patriarchat???? Znajac Cie (forumowo, oczywiscie) wiem, ze gdyby malzenstwo Morawieckich bylo w opozycji, juz dawno bys "szczekala". > Gdy ustawa zażąda spowiedzi od współmałżonka, wówczas będzie inna rozmowa. To co stoi na przeszkodzie PiSowi zeby taka ustawe wydal? > Ja też.... Tuszę iż gdyby Morawiecki wiedział, że za parę lat będzie premierem > , byłby bardziej ostrożny.... > No ale syn opozycjonisty ma marne szanse w liberalnym środowisku.... więc .... > .zapomniał, że sojusz tronu z ołtarzem nigdy na zdrowie temu co na tronie nie w > ychodzi.... a na tronie się nie widział.... Tak w ogóle to nawet mi się nie śni > ło, że liberałowie mocno umocowani w liberalnych władzach Unii przegrają z PiSe > m.... dla mnie zaskoczenie. Co to za opowiesci ze "syn opozycjonisty ma marne szanse w liberalnym srodowisku"? Przeciez Morawiecki byl doradca Tuska! Nie wiesz ze wielu opozycjonistow z PRLu jest teraz w opozycji do PiSu? Zapomnialas o tym? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 19:41 a000000 napisała: > a jest taki obowiązek prawny? Bo samo szczekanie zazdrośników to mało.... też > bym im pokazała... no, coś.... Azerka, przeciez nie napisalabys tego, gdyby chodzilo o premiera z PO czy z Lewicy. Ale ze chodzi o premiera PiSu, to zaraz "szczekanie zazdrosnikow" i "tez bym im pokazala..." Jak mozna byc tak straszliwie stronnicza? Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 20:52 maria421 napisała: > Azerka, przeciez nie napisalabys tego, gdyby chodzilo o premiera z PO czy z Lew > icy. nie chodzi o premiera, bo ten swoje majątki pokazał. Chodzi o ŻONĘ premiera. > Jak mozna byc tak straszliwie stronnicza? nie bardziej niż Ty. Więcej... czasem podejrzewam Cię, żeś ślepa i głucha.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 16.11.20, 08:28 a000000 napisała: > nie chodzi o premiera, bo ten swoje majątki pokazał. Chodzi o ŻONĘ premiera. Tu chodzi o podzial majatku panstwa Morawieckich, powstalego w czasie trwania malzenstwa Wszelkie nieruchomości, które były dochodowe, przejęła moja żona. Ona prowadzi działalność gospodarczą, wynajmuje nieruchomości, inwestuje – stwierdził premier na łamach tygodnika (Sieci) . Sam premier nie chciał mieć nic wspólnego z działalnością gospodarczą. > nie bardziej niż Ty. Więcej... czasem podejrzewam Cię, żeś ślepa i głucha.... W przeciwienstwie do Ciebie, nie zmieniam zdania w zaleznosci od tego o kim mowie, stosuje te same kryteria wobec wszystkich. Zgodzilysmy sie ze jestesmy przeciwne zeby kretacze przepisywali majatki na zony, prawda? A Ty tego samego dnia protestujesz przeciw temu, zeby zona Morawieckiego pokazala swoj majatek powstaly w czasie trwania zwiazku malzenskiego.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 15:04 a000000 napisała: > chętnie, tylko nie wiem, jak to się robi.... nie umiem zajrzeć w przyszłość.... >CZAS PRZYSZŁY!!!!! W takich manifestach zawsze jest używany czas przyszły co do > zamierzeń. Azerka, wiesz ile lat ma ten manifest? A ciagle odnosi sie do jakiejs blizej nieokreslonej przyszlosci :-) > to dotyczy majątków przypuszczalnie pochodzących z przestępstwa. Gdy sąd orzek > nie, że majątek jest legalny - nikt niczego nie zabierze i zabezpieczenie zosta > nie zdjęte. Ale przeciez juz mamy prawo o przepadku , ba! nawet od 2017 roku prawo o przepadku przedsiebiorstwa. Na rzecz panstwa, oczywiscie. > Tak, popieram prawo, które bandziorom zbiera ich nielegalne majątki przepisane > na żony, kochanki i inne pociotki.... Ja tez, ale nie popieram prawa, wedlug ktorego prewencyjnie konfiskuje sie firme. > Ale już na terenie unijnych gmachów to nazwisko jest preferowane, a manifest re > alizowany. Pytalam o przyklady realizacji manifestu Spinelliego, powiedzialas ze to bedzie w przyszlosci. > Powiadasz, że macie ulice im Szumana? dużo trzeba do zmiany nazwy???? Bo u nas > wystarczy zmiana ekipy rządzącej... Do zmiany nazwy ulicy w Niemczech potrzeba jest kilku nawiedzonych "antyrasistow", ktorzy uwazaja ze stara nazwa Mohrenstrasse (czyli ulica Murzynow) jest nazwa rasistowska. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 17:46 maria421 napisała: > Azerka, wiesz ile lat ma ten manifest? A ciagle odnosi sie do jakiejs blizej ni > eokreslonej przyszlosci :-) i nareszcie jest realizowany. Tego to już nie zauważasz. > Ale przeciez juz mamy prawo o przepadku , ba! nawet od 2017 roku prawo o przepa > dku przedsiebiorstwa. Na rzecz panstwa, oczywiscie. Przepadek będzie miał miejsce, gdy się okaże że bandzior jest winny. > Ja tez, ale nie popieram prawa, wedlug ktorego prewencyjnie konfiskuje sie firme. nie nazwałabym tego konfiskatą. Raczej - zabezpieczeniem. > Pytalam o przyklady realizacji manifestu Spinelliego, powiedzialas ze to bedzie > w przyszlosci. a nie zauważyłaś, że KE dopiero zaczyna przerabiać Unię i to tak, aby nikt się nie zorientował, z ukrycia.... i nazywa to troską o praworządność.... > > Do zmiany nazwy ulicy w Niemczech potrzeba jest kilku nawiedzonych "antyrasisto > w", ktorzy uwazaja ze stara nazwa Mohrenstrasse (czyli ulica Murzynow) jest naz > wa rasistowska. > No. I nawet nie zauważysz kiedy w miejsce Szumana pojawi się Spinellistrasse. Do grupy Spinelli należą: Guy Verhofstad (ten który na ulicach Warszawy zobaczył 60 tys, faszystów) Daniel Cohn-Bendit (ten od wychwalania pedofilii) Różna Thun Danuta Hubner Joschka Fischer inne nazwiska nic mi nie mówią. Cel grupy - zniszczyć państwa narodowe i utworzyć wielkie państwo federalne pod przewodnictwem Brukseli. Pytałaś Mario, dlaczego KE atakuje tylko Polskę i Węgry.... otóż może dlatego, że te dwa narody mają silne poczucie przynależności do nacji i są jednolite bez multi kulti...? no i dominującą religią jest rzymski katolicyzm... płachta na byka postępowców unijnych. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 18:56 a000000 napisała: > i nareszcie jest realizowany. Tego to już nie zauważasz. To w koncu juz jest czy dopiero bedzie realizowany, bo raz piszesz tak, a raz inaczej. > nie nazwałabym tego konfiskatą. Raczej - zabezpieczeniem. Szkopul w tym, ze o tym ma decydowac prokuratura. > a nie zauważyłaś, że KE dopiero zaczyna przerabiać Unię i to tak, aby nikt się > nie zorientował, z ukrycia.... i nazywa to troską o praworządność.... No wiec w koncu to juz jest czy dopiero ma byc, bo raz piszesz tak, raz inaczej. > No. I nawet nie zauważysz kiedy w miejsce Szumana pojawi się Spinellistrasse. A moze pojawi sie dodatkowo? > > Do grupy Spinelli należą: > > Guy Verhofstad (ten który na ulicach Warszawy zobaczył 60 tys, faszystów) > Daniel Cohn-Bendit (ten od wychwalania pedofilii) > Różna Thun > Danuta Hubner > Joschka Fischer > > inne nazwiska nic mi nie mówią. > > Cel grupy - zniszczyć państwa narodowe i utworzyć wielkie państwo federalne pod > przewodnictwem Brukseli. Narazie 108 na 705 poslow PE, wiec nie panikuj. > Pytałaś Mario, dlaczego KE atakuje tylko Polskę i Węgry.... otóż może dlatego, > że te dwa narody mają silne poczucie przynależności do nacji i są jednolite be > z multi kulti...? no i dominującą religią jest rzymski katolicyzm... płachta na > byka postępowców unijnych. Azerka, rzymski katolicyzm , oprocz Polski jest dominujaca religia rowniez w innych krajach UE : Irlandii, Portugalii, Hiszpanii, Francji (choc to laicka republika) , Luksemburgu, Belgii, Austrii, Włoszech, Malcie, Słowenii, Węgrzech, Słowacji, Czechach, Litwie . Myslisz ze Irlandczycy czy Wlosi maja mniejsze poczucie przywiazania do wlasnego narodu? Powodem tego, ze UE czapia sie akurat Polski i Wegier jest demontaz podstaw demokracji w tych krajach przez PiS i Fidesz. Przy okazji powtorze, ze te konserwatywne, katolickie Wegry zalegalizowaly zwiazki partnerskie. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 11:30 maria421 napisała: > Na zalaczonym obrazku mamy przyklad jak pan Bakiewicz, w rezimie sanitarnym i z > godnie z zaleceniem wirologow broni kosciola : > > i co jeszcze mamy na załączonym obrazku???? Ano mamy udaremnienie profanacji, gdy młoda i bezczelna lewaczka chce powiesić na wejściu do kościoła plakat "strajk kobiet" . USTAWKA. Gdyż ktoś z aparatem czekał aż lewaczka swoje zrobi i sprowokuje obrońców. Aby było co wysłać do lewaków całego świata. Ale już jako: oto silni i wredni narodowcy atakują biedną słabą dziewczynę.... Mario, opanuj się. Bo nawet się nie zorientujesz kiedy sama staniesz się lewaczką.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 11:37 a000000 napisała: > i co jeszcze mamy na załączonym obrazku???? Ano mamy udaremnienie profanacji, > gdy młoda i bezczelna lewaczka chce powiesić na wejściu do kościoła plakat "str > ajk kobiet" . > USTAWKA. > Gdyż ktoś z aparatem czekał aż lewaczka swoje zrobi i sprowokuje obrońców. Aby > było co wysłać do lewaków całego świata. Ale już jako: oto silni i wredni nar > odowcy atakują biedną słabą dziewczynę.... A tego "maz stanu" Kaczynski nie przewidzial wzywajac do obrony kosciolow "za wszelka cene" czyli nawet za cene rozprzestrzeniania zarazy? > Mario, opanuj się. Bo nawet się nie zorientujesz kiedy sama staniesz się lewacz > ką.... Ty nawet sie nie zorientowalas kiedy stalas sie fanatyczka PiSu :-( Odpowiedz Link
jureek Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 12:24 a000000 napisała: > i co jeszcze mamy na załączonym obrazku???? Ano mamy udaremnienie profanacji, Aha. I to w celu udaremnienia profanacji ten gościu o twarzy boksera musiał zdjąć maseczkę. Ładnie ich Azerko tłumaczysz. Widać, że starasz się. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 13:57 jureek napisał: > Aha. I to w celu udaremnienia profanacji ten gościu o twarzy boksera musiał zdj > ąć maseczkę. Ładnie ich Azerko tłumaczysz. Widać, że starasz się. nie wiem czy musiał..... może to ta pannica mu ją zdarła aby było widać dokładnie na zdjęciu, kto ją wyrzuca z kościelnych schodów? Ten gościu o twarzy boksera to jest główny założyciel projektu: Marsz Niepodległości. Zohydzenie jego wizerunku to jeden z celów antify. Już wiadomo, kto rzucił racą i nie trafił w cel. To 36-latek z Białegostoku, dawny kibol mający na sumieniu bitki z policją.... Policja go dopadła gdy już był przygotowany do ucieczki z kraju.... do któregoś kraju Beneluxu.... dziwne. Co kibol - narodowiec może robić w kraju, w którym króluje gender???? Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 15:32 a000000 napisała: > nie wiem czy musiał..... może to ta pannica mu ją zdarła aby było widać dokład > nie na zdjęciu, kto ją wyrzuca z kościelnych schodów? > Ten gościu o twarzy boksera to jest główny założyciel projektu: Marsz Niepodleg > łości. Zohydzenie jego wizerunku to jeden z celów antify. On sam wlasny wizerunek skutecznie zohydza. > Już wiadomo, kto rzucił racą i nie trafił w cel. To 36-latek z Białegostoku, > dawny kibol mający na sumieniu bitki z policją.... Policja go dopadła gdy już > był przygotowany do ucieczki z kraju.... do któregoś kraju Beneluxu.... dziwne > . Co kibol - narodowiec może robić w kraju, w którym króluje gender???? Jak nic to jakis skrajny lewak musial byc. Narodowcy nigdy przenigdy racami by nie rzucali i bandyterki by nie uprawiali. Odpowiedz Link
stephen_s Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 17:49 > w towarzystwie z okładki jedynie pani Rozenek przewina nie jest mi znana.... Była jedną z pierwszych osób, które użyły sloganu o tym, kogo i co może kontrolować Kaczyński. Może tym się naraziła... Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 19:50 stephen_s napisał: > > w towarzystwie z okładki jedynie pani Rozenek przewina nie jest mi znana. > ... > > Była jedną z pierwszych osób, które użyły sloganu o tym, kogo i co może kontrol > ować Kaczyński. Może tym się naraziła... E tam naraziła się chyba tym że Henryczka nakarmiła marchewką. Odpowiedz Link
jureek Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 09:57 astra18 napisał: > E tam naraziła się chyba tym że Henryczka nakarmiła marchewką. Myślisz, że tylko Ty umiesz szyfrować? Ja też spróbowałem, spróbuj odszyfrować ten wątek do Zbycha: forum.gazeta.pl/forum/w,103528,170791878,170791878,Zbychu_Morduja_mundka_.html?t=1605344160#p170791878 Odpowiedz Link
astra18 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 09:59 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > E tam naraziła się chyba tym że Henryczka nakarmiła marchewką. > > Myślisz, że tylko Ty umiesz szyfrować? A jaki tam szyfr niby zastosowałam? Co rusz na szczujni opowieści z życia Henryczka:) > Ja też spróbowałem, spróbuj odszyfrować ten wątek do Zbycha: > forum.gazeta.pl/forum/w,103528,170791878,170791878,Zbychu_Morduja_mundka_.html?t=1605344160#p170791878 > > Odpowiedz Link
jureek Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 11:12 astra18 napisał: > > Myślisz, że tylko Ty umiesz szyfrować? > > A jaki tam szyfr niby zastosowałam? Nie wiem. Pewnie jakiś dla wtajemniczonych. Którzy wiedzą, o jakiego to Henryka tak czule zdrabniasz. Henryków Ci u nas pod dostatkiem. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 11:20 jureek napisał: > Nie wiem. Pewnie jakiś dla wtajemniczonych. Którzy wiedzą, o jakiego to Henryka > tak czule zdrabniasz. Henryków Ci u nas pod dostatkiem. trzeci synek z in vitro celebrytki, co do której nie wiem, jakie ma zarzuty..... Była żona palikociarza Rozenka. Aktualna żona Majdana, byłego męża Dody.... Ogólne, towarzystwo niegodne uwagi. Dlatego jej twarz nie pasuje mi do treści zdjęcia. Odpowiedz Link
stephen_s Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 12:13 > trzeci synek z in vitro celebrytki, co do której nie wiem, jakie ma zarzuty..... Była żona > palikociarza Rozenka. Eeee... co? Ona jest byłą żoną Jacka Rozenka, aktora. Azerko, czasami naprawdę nie wiesz, co mówisz... A Majdan, poza byciem mężem Dody, to przede wszystkim jest byłym piłkarzem, w tym reprezentacji Polski. Odpowiedz Link
jureek Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 12:22 stephen_s napisał: > Eeee... co? Ona jest byłą żoną Jacka Rozenka, aktora. Azerko, czasami naprawdę > nie wiesz, co mówisz... Podziwiam, jak Wy się w tych układach towarzyskich orientujecie. Ja tam nawet nie wiem, czy Magdalena i Remigiusz Okraska to jest małżeństwo, rodzeństwo, czy zbieżność nazwisk przypadkowa. No i nadal nie wiem, o jakiego Henryczka chodziło. Ten Majdan ma na imię Henryk? Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 14:02 jureek napisał: > Podziwiam, jak Wy się w tych układach towarzyskich orientujecie. Ja tam nawet n > ie wiem, czy Magdalena i Remigiusz Okraska to jest małżeństwo, rodzeństwo, czy > zbieżność nazwisk przypadkowa. ja też nie wiem, kto zacz. > No i nadal nie wiem, o jakiego Henryczka chodziło. Ten Majdan ma na imię Henryk > ? dziecko celebrytki, byłej żony palikociarza, i Majdana, byłego męża Dody. Nie kumasz? A to takie proste nowoczesne i liberalne stadło, naturalne w Unii.... Pewności nie mam, ale mały Henryczek chyba ma nazwisko po ojcu - Majdan. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 15:29 a000000 napisała: > dziecko celebrytki, byłej żony palikociarza, Byla zona aktora Jacka Rozenka, a nie polityka Andrzeja Rozenka. i Majdana, byłego męża Dody. Nie k > umasz? A to takie proste nowoczesne i liberalne stadło, naturalne w Unii.... To i tak lepiej niz Marta Kaczynska ktora bedac w ciazy z jednym facetem, ale wyszla za innego, ktoremu wmawiala, ze dziecko jest jego. Potem sie rozwiodla, wyszla za maz za ojca pierwszego dziecka, z ktorym miala drugie dziecko, ale tez sie rozwiodla, az wreszcie , w wysokiej trzeciej ciazy wyszla po raz trzeci za maz. Odpowiedz Link
stephen_s Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 16:39 > A to takie proste nowoczesne i liberalne stadło, naturalne w Unii.... Nie rozumiem, skąd ta ironia? Tak, i Rozenek, i Majdan są rozwodnikami. Teraz jednak tworzą (najwyraźniej) udaną rodzinę i włożyli dużo wysiłku, by móc mieć dziecko. Co w tym niewłaściwego? Masz z tym jakiś problem? Odpowiedz Link
a000000 Re: Wolność wolnością ... 14.11.20, 17:29 maria421 napisała: > Byla zona aktora Jacka Rozenka, a nie polityka Andrzeja Rozenka. no niech padnę i zaryczę..... to Rozenków jest dwóch? A ja tak długo żyję w nieświadomości???? Pewnie przez to, że nie śledzę celebrytów. > To i tak lepiej niz Marta Kaczynska ktora bedac w ciazy z jednym facetem, ale > wyszla za innego, ktoremu wmawiala, ze dziecko jest jego. Potem sie rozwiodla, > wyszla za maz za ojca pierwszego dziecka, z ktorym miala drugie dziecko, ale te > z sie rozwiodla, az wreszcie , w wysokiej trzeciej ciazy wyszla po raz trzeci z > a maz. co prawda to prawda.... Ta bratanica to pokuta dla Kaczora.... Odpowiedz Link
stephen_s Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 02:22 > no niech padnę i zaryczę..... to Rozenków jest dwóch? Biorąc pod uwagę, że każdy z tych Rozenków ma jakąś rodzinę, postawię brawurową tezę: Rozenków jest w Polsce zapewne jeszcze więcej... :P Odpowiedz Link
jureek Re: Wolność wolnością ... 15.11.20, 10:29 a000000 napisała: > jureek napisał: > > > Podziwiam, jak Wy się w tych układach towarzyskich orientujecie. Ja tam n > awet n > > ie wiem, czy Magdalena i Remigiusz Okraska to jest małżeństwo, rodzeństwo > , czy > > zbieżność nazwisk przypadkowa. > > ja też nie wiem, kto zacz. Ja wiem, kto zacz, bo zarówno Magdalena jak i Remigiusz Okraska to osoby dużo bardziej godne tego, żeby o nich wiedzieć, niż jacyś celebryci. Nie wiem tylko, jakie więzy rodzinne ich łączą, i nie uważam, żebym musiał to wiedzieć, bo taka informacja ma co najwyżej wartość plotkarską, a nie merytoryczną (tak jak to, ile jakaś celebrytka ma dzieci i czym je karmi). A tak swoją drogą, to jeśli nie wiesz, kto to Okraska, Woś czy Markiewka, to wcale się nie dziwię, że lewicę kojarzysz tylko z LGBT i antyklerykalizmem. Tak właśnie prawicowe media od TVP po TVN lewicę przedstawiają - żeby miała ona twarz lewicy kawiarnianej jak Sylwia Spurek, Biedroń, Śmiszek, Nowacka czy Lempart, a nie lewicy społecznej jak Ikonowicz, Moll, Okraskowie, Markiewka czy Konieczny. Odpowiedz Link
stephen_s Re: Wolność wolnością ... 13.11.20, 17:48 GP się zupełnie nie uczy na błędach. Niedawno przegrali już proces o podobną okładkę - "Uchodźcy przynieśli śmiertelne choroby". Może rzeczywiście pozew zbiorowy to wyjście... Odpowiedz Link